Zwemmen stimuleren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Hoi,

 

Ik wil graag dat Penny deze zomer wat meer gaat zwemmen, dat is goed voor haar spieren en zorgt er ook voor dat we ook in warm weer nog steeds lange wandelingen kunnen maken. Penny houd alleen niet heel veel van zwemmen. Ze doet het wel als het echt warm is en dan haalt ze ook steeds de bal gewoon op, maar echt heel erg leuk lijkt ze het vaak niet te vinden. Ook gebeurt het vaak dat ze eerst wel wil zwemmen maar dan als de bal in het water ligt plotseling niet meer, met het gevolg dat ik haar in het water moet duwen omdat ik de bal niet wil kwijt raken.

 

Ik vraag me af of iemand tips heeft om het zwemmen nog leuker te maken en een beetje te stimuleren?

Ik beloon haar elke keer als ze er in gaat en moedig haar ook aan, maar dat maakt haar weinig uit. Ik ben ook van plan om een leuk waterspeeltje te kopen waar ik een touw aan vast kan maken zodat ik hem niet meer kwijt raak, maar ik vind het moeilijk om iets uit te kiezen aangezien Penny sowieso niet veel met speeltjes heeft.

 

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper 3 doggies

honden foto van Tiffani & Pepper

Misschien een zwemvest? Maakt het wat makkelijker voor haar.

 

Pepper zwemt daar echt een stuk meer mee hp-sleephappy gewoon een goedkope gehaald om te proberen.

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

Of zelf ook het water in gaan?

 

Maar als ze er echt niet van houdt moet je je afvragen of het wel zo'n goed idee is haar te dwingen. Ze zal het elke keer minder leuk gaan vinden waarschijnlijk.

 

Wellicht dat een koelvest een optie is om langere wandelingen te kunnen maken in de zomer.

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

@Tiffani en Pepper: Een zwemvest is eigenlijk wel een goed idee. Het is alleen wel een beetje onhandig aangezien ik dan tijdens een de hele wandeling een zwemvest moet dragen, maar ik zag net op internet dat er inderdaad ook hele goedkope zijn dus ik ga daar even beter naar kijken

 

@Vera: Zelf ook het water in gaan deed ik in de vorige zomer heel vaak, bijna elke ochtend. Helaas wordt het deze zomer moeilijker. Vorige zomer ging ik elke ochtend naar een rustig strandje waar honden niet toegestaan zijn, dat was elke ochtend helemaal leeg. Na een paar keer ben ik daar weggestuurd door toezichtshouders omdat het, ook als ik de enige ben, blijkbaar een probleem is. Ik kreeg toen een waarschuwing en ik weet dat ik als ik door ga waarschijnlijk een boete krijg. We hebben wel een hondenstrandje en aangezien Penny nu zo sociaal is wilde ik daar ook naar toe, maar daar gaan sinds kort mensen naar toe met een hond waar Penny gedoe mee heeft gehad en ik ben toen heel erg bedreigt door die eigenaren. Penny vind die hond geen probleem meer, maar als ik de eigenaren zie wordt ik al helemaal gestrest dus dat is niet fijn.

Ik moet dus eerst zoeken naar een nieuw plekje waar dat kan en mag

 

Dwingen doe ik om twee redenen. Ik doe het als ik een speeltje in het water heb gegooid aangezien ik dat speeltje gewoon terug wil (ga ik oplossen met een ander speeltje) en ik doe het als ze het duidelijk heel erg warm heeft, dan moet ze van mij gewoon even afkoelen. Het is ook niet dat ze er echt niet van houd, als ze er eenmaal in is geweest gaat ze vaak uit zichzelf vaker en soms gaat ze sowieso uit zichzelf, ik wil dat laatste gewoon stimuleren zodat ze dat vaker doet. Als ze uit het water is gekomen is ze ook altijd super vrolijk en druk.

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper 3 doggies

honden foto van Tiffani & Pepper

522824.jpg

Hij rent er ook prima mee rondhp-angel heb eventueel nog een filmpje voor je

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Beetje rare vraag misschien maar waarom zou je met warm weer lange wandelingen willen maken? Das toch zowizo niet fijn voor een hond?

 

Ik ga dan s morgens vroeg of s avonds laat. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Hier Bams, ook een oudere hond, als het warm straks wordt wandel ik niet meer met Bams, even plassen en poepen en dan het water in, ik ga mee met Bams, bewegen is een must, half uurtje met wat rustpauzes is dan meer dan voldoende en behoudt de hond een goede spier conditie...dus, mee gaan met je hond.

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Met lange wandelingen in de zomer als het warm is maak ik haar juist heel blij. Ze kan heel goed tegen de warmte (véél beter dan mij), helemaal als ze wel even in het water is geweest. Dan geniet ze echt en is ze de hele wandeling vrolijk voor mij uit aan het rennen.

Natuurlijk let ik goed op, ik weet dat warmte gevaarlijk kan zijn, helemaal voor een hond van haar leeftijd. Ik wandel 's ochtends lang (en dit jaar wil ik ook echt vroeg op staan) en de rest van de dag doe ik rustiger. Tijdens de wandeling let ik goed op haar houding en ademhaling en kijk ik ook naar wat zij wilt, als zij geen zin meer heeft (wat ze goed aangeeft) gaan we naar huis.

 

@Tiffani en Pepper: Die ziet er leuk uit, waar heb je die vandaan? Filmpje is wel leuk om te zien :)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Hoe oud is penny ?

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Penny vindt zwemmen niet zo leuk, maar baddert ze wel graag?

Een hond koelt vooral af via zijn voetjes, buik en liezen. Dus ze hoeven niet echt te zwemmen om toch in het water te kunnen afkoelen. hp-thumbsup

honden page profiel Heidi, Bobby & Kimmi †Heidi, Bobby & Kimmi † 3 doggies

honden foto van Heidi, Bobby & Kimmi †

" Penny vindt zwemmen niet zo leuk, maar baddert ze wel graag?

Een hond koelt vooral af via zijn voetjes, buik en liezen. Dus ze hoeven niet echt te zwemmen om toch in het water te kunnen afkoelen.  "

 


Precies wat ik dacht. Bobby houdt ook niet zo van zwemmen, al gaat ze wel achter een bal aan. Maar lekker pootjebaden vind ze heerlijk en koelt ook al lekker af.

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

" Penny vindt zwemmen niet zo leuk, maar baddert ze wel graag?
Een hond koelt vooral af via zijn voetjes, buik en liezen. Dus ze hoeven niet echt te zwemmen om toch in het water te kunnen afkoelen.  "

Ja, mooi is dat!

Laatst waren we de caravan van mijn schoonouders naar de camping brengen. Ze staan direct aan het water. Het was behoorlijk warm, rond 20 graden. We hadden de caravan opgezet en alles gedaan en zaten van het zonnetje te genieten. Opeens staat Ziva op, loopt tot haar polsen en hakken het water in, laat zich zakken zodat haar buik nat is maar ko.t daarna direct weer omhoog, komt er uit en gaat héérlijk op haar rug verder met zonnen hp-shiny

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper 3 doggies

honden foto van Tiffani & Pepper

2 filmpjes tongue-out bij de 2e Zie je goed dat het hem amper moeite kost om te zwemmen, normaal kijkt hij niet zo om zich heen.

 

Edit: ik heb hem van Aliexpress, kost niks, heeft ook niet de perfecte pasvorm maar voor 2 keer per jaar even zwemmen voldoet hij prima hp-wink zou voor intensief gebruik wel een beter merk aanraden.

 

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

@Willemijn: Penny is al 10, maar dat merk je totaal niet aan haar. Ze is vol energie, super vrolijk en bijna niet te houden als je een paar dagen rustig aan hebt gedaan met haar. Ze gedraagt zich echt nog als een jonge hond.

 

@Alaska's Finest: Dat klopt inderdaad. Als ze het echt heet is gaat ze uit zichzelf in het water staan om even af te koelen, zwemmen doet ze niet tenzij ik iets in het water gooi. Ze blijft wel altijd in het water wachten tot ik iets gooi en dan gaat ze er achteraan, maar dat is maar 1 keer, daarna wil ze met bal en al weg lopen. Ik hou haar dan vaak tegen en blijf nog een paar keer door gooien omdat het voor haar spieren goed is.

Het klinkt misschien raar maar ze is zo vrolijk als ze eenmaal heeft gezwommen en daarom wil ik het ook stimuleren. Met warm weer is ze eerst wat slomer, maar zodra ze heeft gezwommen is ze gewoon helemaal gek, alleen maar rond rennen en mij uitdagen. Vervolgens blijft ze de rest van de wandeling een stuk actiever. Misschien denk ik te veel aan mezelf omdat ik zo geniet als ik haar zo blij zie rondrennen, maar ik heb ook het idee dat het voor haar ook fijner is als ze echt even heeft gezwommen.

 

@Tiffani en Pepper: die is wel heel vrolijk :D Ziet er inderdaad goed uit, ik ga er even over nadenken omdat ik voor de komende zomer nog veel dingen wil kopen en het allemaal een beetje duur wordt

 

@Vera: Ik lees nu pas dat je ook een koelvest noemde in je vorige reactie, ik zat daar al aan te denken maar ik vind het toch een beetje eng. Ik ben bang dat ze daar ook onderkoeld van kan raken of dat het slecht is voor haar artrose.

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus 3 doggies

honden foto van Odette * Bacchus

Bacchus houd ook niet van zwemmen. Hij wacht op de kant als speelmaatjes wel het water in gaan. Ik vind het niet erg dat hij niet wil zwemmen. Zo nooit een natte hond.

Als het erg warm is gaat hij aan de waterkant wat drinken, vaak staat hij dan met zijn pootjes in het water. Zo is hij weer voldoende afgekoeld.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Het klinkt misschien raar maar ze is zo vrolijk als ze eenmaal heeft gezwommen en daarom wil ik het ook stimuleren. 

Of opgewonden?

Dat zie ik bij één van mijn honden ook terug. Ze baddert graag, maar zwemmen doet ze zelden uit zichzelf.

Als het dan toch gebeurt (bijvoorbeeld omdat ik met de kano wegvaar en zij achterna wil), dan gaat ze daarna even gek doen: rennen, joelen, zich in de struiken gooien, rollen.

"Er moet wat af", noemen wij dat. Het is bij haar niet zozeer dat het zwemmen zelf zo leuk is, anders zou ze dat vaker uit zichzelf doen, het is dat het haar opwindt en die opwinding moet er dan uit.

 

Hiermee wil ik niet zeggen dat je het zwemmen niet zou mogen stimuleren, hoor, maar kijk naar wat Penny aangeeft, of ze het zwemmen zelf echt leuk vindt of eerder spannend.

honden page profiel BaileyBailey 3 doggies

honden foto van Bailey

" Hoi,
 
Ik wil graag dat Penny deze zomer wat meer gaat zwemmen, dat is goed voor haar spieren en zorgt er ook voor dat we ook in warm weer nog steeds lange wandelingen kunnen maken. Penny houd alleen niet heel veel van zwemmen. Ze doet het wel als het echt warm is en dan haalt ze ook steeds de bal gewoon op, maar echt heel erg leuk lijkt ze het vaak niet te vinden. Ook gebeurt het vaak dat ze eerst wel wil zwemmen maar dan als de bal in het water ligt plotseling niet meer, met het gevolg dat ik haar in het water moet duwen omdat ik de bal niet wil kwijt raken.
 
Ik vraag me af of iemand tips heeft om het zwemmen nog leuker te maken en een beetje te stimuleren?
Ik beloon haar elke keer als ze er in gaat en moedig haar ook aan, maar dat maakt haar weinig uit. Ik ben ook van plan om een leuk waterspeeltje te kopen waar ik een touw aan vast kan maken zodat ik hem niet meer kwijt raak, maar ik vind het moeilijk om iets uit te kiezen aangezien Penny sowieso niet veel met speeltjes heeft.
  "

Hoi Penny,

Je schrijft dat ze vaak eerst wel wil zwemmen maar als de bal in het water ligt plotseling niet meer.

En dat jij haar dan in het water moet duwen omdat je de bal niet wil kwijt raken.

Dat laatste zou ik niet meer doen haar in het water duwen.

Stop wat eerder met de bal in het water gooien  voordat zij er genoeg van heeft als het lukt.

Of takjes in het water gooien i.p.v de bal dan geeft het niet als ze ineens geen zin meer heeft.

Je kunt misschien ook nog kijken bij een tennis baan of ze oude tennis ballen hebben of bij een kringloop winkel raak je dan een bal kwijt is het minder erg.

Succes in ieder geval!!!!!

 

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Misschien ken je een hond, die heel erg van zwemmen houdt. Als jullie dan samen wandelen, kan er dan ook samen gezwommen worden. Is de eerste hond in het water, kan het zomaar zijn, dat jouw Penny volgt. Het kan zijn dat het de eerste keren niet meteen lukt, maar als ze zich goed leren kennen, lukt het na verloop van tijd, hopelijk wel. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

10 Melissa, nog niet echt oud ..zolang die nog lekker actief is en vol energie, super toch...ik zou meegaan met Penny, en samen spelen in het water , honden vinden het leuk als je meegaat.

honden page profiel Annet met Lukie & MacyAnnet met Lukie & Macy 3 doggies

honden foto van Annet met Lukie & Macy

Je kan ook een flesje water meenemen en af en toe haar pootjes en buik natmaken, zo doe ik het dan meestal hp-shiny

Dan raken ze weer een beetje afgekoeld en kunnen ze er weer even tegenaan.

 

Lukie gaat wel vaak zwemmen in de zomer, het liefst in de modderigste sloot die hij vinden kan... Macy durfde in het begin nooit, haar heb ik het aangeleerd door takjes steeds verder te gooien in het water en dan extreem blij reageren als ze ze ging ophalen tongue-out

Nu is het nog steeds niet haar hobby, dus ik laat haar dan maar haar gang gaan. Ik denk dat het zwemmen niet echt aan te leren is als ze al geen fan zijn van water. Dus dan maar positief bekijken: het scheelt wel weer een hoop gedoe in de douche daarna hp-thumbsup

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Sorry dat ik wat laat reageer, ik heb het erg druk gehad de afgelopen tijd.

Ik ga proberen morgen te reageren

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Bedankt voor de reacties en tips! :)

 

@Alaska's Finest: dat klinkt heel erg als Penny's reactie na het zwemmen, ik denk dan dat het inderdaad opwinding is. Ze gaat dan heel hard rennen, mij uitdagen en blaffen. Ze vind zwemmen ook wel spannend, dat merk ik duidelijk. Ze durft er alleen in als ze er in kan lopen en doet dat heel voorzichtig. Soms pakt ze de bal wel, maar probeert ze niet nat te worden.

 

@Baily: Ik ga haar ook niet meer het water in duwen, ik weet dat dat niet goed is. Ik heb al wat bedacht om er voor te zorgen dat het ook niet meer hoeft. Ik heb genoeg ballen want ze vind ze regelmatig, het gaat mij om de vervuiling die het geeft, tennisballen in het water kwijt raken is niet goed. Takjes heeft ze helaas geen interesse in, ze vind het leuk om te dragen (en gek genoeg ook om mee te spelen als ze een muilkorf om heeft) maar zodra het in het water ligt wilt ze het niet meer. Ik ga denk ik een bal in een oude sok doen en die met een lang dun touw dicht knopen, dat touw hou ik er aan zodat ik de bal weer uit het water kan trekken als Penny hem niet ophaalt.

 

@Machtel: Een paar van Penny's vriendjes zwemmen, maar ze gaat er nooit achteraan. Ze blijft aan de kant staan en kijkt een beetje raar, daar blijft het bij. Een stuk meelopen met iemand waardoor ze steeds ziet dat haar vriendje het water in gaat is ook geen optie. Ze wil absoluut niet dat mensen mee lopen en blijft dan gewoon staan of gaat heel langzaam lopen, ze wilt mijn aandacht voor zichzelf.

 

@Willemijn: Ik heb inmiddels een plekje gevonden waar we samen in het water kunnen, helaas veel minder geschikt als het strandje waar we het altijd deden, maar wel toegestaan voor honden. Ik heb ook iemand gesproken die altijd 's ochtends rond 6 uur 's ochtends naar het strandje gaat, dan is er geen controle. Ik ben van plan dat ook te proberen.

 

@Annet: Penny is ook bang om nat gemaakt te worden. Als je een gieter pakt gaat ze er al vandoor, maakt niet uit of die vol of leeg is. Ik neem als het echt warm is wel water mee en als ze het niet wilt drinken gooi ik het ook over haar heen, maar dat vind ze niet fijn. Het is wel een optie als ze echt niet wilt zwemmen, dus het is wel een goede tip

honden page profiel Chan & JokerChan & Joker

honden foto van Chan & Joker

Die van mij houd ook niet van zwemmen, en we dwingen hem dan ook niet. Hebben wel afgelopen zomer bij onze "hondenstrandje" ( aangelegd park en midden in het park een meertje met zand enz) hem laten wennen dat ie met zn pootjes het water in gaat , niks geforceerd, me zoontje ging dan met Joker spelen en dan steeds beetje meer richting water.

Nu is Joker nog steeds geen held met water maar als ie het warm krijgt gaat ie wel tot net onder zn buik het water in.

Hier heeft ie vrede mee ( en wij ook ),... het zand is veel leuker om in te rollen en te springen ;)

Laat je hond zelf bepalen hoe hij/zij afkoelt,. ik snap dat sommige dingen moeten.. maar daar vindt ik zwemmen niet bij horen ( behalve als de hond dit geweldig vindt)

Volgende forumvraag: suiker ziekte van onze hond Bo
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^