Likgranuloom chihuahua

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Wijffie29Wijffie29

Heej allemaal,

 

Mijn chihuahua likt al zolang ik haar heb (zeven jaar) aan allebei haar voorpootjes. Die zien helemaal dik, rood, kapot en geïrriteerd. Bij de dierenarts is alles uitgesloten wat de oorzaak zou kunnen zijn. Ze is nergens allergisch voor. Verder is ze vrolijk en gezond. Eenzaam is ze ook niet want bijna altijd iemand thuis en heb nog een hondje.

Nu zei de dierenarts dat ze likgranuloom heeft en eigenlijk obsessief likt. Altijd likt ze, behalve als ze slaapt natuurlijk. De pootjes gaan echt achteruit door dit non stop gelik. Alles hebben we geprobeerd, spul erop smeren, sokjes aan. Maar overal likt ze doorheen.

De dierenarts zei dat de enige oplossing een kap omdoen is. Er zijn ook luxere kappen dan de standaard harde kappen die een dier na bijv. een operatie krijgt. Ze zou die dan altijd om moeten, behalve in de nacht en als ze alleen is.

 

Ik ben eigenlijk een beetje wanhopig. Is dit zielig voor haar om altijd met een kap om te lopen? De dierenarts opperde zelfs om er voorzichtig over na te denken om haar in te laten slapen, dit omdat ze al wat ouder is, een fijn leven heeft gehad en haar pootjes ontzettend pijnlijk moeten zijn door het gelik wat dag en nacht doorgaat.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin (  Ozjin .

Zeker een kap omdoen, je hebt ook van die zachte kappen, en nee dat is niet zielig, zielig is als ze straks niet meer kan lopen door dat gelik......kap omdoen en houden, desnoods ook snachts, zodat het cirkeltje doorbroken wordt van dat gelik......

honden page profiel Wijffie29Wijffie29

Waar zou ik die zachte kappen kunnen kopen Willemijn? Is het niet gevaarlijk snachts ivm stikken?

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin (  Ozjin .

Wauw, sorry hoor, een kap om of inslapen....dan hoef je toch niet lang over na te denken toch...doe die kap om en behandel dr pootjes...zodat ze straks zonder pijn verder kan, en die kap voorlopig 24 uur omhouden, zachte kap nemen.....snap eerlijk niet dat ze dit al zoveel jaar heeft en er verder niet over nagedacht is.   Ze is verdorie pas 7 jaar.....omdoen zo,n kap en na een maand zijn dr voetjes genezen...en als ze dan nog likt, doe je die kap om, iedere keer weer, net zolang tot het over is, ook snachts en ook als ze alleen is..het zijn veilige kappen.  En als je dat niet wilt alleen laten met kap zorg je voor oppas.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin (  Ozjin .

" Waar zou ik die zachte kappen kunnen kopen Willemijn? Is het niet gevaarlijk snachts ivm stikken? "

Nee die kappen zijn soepel, en zacht...het is even wennen maar zijn niet gevaarlijk, ik ga even voor je kijken.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin (  Ozjin .

KONG Cushion

De Cushion van KONG kan ervoor zorgen dat uw hond of kat niet aan helende wonden of huiduitslag kan likken of bijten. De efficiëntie van dit product hangt echter af van uw dier en de situatie. De opblaasbare kraag hoeft slechts voor de helft met lucht gevuld te worden en is eenvoudig schoon te maken met een doekje. Voor een comfortabele pasvorm kunt u de Cushion verstellen met behulp van het klittenband. De beschermkraag biedt voldoende bewegingsvrijheid waardoor uw huisdier er geen last van heeft tijdens het eten of drinken. De KONG Cushion is verkrijgbaar in vijf maten: XS, S, M, L en XL. Let op: Knip bij katten voor gebruik van de kraag de nagels. Deze kraag is niet geschikt voor dieren met oogletsel.

Maten

Om er zeker van te zijn dat u de juiste maat voor uw huisdier bestelt, is het belangrijk om het dier goed op te meten. In het artikel Hoe weet ik welke maat mijn huisdier nodig heeft? geven we tips hoe u uw huisdier het beste kunt opmeten.

Welke maat is geschikt voor mijn dier?  
Maat Nekomvang
XS 8 - 18 cm
S 20 - 30 cm
M 33 - 46 cm
L 48 - 61 cm
XL 63 - 76 cm

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin (  Ozjin .

Metspet, niet duur, nog geen 14 euro, ik zou direct er een kopen of bestellen....je kan ook naar een goede dierenzaak gaan, je hond meenemen en dan daar een op maat kopen...dierenzaak Metspet, heeft ze.

honden page profiel Wijffie29Wijffie29

Hartstikke bedankt ik ga gelijk kijken en zsm kopen

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin (  Ozjin .

" Hartstikke bedankt ik ga gelijk kijken en zsm kopen "

Goed zo, neem je hond mee naar een goede dierenzaak, bel je eerst even op of ze ze hebben, anders bestellen....en als je er een hebt...foto hoor, smile

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

https://www.diergeneeskundigcentrum.nl/hond/ziekten/391-syringomeylie

 

is syringomyelie uitgesloten?

 

Ik vind zeven jaar nog helemaal niet oud of had je haar niet als pup al? Ik zou zelf toch ook naar een oorzaak gaan zoeken al is dat heel lastig. Zijn haar tandjes in orde bijv., haar oren schoon, geen beklemde zenuwen etc.?

 

Ik zou als je erbij bent veel knaagmateriaal aanbieden en als je niet op kan letten wel een kap opdoen. 

Misschien is neemolie wat om op haar pootjes te smeren om de huid te genezen en gelijk bacterieen aan te pakken. 

Volgende forumvraag: Puppy gilt van de pijn???
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^