Linkeroog ( zie foto : 6.5 maand puppy )

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DamperDamper

Hij heeft dit eigenlijk altijd al gehad en alleen bij de linker oog, is vooral duidelijker te zien wanneer hij vermoeid is dan wordt het iets meer rood van kleur. Soms zie je wel wat meer traanvocht ( Na lange wandeling of als hij slaap heeft ), en na het wakker worden soms wat wit achtig pusje )
Verder heeft hij er helemaal geen last van.

Lijkt mij geen Cherry Eye of toch wel ? 

521652.jpg

Rottweiler van 6.5 maand. Zal dit denk je weg trekken naarmate hij ouder wordt of wordt het toch een DA bezoek/ Behandeling ?

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes 3 doggies

honden foto van 3 muisjes

Ik zou gewoon even langs de dierenarts gaan met hem en vragen of dit kwaad kan. Dat is wat betrouwbaarder dan een internetconsultje. 

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Laat een dierenarts de diagnose stellen.

 

Het zou bijv. entropion kunnen zijn.

http://www.causus.be/uitleg-per-soort-dier/honden/opthalmologie/aandoeningen-van-de-oogleden-entropion/

 

honden page profiel DamperDamper

Dat zou mogelijk zijn ja. Ik dacht ik vraag het maar omdat het geen spoed geval is en er misschien mensen zijn met een zelfde ervaring maar zal eens eens een afspraak maken bij de DA.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Hij heeft dit eigenlijk altijd al gehad en alleen bij de linker oog, is vooral duidelijker te zien wanneer hij vermoeid is dan wordt het iets meer rood van kleur. Soms zie je wel wat meer traanvocht ( Na lange wandeling of als hij slaap heeft ), en na het wakker worden soms wat wit achtig pusje )Verder heeft hij er helemaal geen last van.Lijkt mij geen Cherry Eye of toch wel ? Rottweiler van 6.5 maand. Zal dit denk je weg trekken naarmate hij ouder wordt of wordt het toch een DA bezoek/ Behandeling ? "

Ga even langs de dierenarts, zelf zie ik niets bijzonders aan het oog...

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

516587.jpg     Oog van mijn  hond, ook wat rood.

honden page profiel DamperDamper

"      Oog van mijn  hond, ook wat rood. "

Na wat te surfen op het net lijkt het wel iets op Ectropion. Hoop dat het niets zal zijn zoals jij aangeeft, maar lijkt me toch vestandig om even een afspraak te plannen bij de DA. ik ga zo even checken wanneer het uitkomt.

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

Link heeft dat ook, ook vooral wanneer hij moe is. DA zei dat het geen kwaad kon, dat je het vaker ziet bij honden. Erg vergelijkbaar zoals op de fotos van Willemijn.

 

Ben benieuwd wat jouw DA zegt Damper, laat je weten?

honden page profiel DamperDamper

" Link heeft dat ook, ook vooral wanneer hij moe is. DA zei dat het geen kwaad kon, dat je het vaker ziet bij honden. Erg vergelijkbaar zoals op de fotos van Willemijn.
 
Ben benieuwd wat jouw DA zegt Damper, laat je weten? "

Ik heb voor a.s vrijdag om 15:00 uur een afspraak ingepland. Zodra ik terug ben laat ik nog iets weten.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Na wat te surfen op het net lijkt het wel iets op Ectropion. Hoop dat het niets zal zijn zoals jij aangeeft, maar lijkt me toch vestandig om even een afspraak te plannen bij de DA. ik ga zo even checken wanneer het uitkomt. "

Heel goed zelfs hoor, zorgen maken dan even na laten kijken hoor, heel verstandig.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Ik heb voor a.s vrijdag om 15:00 uur een afspraak ingepland. Zodra ik terug ben laat ik nog iets weten. "

 

Dat zou fijn zijn.

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Xtine

Lijkt mij irritatie van derde ooglid.

Zou toch even naar dierenarts, en eigenlijk nog beter naar een oogarts/dierenarts gaan.

honden page profiel DamperDamper

Helaas vandaag bericht gehad van  het laboratorium het woud; positief giardia.

Ik heb de afspraak van vrijdag omgezet naar straks om 15:00uur.

Dus wij gaan de consult even bespreken wat we nu gaan doen, en als het nog kan zal ik ook meteen vragen naar dat oogje, anders wordt dat een ander keer want de giardia heeft momenteel wel de pioriteit.

hij was overigens behandeld met 5 dagen panacur, 5 dagen rust, 5 dagen panacur..en een probiotica kuur. Het gaat veel beter dacht even dat wij er vanaf waren maar dat  parasiet blijkt er nog te zijn. Wordt er zo moedeloos van...

 

Als ik iets meer weet over dat oogje laat ik dat zoiezo nog weten, maar eerst dus dat giardia aanpakken.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Dat  is vervelend, als je toch moet komen, laat je gelijk even naar het oogje kijken....we horen/lezen het van je.

honden page profiel DamperDamper

" Dat  is vervelend, als je toch moet komen, laat je gelijk even naar het oogje kijken....we horen/lezen het van je. "


Ik ben vandaag dus geweest, en heb voor de giardia Mectrobactin gekregen een kuur voor 5 dagen.
Nu wil ik eigenlijk op eigen initiatief eerst 5 dagen panacur geven, dan 5 dagen rust en dan 5 dagen metrazol, dus niet alleen 5 dagen metrazol maar een dosis Panacur er ook bij doen. Dit omdat de 5 dagen mij net te weinig lijkt, dus pak ik het even iets 'harder' aan voor een beter resultaat. Ik ga eerst even wat panacur bestellen en daarna beginnen met de kuur.

Heb ook gelijk dat oogje laten zien, DA dacht eerst aan een soort ontsteking maar maar na nader uitleg aan mij kant en ik het verdacht Ectropion vond ging zij met mij mee. Ik heb alsnog een zalfje meegekregen, 3-4 daags 7-10 dagen.
Mocht dat niets doen, en de hond er verder geen last van hebben ( wat gelukkig ook zo is )dan zou ik volgens de DA niet veel hoeven te doen. Indien ik toch besluit voor een behandeling dan zou het overwegen van een operatie een optie kunnen zijn, maar dat is maar of je het wel wilt want als hij er toch geen last van heeft verder dan lijkt een ingreep ook niet noodzakelijk. Dus we voorlopig een zalfje, en mocht hij er met de tijd last van krijgen dan ga ik denk ik naar een oogheelkunde en misschien dan eens overwegen om een operatie, maar zoals gezegd is dat op het moment niet nodig.


honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Je kan altijd voor het oogje naar een oogarts gaan, neem het zekere voor het zekere...maar nu eerst de giardia. Ik zelf zou de arts aanhouden wat hij voorstelt voor de giardia.

honden page profiel NienkeNienke

honden foto van Nienke

Ik vroeg mij af, wat is er uiteindelijk uitgekomen met het oog? Mijn pup (beauceron) lijkt precies hetzelfde te hebben aan één oog. Hangt net iets meer. Hij kan er ook niet mee knipperen. Alleen dat vlies gaat dan heen en weer. Heeft er geen last van. Hij is nu 10 weken oud en heb de fokker erover verteld. Zij dacht niet dat het ectropion was, want dat hebben haar honden nog nooit gehad. Zij dacht een ontsteking aan het derde ooglid. Maar het is niet rood en dik.  

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Ik ben vandaag dus geweest, en heb voor de giardia Mectrobactin gekregen een kuur voor 5 dagen.Nu wil ik eigenlijk op eigen initiatief eerst 5 dagen panacur geven, dan 5 dagen rust en dan 5 dagen metrazol, dus niet alleen 5 dagen metrazol maar een dosis Panacur er ook bij doen. Dit omdat de 5 dagen mij net te weinig lijkt, dus pak ik het even iets 'harder' aan voor een beter resultaat. Ik ga eerst even wat panacur bestellen en daarna beginnen met de kuur.Heb ook gelijk dat oogje laten zien, DA dacht eerst aan een soort ontsteking maar maar na nader uitleg aan mij kant en ik het verdacht Ectropion vond ging zij met mij mee. Ik heb alsnog een zalfje meegekregen, 3-4 daags 7-10 dagen.Mocht dat niets doen, en de hond er verder geen last van hebben ( wat gelukkig ook zo is )dan zou ik volgens de DA niet veel hoeven te doen. Indien ik toch besluit voor een behandeling dan zou het overwegen van een operatie een optie kunnen zijn, maar dat is maar of je het wel wilt want als hij er toch geen last van heeft verder dan lijkt een ingreep ook niet noodzakelijk. Dus we voorlopig een zalfje, en mocht hij er met de tijd last van krijgen dan ga ik denk ik naar een oogheelkunde en misschien dan eens overwegen om een operatie, maar zoals gezegd is dat op het moment niet nodig. "

Je geeft aan dat hond al panacur heeft gehad en dit niet afdoende helpt. Ik zou zeker niet op eigen houtje twee zulke zware en verschillende  kuren  achter elkaar gaan geven maar alleen in overleg met de da.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Ientje, het topic is van verleden jaar de giardia zal zeker over zijn...

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Ientje, het topic is van verleden jaar de giardia zal zeker over zijn... "

Hihi.dom.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Ik vroeg mij af, wat is er uiteindelijk uitgekomen met het oog? Mijn pup (beauceron) lijkt precies hetzelfde te hebben aan één oog. Hangt net iets meer. Hij kan er ook niet mee knipperen. Alleen dat vlies gaat dan heen en weer. Heeft er geen last van. Hij is nu 10 weken oud en heb de fokker erover verteld. Zij dacht niet dat het ectropion was, want dat hebben haar honden nog nooit gehad. Zij dacht een ontsteking aan het derde ooglid. Maar het is niet rood en dik.   "

 

Ben je niet voor de 9 weken vaccinaties naar een dierenarts geweest en tegelijkertijd naar het oog laten kijken?

 

Als het ontstoken lijkt, zou ik geen risico nemen - zeker niet bij een pup van 10 weken - en door een dierenarts laten bekijken. Ogen zijn zeer belangrijk en kwetsbaar. Als het een ontsteking betreft is antibiotica zalf en/of oraal nodig.

 

P.S. Wat een leuke profielfoto!

honden page profiel DamperDamper

" Ik vroeg mij af, wat is er uiteindelijk uitgekomen met het oog? Mijn pup (beauceron) lijkt precies hetzelfde te hebben aan één oog. Hangt net iets meer. Hij kan er ook niet mee knipperen. Alleen dat vlies gaat dan heen en weer. Heeft er geen last van. Hij is nu 10 weken oud en heb de fokker erover verteld. Zij dacht niet dat het ectropion was, want dat hebben haar honden nog nooit gehad. Zij dacht een ontsteking aan het derde ooglid. Maar het is niet rood en dik.   "

Hallo Nienke,

 

Ik heb er verder helemaal niets aan gedaan omdat het eigenlijk niets belangrijks bleek te zijn. Hij heeft na deze topic wel na flink/wild spelen 2x een cherry eye gehad in die oog, maar heb het toen 2x weg kunnen wrijven, en sindsdien nooit meer last van gehad. Ik zie wel nog steeds een rode ooglid zoals op de foto wanneer hij enorm slaap heeft, dan hangt namelijk heel zijn kop omlaag en dus ook de alle spiertjes etc rondom de oog waardoor je dat rode wat beter ziet maar dat is nu gewoon wat het is en geen aandoening, hij heeft er eigenlijk ook nooit last van gehad ofzo. Dus gelukkig niets aan de hand hier :)

honden page profiel DamperDamper

" Ientje, het topic is van verleden jaar de giardia zal zeker over zijn... "

Wij zijn er echt zo'n 6 maanden geleden pas van af. Enorm ellende gehad een gehele jaar, zeer hardnekkig. Panacur kuren deed helemaal niets, ook antibiotica deed niets..goed schoonmaken dagelijks, alles betreft hygiene gedaan ..niks hielp..keer op keer flinke diarree, braken..tijdje goed daarna weer..

 

Vervolgens Giardex geprobeerd..ook haalde dat niets uit. Was ten einde raad en ging toch zelf doktortje spelen..natuurlijke supplementen gaan gebruiken, diatomeen aarde..niks..kokos olie, andere olie mixen uit het buitenland..nnee ook niet..toen een kruidenmixje besteld uit Duitsland geheel natuurlijk bestaand uit een aantal kruiden dit samen met pillen bedoeld voor DUIVEN! ( heel veel positieve ervaringen uit duitsland gezien ) gegeven en het werkte direct. Dag erna ontlasting heel goed, kruidenmix nog enkele dagen door zijn voer gedaan..2 weekjes erna getest en eindelijk was het Negatief..maar man..wat een misselijke tijden gehad als ik nu terug kijk bah..dat panacur/antibiotica heeft me echt zoveel geld en tijd gekost. Zo jammer dat de DA niets anders wist..

 

maar goed, we zijn nu dus zo'n 6 maanden giardie vrij gelukkig.

honden page profiel DamperDamper

534130.jpg

Dit is hij nu.

honden page profiel NienkeNienke

honden foto van Nienke

"  
Ben je niet voor de 9 weken vaccinaties naar een dierenarts geweest en tegelijkertijd naar het oog laten kijken?
 
Als het ontstoken lijkt, zou ik geen risico nemen - zeker niet bij een pup van 10 weken - en door een dierenarts laten bekijken. Ogen zijn zeer belangrijk en kwetsbaar. Als het een ontsteking betreft is antibiotica zalf en/of oraal nodig.
 
P.S. Wat een leuke profielfoto! "

Op de foto kun je ook zien dat bij zijn linker oog (voor de kijkers rechts) het onderste ooglid meer hangt. Deze foto was de dag na ophalen en nu bijna 4 weken later nog hetzelfde. Niet rood of dik of pijnlijk. Maar ik vind het een vreemd gezicht met knipperen dat dat oogje niet dicht gaat. Volgende week gaan we ermee naar de dierenarts. Ben benieuwd.. 540215.jpg

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Op de foto kun je ook zien dat bij zijn linker oog (voor de kijkers rechts) het onderste ooglid meer hangt. Deze foto was de dag na ophalen en nu bijna 4 weken later nog hetzelfde. Niet rood of dik of pijnlijk. Maar ik vind het een vreemd gezicht met knipperen dat dat oogje niet dicht gaat. Volgende week gaan we ermee naar de dierenarts. Ben benieuwd..  "

 

Ben ook benieuwd naar de bevindingen van de dierenarts. Vermeld ook even dat hij niet knippert met zijn linker oog. Daardoor kan het zijn dat dit oog te droog wordt. Dit kan de dierenarts met een eenvoudige Schirmer traanvocht  test meten. Sluit je Beauceron dit oog wel tijdens slapen?

 

Houd je ons op de hoogte?

honden page profiel NienkeNienke

honden foto van Nienke

"  
Ben ook benieuwd naar de bevindingen van de dierenarts. Vermeld ook even dat hij niet knippert met zijn linker oog. Daardoor kan het zijn dat dit oog te droog wordt. Dit kan de dierenarts met een eenvoudige Schirmer traanvocht  test meten. Sluit je Beauceron dit oog wel tijdens slapen?
 
Houd je ons op de hoogte? "

De dierenarts wist het niet en raadde aan om naar een oogspecialist te gaan... Nog steeds heeft hij er geen last van, maar kan op den duur last krijgen inderdaad van droge ogen of irritaties etc. Wél kan het volgens de dierenarts schelen dat hij knippert met zijn derde ooglid...

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" De dierenarts wist het niet en raadde aan om naar een oogspecialist te gaan... Nog steeds heeft hij er geen last van, maar kan op den duur last krijgen inderdaad van droge ogen of irritaties etc. Wél kan het volgens de dierenarts schelen dat hij knippert met zijn derde ooglid... "

Dank voor je update.

 

Er kan wel makkelijk vuil in komen. Zou het sowieso goed in de gaten houden en indien nodig met een vochtig wattenschijfje schoonmaken. Is het oogvocht niet helder dan schoonmaken met afgekoelde kamillethee.

 

Ik doe dat bij mijn poedel ook en heb het dan in ca. 2-3 dagen onder controle. Ik druppel de afgekoelde kamillethee dan ook in het oog met een pipet. Kamillethee elke dag vers zetten.

Volgende forumvraag: overgeven
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^