ervaring gevraagd..hond met 6 maanden laten Casteren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel haarlemsehaarlemse

honden foto van haarlemse

Mijn intacte hond Tara, accepteert heel weinig van mijn nieuwe hondje uit Rusland. Tara is een heel sociale hond van 6 jaar, nooit ruzie met andere honden, maar intacte reuen moet ze niet en jaagt ze altijd weg met snauw en grauw.

Sinds 3 weken pup van 5 maanden, nog intact, maar ze corrigeert hem maar met grommen en snappen..niets voor haar, begreep het maar niet,

Buiten in bos gaat prima..maar in huis is de gezelligheid ver te zoeken, ze gaat nu iedereavond in haar mand liggen inplaats bij mij zitten, pup zoekt contact met haar, onderdanig, maar ze wil hem niet in de buurt bij haar.

Vandaag maakte een bosvriendin mij erop attent dat ze het zelfde reageert op Yury als op intacte reuen en viel bij mij het kwartje.

Dus Yury zal dus zijn balletjes gaan missen, maar vind hem nog wel jong, maar veel keus heb ik niet.

Dus graag ervaring van iemand waarvan de jonge hond ook vroeg is gecastreerd is.

Medisch heb ik me al ingelezen hoor...

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Wordt je pup groot?

 

Ik heb Paddy met 8 maanden laten castreren omdat dat voor hem noodzakelijk was en dat vond ik al vroeg. Hij heeft er tot nu toe geen nadelige gevolgen van, hij is nu 4.

 

5 maanden is wel erg jong. Wat zegt de dierenarts er van?

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Misschien moet je Tara dan de balletjes weg laten halen?

Ik heb niks tegen castreren, Tara is ook een Spanjaard en die zou eigenlijk gecastreerd moeten zijn?

Ik vind je hond veel te jong, beter aan het gedrag van Tara werken, geef Tara apart aandacht, niet elke hond is blij met een nieuwe hond erbij.

 

honden page profiel --

honden foto van -

Dit heeft werkelijk niks te maken met een hormonaal probleem. Castratie zal dus niks doen. Het is puur een kwestie van wennen en het opbouwen van vertrouwen. Plots is er een vreemde, jonge puber in huis, dat is niet niks. Je had mijn oudste hond de eerste weken moeten zien toen een pup in huis kwam, de ballen weghalen bij de jongste zou daar echt geen verandering in brengen. De logica ontgaat me dan ook.
 

 

Je hond is in de groei, hij heeft zijn hormonen nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Als je je goed hebt ingelezen, dan zou je er niet aan willen beginnen op die leeftijd. Door ze dat op zo'n jonge leeftijd te ontnemen, neem je het risico dat ze o.a. gedragsproblemen (onzekerheid, etc.) ontwikkelen. 

 

Onderneem veel samen, doe spelletjes samen en langzaamaan zal je oudere hond wel weer dichterbij komen. 3 weken is niks, gun het gewoon wat tijd.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Je bent hier al heel lang op het forum toch, dan weet je de weg naar de encyclopedie , lees je eerst eens in wat castreren inhoudt....kijk eens bij medisch in de encyclopedie , bij castratie, feiten en fabels , staat genoeg leesvoer voor je om een goede keuze te kunnen maken.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Mijn vubara Pepijn is (waarschijnlijk) op jonge leeftijd gecastreerd. (Ik ben zijn 2e eigenaar).  Voor intacte reuen is hij erg interessant, van een grote afstand ruiken ze hem.  Ze komen op hem af hollen en vallen hem lastig.

Dit schijnt een bijwerking van vroege castratie te zijn.

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

https://www.doggo.nl/artikelen/hondengedrag/wat-is-de-invloed-van-testosteron/

 

Artikel betreffende het nut van testosteron .

Nutig om te lezen voordat men overgaat tot castratie.

 

Volgende forumvraag: Onze lieve Roemeense Daya
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^