Pfff toch maar de volgende zak geen Acana maar wat dan?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker

honden foto van Karin Bakker

Las net op voedingwijzer dat er een duidelijke link is tot 'hart falen' en het gebruik van een graanvrij product d.w.z dat het wel weel merk gebonden is en voornamelijke de Amerikaanse merken T.O.W. en Acana ( die deels van hun producten uit Amerika halen) tot taurine tekot leiden en dit weer tot een vorm van 'hart falen' (DSM)

https://www.voerwijzer.com/tag/hartproblemen-door-graanvrije-brokken/

Wat nu te geven aan mijn pup ( 3mnd)?

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Er is natuurlijk met ieder voer wel iets....

Pepijn eet Wolf of Wilderness,  ook graanvrij.

Wordt gefabriceerd in Duitsland, dus is qua milieu ook wel beter dan voer wat uit Amerika moet komen.

 

https://www.zooplus.nl/shop/honden/hondenvoer_droog/wolf_of_wilderness?utm_source=gridclick&utm_medium=dog&utm_campaign=wolf_of_wilderness&utm_content=button&utm_term=dog_dry

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker

honden foto van Karin Bakker

" Er is natuurlijk met ieder voer wel iets....
Pepijn eet Wolf of Wilderness,  ook graanvrij.
Wordt gefabriceerd in Duitsland, dus is qua milieu ook wel beter dan voer wat uit Amerika moet komen.
 
https://www.zooplus.nl/shop/honden/hondenvoer_droog/wolf_of_wilderness?utm_source=gridclick&utm_medium=dog&utm_campaign=wolf_of_wilderness&utm_content=button&utm_term=dog_dry "

Verbaasde mij wel..Is toch nietsinnocent. Was toch overtuigd dat ik een goede brok te pakken had..undecided Jouw voorgestelde brok, zat ik ook aan te denken..

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Weet je, ieder voer heeft wel iets waar ze ergens heel misschien iets van op zouden kunnen lopen. 

 

Als je hond graag acana eet, goede vacht en ontlasting heeft, dan zou ik het zo laten.  

 

Als je er echt niet gerust op bent, zou je dan niet iets bij kunnen voeren waar graan in zit? Mijn hond heeft ook een hartafwijking (aangeboren). Hij eet ook graanvrije brokken (merk Wolfsblut, Wild Duck variant) en ik geef hem van die droge koekjes van de markt. Van die kleine graanbommetjes waar verder niks bijzonders in zit. 

 

honden page profiel LovedogsLovedogs

Om het taurine tekort te voorkomen, voegen sommige merken taurine toe: Taste of the Wild, Wolfsblut, Applaws.... maar dit is wel een lagere prijsklasse dan Acana. Ik had het bericht ook gelezen, maar ik blijf gewoon mijn honden Acana voeren, zolang ze het lekker vinden en ze er goed uit blijven zien, ben ik tevreden.

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker

honden foto van Karin Bakker

" Om het taurine tekort te voorkomen, voegen sommige merken taurine toe: Taste of the Wild, Wolfsblut, Applaws.... maar dit is wel een lagere prijsklasse dan Acana. Ik had het bericht ook gelezen, maar ik blijf gewoon mijn honden Acana voeren, zolang ze het lekker vinden en ze er goed uit blijven zien, ben ik tevreden. "

Wat mij bezorgt maakt is ook de causale aanleiding tot dit taurine tekort

e mogelijke link tussen endotoxines en DCM
Niet alle honden die voedingsgerelateerde DCM ontwikkelen, hebben ook een taurine-tekort. Wat kan bij hen de oorzaak zijn? Susan Thixton van Truthaboutpetfood.com suggereert dat endotoxines misschien wel de oorzaak zijn.(18) Endotoxines zijn delen van de celwanden van gram-negatieve bacteriën (zoals salmonella en E.Coli), die vrijkomen als de bacterie dood gaat. Endotoxinen zijn giftig voor het lichaam en kunnen luchtwegproblemen en griepachtige klachten geven bij langdurige blootstelling, of bij blootstelling van hoge hoeveelheden. Susan Thixton schrijft dat deze endotoxinen vrijkomen bij het koken of bewerken van dierlijke ingrediënten die gram-negatieve bacteriën bevatten en zo in de voeding terechtkomen. De hoeveelheid gram-negatieve bacteriën en dus de hoeveelheid endotoxinen nemen toe, als het vlees niet niet correct is bewaard. Bovendien neemt ook het taurinegehalte af als het vlees langer en/of niet koel genoeg bewaard is. (19) En hoe lang of hoe koel het vlees bewaard is, daar hebben we geen inzicht in.

De link met graanvrije brokken zou kunnen zijn dat de lectines uit aardappel en peulvruchten zorgen voor een grotere doorlaatbaarheid van de darm, waardoor de endotoxinen via de “lekkende” darmwand in het lichaam terecht kunnen komen. Ik zou dan ook problemen verwachten met tarwe, aangezien ook tarwe ook lectines bevat. En de meeste andere granen ook, in mindere mate waarschijnlijk. Verder zou het dan betekenen dat de brokken die DCM veroorzaken, vlees bevat met veel gram-negatieve bacteriën. Als het vlees correct is behandeld, zou het niet zoveel van deze bacteriën moeten bevatten."

 

bronnen zijn hier te vinden ( was een hele waslijst dus ik dacht ik voorsta met een link)

https://www.voerwijzer.com/taurinetekort-door-graanvrije-brokken-mogelijke-oorzaken/

 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Wat je zou kunnen overwegen is om in het weekend of een paar keer per week iets van vers hart of zo iets als de nieuwe smaken van Smuldier te geven (de grote Albert Heijns en Jumbo's hebben die in elk geval in huis). Die smaken zijn een mix met eend/rund en een mix met zalm/kip/rund. Zo kun je gewoon Acana blijven voeren en vang je eventuele tekorten op door dit als afwisseling te geven. Afwisselen is sowieso goed voor de darmflora.

Image result for smuldier eendImage result for smuldier eend

 

Taurine komt in alle vleessoorten voor en zit vooral in donker spiervlees, orgaanvlees, vissoorten als zalm en bijvoorbeeld veel in de spieren van poten en nekken van kippen, eenden en kalkoenen.

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker

honden foto van Karin Bakker

https://healthypets.mercola.com/sites/healthypets/archive/2018/07/09/link-between-dog-food-taurine-deficiency-and-dcm.aspx

Een blikje sardientjes toevoegen over het voer 1 maal per week las ik net over..Kan ook wel kijken naar verse bij de 'buitenlandse winkeltjes'.Ga het gelijk maar halenwink. Ik was idd sowieso wel van plan om ook wel af en toe wat kvv te geven en idd is goed voor de darm flora..

Onderzoeken zijn nog volop aan de gang en een stukje genetica bij in dit geval het onderzoek met Golden Retr. speelt ook een rol. Toch heeft het wel mijn vertrouwen wat beschadigt..Denk je dat je het goed doetembarassed

Ik begin ook wel het idee te hebben dat het voornamelijk gaat om de varianten die hier niet in de winkels liggen(ACANA pork and squash ) en iets met lam in deze serie zitten veel zetmeel groente in.

Dit merk 'smuldier' geef ik dan maar deze variëteiten kon ik nog niet. Appie bij mijn in de buurt is wel een grote..

Volgende forumvraag: Ervaring Renske Super Premium brok
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^