Linkeroog ( zie foto : 6.5 maand puppy )

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DamperDamper

Hij heeft dit eigenlijk altijd al gehad en alleen bij de linker oog, is vooral duidelijker te zien wanneer hij vermoeid is dan wordt het iets meer rood van kleur. Soms zie je wel wat meer traanvocht ( Na lange wandeling of als hij slaap heeft ), en na het wakker worden soms wat wit achtig pusje )
Verder heeft hij er helemaal geen last van.

Lijkt mij geen Cherry Eye of toch wel ? 

521652.jpg

Rottweiler van 6.5 maand. Zal dit denk je weg trekken naarmate hij ouder wordt of wordt het toch een DA bezoek/ Behandeling ?

honden page profiel De 3 musketiersDe 3 musketiers 3 doggies

honden foto van De 3 musketiers

Ik zou gewoon even langs de dierenarts gaan met hem en vragen of dit kwaad kan. Dat is wat betrouwbaarder dan een internetconsultje. 

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Laat een dierenarts de diagnose stellen.

 

Het zou bijv. entropion kunnen zijn.

http://www.causus.be/uitleg-per-soort-dier/honden/opthalmologie/aandoeningen-van-de-oogleden-entropion/

 

honden page profiel DamperDamper

Dat zou mogelijk zijn ja. Ik dacht ik vraag het maar omdat het geen spoed geval is en er misschien mensen zijn met een zelfde ervaring maar zal eens eens een afspraak maken bij de DA.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin (  Ozjin .

" Hij heeft dit eigenlijk altijd al gehad en alleen bij de linker oog, is vooral duidelijker te zien wanneer hij vermoeid is dan wordt het iets meer rood van kleur. Soms zie je wel wat meer traanvocht ( Na lange wandeling of als hij slaap heeft ), en na het wakker worden soms wat wit achtig pusje )Verder heeft hij er helemaal geen last van.Lijkt mij geen Cherry Eye of toch wel ? Rottweiler van 6.5 maand. Zal dit denk je weg trekken naarmate hij ouder wordt of wordt het toch een DA bezoek/ Behandeling ? "

Ga even langs de dierenarts, zelf zie ik niets bijzonders aan het oog...

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin (  Ozjin .Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin ( Ozjin . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin (  Ozjin .

516587.jpg     Oog van mijn  hond, ook wat rood.

honden page profiel DamperDamper

"      Oog van mijn  hond, ook wat rood. "

Na wat te surfen op het net lijkt het wel iets op Ectropion. Hoop dat het niets zal zijn zoals jij aangeeft, maar lijkt me toch vestandig om even een afspraak te plannen bij de DA. ik ga zo even checken wanneer het uitkomt.

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

Link heeft dat ook, ook vooral wanneer hij moe is. DA zei dat het geen kwaad kon, dat je het vaker ziet bij honden. Erg vergelijkbaar zoals op de fotos van Willemijn.

 

Ben benieuwd wat jouw DA zegt Damper, laat je weten?

honden page profiel DamperDamper

" Link heeft dat ook, ook vooral wanneer hij moe is. DA zei dat het geen kwaad kon, dat je het vaker ziet bij honden. Erg vergelijkbaar zoals op de fotos van Willemijn.
 
Ben benieuwd wat jouw DA zegt Damper, laat je weten? "

Ik heb voor a.s vrijdag om 15:00 uur een afspraak ingepland. Zodra ik terug ben laat ik nog iets weten.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin (  Ozjin .

" Na wat te surfen op het net lijkt het wel iets op Ectropion. Hoop dat het niets zal zijn zoals jij aangeeft, maar lijkt me toch vestandig om even een afspraak te plannen bij de DA. ik ga zo even checken wanneer het uitkomt. "

Heel goed zelfs hoor, zorgen maken dan even na laten kijken hoor, heel verstandig.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin (  Ozjin .Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin ( Ozjin . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin (  Ozjin .

" Ik heb voor a.s vrijdag om 15:00 uur een afspraak ingepland. Zodra ik terug ben laat ik nog iets weten. "

 

Dat zou fijn zijn.

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Xtine

Lijkt mij irritatie van derde ooglid.

Zou toch even naar dierenarts, en eigenlijk nog beter naar een oogarts/dierenarts gaan.

honden page profiel DamperDamper

Helaas vandaag bericht gehad van  het laboratorium het woud; positief giardia.

Ik heb de afspraak van vrijdag omgezet naar straks om 15:00uur.

Dus wij gaan de consult even bespreken wat we nu gaan doen, en als het nog kan zal ik ook meteen vragen naar dat oogje, anders wordt dat een ander keer want de giardia heeft momenteel wel de pioriteit.

hij was overigens behandeld met 5 dagen panacur, 5 dagen rust, 5 dagen panacur..en een probiotica kuur. Het gaat veel beter dacht even dat wij er vanaf waren maar dat  parasiet blijkt er nog te zijn. Wordt er zo moedeloos van...

 

Als ik iets meer weet over dat oogje laat ik dat zoiezo nog weten, maar eerst dus dat giardia aanpakken.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin (  Ozjin .

Dat  is vervelend, als je toch moet komen, laat je gelijk even naar het oogje kijken....we horen/lezen het van je.

honden page profiel DamperDamper

" Dat  is vervelend, als je toch moet komen, laat je gelijk even naar het oogje kijken....we horen/lezen het van je. "


Ik ben vandaag dus geweest, en heb voor de giardia Mectrobactin gekregen een kuur voor 5 dagen.
Nu wil ik eigenlijk op eigen initiatief eerst 5 dagen panacur geven, dan 5 dagen rust en dan 5 dagen metrazol, dus niet alleen 5 dagen metrazol maar een dosis Panacur er ook bij doen. Dit omdat de 5 dagen mij net te weinig lijkt, dus pak ik het even iets 'harder' aan voor een beter resultaat. Ik ga eerst even wat panacur bestellen en daarna beginnen met de kuur.

Heb ook gelijk dat oogje laten zien, DA dacht eerst aan een soort ontsteking maar maar na nader uitleg aan mij kant en ik het verdacht Ectropion vond ging zij met mij mee. Ik heb alsnog een zalfje meegekregen, 3-4 daags 7-10 dagen.
Mocht dat niets doen, en de hond er verder geen last van hebben ( wat gelukkig ook zo is )dan zou ik volgens de DA niet veel hoeven te doen. Indien ik toch besluit voor een behandeling dan zou het overwegen van een operatie een optie kunnen zijn, maar dat is maar of je het wel wilt want als hij er toch geen last van heeft verder dan lijkt een ingreep ook niet noodzakelijk. Dus we voorlopig een zalfje, en mocht hij er met de tijd last van krijgen dan ga ik denk ik naar een oogheelkunde en misschien dan eens overwegen om een operatie, maar zoals gezegd is dat op het moment niet nodig.


honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin (  Ozjin .

Je kan altijd voor het oogje naar een oogarts gaan, neem het zekere voor het zekere...maar nu eerst de giardia. Ik zelf zou de arts aanhouden wat hij voorstelt voor de giardia.

Volgende forumvraag: Likgranuloom chihuahua
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^