asiel hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RJRJ

hoii iedereen ik heb een vraag,

 

 

we zijn vandaag in het asiel geweest waar echt een schat van een hond zit,we waren al in december in het asiel maar toen kwam er in onze prive sfeer onverwacht iets tussen....nu 3 maanden later zit deze hond er nog steeds en dat vind ik echt zo raar,hij is zo lief,de mensen uit het asiel snappen het ook niet....

 

het is een kruising  amerikaanse staff met iets van een bull maar wat voor bull dat weten we niet ( geboren op 16-01-2018

 

 

tijdens de wandeling viel mij op dat zijn achterhand wat hoger is dan de voorkant

 

volgens de dierenarts van het asiel kan dit geen kwaad en is het een schoonheidsfoutje / beetje overbouwd

 

als de bespiering straks beter word moet het slungelige ook minder worden....

 

 

ik vraag mij af

 

komt het wel vaker voor dat bij een hond de achterkant wat hoger is?

 

 

hij heeft er verder geen last van en loopt gewoon gezellig mee :D

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=xWRwux_t1NM&feature=youtu.be

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Dobry

Zeker een schat van een hond zo te zien op de video. Wat loopt hij braaf mee al.

 

Soms snap je het ook niet, onze Jenna zat een jaar in een asiel, en onze vorige herplaatser Lola zat zelfs vier jaar in een asiel. Beiden geweldige honden en een raadsel waarom niemand hen wilde.

 

Misschien dat er mensen zijn die toch bang zijn over alle vooroordelen over het ras, en problemen als je naar het buitenland op vakantie wil e.d.

 

Ik denk ook dat met goed voedsel en beweging dat de bespiering beter wordt. Maar zo vanaf de computer valt het moeilijk te zeggen natuurlijk. 

Het best is, om gelijk je hond te verzekeren denk ik, mocht er toch onverhoopt iets niet in orde zijn wat zo op het eerste gezicht niet te vinden is.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Op het einde van het filmpje bij 1.55 minuten vind ik het er ook wat vreemd uitzien. Dan niet eens zo zeer dat ik zou zeggen dat hij een hoge achterkant heeft, maar zijn middenrug lijkt wat doorgezakt. Misschien toch vanwege het feit dat hij een kruising is met wellicht een Engelse Bulldog, waar je die bouw ook wel tegen komt.

Afbeeldingsresultaat voor engelse bull dog

Afbeeldingsresultaat voor engelse bull dog 

En doordat zijn rug wat langer is, lijkt het wat doorgezakt.

Maar als hij er verder geen last van heeft, goed beweegt, dan zou ik er geen probleem van maken.

Hij heeft een ontzettend leuk en lief koppie.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Mijn ouders hebben ooit een hond gehad die compleet scheef was. Achter echt heel duidelijk zichtbaar hoger dan voor. Die hond liep ook raar zo voor het oog dat zag je direct, alsof twee helften niet bij elkaar paste. Moet zeggen dat ik niet vind dat het echt opvalt in het filmpje dat deze hond heel "scheef" zou moeten zijn. Op 2:00 minuten rond lijkt het inderdaad een beetje zo. Maar dan meer op de manier waarop deze hond het ook heeft:

Othello.jpg

..of deze prachtige Australian Cattle dog (natuurlijk kan de hoek dat beeld ook wat vertekenen):

ACD-blue-spud.jpg

En dat zie ik bij veel honden, onze golden retriever had dat ook een maar heeft nooit problemen gehad met zijn lopen.  Persoonlijk denk ik dat het tegenovergestelde (achter lager) vele malen schadelijker is voor de loopgang. Zoals veel Duitse herders tegenwoordig gefokt worden zeg maar. Maar mocht je hierover echt twijfelen misschien mag je ergens een second opinion bij een eigen dierenarts laten doen. 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Mijn eigen Wopper is ook een tikkie hoger aan de achterkant

359631.jpg

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Zeker een schat van een hond zo te zien op de video. Wat loopt hij braaf mee al.
 
Soms snap je het ook niet, onze Jenna zat een jaar in een asiel, en onze vorige herplaatser Lola zat zelfs vier jaar in een asiel. Beiden geweldige honden en een raadsel waarom niemand hen wilde.
 
Misschien dat er mensen zijn die toch bang zijn over alle vooroordelen over het ras, en problemen als je naar het buitenland op vakantie wil e.d.
 
Ik denk ook dat met goed voedsel en beweging dat de bespiering beter wordt. Maar zo vanaf de computer valt het moeilijk te zeggen natuurlijk. 
Het best is, om gelijk je hond te verzekeren denk ik, mocht er toch onverhoopt iets niet in orde zijn wat zo op het eerste gezicht niet te vinden is. "

Jammer genoeg heeft deze hond heel veel concurrentie... In welk asiel dan ook en dan bedoel ik van honden uit dezelfde rasgroepen. Als hij dan iets minder goed in de smaak valt bij potentiële adoptanten omdat hij "te klein", "geen mooie vacht", "niet de juiste leeftijd" (of wat dan ook) heeft valt ie elke keer buiten de boot. 

Zet er een labrador in en je zult zien die zijn veel eerder weg. Ik heb voor ik Obi had overwogen een hond te adopteren bij mijn toenmalige andere hond. Dus vaker asielsites in de gaten gehouden. Het is aardig goed te voorspellen welke honden snel weg zullen zijn en welke niet (helaas). Op Belgische asielsites waren destijds honden bij die rond de 10 jaar in een asiel zaten... verschrikkelijk. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Jammer genoeg heeft deze hond heel veel concurrentie... In welk asiel dan ook en dan bedoel ik van honden uit dezelfde rasgroepen. Als hij dan iets minder goed in de smaak valt bij potentiële adoptanten omdat hij "te klein", "geen mooie vacht", "niet de juiste leeftijd" (of wat dan ook) heeft valt ie elke keer buiten de boot. 
Zet er een labrador in en je zult zien die zijn veel eerder weg. Ik heb voor ik Obi had overwogen een hond te adopteren bij mijn toenmalige andere hond. Dus vaker asielsites in de gaten gehouden. Het is aardig goed te voorspellen welke honden snel weg zullen zijn en welke niet (helaas). Op Belgische asielsites waren destijds honden bij die rond de 10 jaar in een asiel zaten... verschrikkelijk.  "

ja vreselijk om te beseffen dat er zelfs honden zijn die hun hele leven in een asiel doorbrengen. Bepaalde rassen hebben het veel moeilijker idd dan anderen, en zwarte honden zitten langer dan andere kleuren las ik ook ergens.

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Wat lijkt hij op mijn Joey zeg.hp-heart

Ik vind het niet storend of er afwijkend uitzien, wat hierboven al beschreven werd, het zal van de bullen af komen wat er in hem zit.

Vind hem er erg lief uit zien, ik zou er voor gaan.

Helaas zitten de asiels vol met dit soort type honden, door allerlei omstandigheden, ook de media speelt een rol en hun honden intolenrantie.

Wij hebben Joey uit het asiel gehaald, hij was mishandelt door vorige eigenaars, was bang voor mensen ( angstagressie) maar nu is hij er gek op.

En hij is geen vrienden met alle honden, wel is hij gek op pups, hij gaat zich dan enorm aan het uitsloven, door gek te springen, is geen gezichthp-shiny en heeft hij meerdere vriendinnen.

Maar met reuen is het moeilijker.

Maar daar valt mee te leven, van mij hoeft onze hond niet iedere hond leuk te vinden.

Wel is het zo, dat Joey, niet los gaat, we hebben een prachtig stukje veld gevonden, waar hij aan een 30 meter lijn heerlijk kan rennen, maar dan hebben we tóch nog de controle over hem.

Deze dingen gelden voor onze hond, misschien gelden ze wel niet voor die prachtige hond in het asiel, maar hou het wel in je achterhoofd.

En nogmaals, ik zou er voor gaan.hp-thumbsup

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Wat een lief hondje zeg. Ik vind m wel een beetje apart lopen maar dat zal de bouw ook zijn.

 

Ik zou m wel in een goede verzekering doen als je financiele middelen niet zo hoog zijn.

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Wat een lieverd!! 

 

 

Een beetje overbouwd zijn komt bij  veel honden voor. Ik ken er meerdere die zo gebouwd zijn en die hebben nergens last van.  

honden page profiel RJRJ

hoii iedereen bedankt voor het reageren :) 

 

ik hoef mij dus geen zorgen te maken?

 

in het asiel werd er gisteren verteld dat hij nog verder moet uitgroeien,omdat hij in het asiel zit en weinig beweging krijgt is de bespiering ook nog niet zoals het moet zijn en als ik hem in het begin steeds ongeveer 10/15 minuten zou uitlaten/rondje met hem ga lopen dat dan zijn conditie/bespiering ook beter zou moeten worden....

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" hoii iedereen bedankt voor het reageren :-) 
 
ik hoef mij dus geen zorgen te maken?
 
in het asiel werd er gisteren verteld dat hij nog verder moet uitgroeien,omdat hij in het asiel zit en weinig beweging krijgt is de bespiering ook nog niet zoals het moet zijn en als ik hem in het begin steeds ongeveer 10/15 minuten zou uitlaten/rondje met hem ga lopen dat dan zijn conditie/bespiering ook beter zou moeten worden.... "

nee zorgen maken niet, 

maar wel met alles rekening houden zoals bijv. wat Didy daar schrijft.

Het hoeft voor jouw hond niet zo te zijn, maar veel honden ook mijn hond met jachthondkarakter kan niet met andere honden. Bovendien heeft ze snel last van allergieen, vooral de eerste tijd dat ze hier was was het een hele zorg. Zulke dingen weet je vantevoren niet, maar wel iets om rekening mee te houden.

 

Wij hebben het ook zo gedaan ja, langzaam opbouwen. Dat is niet alleen goed voor de spieren en botten, maar ook om te wennen is het goed om niet te hard van stapel te lopen, alle nieuwe indrukken moeten toch ook maar weer eerst verwerkt worden.

honden page profiel BaileyBailey

honden foto van Bailey

Wijzelf hebben ook meerdere honden.

1 daarvan is ook wat hoger dan zou moeten.

Wij hebben nog nooit wat dat betreft problemen gehad!!

Wat ik wel zou doen als ik jullie was direct een hondenverzekering afsluiten!!

Beslist niet omdat het een asiel hond is of een volwassen hond.

Ik adviseer het  altijd aan iedereen ongeacht of het een asiel hond is of een pup met de mooiste stamboom en bij een goede fokker vandaan!!!

Het gebeurd dat honden niet de medische zorg krijgen door kosten die de hond wel verdient te krijgen of zelfs dat mensen afstand moeten doen door medische kosten.

Want anders moet je echt een hele grote spaarpot hebben voor je hond!!

Het klinkt als jullie verder weg zijn van deze hond.

Dan zou ik er voor gaan deze hond verdient zeker een kans.

Als jullie de tijd hebben om deze hond een stabiele en voor altijd  forever home  te geven tot echt aan het einde toe.

En hij maakt een plekje vrij voor een andere hond die door omstandigheden naar het asiel moet..

Wel rekening houdend met wat sommige hier boven schrijven qua evt wel of niet met andere honden om kunnen gaan.

Succes!!!!!!!!!!!!

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ik zou vooral willen weten wat de reden is dat deze hond naar het asiel is gebracht!

honden page profiel RJRJ

vorige eigenaar zorgde niet goed voor hem en is toen in beslag genomen....

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

" vorige eigenaar zorgde niet goed voor hem en is toen in beslag genomen.... "

Oh, dat zou voor mij nog een extra reden zijn om voor hem te gaan!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ik ben benieuwd naar hoe de beslissing gevallen is en de hond misschien inmiddels een fijn plekje gevonden heeft  bij TS

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Ja, ik ook.

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Ik zag het topic nu pas, wat een schatje is dat zeg. Zie nu niet bepaald veel verkeerd en ik zou er zelf zeker voor gaan. Ben heel benieuwd of deze dot ondertussen zijn warme mand heeft gekregen, ik hoop het zo. Dat hij langer bleef zitten zegt niets, bij ons in het asiel zitten ook tal van geweldige brave honden die om de één of andere reden, totaal onterecht, over het hoofd worden gezien.

honden page profiel Lidia ZuidemaLidia Zuidema

honden foto van Lidia Zuidema

Ik zie jouw topic nou pas.

Bij mij Noah is de zelfde. Zijn achterste staat ook wat hoger dan de voorkant. Noah is een terriër kruising.

518391.jpg

honden page profiel May May

honden foto van May

ik kan het filmpje niet zien?

heb je een link van de asielhond? dus dat je naar de hond gaat en dan de link kopieert. zou moeten werken al t goed is...

Volgende forumvraag: Rechtsgeldigheid adoptiecontract?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^