Wat voeren jullie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Met de groeiende bewustwording over onze eigen voeding en die van onze honden ben ik eigenlijk nieuwsgierig wat de mensen van hp zowel voeren aan hun honden?

 

Voer je KVV, brok, blik of stel je zelf samen? Van welk merk en waarom? 
Of voer je verschillende dingen door elkaar? 

 

Ik wil geen discussie starten over wat goed is en wat slecht. Laten we uit gaan van: brok is niet beter dan vlees en vlees is niet beter dan brok. 

 

Ik zal wel aftrappen: 

Kaylo krijgt 5 dagen in de week carnibest pancreas verspreid over 2 maaltijden per dag. 2 dagen krijgt hij Yarrah sensitive brok met dog intestinal blikvoeding van vetconcept. Dit in verband met zijn pancreatitis gevoeligheid. Eens in de zoveel tijd krijgt hij een barf maaltijd. 

 

Tika krijgt in de ochtend brokken van Edgard en cooper, de kip of de lam variant. Soms afgewisseld met de geperste brok van bugs for pets. In de avond krijgt ze KVV van verschillende merken meestal: carnibest, raw4dogs, Royal dog food, energique, rodi, barfmenu. Blikvoer krijgt ze tussendoor in de kong of door de brokken. Eigenlijk altijd de biologische varianten van Yarrah, Edgard & cooper, schesir, Almo nature, Renske  

 

Beide honden krijgen ook brok omdat dit makkelijker is als ze eens naar de oppas moeten, we op vakantie gaan of een dagje weg zijn. Ik ben van mening dat variatie tussen diersoorten maar ook verschillende manieren van voeren gezond is. 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Beer krijgt Wolfsblut. Een mix van Wild Duck en Range Lamb. Tegenwoordig met een paar dagen kvv van Carnibest.

honden page profiel Lauren, Joekie & FlynnLauren, Joekie & Flynn 3 doggies

honden foto van Lauren, Joekie & Flynn

Flynn staat momenteel op Taste of the wild high prairie puppy. Als dit op is, heb ik nog een zak van 2kg Taste of the wild pacific stream puppy en hierna nog 3 kg Eukanuba small breed adult (hij kreeg Eukanuba bij de fokker). Af en toe krijgt hij een dagje (of 2 dagen) Renske gestoomde maaltijd of blikvoer van Edgard en Cooper. Tussendoor één of andere worst met verschillende smaken en ook van verschillende merken voor in de Kong. Ik probeer bij Flynn wel wat te variëren qua merk en smaak zodat hij op deze manier zeker alle voedingsstoffen binnen heeft. 

Joekie krijgt blikvoer uit de supermarkt, aangezien dit hij het enige is wat hij nog wilt eten. (moeilijke eter)

honden page profiel NaomiNaomi 3 doggies

honden foto van Naomi

Ze kregen 1x per dag vlees van kivo en 1x brokken wooof zalm.

 

Maar het rook de laatste zakken raar en puck kreeg weer jeuk. Zonder brokken niet, dus daar komt het door. Ben nu op zoek naar een brok waar ze tegen kan, maar ze krijgt tot nu toe van alles jeuk. frown

 

Met alleen vlees krijgt ze harde ontlasting en lijkt ze wat hongerig te blijven. En daarnaast vind ik het fijn om te belonen met wandelen. 

Dus hoop heel erg een brok te vinden waar ze tegen kan, want dat lijkt ze toch nodig te hebben. 

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

" Ze kregen 1x per dag vlees van kivo en 1x brokken wooof zalm.
 
Maar het rook de laatste zakken raar en puck kreeg weer jeuk. Zonder brokken niet, dus daar komt het door. Ben nu op zoek naar een brok waar ze tegen kan, maar ze krijgt tot nu toe van alles jeuk. 
 
Met alleen vlees krijgt ze harde ontlasting en lijkt ze wat hongerig te blijven. En daarnaast vind ik het fijn om te belonen met wandelen. 
Dus hoop heel erg een brok te vinden waar ze tegen kan, want dat lijkt ze toch nodig te hebben.  "

Misschien heb je het al geprobeerd hoor maar is het bijvoorbeeld nog een idee om een brok te kiezen met maar 1 dierlijk eiwitbron? Zonder heel veel toevoegingen en gekke hoge eiwitgehaltes? Heeft ze echt klachten die te herleiden zijn aan een allergie? Of zou een hoeveelheids afhankelijke intolerantie ook een mogelijkheid zijn? Soms kan het bij alleen jeuk klachten ook helpen om ''verkoelende diersoorten te kiezen'' 

honden page profiel Danielle, Kyra †, Kaylin en DjairaDanielle, Kyra †, Kaylin en Djaira 3 doggies

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

Kaylin krijgt 2 keer per dag kvv van lotgering, wissel meerdere smaken per week af.

Zij krijgt kvv sinds ze epilepsie heeft.

 

Djaira krijgt 6 dagen per week brokken, en 1 keer in de week kvv van lotgering ( gewoon omdat zij dit ook erg lekker vindt ).

De brokken die ze op dit moment krijgt zijn van Happy dog, als deze brokken op zijn krijgt ze een combinatie van Happy dog met proplan ( al dit voer is afgelopen jaar gewonnen op de flyball wedstrijden, zijn de laatste zakken die ik ga mengen ), als dat allemaal op is, wil ik haar over zetten op de darf volbites brokken ( zijn voor mij goed betaalbaar ).

 

2 honden op kvv ga ik financieel niet redden, en heb daar ook niet genoeg vries ruimte voor, Kaylin kost door haar epilepsie een hoop geld, wat ik zeker voor haar over heb.

 

Voordat Kaylin epilepsie had kregen ze bij mij alle 2 acana ( maar werdt toch iets te duur )

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Faya krijgt Taste of the Wild pacific stream in de ochtend en KVV van Haaksbarf of Shaweca in de avond. 

 

In de zomer wil dat nog wel meer veranderen in de grote stukken vlees maar in de winter begin ik daar niet meer aan. (Luie baas ben ik geworden).

 

Verder zit daar nog een hele brats aan supplementen en medicatie doorgeroerd want mevrouw wordt een dagje ouder, gelukkig. Plus overgebleven groente van de dag er voor mits ze die kan verdragen. 

 

En dan nog de gekookte eieren hier en daar, de ontdooide frikandellen... Op de dagen dat ze veel medicatie heeft roer ik er nog een half blik in van Wolf of Wilderness of Rocco sensitive. Al met al is dit een goed topic want ik zie weer die heeft t zo slecht niet hp-shiny

honden page profiel VeerleVeerle 3 doggies

honden foto van Veerle

Billy eet voornamelijk kvv, ik heb meestal 4 merken en allerlei diersoorten in de vriezer (momenteel Gowill, carnis, raw4dog en degomeat). Een paar keer per week, als ik geen vlees heb uitgelegd, eet hij geperste brok van carnis. Hij eet zijn kvv en zijn  brok even graag. Ik vul aan met gekookte groenten, af en toe een lepel volle yoghurt en 1 keer per week rauw eitje. 

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje 3 doggies

honden foto van Binky & baasje

Binky krijgt twee keer per dag Kivo Zalm& rijst brokken (geperst)

Aangevuld met een eitje, lepel kwark of gekookte groenten.

honden page profiel laura   Diva&Novalaura Diva&Novagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van laura   Diva&Nova

Lotgering, en heb meest ook wolf of the wilderniss brokken in huis, geef ik dan sochtens 

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny 3 doggies

honden foto van Melissa en Penny

Penny krijgt 2 keer per dag Dog lovers gold passion (vis versie), 's ochtends met zalmolie en glucosamine (voor artrose) erbij

Als beloning krijgt ze Alsa Nature petit (krijgt ze best veel van) en ze krijgt elke dag een pensstaaf of een gekookt ei. Op zondag krijgt ze beide. Ze krijgt ook elke dag een beetje karnemelk

Verder krijgt ze ook veel andere tussendoortjes. Als we een koekje eten krijgt ze altijd een stukje, als we fruit eten krijgt ze altijd een stukje, bij het avondeten krijgt ze ook altijd wel iets.

Tussendoor lukt het haar helaas ook nog steeds om poep van andere honden te eten.

 

Penny ziet er prima uit, glanzend, slank en gespierd. Ik zat nog te twijfelen over overstappen naar senior voer omdat ze nu toch al 10 is, maar ze doet het zo goed op dit voer. Dit blijft ze de komende tijd dus gewoon krijgen

521123.jpg

honden page profiel LolaLola 3 doggies

Wat een leuk onderwerp .. Mijn pukkie stond de laatse jaar op Hyper allergeen brok en kuipje vlees . Maar me hart gaat toch naar Kvv uit, met lekker groente ,fruit, tafelrestjes niet te gekruid... en geiten yoghurt en geitenmelk. Als ze ouder en geen darmklachten hebben honing . Want babys mogen ook geen honing onder het jaar. En lekker veel liefde!! is het allerbelangrijk wat je kan geven . En kijken waar ze het volgens mij het beste op doen brokken of vers vlees . 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Kahlúa krijgt barf en kvv (2x per dag)

 

3 dagen per week barf, waarvan 1 visdag, 1 hele prooidier dag en 1 dag waarvan ik het zelf heb samen gesteld.

 

Kvv krijgt ze verschillende diersoorten, allemaal enkelvoudig, ook 3 a 4 keer per week groenten.  Ik zorg dat Kahlúa per maand minimaal 8 verschillende diersoorten te eten krijgt, maar vaak zijn dit er boven de 10. .

Kvv em barfproducten van dogmeat + wat barfproducten van florisvlees. 

 

Verder de nodige rauwe eitjes, karnemelk, Aloë vera drank + ik zorg dat ze minimaal 20 tot 30 min per dag kan kauwen, + hersenwerk en kong voertjes. 

honden page profiel chayenne & dolcineachayenne & dolcinea 3 doggies

honden foto van chayenne & dolcinea

Dolcinea krijgt dog lovers gold original op dit moment. Maar ze krijgt hier harde ontlasting van dus ga overstappen op biofood.

Haar brokken krijgt ze gemengd met blikvoer hiermee wissel ik af kwa merken. Rocco, rinti, lukkulus. 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Jenna eet vijf dagen vegan en 2 dagen barf, ik stel het zelf samen, als snack krijgt ze buiten kluifes, groenten en fruit, af en toe van het merk Winston een bakje kip of rundvlees, en heel soms van het merk dog's love een blikje de kalkoenvariant en soms van het merk yarrah een bakje van de variatie vegan.

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus. 3 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Balou krijgt Royal Canin gastro intestinal omdat hij maag/darm problemen heeft en als tussendoortje stukjes Rodi worst en als kauwmateriaal runderkophuid.

Lotus krijgt een speciaal voor haar samengestelde brok van Royal Canin dit is een combinatie van satiety met veel vezels voor anaalklier problemen en urinary tegen blaasgruis en ook als tussendoortje de Rodi worst en runder kophuid om op te knagen.

 

 

honden page profiel Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura 3 doggies

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

Maylo krijgt 1x per dag (s morgens) sinds 2 maanden nu brokken van Edgar en Cooper Beef gluten-vrij. 

 

En s avonds afwisselend Kvv van Naturist en gestoomd vlees van Farmfood/Edgar en Cooper of Renske. Nu vind het Renske sinds een tijdje niet meer zo lekker vandaar overstap naar Edgar en Cooper die hij wel erg lekker vind. Farmfood doe ik bewest omdat die pens/hart hebben en die krijgt hij 1x in de 2wkn

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

" Jenna eet vijf dagen vegan en 2 dagen barf, ik stel het zelf samen, als snack krijgt ze buiten kluifes, groenten en fruit, af en toe van het merk Winston een bakje kip of rundvlees, en heel soms van het merk dog's love een blikje de kalkoenvariant en soms van het merk yarrah een bakje van de variatie vegan. "

Wat interessant en leuk om te lezen dat Jenna vijf dagen in de week vegan voer krijgt. Ik wil dat met Tika ook is gaan proberen. Hoe bevalt het? 

honden page profiel SyntaraSyntara 3 doggies

honden foto van Syntara

Wij geven Fish4Dogs Ocean White fish. Mijn hond heeft gevoelige darmen en dit voer werd vaak aangeraden in de Facebookgroep voor het ras, omdat ze van de kust in Noorwegen komen en dus oorspronkelijk ook veel vis kregen. Ze had regelmatig diarree of wat minder vaste stoelgang, maar vanaf ik haar dit voer, is haar stoelgang echt goed. Ze doet het er duidelijk veel beter op dan op ander voer (terwijl ze altijd wel kwaliteitsvoer kreeg), dus vanaf nu blijf ik haar alleen nog dit geven.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" Wat interessant en leuk om te lezen dat Jenna vijf dagen in de week vegan voer krijgt. Ik wil dat met Tika ook is gaan proberen. Hoe bevalt het?  "

het bevalt voor Jenna heel goed, ze had veel huidproblemen ivm haar allergieen, dus het was een hele uitzoekerij waar ze het het beste op doet, maar ik denk dat we zo door blijven gaan, haar huid en vacht zien er beter uit dan ooit.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Romeo krijgt kvv : Carnibest, Raw4Dogs, Barfmenu van Tinlo, Duck. Af en toe Renske als we weg moeten en sinds kort Smolke (lijkt op Renske), waarvan de Game erg in de smaak valt. De Game is speciaal voor honden met allergieen. Romeo krijgt de Game, niet omdat hij allergieen heeft, maar het zo lekker vindt. Verder voeg ik geregeld groentes toe, zilvervliesrijst, een eitje per week, zo gevarieerd mogelijk. 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

Twinko krijgt voornamelijk Bandit omdat dit de enige kvv is waar hij bijna het complete assortiment van lust. En omdat hij er prachtig uit ziet met dit voer. Glanzende vacht en geen traanogen. Daarnaast vind ik het fijn dat er voornamelijk biologisch vlees gebruikt wordt en heel serieus wordt omgegaan met het verzorgen van een goede balans in het voer.

 

Tussendoor, of als ik vlees vergeet te ontdooien, krijgt hij op dit moment brokjes van Eden (die zak gekregen van iemand) maar normaal krijgt hij Ziwipeak. Dit ook weer omdat meneer bijna alle andere merken niet moest en ik het beu was constant zakken voer weg te moeten geven. Maar ook de filosofie achter Ziwipeak kan ik mij in vinden.

 

Maar ik heb makkelijk praten. Een chihuahua van 3 kilo eet vele malen minder dan de meeste honden. Dus ik hoef minder op de kosten te letten. 

honden page profiel KatKat 3 doggies

Hier sinds 1 maand edgard en cooper salmon brokken (ervoor acana maar met de hele heisa er rond gestopt en sinds de switch geen jeuk meer) die met heel veel smaak wordt opgegeten. Af en toe ook gestoomd van edgard en cooper of renske. De volgende zak van edgard en cooper wordt de kipvariant zodat ik elke keer van smaak verander als een zak leeg is. Quinn krijgt ook af en toe een stuk banaan of groenten, gekookt eitje, makreel in blik en zalmolie.

Hij doet het er super op

honden page profiel NaomiNaomi 3 doggies

honden foto van Naomi

" Misschien heb je het al geprobeerd hoor maar is het bijvoorbeeld nog een idee om een brok te kiezen met maar 1 dierlijk eiwitbron? Zonder heel veel toevoegingen en gekke hoge eiwitgehaltes? Heeft ze echt klachten die te herleiden zijn aan een allergie? Of zou een hoeveelheids afhankelijke intolerantie ook een mogelijkheid zijn? Soms kan het bij alleen jeuk klachten ook helpen om ''verkoelende diersoorten te kiezen''  "

Dat heb ik inderdaad geprobeerd. Met zalm en een andere met lam, ik weet zeker dat ze daar tegen kan. Want als kvv krijgt ze daar geen jeuk van. Dus het zal iets anders zijn wat in de brok zit. 

 

Ik heb nu een zak meradog zalm en rijst staan die ik vrijdag ga proberen. Heb er voor de zekerheid heen gemaild, maar het is alleen maar zalm wat er bij zit, niks anders. Theoretisch zou ze er volgens mij tegen moeten kunnen, maarja. 

 

Gelukkig is de jeuk na een dag ofzo over als ik merk dat ze er niet tegen kan. Ze reageert niet meteen heel heftig. Vandaar dat ik het wel durf om verschillende brokken uit te proberen. 

 

Wat bedoel je met een hoeveelheids afhankelijke intolerantie precies? 

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

" Dat heb ik inderdaad geprobeerd. Met zalm en een andere met lam, ik weet zeker dat ze daar tegen kan. Want als kvv krijgt ze daar geen jeuk van. Dus het zal iets anders zijn wat in de brok zit. 
 
Ik heb nu een zak meradog zalm en rijst staan die ik vrijdag ga proberen. Heb er voor de zekerheid heen gemaild, maar het is alleen maar zalm wat er bij zit, niks anders. Theoretisch zou ze er volgens mij tegen moeten kunnen, maarja. 
 
Gelukkig is de jeuk na een dag ofzo over als ik merk dat ze er niet tegen kan. Ze reageert niet meteen heel heftig. Vandaar dat ik het wel durf om verschillende brokken uit te proberen. 
 
Wat bedoel je met een hoeveelheids afhankelijke intolerantie precies?  "

Bij een hoeveelheids afhankelijke intolerantie komt het er eigenlijk op neer dat ze bijvoorbeeld wel een snackje kunnen eten van rund maar volledige maaltijden met rund voor klachten kan zorgen. 

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes 3 doggies

honden foto van 3 muisjes

Eerlijk gezegd zijn mijn honden tegenwoordig vuilnisbakken. Ik neem namelijk van mijn werk de zakken voer mee die kapot zijn gegaan, dat wisselt dus elke keer...

 

Gelukkig hebben ze hier alle 3 geen last van gevoelige darmen of allergieën, dus kan dat prima.

 

Ik haal ook nog vlees van Carnibest bij, puur omdat ze dat zo lekker vinden. 

honden page profiel MarjoleinMarjolein 3 doggies

honden foto van Marjolein

" Kahlúa krijgt barf en kvv (2x per dag)
 
3 dagen per week barf, waarvan 1 visdag, 1 hele prooidier dag en 1 dag waarvan ik het zelf heb samen gesteld.
 
Kvv krijgt ze verschillende diersoorten, allemaal enkelvoudig, ook 3 a 4 keer per week groenten.  Ik zorg dat Kahlúa per maand minimaal 8 verschillende diersoorten te eten krijgt, maar vaak zijn dit er boven de 10. .
Kvv em barfproducten van dogmeat + wat barfproducten van florisvlees. 
 
Verder de nodige rauwe eitjes, karnemelk, Aloë vera drank + ik zorg dat ze minimaal 20 tot 30 min per dag kan kauwen, + hersenwerk en kong voertjes.  "

Zara krijgt precies dit! Makkelijk zeg, hoef ik het niet meer te typenhp-shiny

 

Alleen geen aloë vera drank, waar geef je dat voor?

 

Zelfs ook van dogmeat en floris vlees. Alleen ik voer ook zijn kvv lijn tussendoor.

 

En soms brokjes, darf volbites lam. Maar dat is meer voor vakantie oid. 

honden page profiel MaaikeMaaike 3 doggies

honden foto van Maaike

Joep krijgt dog Lovers gold met een beetje pedigree natvoer erdoor, anders eet ie de brokken niet.

Zoute troep, wil het graag stoppen dus als iemand tips heeft?

Hij is nog maar 10,5 week.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Zara krijgt precies dit! Makkelijk zeg, hoef ik het niet meer te typen
 
Alleen geen aloë vera drank, waar geef je dat voor?
 
Zelfs ook van dogmeat en floris vlees. Alleen ik voer ook zijn kvv lijn tussendoor.
 
En soms brokjes, darf volbites lam. Maar dat is meer voor vakantie oid.  "

Kahlúa heeft in de zomer last van pollen allergieën, omdat bij haar de allergie van binnenuit komt (wat bij de meeste allergieën zo is) krijgt ze de Peach drank van Aloë vera (95%pure aloë en 5 % perzik voor de smaak) dit spoelt als het ware haar maag en darmen, en ze heeft nu al 3 jaar op rij sinds we dit geven geen allergie meer gehad. Overigens krijgt ze dit alleen in de maanden mei tot september. 

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes 3 doggies

honden foto van 3 muisjes

" Joep krijgt dog Lovers gold met een beetje pedigree natvoer erdoor, anders eet ie de brokken niet.
Zoute troep, wil het graag stoppen dus als iemand tips heeft?
Hij is nog maar 10,5 week. "

 

Hoeveel zout zit daar in dan? 

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Hayes brothers premiun
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^