Teken en Vlooienmiddel, word er gek van!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Hoe bestel jij dat? Het zou niet toegestaan zijn in de EU? Ik kan het alvast niet naar België laten verzenden... "

Nee ik zag het, het kan niet meer.

Deze kan je wel kopen, is minder gif en er staat dat het niet tegen teken is, tenminste het word niet genoemd, maar de stof dood zeker weten teken. Het helpt zeker wel, ze worden als ze op je kleding zitten meteen sloom en gaan dood.

https://www.soin-et-nature.com/nl/spray-muggenmelk/6519-muggengaas-insectenspray-kleding-spray-100ml.html

Edit

En hier op E bay kan je hem wel kopen

https://www.ebay.nl/itm/252615290098

 

 

 

honden page profiel Sas en haar hondenSas en haar honden

honden foto van Sas en haar honden

Heb ook al heel veel geprobeerd om die vieze teken weg te houden. Natuurlijke en chemische producten, zowel alleen natuurlijke producten, of alleen chemische producten of een combinatie van de 2.  En wat het ene jaar werkt, blijkt dan een half jaar later niet meer afdoende te zijn.

Het enige wat hier tot nu toe (hout vasthouden) nog het beste werkt is : prac-tic

Normaal gezien moet je het om de 4 weken, maar ik doe het om de 6 à 7 weken en dat werkt.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Hier worden de Scalibor halsbanden gebruikt. Heb 3 honden waarvan 1 langhaar (met heeeeeeel veel haar) DH en 2 border collies en gebruik deze halsbanden sinds 5 jaar. Ben er tevreden over. Ze krijgen ze om zodra de tekentijd begint...nu dus
;-) en ze houden ze om t/m september/oktober ongeveer.
Gaan de honden lekker zwemmen, doe ik ze even af. Maar wandelen we door het bos en kan het zijn dat ze even in een plas springen of zo..laat ik ze gewoon om.

honden page profiel KayleighKayleigh

honden foto van Kayleigh

" Hier worden de Scalibor halsbanden gebruikt. Heb 3 honden waarvan 1 langhaar (met heeeeeeel veel haar) DH en 2 border collies en gebruik deze halsbanden sinds 5 jaar. Ben er tevreden over. Ze krijgen ze om zodra de tekentijd begint...nu dus
;-) en ze houden ze om t/m september/oktober ongeveer.
Gaan de honden lekker zwemmen, doe ik ze even af. Maar wandelen we door het bos en kan het zijn dat ze even in een plas springen of zo..laat ik ze gewoon om. "

 

Contra-indicaties:

Niet gebruiken bij puppy's jonger dan 7 weken

Niet gebruiken bij honden met huidlaesies

Niet gebruiken bij dieren met een bekende overgevoeligheid voor pyrethroiden.

Niet bij katten gebruiken!

 

Wat de halsband ook afgeeft (ook op de vacht) is giftig voor katten. Zoals je kon lezen in mijn start bericht, dus geen optie! 

honden page profiel KayleighKayleigh

honden foto van Kayleigh

"  
Spoel een teek niet door de wc. Als de teek ziekteverwekkers zoals Borrelia bij zich draagt, komt dit alsnog in het milieu. Plet nooit een teek. Ik doe een teek tussen 2 plakbandjes en dan buiten in de grijze container.
 
Citaat
Wat te doen met verwijderde teken?
Ga de teek niet pletten, dit geeft het risico dat ziekteverwekkers uit de teek vrij komen. Spoel teken ook niet door de wc. Als je de teek wilt testen op de aanwezigheid van Borrelia of andere mogelijke ziekteverwekkers, bewaar de teek dan in een afsluitend doosje/kokertje o.i.d. Als je een teek weg wil gooien, gooi dan het (met plakband goed afgesloten) doosje/kokertje buitenshuis bij het vuilnis. Je kan de teek ook tussen dubbelgevouwen plakband doen en dit weggooien. Met plakband kan je ook teken verwijderen die op de huid of op kleding lopen, en het niet goed lukt om de teek met een vinger of een klein voorwerp weg te tikken.
Einde citaat
Bron: https://www.lymenet.nl/info/teek-verwijderen
  "

Ik heb alleen een binnen prullenbak... Om nou 2 straten uit te lopen naar de gemeente kliko met dat ding ging me op dat moment even te ver... 

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" Ik heb alleen een binnen prullenbak... Om nou 2 straten uit te lopen naar de gemeente kliko met dat ding ging me op dat moment even te ver...  "

Ik cremeer eigenlijk altijd teken die ik vind en anders plet ik ze tussen een keuken papiertje. Zolang ze maar dood zijn ben ik blij. Enge vieze beestjes.

 

Verder gebruik ik Advantix. Begreep dat dit 1 van de veiligere middelen was voor collies. Gelukkig geen tekenmagneet hier waardoor ik haar maar sporadisch behandel.

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Bravecto komt er hier nooit meer in, daarvoor houd ik teveel van mijn hond,  dus ik geef Luposan teek weg. Is wel iets wat je eigenlijk heel het jaar door moet geven en ook vroeg genoeg, voor het tekenseizoen, mee beginnen. Maar het is een natuurlijk product en dus geen vergif in het bloed van je hond. Als het echt heel erg is, geef ik nog een natuurlijk middel bij, dat ik net voor de wandeling aanbreng. Namelijk dit :

 

https://ibizabully.nl/winkel/verzorging-wasbar-bulldog/washbar-natuurlijk-anti-vlooien-middel/

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

"  
Elke hond? Nee, natuurlijk niet. Elk medicijn of middel zal in bepaalde gevallen gecontra-indiceerd zijn; zo ook een simpel paracetamolletje of aspirientje wanneer we spreken over humaan gebruik. Deze uitzonderingen zijn dan ook geen reden om de status “veilig” teniet te doen, dan kunnen we alle apotheken direct sluiten.
 
Alsjeblieft: link, link, link en link. Bravecto is een prima middel.
 
Er is geen peer reviewed, dubbelblind wetenschappelijk onderzoek dat jouw aangerade natuurlijke middel (of de stoffen erin) linkt aan een net zo betrouwbare of voorspelbare antiparasitaire werking bij gebruik bij honden, nog niet te spreken over een daarbij geteste veiligheids- en werkingsmarge. Op welke manier dan ook suggereren dat dit wel is, is in mijn ogen niet verantwoord naar andere hondeneigenaren toe. ‘Twee enthousiaste mensen’ is een factor die niks zegt. 
 
Hetzelfde geldt voor magische kralen aan halsbanden of geschud water. Leuk. Maar daar houdt het wel op voor de persoon die serieus iets tegen teken wilt ondernemen.  "

dankje

er zullen toch wel meer studies zijn dan die kleine studie van 32 beagles in Ierland neem ik aan. 

Ik vind gewoon dat je dit in het algemeen geen veilig middel kan noemen al werkt het prima. Bovendien moet de teek eerst bijten voordat hij dood gaat. Dus toch nog een risico op ziektes, dat zou toch ook duidelijk nog even vermeld moeten worden.

 

ik weet niet beter dan dat er wel degelijk ook studies gemaakt worden naar natuurlijke middelen, ook de middelen die ik noemde.

In India, heb je een neem research and development society in Delhi, waar heel veel studies gedaan zijn naar neem (azadirachta indica). Het wordt zelfs veel in de biologische landbouw gebruikt.

 

https://scholar.google.de/scholar?q=neem+research+society+pesticides&hl=nl&as_sdt=0&as_vis=1&oi=scholart

 

Ook over nigella sativa zijn veel studies gedaan

https://www.sciencedirect.com/topics/medicine-and-dentistry/nigella-sativa

https://pdfs.semanticscholar.org/ab91/4383afd84685cb48697949a4c42862a5295b.pdf

In 2014 "ontdekte" Alexander Petz het middel toevallig als tekenwerend middel

 

https://www.hr3.de/themen/schwarzkuemmeloel-tobis-hausmittel-gegen-zecken,schwarzkuemmel-oel-gegen-zecken-100.html

(ok die laatste link is niet echt science denk ik maar toch interressant)

 

Zelf gebruik ik het voor Jenna haar allergieen

https://scholar.google.de/scholar?q=nigella+sativa+and+allergies+scientific+research&hl=nl&as_sdt=0&as_vis=1&oi=scholart

 

 

 

 

honden page profiel LoesjeLoesje 1 doggies

honden foto van Loesje

" Ik cremeer eigenlijk altijd teken die ik vind en anders plet ik ze tussen een keuken papiertje. Zolang ze maar dood zijn ben ik blij. Enge vieze beestjes.
 
Verder gebruik ik Advantix. Begreep dat dit 1 van de veiligere middelen was voor collies. Gelukkig geen tekenmagneet hier waardoor ik haar maar sporadisch behandel. "

 

Zoals ik al eerder schreef, teken niet pletten. Het bloed kan minuscule deeltjes van de Borrelia bacterie (veroorzaker van de ziekte van Lyme) en andere ziekteverwekkers bevatten, die makkelijk door het papier heen kunnen komen. Het advies is dan ook teken op geen enkele manier pletten.

 

7 jan. 2019 · Ongeveer 2 op de 100 mensen krijgen de ziekte van Lyme na een tekenbeet, zo'n 27.000 mensen per jaar. Per jaar zijn er 1000 tot 2500 mensen die langdurig klachten houden.  Bron:  https://www.rivm.nl/ziekte-van-lyme

 

Je kunt hier niet voorzichtig genoeg mee zijn.

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Er zijn ook hangers  aan de halsband, energetische straling(anibio tick clip)  en ook een met ultrasoon geluid, of het helpt? Geen idee, wel goede resensies

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

"  
Zoals ik al eerder schreef, teken niet pletten. Het bloed kan minuscule deeltjes van de Borrelia bacterie (veroorzaker van de ziekte van Lyme) en andere ziekteverwekkers bevatten, die makkelijk door het papier heen kunnen komen. Het advies is dan ook teken op geen enkele manier pletten.
 
7 jan. 2019 · Ongeveer 2 op de 100 mensen krijgen de ziekte van Lyme na een tekenbeet, zo'n 27.000 mensen per jaar. Per jaar zijn er 1000 tot 2500 mensen die langdurig klachten houden.  Bron:  https://www.rivm.nl/ziekte-van-lyme
 
Je kunt hier niet voorzichtig genoeg mee zijn.
  "

Dan nog nooit een teek met ziekte tegen gekomen. Mijn honden en ik zelf zijn er nooit ziek door geworden ;)

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Dan nog nooit een teek met ziekte tegen gekomen. Mijn honden en ik zelf zijn er nooit ziek door geworden ;-) "

Mazzel,,

Ik heb ook al gehoord dat 1 op de 3 teken besmet is,  paar jaar geleden, dus nu gelukkig minder, of ik liep tegen een sensatiezoeker aan?

honden page profiel Danielle, Kyra †, Kaylin en DjairaDanielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

Iedereen moet zelf weten wat hij of zij zijn hond geeft, maar wil wel even een waarschuwing plaatsen dat als je hond verkeerd reageert op bijvoorbeeld bravecto of ander merk pil, dat je dit niet terug kan draaien, wat met een band wel kan door die af te doen.

 

Hier wordt geen chemie gebruikt, zeker niet op mijn hond met epilepsie, dat gaat geheid fout bij haar.

 

Wil wel even delen dat een logeerhond die regelmatig bij mijn ouders logeert ( golden retriever ), vorig jaar heel ziek is geweest van een seresto of scalibor band ( die zij elk jaar kreeg ), alleen vorig jaar reageerde zij er niet goed op, haar zenuwstelsel lag bijna helemaal plat, en ze was echt dood en dood ziek, baasjes zijn met spoed naar de dierenarts geweest en vreesde dat ze haar in moesten laten slapen ( zo ziek was ze ).

 

Dierenarts zag dat ze de ooien band om had en vroeg hoe lang ze die al droeg ( paar dagen ), ze heeft de band gelijk afgedaan bij de hond, nadat ze verder geen andere dingen kon vinden, waarom de hond zo ziek was, wel was er nog bloed afgenomen, maar ook daar kwam niets geks uit 

 

De baasjes zijn weer met de hond naar huis gegaan, zonder de vlooienband, de volgende dag kon de hond weer lopen en ging het een stuk beter met haar, na een paar dagen merkte je aan de hond niets meer.

 

De conclusie was dus dat ze na jaren opeens niet meer tegen de vlooien middelen kon, die ze jaren op haar gebruikt hadden, haar baasjes waren blij dat het dus alleen door de band kwam, en dat door deze af te doen, de hond weer beter werdt ( ging om een golden van toen rond de 9 jaar oud )

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Dan nog nooit een teek met ziekte tegen gekomen. Mijn honden en ik zelf zijn er nooit ziek door geworden ;-) "

Nu nog niet, maar het kan zich ook pas over een jaar of over tien jaar openbaren.

Je hoeft van lyme niet gelijk ziek te worden dus.

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" Nu nog niet, maar het kan zich ook pas over een jaar of over tien jaar openbaren.
Je hoeft van lyme niet gelijk ziek te worden dus. "

De incubatietijd van Lyme is echt geen 10 jaar. 3 maanden is wat ik zo 123 kan vinden ;)

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

1 x is genoeg

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

1x is genoeg ;)

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

Of je nou wel of geen lyme hebt opgelopen, het is niets anders dan goed bedoeld advies van Loesje, om veilig een teek te verwijderen.

 

Prima uiteraard als je er schijt aan hebt, dat mag, maar voor de rest van de meelezers is het wellicht een waardevol advies. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" De incubatietijd van Lyme is echt geen 10 jaar. 3 maanden is wat ik zo 123 kan vinden ;-) "

https://www.tekenbeetziekten.nl/symptomen/

De ziekte van Lyme, zonder erythema migrans (EM)
Als men besmet raakt, kan men weken tot maanden na de besmetting griepachtige klachten krijgen, maar dat kan ook uit blijven.
Maanden tot jaren later kan men zeer diverse klachten krijgen, maar het is dan moeilijk om de juiste diagnose te krijgen.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Dan nog nooit een teek met ziekte tegen gekomen. Mijn honden en ik zelf zijn er nooit ziek door geworden ;-) "

 

Dan heb je geluk gehad. Ik zou hier niet zo lichtzinnig over doen en die smiley had je wat mij betreft kunnen weglaten.

 

Zoals ik schreef: Per jaar zijn er 1000 tot 2500 mensen die langdurig klachten houden.

Je leest uit meerdere reacties in dit topic dat de meeste forumleden heel veel met deze monsters te maken hebben.

 

De dochter van mijn zus heeft al 20 jaar vanaf haar 16e jaar de ziekte van Lyme. Dit is in een zeer laat stadium ontdekt doordat een arts haar bloed in een speciaal laboratorium in Duitsland liet onderzoeken, nadat ze 1 maand eerder van een internist van het Erasmus Universiteit Ziekenhuis te horen kreeg dat er niets aan de hand was. Dit was de zoveelste arts, alternatieve arts, specialist die in bedekte woorden te kennen gaf, dat het waarschijnlijk tussen haar oren zat. Ook de Lyme Centra in NL hebben niet voldoende expertise om Lyme vast te stellen. Mijn nichtje kan vaak maanden niet lopen is doodvermoeid en heeft overal pijnen. Soms heeft ze wel de kracht om op haar benen te staan. Ze heeft een rolstoel en scoot mobiel. Ze heeft haar eigen woonruimte moeten opzeggen en vrienden zorgen samen met mijn zus bij toerbeurt voor haar.

honden page profiel KayleighKayleigh

honden foto van Kayleigh

On topic graag, heeft niks met mijn vraag te maken...

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

"  
Dan heb je geluk gehad. Ik zou hier niet zo lichtzinnig over doen en die smiley had je wat mij betreft kunnen weglaten.
 
Zoals ik schreef: Per jaar zijn er 1000 tot 2500 mensen die langdurig klachten houden.
Je leest uit meerdere reacties in dit topic dat de meeste forumleden heel veel met deze monsters te maken hebben.
 
De dochter van mijn zus heeft al 20 jaar vanaf haar 16e jaar de ziekte van Lyme. Dit is in een zeer laat stadium ontdekt doordat een arts haar bloed in een speciaal laboratorium in Duitsland liet onderzoeken, nadat ze 1 maand eerder van een internist van het Erasmus Universiteit Ziekenhuis te horen kreeg dat er niets aan de hand was. Dit was de zoveelste arts, alternatieve arts, specialist die in bedekte woorden te kennen gaf, dat het waarschijnlijk tussen haar oren zat. Ook de Lyme Centra in NL hebben niet voldoende expertise om Lyme vast te stellen. Mijn nichtje kan vaak maanden niet lopen is doodvermoeid en heeft overal pijnen. Soms heeft ze wel de kracht om op haar benen te staan. Ze heeft een rolstoel en scoot mobiel. Ze heeft haar eigen woonruimte moeten opzeggen en vrienden zorgen samen met mijn zus bij toerbeurt voor haar. "

Was niet negatief bedoeld maar oke...

 

Weer on topic 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" On topic graag, heeft niks met mijn vraag te maken... "

Honden kunnen ook de ziekte van Lyme krijgen met vergelijkbare ernstige symptomen als deze ziekte vrij laat behandeld wordt. Dat is de reden dat we honden anti teekmiddelen geven.

citaat

Wat is de behandeling van de ziekte van Lyme?

De behandeling bestaat uit het toedienen van antibiotica waarbij doxycycline het middel van eerste keus is. De behandelingsduur is minimaal 2-3 weken en de meeste honden reageren vrij snel op de behandeling. Alleen wanneer de ziekte vrij laat behandeld wordt kunnen er chronische klachten zoals kreupelheden of nierschade overblijven. Ook zijn er dieren die wel opknappen van de kuur maar de bacterie niet geheel kwijt raken; de hond blijft dragerDeze dieren kunnen weer klinische klachten krijgen wanneer de weerstand daalt (stress, ziekte, bepaalde medicijnen).

Einde citaat

Bron https://www.diergeneeskundigcentrum.nl/hond/ziekten/384-ziekte-van-lyme

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Ik cremeer eigenlijk altijd teken die ik vind en anders plet ik ze tussen een keuken papiertje. Zolang ze maar dood zijn ben ik blij. Enge vieze beestjes.
 
Verder gebruik ik Advantix. Begreep dat dit 1 van de veiligere middelen was voor collies. Gelukkig geen tekenmagneet hier waardoor ik haar maar sporadisch behandel. "

Met pletten kan je eitjes verspreiden brrrr

honden page profiel KayleighKayleigh

honden foto van Kayleigh

" Honden kunnen ook de ziekte van Lyme krijgen met vergelijkbare ernstige symptomen als deze ziekte vrij laat behandeld wordt. Dat is de reden dat we honden anti teekmiddelen geven.
citaat
Wat is de behandeling van de ziekte van Lyme?
De behandeling bestaat uit het toedienen van antibiotica waarbij doxycycline het middel van eerste keus is. De behandelingsduur is minimaal 2-3 weken en de meeste honden reageren vrij snel op de behandeling. Alleen wanneer de ziekte vrij laat behandeld wordt kunnen er chronische klachten zoals kreupelheden of nierschade overblijven. Ook zijn er dieren die wel opknappen van de kuur maar de bacterie niet geheel kwijt raken; de hond blijft drager. Deze dieren kunnen weer klinische klachten krijgen wanneer de weerstand daalt (stress, ziekte, bepaalde medicijnen).
Einde citaat
Bron https://www.diergeneeskundigcentrum.nl/hond/ziekten/384-ziekte-van-lyme "

Hartstikke leuk, maar ik vroeg wat jullie gebruiken of als tips hadden... Na de tip van de teek niet wegspoelen, heb ik daar geen antwoord meer op gekregen (op enkele na).

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Vectra 3 D, 3 stoffen in plaats van 2 maar alle drie minder dus zou minder belastend zijn.

 

 

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker

honden foto van Lexie

Ik woon in tekenland en mijn honden dragen een serestoband. Dit werkt perfect. Hiervoor bravecto gegeven (1 pil in maart en die pil werkt lang genoeg om het tekenseizoen door te komen). Gezien de negatieve verhalen durf ik geen bravecto meer te geven. En hier lopen na een boswandeling ca 30 teken over onze golden heen.

honden page profiel VeerleVeerle

honden foto van Veerle

Mijn hond is ook een echte tekenmagneet en heeft geen ideale vacht om de beestjes uit te verwijderen. Hij draagt dus een Seresto-band. 

honden page profiel floortjefloortje

honden foto van floortje

Ik volg even.

honden page profiel KayleighKayleigh

honden foto van Kayleigh

Lezen jullie de openingsvraag? Seresto banden (en eigenlijk alle banden) zijn hier not done! 

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Labradoodle haart VEEL
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^