Teken en Vlooienmiddel, word er gek van!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KayleighKayleigh

honden foto van Kayleigh

Help! Ik word gek van de teken ...

Vorige week een midweekje naar het Oosten geweest, beide honden met ons gebruikelijke pipetje behandeld (Advantage). Tot nu toe was dat bij onze witte herder genoeg, maar onze nieuwste aanwinst is een ware teken-magneet yell 

En waar ik ze op die witte herder al snel zie lopen, rolt er net van die kleine een volle teek af, terwijl ik haar nu al voor 300ste keer helemaal bevoelt en nagekeken heb... ARGGHHHHH, gek word ik ervan! Teek was nog springlevend ook? Dus het doet helemaal niks hp-cry is al de zoveelste.

 

Dus tips gevraagd, Bravecto hebben wij hiervoor gebruik en lijkt het enige wat in ieder geval wat deed. De teek viel er dan na bijten direct morsdood weer uit... Maar sinds de ophef gebruik ik het niet meer. Knoflook hebben we geprobeerd, karnemelk, andere natuurlijke producten... Seresto banden e.d. kunnen niet, ze hebben veel lichamelijk contact met de katten.

 

Tips, graag!

 

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik denk dat je nu niet veel kunt doen. Je hebt de hond kort geleden behandeld?

Dan moet je oppassen met overdoseren. Het is natuurlijk gif wat je aan de hond geeft, je hond kan er ook flink ziek van worden, met nare gevolgen.

 

Ik woon zelf in het oosten en ken de hele tekeninvasie. Op warme dagen mijd ik de bossen. Heb een keer 20 teken van Puck afgehaald, vanaf toen genezen om met warm weer in de bossen te wandelen. 

honden page profiel chayenne & dolcineachayenne & dolcinea

honden foto van chayenne & dolcinea

Is omgevingen met teken blijft het altijd moeilijk, advantage is niet tegen teken helaas... Advantix wel. Ik gebruik zelf Advantix.. Mischien kan je van die em kralenbandden zo heet het volgens mij proberen. En idd als je in een gebied zit met veel teken proberen dat te mijden denk ik. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ik heb toevallig twee mensen gesproken die erg enthousiast zijn over reico vital. Is wel etherische olie, maar geschikt gemaakt voor katten zodat het niet erg is als ze met de katten in aanmerking komen.

 

https://www.reico-vital.com/de/tier/hunde/pflegeprodukte/3009-floh-und-zeckenabwehr-hund-10ml

 

 

 

Zelf geen ervaring mee, Jenna krijgt egyptische zwarte kummelolie een paar druppels door haar voer, eigenlijk voor haar allergieen, maar het werkt ook tegen teken. Ik kijk haar wel na elke wandeling na. We doen dit nu al een aardig tijdje zo en ik heb tot nu toe nog maar 1x een teek gezien. Vroeger gebruikte ik cd vet, waar ik ook tevreden over was, maar daarbij had ze toch ook nog een paar teken.

 

Ik denk dat als je op natuurlijke middelen overgaat, soms ook een gecombineerde aanpak nodig is.

 

 

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Hier is het ook vaak heel heftig en wij komen dagelijks in die bossen.

Er hangt zelfs een waarschuwings Bord bij de ingang van het bos: pas op! Teken!

Dus ja, dan moet je wat.

Zelf ga ik bv ook nooit met korte broek of sandalen die bossen in.

En voor Wanda:

Ga ik elk vroeg voorjaar een straf middel halen bij de da . En dat helpt prima, vind zeer zeer zelden een volwassen teek bij haar.

Giftig? Ja zeker. Maar wel alleen voor tekenwink

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Hier helpt ook maar 1 middel, en dat is de bravecto-pil. Heb de voorbije jaren al 101 andere dingen geprobeerd, zonder resultaat.

Wat ik wel jammer vind, is dat bravecto niet teek-werend is, de rotbeestjes komen dus nog steeds op de vacht en gaan pas dood als ze bijten. Met gevolg dat er nog steeds tientallen teken per wandeling op hun lijf rondkruipen en zo ook in huis en op onszelf terecht komen yell.

Maar goed, ben al blij dat het middel tenminste teek-dodend is. Dus hier krijgen ze begin maart een bravecto, en die blijft het ganse jaar werkzaam. Ik hoef er dus maar 1 per jaar te geven.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Vectra 3d werkt hier prima. Bravecto werkt zo lang, dat zou ik niet durven geven. Dan liever Nexgard.

honden page profiel UshankaUshanka

honden foto van Ushanka

Bravecto is een hartstikke prima middel. Juist door de ophef is er veel meer onderzoek naar gedaan dan het geval is bij veel andere middelen, het resultaat: veilig. Al die natuurlijke goedjes zijn leuk en schattig, maar missen vaak wetenschappelijk bewijs of onderbouwing van de werking. 

 

Zelf gebruik ik Vectra 3D. 

honden page profiel BaileyBailey

honden foto van Bailey

" Ik denk dat je nu niet veel kunt doen. Je hebt de hond kort geleden behandeld?
Dan moet je oppassen met overdoseren. Het is natuurlijk gif wat je aan de hond geeft, je hond kan er ook flink ziek van worden, met nare gevolgen!

Denk ook echt dat je nu niets kunt doen.

Totdat je volgens de gebruiks aanwijzing weer mag behandelen.

Dan pas overgaan op een ander middel.

Ik denk dat er niets anders op zit dan op dit moment paar keer per dag de hond na te kijken.

Succes!!

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Wat ik doe is een spray meenemen, en ik spray over de vacht, teekweg heet het middel, veilig, even goed inwrijven de vacht, voorborst poten en klaar, geen teek te zien, ik heb het op internet gekocht...

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

Teken zijn parasieten, en dat worden ze niet voor niks genoemd. De ervaring is dan ook dat olieen, voedingssupplementen of wat stenen om de nek dan ook echt niet helpt. 

 

Gewoon een goed middel geven wat bewezen effectief is. Hier ook Bravecto en werkt super. 

honden page profiel KayleighKayleigh

honden foto van Kayleigh

" Ik denk dat je nu niet veel kunt doen. Je hebt de hond kort geleden behandeld?
Dan moet je oppassen met overdoseren. Het is natuurlijk gif wat je aan de hond geeft, je hond kan er ook flink ziek van worden, met nare gevolgen.
 
Ik woon zelf in het oosten en ken de hele tekeninvasie. Op warme dagen mijd ik de bossen. Heb een keer 20 teken van Puck afgehaald, vanaf toen genezen om met warm weer in de bossen te wandelen.  "

 

Ik ben ook niet van plan om nu direct weer wat te geven! Maar over 4 weken zal ik toch wat anders moeten verzinnen... het stikt ervan... Toen wij daar in het bos waren was het 10 graden met regen, dus ook dat hielp niet.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Bravecto is een hartstikke prima middel. Juist door de ophef is er veel meer onderzoek naar gedaan dan het geval is bij veel andere middelen, het resultaat: veilig. Al die natuurlijke goedjes zijn leuk en schattig, maar missen vaak wetenschappelijk bewijs of onderbouwing van de werking. 
 
Zelf gebruik ik Vectra 3D.  "

waar heb je dat gevonden dat Bravecto voor elke hond veilig is?

heb nog even gezocht maar ik vond alleen artikelen dat bravecto gevraagd is de bijsluiter aan te passen, en dat er negatief advies is voor bravecto (en andere middelen) als je bijv. een hond hebt die bekend is met epilepsie. 

 

 

Het is ook niet zo dat er geen wetenschappelijk onderzoek gedaan is naar natuurlijke middelen als nigella sativa en azadiracta indica, (wat in het middel zit waarvan ik zei dat 2 mensen er enthousiast over waren)

 

honden page profiel KayleighKayleigh

honden foto van Kayleigh

" Hier helpt ook maar 1 middel, en dat is de bravecto-pil. Heb de voorbije jaren al 101 andere dingen geprobeerd, zonder resultaat.
Wat ik wel jammer vind, is dat bravecto niet teek-werend is, de rotbeestjes komen dus nog steeds op de vacht en gaan pas dood als ze bijten. Met gevolg dat er nog steeds tientallen teken per wandeling op hun lijf rondkruipen en zo ook in huis en op onszelf terecht komen .
Maar goed, ben al blij dat het middel tenminste teek-dodend is. Dus hier krijgen ze begin maart een bravecto, en die blijft het ganse jaar werkzaam. Ik hoef er dus maar 1 per jaar te geven. "

Alles beter dan de 2cm doorsnee teek die ik vond vanmorgen yell Heb al kokhalzend en rillend hem door de wc gespoeld... De teken die ik dan vond, waren echt mini, die hadden nog niet eens 1 slokje kunnen nemen in ieder geval. Scheelt in besmetting in ieder geval...

honden page profiel KayleighKayleigh

honden foto van Kayleigh

Ik ga in ieder geval eens neuzen naar alle genoemde merken... dank!

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Ik loop exact tegen hetzelfde aan. Tika heeft haar eerste teek ook al gehad. Ik twijfel nog of ik nu advantix ga gebruiken of bravecto. Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook nooit slechte dingen hoor (op de verhalen van internet na dan...) Dus ik denk dat ik daar dit jaar ook gewoon voor kies. Voor Kaylo niet, dat is zo'n gevoelig hondje. De stop bodyguard en EM band werkt voor hem voldoende.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Scheelt in besmetting in ieder geval... 

Absoluut!

Zonder de bravecto-pil is het hier onhoudbaar. Wijzelf zitten ook altijd onder de teken, en worden meermaals per jaar gebeten. Zelfs in de winter blijven ze aanwezig.

Mijn honden hebben ook een hekel aan die rotbeesten, ze bijten vastzittende teken zelf uit hun lijf. Daar hebben ze al vervelende abcessen door gekregen. Dus voor ons is bravecto de oplossing, daar gaan die krengen tenminste van dood.

honden page profiel KayleighKayleigh

honden foto van Kayleigh

" Absoluut!
Zonder de bravecto-pil is het hier onhoudbaar. Wijzelf zitten ook altijd onder de teken, en worden meermaals per jaar gebeten. Zelfs in de winter blijven ze aanwezig.
Mijn honden hebben ook een hekel aan die rotbeesten, ze bijten vastzittende teken zelf uit hun lijf. Daar hebben ze al vervelende abcessen door gekregen. Dus voor ons is bravecto de oplossing, daar gaan die krengen tenminste van dood. "

Ze waren er hier heel fel op in de omgeving, dus of ze het bij mijn plaatselijke dierenarts nog verkopen is de vraag. Gelijk even vragen van de week als ik in de buurt ben!

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Er zijn altijd honden die geen chemie mogen, dan is iets natuurlijks veiliger, ook niet optimaal maar wel veiliger, Bams heeft OT, mag geen chemie, en ook Ogin niet, je kan ook zelf wat aanmaken voor je hond, azijn ...teatree...en water ..bij elkaar, schudden en nevelen, ook dat weert de teken optimaal...en teken zal je altijd houden ook als je chemie gebruikt...beter is een goed werend middel dat de teken ver weg blijven, bij veel chemie bijten ze eerst en gaan dan dood maar je hond heeft wel het gif binnen.....als het teken seizoen hier aanwezig is, gebruik ik azijn op de vacht, nevel het en er komt geen teek op de vacht.... 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

De spray van...teekweg...kan je ook op jezelf sprayen, op je broek en zelfs op je blote benen en armen.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

als het teken seizoen hier aanwezig is, gebruik ik azijn op de vacht, nevel het en er komt geen teek op de vacht....  

Als het voor je hond werkt, is dat natuurlijk super!

Maar hier werkt dat voor geen meter. Azijn, teatree, eucalyptus, lavendel, citroengras, neemolie, jojoba, citriodiol... noem het en ik heb het geprobeerd. De teken lachen er gewoon mee. 

Zelfs een product als DEET (wat ik voor mezelf gebruik) schrikt hen niet af. Ze lopen zo mijn broekspijpen op. Dus sta ik om de zoveel meter weer es teken weg te plukken. Bah!

 

Als je in een minder besmet gebied woont en je sowieso niet onder de teken zit van zo vlug je 1 stap in het bos zet, kan je natuurlijke middelen proberen. Maar als ze niet helpen, dan helpen ze niet.

Zelfs op de website van De Groene Os staat:

"Als jij en je dier regelmatig in een gebied met veel (besmette) teken lopen, kan het verstandig zijn om voor een chemisch middel kiezen om te voorkomen dat de teken je dier te lijf gaan."  

Die schrijven dat toch ook niet zomaar voor de lol...

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Hier ook bravecto,met advantix in duitsland werd ik gek van de teken die op Vigo zaten,ik wilde zelfs het bos niet meer ingaan.

De eerste keer toen Vigo die pil kreeg had hij een beetje  diarree maar of het nu van die pil kwam weet ik ook niet,vorige maand weer een pil gekregen en totaal geen bijwerking.

Hij heeft een kleine 2 weken terug een volledig bloed,urineonderzoek gehad op van  alles en nog wat getest omdat hij ook ontstekingsremmer krijgt. Alle waarden waren goed en hij wordt over 3,5 maand 12 jaar.

 

Advantix wordt door de da afgeraden bij honden met epilepsie maar zelfs de chihuahua's van de assistente krijgen bravecto.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Alles beter dan de 2cm doorsnee teek die ik vond vanmorgen  Heb al kokhalzend en rillend hem door de wc gespoeld... De teken die ik dan vond, waren echt mini, die hadden nog niet eens 1 slokje kunnen nemen in ieder geval. Scheelt in besmetting in ieder geval... "

 

Spoel een teek niet door de wc. Als de teek ziekteverwekkers zoals Borrelia bij zich draagt, komt dit alsnog in het milieu. Plet nooit een teek. Ik doe een teek tussen 2 plakbandjes en dan buiten in de grijze container.

 

Citaat

Wat te doen met verwijderde teken?

Ga de teek niet pletten, dit geeft het risico dat ziekteverwekkers uit de teek vrij komen. Spoel teken ook niet door de wc. Als je de teek wilt testen op de aanwezigheid van Borrelia of andere mogelijke ziekteverwekkers, bewaar de teek dan in een afsluitend doosje/kokertje o.i.d. Als je een teek weg wil gooien, gooi dan het (met plakband goed afgesloten) doosje/kokertje buitenshuis bij het vuilnis. Je kan de teek ook tussen dubbelgevouwen plakband doen en dit weggooien. Met plakband kan je ook teken verwijderen die op de huid of op kleding lopen, en het niet goed lukt om de teek met een vinger of een klein voorwerp weg te tikken.

Einde citaat

Bron: https://www.lymenet.nl/info/teek-verwijderen

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

" Als het voor je hond werkt, is dat natuurlijk super!
Maar hier werkt dat voor geen meter. Azijn, teatree, eucalyptus, lavendel, citroengras, neemolie, jojoba, citriodiol... noem het en ik heb het geprobeerd. De teken lachen er gewoon mee. 
Zelfs een product als DEET (wat ik voor mezelf gebruik) schrikt hen niet af. Ze lopen zo mijn broekspijpen op. Dus sta ik om de zoveel meter weer es teken weg te plukken. Bah!
 
Als je in een minder besmet gebied woont en je sowieso niet onder de teken zit van zo vlug je 1 stap in het bos zet, kan je natuurlijke middelen proberen. Maar als ze niet helpen, dan helpen ze niet.
Zelfs op de website van De Groene Os staat:
"Als jij en je dier regelmatig in een gebied met veel (besmette) teken lopen, kan het verstandig zijn om voor een chemisch middel kiezen om te voorkomen dat de teken je dier te lijf gaan."  
Die schrijven dat toch ook niet zomaar voor de lol... "

Nee zeker schrijven ze dat niet voor de lol, ook ik woon in een teken gebied, zelfseen risico voor de besmette teek, maar als je een hond hebt die geen chemie hebt dan heb je pech en loop je met een nevelaar...binnen houden kan je een  hond ook niet.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Als je geen Bravecto wil gebruiken omdat die lang werkt kun je kijken naar Nexgard of Simperica 

Werken korter maar zelfde idee als Bravecto

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ik gebruik Vectra 3 d, we komen regelmatig in een bos waar heel veel teken zijn, ik heb een bak geld uitgegeven aan natuurlijke middelen maar het hielp niet.

Alaska Finest

Dit spuit ik op mijn kleding, vooral mijn broekspijpen en sokken.

https://sawyer.com/videos/permethrin-clothing-gear-insect-repellent/

honden page profiel Laura Willem & BoazLaura Willem & Boaz

honden foto van Laura Willem & Boaz

Ik gebruik sinds vorig jaar de seresto band voor de honden. Vorig jaar ook bij de kat gehad, maar die kon er niet tegen.

 

Waarom zou jij die niet kunnen gebruiken? Waar lees je dat dat gevaarlijk is voor katten? 

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

https://sawyer.com/videos/permethrin-clothing-gear-insect-repellent/ "

Hoe bestel jij dat? Het zou niet toegestaan zijn in de EU? Ik kan het alvast niet naar België laten verzenden...

honden page profiel UshankaUshanka

honden foto van Ushanka

" waar heb je dat gevonden dat Bravecto voor elke hond veilig is?
heb nog even gezocht maar ik vond alleen artikelen dat bravecto gevraagd is de bijsluiter aan te passen, en dat er negatief advies is voor bravecto (en andere middelen) als je bijv. een hond hebt die bekend is met epilepsie. 
 
 
Het is ook niet zo dat er geen wetenschappelijk onderzoek gedaan is naar natuurlijke middelen als nigella sativa en azadiracta indica, (wat in het middel zit waarvan ik zei dat 2 mensen er enthousiast over waren)
  "

 

Elke hond? Nee, natuurlijk niet. Elk medicijn of middel zal in bepaalde gevallen gecontra-indiceerd zijn; zo ook een simpel paracetamolletje of aspirientje wanneer we spreken over humaan gebruik. Deze uitzonderingen zijn dan ook geen reden om de status “veilig” teniet te doen, dan kunnen we alle apotheken direct sluiten.

 

Alsjeblieft: linklinklink en link. Bravecto is een prima middel.

 

Er is geen peer reviewed, dubbelblind wetenschappelijk onderzoek dat jouw aangerade natuurlijke middel (of de stoffen erin) linkt aan een net zo betrouwbare of voorspelbare antiparasitaire werking bij gebruik bij honden, nog niet te spreken over een daarbij geteste veiligheids- en werkingsmarge. Op welke manier dan ook suggereren dat dit wel is, is in mijn ogen niet verantwoord naar andere hondeneigenaren toe. ‘Twee enthousiaste mensen’ is een factor die niks zegt. 

 

Hetzelfde geldt voor magische kralen aan halsbanden of geschud water. Leuk. Maar daar houdt het wel op voor de persoon die serieus iets tegen teken wilt ondernemen. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

verkeerde reactie

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Labradoodle haart VEEL
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^