Totaal anders gedrag in kleine groep.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" Ook een idee ja :-)
Kan eens een proefles ofzo gaan nemen. 
Maar als het daardoor aangewakkerd wordt.. 
Alle opties maar eens naast elkaar leggen.  "

Dat is dus al gebeurd. Het gaat er om dat je er grip op krijgt.

 

NB: zoals hierboven ergens staat, misschien zijn 1 op 1 wandelingen ook beter. Stress, overprikkeling en niet helemaal weten hoe dat moet in zo'n groepje, lijken inderdaad ook een grote invloed te hebben op het gedrag...

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

" Maar precies dat bedoelde ik, je kunt je hond nu sturen en op het juiste moment ingrijpen! Nee, dat drijfgedrag gaat er niet uit. Je kunt wel leren hoe je ermee dealt. "

Je weet toch totaal niet of hij dit gedrag vertoont door zijn eventuele drijfgedrag?

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Wat vervelend!

Mijn eerste vraag is het een gediplomeerde hondenuitlaatservice, iedereen kan maar beginnen en met honden gaan lopen zonder maar enige vorm van hondenkennis te hebben.

Hoe zitten de honden in de auto, rustig apart of bij elkaar, zijn ze chill als ze uitstappen of zijn ze mega hyperdepiep.

Dan vind helemaal niet iedere hond het een feestje om mee te gaan met een "vreemde" roedel honden.

Mijn honden zouden het vreselijk vinden omdat er toch vaak veel activiteit en daardoor bepaalde spanning kan ontstaan.

Aussies spelen wel op een pittige manier met elkaar, lekker beuken, rennen, nek hangen vaak met herrie erbij en veel andere honden vinden daar ook geen barst aan.

Wat zie je zelf op die filmpjes aan gedrag? 

Zonder dat wij die filmpjes kunnen bekijken is het koffiedik kijken waarom hij bepaald gedrag laat zien en denkt te moeten laten zien.

Het is volgens mij ook geen volle aussie maar een kruising als ik het zo gok aan de hand van je foto, dus wellicht zit er ook van dat ras karaktertrekken in die elkaar ook nog eens versterken.

Is je hond wel 100% in orde lichamelijk, uitvalgedrag enz wordt ook vaak veroorzaakt door lichamelijke ongemakken. 

Een bezoek aan een fysiotherapeut kan vaak al wonderen doen.

 

Kortom vele factoren waarom je hond dit gedrag laat zien om er een zinnig antwoord op te geven

honden page profiel KlaraKlara 3 doggies

Niet alles gelezen maar ben een Aussie eigenaar en wil even reageren. Voor veel aussies is een uitlaatservice niet echt fijn. Steeds een nieuwe roedel, onzekerheid en regelneefjes gedrag. Het zijn geen allemansvriendjes die zich makkelijk aanpassen. Overigens zie ik veel rassen ongelukkig zijn in een uitlaatservice maar dat terzijde. Ook mijn aussies gingen naar een uitlaatservice. Wel op een vaste dag, in een vaste roedel met iemand die verstand had van het ras. Ze kende het gedrag, wist waar ze op moest letten en kon het ook nog bijsturen. Gevolg: een hond die niet meer lomp speelde en als er iets geregeld moest worden naar hier liep en niet zelfstandig ingreep. Aussies zijn slim, je kunt ze veel leren. Ook dat ze het niet allemaal zelf moeten regelen en ook dat ze respect moeten hebben voor anderen. maar ik weet zeker dat als ik ze gewoon aan een willekeurig iemand mee zou geven ze vervallen in hun oude gedrag. Het zijn geen labradors die iedereen leuk vinden, al verwachten we dat wel van ze. Dat vraagt dus best veel van iemand met ene uitlaatservice. Sprak laatste iemand die ze uberhaupt niet meer mee neemt omdat ze domweg niet de tijd had voor die individuele aandacht. Helaas is mijn uitlaatservice gestopt. Mijn aussies hebben inmiddels een oppas die ze individueel uitlaat. Vinden ze een stuk relaxter en ik ook.

honden page profiel SimbaSimba

honden foto van Simba

Ik probeer even een aantal vragen te beantwoorden.

Ja het is een gediplomeerde uitlaatservice. Vakbekwaam en ervaring met allerlei honden en gedragingen. Kleinschalig omdat ik dat belangrijk vond. Omdat ik zelf met hem in het begin veel te stellen gehad heb, heb ik uiteraard mijn uiterste best gedaan om de beste combi voor mijn hond te zoeken. Die laat ik niet zomaar met iemand mee gaan.

Nee we weten niet of dit inderdaad het drijfgedrag is. Dat vaststellen of uitsluiten is denk ik niet makkelijk. 

Dit topic kwam ook van mij en niet van haar af uiteraard. Ik vroeg me af of er ervaringen waren. Ik zoek ook niet naar een klinkklaar antwoord. Want dat is er niet zomaar. :-)

Simba is een kruising met een sennen hond. Dat is wat er in zijn paspoort staat. 

Lichamelijke ongemakken zijn voor mij uitgesloten want alles is gecontroleerd en buiten z'n gedrag in een bepaalde groep bij de service is er niets dat hem dwarszit of wat ik anders aan hem merk. 

Als ik de filmpjes bekijk, die ik via WhatsApp krijg, want ik heb zelf geen Facebook enz, zie ik een opgeschroefd simba die bijna paniekerig (misschien niet juiste woord maar zo omschrijf ik het even) de andere honden in de groep in de gaten houdt. 

 

Ikzelf denk als ik het zo beoordeel dat het inderdaad te maken heeft met overprikkeling, daar heeft hij in het begin ook erg veel naar gedragen. 

Er moet denk ik bij verteld worden dat mijn vriend en ik sinds twee maanden uit elkaar zijn, en Simba dus bij mij blijft. 

Ik werk een dag minder en hij gaat twee dagen naar m'n ex, en twee dagen mee naar de uitlaatservice. 

Ik vermoed dat ook de veranderingen thuis natuurlijk een rol spelen..

Blijft natuurlijk de vraag waarom het wel weken goed ging op de service en nu in hetzelfde groepje een stuk minder. 

Hoop dat ik het een beetje uitgelegd heb zo, vraag gerust, ik zal het beantwoorden. 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Hoe lang heb je hem eigenlijk? 

 

Misschien dan toch dat de veranderde situatie ook meespeeld, een tweede huis erbij voor hem, heeft misschien wel veel impact op hem. Denk zeker dat het ook een rol speelt. 

honden page profiel SimbaSimba

honden foto van Simba

" Hoe lang heb je hem eigenlijk? 
 
Misschien dan toch dat de veranderde situatie ook meespeeld, een tweede huis erbij voor hem, heeft misschien wel veel impact op hem. Denk zeker dat het ook een rol speelt.  "

Hij kwam bij ons toen hij 11 maandag was. Hij is nu bijna 3.

Ik heb jaren geleden mijn eigen huis gekocht, dus hier is alles hetzelfde. Ik bedoel, sim en ik verhuizen niet. Ja mijn ex woont nu bij z'n ouders. Daar was simba al kind aan huis maar hij voelt (los van dat m'n ex en ik nog steeds heel goed met elkaar om gaan) toch de spanningen en veranderingen denk ik. 

Net zoals veel hem overprikkelde toen hij net bij ons kwam.

 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Filmpjes kun je op youtube zetten en dan delen..als je dat echt wil.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" Hij kwam bij ons toen hij 11 maandag was. Hij is nu bijna 3.
Ik heb jaren geleden mijn eigen huis gekocht, dus hier is alles hetzelfde. Ik bedoel, sim en ik verhuizen niet. Ja mijn ex woont nu bij z'n ouders. Daar was simba al kind aan huis maar hij voelt (los van dat m'n ex en ik nog steeds heel goed met elkaar om gaan) toch de spanningen en veranderingen denk ik. 
Net zoals veel hem overprikkelde toen hij net bij ons kwam.
  "

Dat is dan alvast wel fijn dat hij het huis en je ex zijn ouders al goed kent en zich daar goed voelt.

 

Zelf zou ik overwegen om een tijdje te stoppen met de uitlaatservice en kijken hoe het na een paar weken gaat. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Als ik de filmpjes bekijk, die ik via WhatsApp krijg, want ik heb zelf geen Facebook enz, zie ik een opgeschroefd simba die bijna paniekerig (misschien niet juiste woord maar zo omschrijf ik het even) de andere honden in de groep in de gaten houdt. 

Dan is het voor je hond helemaal niet fijn om mee te gaan met de uitlaatservice. Hij wordt er opgefokt en prikkelbaar van. Die emoties moeten er op gegeven moment uit. Dus gewoon niet leuk, voor niemand.

Ik zou iemand zoeken die individueel met hem loopt, die hem een wandeling kan geven die bij hem past, waar de hond plezier en voldoening uit haalt en hem ontspannen maakt ipv opgewonden of nerveus.

honden page profiel SimbaSimba

honden foto van Simba

" Niet alles gelezen maar ben een Aussie eigenaar en wil even reageren. Voor veel aussies is een uitlaatservice niet echt fijn. Steeds een nieuwe roedel, onzekerheid en regelneefjes gedrag. Het zijn geen allemansvriendjes die zich makkelijk aanpassen. Overigens zie ik veel rassen ongelukkig zijn in een uitlaatservice maar dat terzijde. Ook mijn aussies gingen naar een uitlaatservice. Wel op een vaste dag, in een vaste roedel met iemand die verstand had van het ras. Ze kende het gedrag, wist waar ze op moest letten en kon het ook nog bijsturen. Gevolg: een hond die niet meer lomp speelde en als er iets geregeld moest worden naar hier liep en niet zelfstandig ingreep. Aussies zijn slim, je kunt ze veel leren. Ook dat ze het niet allemaal zelf moeten regelen en ook dat ze respect moeten hebben voor anderen. maar ik weet zeker dat als ik ze gewoon aan een willekeurig iemand mee zou geven ze vervallen in hun oude gedrag. Het zijn geen labradors die iedereen leuk vinden, al verwachten we dat wel van ze. Dat vraagt dus best veel van iemand met ene uitlaatservice. Sprak laatste iemand die ze uberhaupt niet meer mee neemt omdat ze domweg niet de tijd had voor die individuele aandacht. Helaas is mijn uitlaatservice gestopt. Mijn aussies hebben inmiddels een oppas die ze individueel uitlaat. Vinden ze een stuk relaxter en ik ook. "

Morgen gaat hij weer mee met de service. Dan ga ik tussen werk door misschien even kijken mocht dat mogelijk zijn. 

En anders individueel is een betere oplossing. Maar dat zal de tijd misschien ook leren. 

honden page profiel SimbaSimba

honden foto van Simba

" Dan is het voor je hond helemaal niet fijn om mee te gaan met de uitlaatservice. Hij wordt er opgefokt en prikkelbaar van. Die emoties moeten er op gegeven moment uit. Dus gewoon niet leuk, voor niemand.
Ik zou iemand zoeken die individueel met hem loopt, die hem een wandeling kan geven die bij hem past, waar de hond plezier en voldoening uit haalt en hem ontspannen maakt ipv opgewonden of nerveus. "

Dat denk ik dus ook. 

We wachten morgen nog even af en anders ga ik de service vragen om individueel uitlaten. 

 

honden page profiel NikkiNikki 3 doggies

Hi,

 

Ik lees hier nergens zo snel hoe oud je hond is. Is hij/zij een (pre)puber? Dan kan dit gedrag namelijk goed voor komen. Pubers kunnen, ondanks je training, uit vallen tegen andere honden ivm dominantie en plaatsbepaling.

 

Als je hond volwassen is kan het zijn dat hij zich niet veilig voelt in de omgeving van de andere honden en zul je dus aan de slag moeten met vertrouwen. 

 

Is het echt agressie? Of "van zich af bijten". Komen de andere honden misschien teveel in zijn/haar persoonlijke ruimte en is het een hondje die liever op zich zelf is? 

 

*edit: Ik lees nu dat je hondje bijna 3 jaar is. Dus de leeftijd is duidelijk. Lijkt mij dan post-puberaal gedrag. Plaatsbepaling

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Niet uit kamer willen komen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^