Knuffels slopen.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PetraPetra

Mijn pup van 6 maanden heeft tot nu toe heerlijk met haar knuffels gespeeld. Maar nu gaan ze er aan de lopende band aan. Ze probeert ook die zachte vulling op te eten. Wat geven jullie aan je honden als speelgoed? Ze plukt aan alles wat zacht is.

honden page profiel PetraPetra

Plastic vind ze niks, die laat ze liggen. Vlostouw probeert ze ook op te eten. Ze krijgt voldoende kauwmateriaal. 

honden page profiel Ruby88Ruby88 3 doggies

honden foto van Ruby88

Ik zou alles tijdelijk opbergen en alleen kauwmateriaal aanbieden.

Runderkophuidplaten voor grote honden, kleinere stukken kophuid voor kleinere honden.

 

Als je al de knuffel opbergt komt ze niet aan jullie spullen?

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

Mijn moeder heeft een prettig gestoorde labrador die ook vanalles eet. Ze vindt van die rubbers dingen leuk om op te knagen. Maar ze gaat daar wel mee door tot ze er wat af krijgt, en blijft dan ook bij het ‘zwakke’ stukje knagen. Zwart Kong bot houdt het een heel stuk langer vol dan een knuffel, maar ze doet er nou ook weer niet heel lang mee. Flostouw eet ze ook op, en als ze niks heeft om op te kauwen als ze zin heeft in kauwen, begint ze aan haar poten/nagels, dus mijn ouders proberen nu al meerdere rubberen botten uit. 

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Eens met Ruby. Hier zit opeens, sinds gisteren, ook een gaatje in aapje. Aapje weg, stuk hertenhuid er voor in de plaats, of een voerballetje of een stuk koffiehout of een mooi nylaboon. Op een gegeven moment zijn ze uit de kniffels gegroeid. Maar ook, 6 maanden....wisselen vd tanden en kiezen....dus kauwen is exht nodig.

honden page profiel PetraPetra

De kussens zijn ook interessant, maar die houden we ook uit haar buurt. Ze is klaar met wisselen. Er ligt nu nog stevig speelgoed, en af en toe krijgt ze een eierdoos  of een andere doos die ze mag scheuren.

honden page profiel Bink_the_BernerBink_the_Berner 3 doggies

honden foto van Bink_the_Berner

Grote kans dat ze "last" krijgt van haar gebit door tanden wisselen. Wij hebben super goede ervaring met de botten van Farmfood, wel de extra geperste variant in een grote maat. (https://www.medpets.nl/farm-food-rawhide-dental-impressed/?gclid=EAIaIQobChMIv9Okm4nh4AIVFJzVCh0TdQw0EAQYBSABEgIaJ_D_BwE)

 

Hebben 2 honden met grote bijtkracht, maar hier doen ze toch een paar dagen mee (laten ze iedere dag even 15-20 min kauwen). Vooral toen onze jongste (nu 1,5 jaar) kleiner was, scheelde dat echt met slopen. Ze werd er ook heel moe van en viel na het kauwen altijd in diepe slaap. We gaven haar destijds wel een aantal keren per dag het kluifje hoor, zeker als ze zo'n "bijt" aanval had ;-). We geven overigens het laatste stukje bot nooit, maar dat is meer uit voorzorg.

 

Verder krijgen ze hier een kong ook niet kapot en deze ook niet:https://www.zooplus.nl/shop/honden/spel_sport/kong/kong/364265

 

Maargoed, dat is natuurlijk wel plastic. 

 

Succes!

honden page profiel Bink_the_BernerBink_the_Berner 3 doggies

honden foto van Bink_the_Berner

" De kussens zijn ook interessant, maar die houden we ook uit haar buurt. Ze is klaar met wisselen. Er ligt nu nog stevig speelgoed, en af en toe krijgt ze een eierdoos  of een andere doos die ze mag scheuren. "

 Ook na het wisselen, bleef de enorme kauwbehoefte hier ook nog even ;-)

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Hier 1 (wel net 1 jaar geweest) die ook graag 'sloopt', maar gelukkig wel alleen zijn eigen spulletjes en/of doosjes-karton wat je zelf geeft. Honden hebben nu eenmaal een kauw/sloop behoefte.

Ik kijk weleens bij de kringloop voor knuffels, kun je ook grote knuffels halen voor 2 euro of zo,kleinere voor 0,50 ct of 1 euro. Is hij toch weken zoet met zo'n knuffel, die uiteindelijk wel stuk wordt gemaakt, maar hij heeft zijn lol er wel mee gehad.
Hij is ook wel gek op zijn flosstouw, of een ander katoen dik touw(..dat was een gedeelte van zijn oude lijn bij de vorige baasjes) die vind hij ook lekker om op te kauwen..mijn andere hond trouwens ook haha. Met dat dikke touw spelen vinden ze ook een groot succes, ik maak er golvende bewegingen mee, vinden ze geweldig.

 

Of afgeknipte mouwen van een trui, knoop erin. Of een broekspijp, ook een knoop er in of meerdere, als er maar lekker op geknaagd mag worden.

 

 

Ik vergat er nog één..een sokkenbal, oude sokken oprollen tot je en bal hebt die kun je zo laten of nog een losse sok er omheen,dan heb je een bal met een mooie 'schudflap' eraan.

 

Zo heb ik 2 kleine bakken vol met spul (ook nog veel gevonden handschoenen op straat(stoppen wel ook koekjes in)of ander kinderspeelgoed(best wel wat spul wat op straat gevonden is door mijn oudste hond hahaha),ballen en nog wat "echte"hondenspeeltje. Ik wissel de bakken elke week om, zodat er elke week enigszins uitgekeken kan worden naar als de andere bak met speeltjes wordt neergezet hahaha.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^