Nog heel even wachten...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DidyDidy 3 doggies

honden foto van Didy

Zwijmel, zwijmel, zwijmel.hp-heart

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3 3 doggies

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Tess nu 10 weken vind Pups ook veel spannender dan volwassen honden. Woont een bulldog pupje hier in de buurt waarbij ze volledig verstijft.

 

Gewoon niks forceren komt van zelf goed (:

honden page profiel Fran en CupraFran en Cupra

honden foto van Fran en Cupra

" Tess nu 10 weken vind Pups ook veel spannender dan volwassen honden. Woont een bulldog pupje hier in de buurt waarbij ze volledig verstijft.
 
Gewoon niks forceren komt van zelf goed (: "

Daar vertrouwen we op inderdaad :)

We geven hem alle tijd die hij nodig heeft, maar willen de confrontaties met andere honden niet uit de weg gaan. Gelukkig hebben andere mensen er begrip voor dat hij het spannend vindt, vast omdat het een pup is haha. 

honden page profiel LauraLaura 3 doggies

Wat een schatje! Ik zou hem ook wel willen hebbenlaughing

honden page profiel Fran en CupraFran en Cupra

honden foto van Fran en Cupra

Inmiddels zit ik toch wel een beetje met de handen in het haar. 

Alles gaat zo onwijs goed, het is zo'n slimme vent! En hij kan ook al een beetje uitslapen waar de baasjes erg gelukkig mee zijn. hp-wink

 

Maar.. Sinds drie dagen, is het met zindelijkheid héél ver te zoeken. Wij wandelen drie keer per dag aan de riem, tussendoor gebruiken we het grasveldje in de tuin waar hij zijn behoeftes mag doen (en ook deed). Dit ging uitstekend zo, maar plotseling doet hij buiten bijna niks meer, en plast hij bijna alleen maar binnen.

Ik heb niet het idee dat hij het niet durft, poepen doet hij namelijk wel buiten, het gaat enkel om plassen. Na het eten/slapen/spelen zetten we hem buiten en wachten we een tijdje. Uiteindelijk nemen we hem toch maar weer mee naar binnen en dan, hups! Gaat ie zitten en plast hij. Als je hem tijdens het plassen oppakt en buiten zet, stopt hij met plassen, maar hij plast niet verder buiten.

Ik vind het niet typerend voor blaasontsteking, hij plast namelijk niet vaak en klein. Het zijn echt ruime plassen, een paar keer per dag. 

Het gebeurt niet elke keer, soms plast hij wel nog buiten en dan juigen we hem toe, alsof hij wereldkampioen hondenplassen is geworden, en wordt hij beloond. 

Als hij het binnen doet, ruimen we het op zonder te reageren naar de hond.

Ik begrijp gewoon niet wat er opeens veranderd is! Hij geeft ook niets meer aan, daar waar hij dat eerst wel deed. Tips? Iemand? hp-frusty

honden page profiel Fran en CupraFran en Cupra

honden foto van Fran en Cupra

Hij heeft overigens wel weer een leuke avond gehad met Dolcinea! hp-heart

 

Deze positieve ervaring met een andere hond, maakt dat andere, vreemde hondjes, nu ook een pietsie minder eng zijn. hp-shiny

honden page profiel KyraKyra 3 doggies

honden foto van Kyra

Dit probleem heb ik de laatste weken helaas ook, precies hetzelfde! Poepen gaat goed, maar plassen doet ze nu lijkt het het liefst alleen maar binnen. Misschien ligt het aan de leeftijd? Over  het kauwen op handen/voeten, ook een favoriet ding om te doen bij Roxie undecided Dat probeer ik maar een beetje te voorkomen door een kauwspeeltje paraat te hebben, en verder gewoon negeren.

honden page profiel Fran en CupraFran en Cupra

honden foto van Fran en Cupra

" Dit probleem heb ik de laatste weken helaas ook, precies hetzelfde! Poepen gaat goed, maar plassen doet ze nu lijkt het het liefst alleen maar binnen. Misschien ligt het aan de leeftijd? Over  het kauwen op handen/voeten, ook een favoriet ding om te doen bij Roxie  Dat probeer ik maar een beetje te voorkomen door een kauwspeeltje paraat te hebben, en verder gewoon negeren. "

Hoe oud is jouw Roxie? Cupra is morgen 16 weken.

 

Wij hebben geloof ik de oorzaak gevonden van zijn verminderde zindelijkheid; hij is begonnen met wisselen! hp-thumbsup

Hij heeft er duidelijk last van, dus we bieden hem zoveel mogelijk kauw materiaal en bevroren washandjes aan. Zo komen we er wel doorheen samen :)

 

Vandaag met de puppy cursus was een spannende dag. We gingen een restaurant in om daar wat te drinken. We hadden afgesproken op het station met zijn allen en zijn gezamenlijk richting het restaurant gewandeld. Qua wandelen was dit een vuurdoop, want als de juf erbij is wil je natuurlijk wel je beste pootje voorzetten! ;)  hij deed het, zoals verwacht, uitstekend!! Het "wacht" commando en het aandacht vragen zit er al heel goed in, dit maakt wandelen zo gezellig samen!

In het restaurant zelf heeft hij last gehad van wat angst, dit heeft zich geuit in onderdanigheidsplasjes, dit werd zonder morren door het personeel opgedweild, ze hadden er het volle begrip voor gelukkig!

Eenmaal aan tafel ging het goed en ging hij lekker bij mijn voeten liggen. Al met al een heel geslaagde ervaring weer. 

 

En weer wat foto's natuurlijk! 525111.jpg

525112.jpg

 

525113.jpg

 

Ik zie dat de foto's gedraaid zijn. Hoe krijg ik die nou rechtop? hp-frusty

honden page profiel bentebente 3 doggies

Word steeds meer een corgi! Knap beessie.

honden page profiel DidyDidy 3 doggies

honden foto van Didy

Geslaagde dag dus.

En wat een mooie foto's, die oren, om verliefd op te worden.hp-heart

honden page profiel KyraKyra 3 doggies

honden foto van Kyra

" Hoe oud is jouw Roxie? Cupra is morgen 16 weken.
 
Wij hebben geloof ik de oorzaak gevonden van zijn verminderde zindelijkheid; hij is begonnen met wisselen! 
Hij heeft er duidelijk last van, dus we bieden hem zoveel mogelijk kauw materiaal en bevroren washandjes aan. Zo komen we er wel doorheen samen :-)
 
Vandaag met de puppy cursus was een spannende dag. We gingen een restaurant in om daar wat te drinken. We hadden afgesproken op het station met zijn allen en zijn gezamenlijk richting het restaurant gewandeld. Qua wandelen was dit een vuurdoop, want als de juf erbij is wil je natuurlijk wel je beste pootje voorzetten! ;-)  hij deed het, zoals verwacht, uitstekend!! Het "wacht" commando en het aandacht vragen zit er al heel goed in, dit maakt wandelen zo gezellig samen!
In het restaurant zelf heeft hij last gehad van wat angst, dit heeft zich geuit in onderdanigheidsplasjes, dit werd zonder morren door het personeel opgedweild, ze hadden er het volle begrip voor gelukkig!
Eenmaal aan tafel ging het goed en ging hij lekker bij mijn voeten liggen. Al met al een heel geslaagde ervaring weer. 
 
En weer wat foto's natuurlijk! 

 

 
Ik zie dat de foto's gedraaid zijn. Hoe krijg ik die nou rechtop?  "

Roxie is van 7 februari, nu ongeveer 17 weken dus. Fijn, dat alles zo goed ging! 

honden page profiel Fran en CupraFran en Cupra

honden foto van Fran en Cupra

Inmiddels is Cupra al een hele Corgi.
Over 2 weken is hij alweer een half jaar oud!

Hij doet het supergoed, hij heeft alles in een rap tempo gewisseld en is inmiddels 100% zindelijk.
Van de 1 op de andere dag ging de knop om, en heeft hij nooit meer wat binnen gedaan hp-smile

Ook de puppycursus heeft hij glansrijk doorlopen en is met vlag en wimpel geslaagd!
Volgende maand begint de vervolgcursus, hier zullen we dan ook aan meedoen.

Daar waar hij in juni eigenlijk nog een heel angstig hondje was, begint hij steeds meer te transformeren in een sociale vent. Andere honden zijn inmiddels niet meer eng en vooral leuk om mee te spelen hp-heart Hierbij krijgt hij regelmatig een correctie van een andere hond, maar aangezien hij z'n puppycredits niet meer heeft en soms wat opdringerig kan zijn, vind ik dit alleen maar goed. Vooral de eigenaren van de corrigerende hond schrikken nogal eens, ghehe.

Vreemde mensen op straat, vooral als ze iets van hem moeten (aaien bijvoorbeeld), vind hij wel nog serieus spannend. Dan blaft hij naar ze en zie ik dat zijn onzekerheid begint op te spelen. Vaak interpreteren mensen het helaas als enthousiasme, omdat hij kwispelt. Als ik dan uitleg dat het onzekerheid en/of angst is, worden zowel ik als Cupra niet serieus genomen hp-frusty Echter ken ik mijn eigen hond prima, en kan ik ook zijn lichaamstaal inmiddels prima lezen.

Deze mensen hoeven hem dan ook niet te aaien. Anderen nemen hem wel degelijk serieus en zakken als reactie dan of door de knieen, of kijken weg, etc (vast mensen met honden hp-angel) en vaak kunnen deze mensen hem dan ook aanhalen zonder problemen.

Toch heb ik nog vaak last van onzekerheid en vraag ik me af of we wel genoeg met hem doen en hem genoeg stimulans bieden.

Hij gaat 6 keer per dag uit, zou in principe teruggebracht kunnen worden naar 5 inmiddels, maar we genieten er allebei van, van deze 6 keer, is het 4 keer een echte wandeling a 30 minuten en 2 keer een 'behoeftes rondje' a 10 minuten.
Hiervan loopt hij in ieder geval 1 keer per dag los of aan de lange lijn als los geen optie is. Verder oefenen we de basisoefeningen tijdens het wandelen; aandacht vragen, wachten, zitten en aan de voet.

Daarnaast lopen we minimaal 2 keer per week in het bos, maar ook hier nooit langer dan 30 minuten. Kan niet wachten tot hij langer mag wandelen. hp-angel En doen we dus 1 keer per week cursus (straks in ieder geval weer).

Thuis oefenen we ook dagelijks onze kunstjes en commando's en spelen we er natuurlijk op los. Ook hersenwerk bieden we hem regelmatig aan, dmv een snuffelmat, een voerpuzzel of een gevulde kong.

Is dit voldoende? Moet ik hem meer aanbieden? Of misschien minder?

 

Ik sluit af met 2 foto's van een mini fotoshoot die we van de week hebben gehouden in het hoge gras hp-heart

48478838946_381e35f0ee.jpg

48478838471_0422b0898f.jpg

honden page profiel Nadine  Lilly,Queenie. R.i.p.Nadine Lilly,Queenie. R.i.p. 3 doggies

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie. R.i.p.

Zeer mooi foto s smile

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

hp-heart

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon 3 doggies

honden foto van Arran & Aedon

Hij is echt prachtig!!hp-heart

pagina 5 van 5 12 3 4 5
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^