Muilkorf risicohond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel G MadretsmaG Madretsma

Ik vroeg me af wat voor soort muilkorf ik het best voor mijn hond kan kopen. Ze is ontzettend slim (herder mix) en weet de muilkorf die we nu gebruiken telkens weer van haar snuit af te halen. (zie voorbeeld foto) artikel-muilkorf--medpets-nl-4-149848258

De bandjes krijgt ze er met gemak van af. Aangezien ze erg uitvalt naar zowel mensen als andere honden (en alles wat voorbij komt) is het belangrijk dat ze een muilkorf heeft die goed blijf zitten en ze er niet af kan halen. We hebben ook een andere soort geprobeerd van nylon maar deze gaf haar nauwelijks ruimte om te ademen. Ze wind zich snel op en moet daarom nog wel kunnen hijgen en haar warmte kwijt kunnen. Kan iemand ons iets anders aanbevelen? We kunnen nu niet met haar buiten ons terrein lopen omdat we het risico niet willen nemen. Maar ik gun het haar zo weer verre wandelingen te kunnen maken want dat heeft ze echt nodig, dus hoop dat we snel iets er op vinden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Kan je jammer genoeg geen advies geven, maar vind het geweldig dat je je verantwoording neemt.....hier waar ik wandel is ook een hond die altijd aan de lijn loopt en een muilkorf om heeft, heb al eens met de eigenaar er over staan praten, de hond heeft er geen last van, weet niet beter...

honden page profiel Lola&JojoLola&Jojo

honden foto van Lola&Jojo

B umas muilkorf, kan je geheel naar wens en op maat laten maken.

Wel prijzig.

 

http://www.bumas-shop.com/nl/

 

Succes

honden page profiel DD 2 doggies

honden foto van D

Volgens mij heeft een baskerville muilkorf nog een bandje dat over de kop tussen de ogen langs loopt? Krijgt hij dat ook af? 

honden foto van chantal Skye en Floki *Bailey *Devil en *Gizmo

Even het bandje wat achter de kop langsloopt door een halsband halen. 1 van mijn honden is er ook heel handig mee en heb dezelfde muilkorf.

Mijn hond heeft een extra halsband om die zeker niet over zijn kop kan schieten en daar haal ik het bandje van de muilkorf doorheen dan kan hij het niet aftrekken (mits het de banden niet te los zitten)

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Ik denk dat je het beter moet oefenen dat het een positief iets wordt waardoor zij het zélf wil laten zitten.
Kijk op youtube voor een positieve training van de muilkorf en dus ook associatie.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

honden page profiel G MadretsmaG Madretsma

Ze heeft al muilkorf training en word gezien door een gedragsdeskundige hp-thumbsup ik denk dat ik voor baskerville ga, bedankt voor de reacties!

Volgende forumvraag: Kale hoofdje?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^