bijtgedrag

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker 3 doggies

" Een kleine opberg ruimte. Nee zonder mij, omdat de gedragstherapeut mij dat als tip gaf... idd optillen.  "

Wat vind ik dit in en in triest dat er mensen rondlopen en zich 'gedragstherapeut' noemen en dan ondertussen een pup naar de kl&^e helpen.. Een hond ( en ook wel rasgebonden) die toch al heel snel in zijn emotie komt opsluiten in alleen in een hokhp-frusty. Iemand die verzuimd te vragen hoe vaak er met de hond word gewandeld of dus überhaupt schijnt door te vragen en niet eens door heeft dat ie te maken heeft met een onwetend en onervaren hondenbezitter.

 

Lieve schat vele mensen die op een top niveau met honden trainen/werken zullen blij zijn met een hond die meer interesse heeft voor een interactie met de mens dan met 'speelgoed'! Een pup van 9 weken moet minimaal 6 maal worden uitgelaten. 4 x naar het eten en nog de overige keren als zij waker worden en dit is zelfs vaak in het begin zelfs ' elke nacht gemiddeld om 02.30. Ik heb een pup van 3 maanden waar ik nu nog zeker 8 maal mee uitgaat. Soms voor 10 minuten andere keren ( na het eten) tot dat ze heeft geplast en gepoept dit kan wel een half uur duren..Ik voel hier een drama aankomen voor zowel jou als jouw hond puur door onwetendheid en gebrek aan ervaring..

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Mick

" Ik heb 600 euro betaald voor de pup. Het is geen pitbull, mama en papa allebei staffords. Ik geloof wel dat ik het uit goede handen heb genomen. De papa was super lief en vrolijk. Hij was ook niet een van de makkelijkste zei de eigenaar, maar nu is dat ook een heerlijk beest. O en de reden dat ik mijn pup van de vader had opgehaald is omdat hij dus een pup mocht uitkiezen om te verkopen, zo doende is dat gegaan. Ik denk persoonlijk dat hij ook daar heel erg overprikkelt was... en dat dat nu is gaan aanhouden. Want ik zelf ben heel rustig. Speel geen ruwe spelletjes of wat dan ook. Ik zit of lig rustig op de bank. En dan wilt ie erbij, maar hij zelf gaat als een tierelier los op de bank... en af en toe een bijtje aan mij. Maar vandaag is ie nog al “agressief” bezig... hij wilt ook conitinu eten bijvoorbeeld. Hij weet waar het ligt. Hij blijft gewoon blaffen tot dat ie het krijgt. Doordrammertje! "

 

Lekkah… we verkopen onze pups voor 500,- met FCI stamboom, entingen (ook de 3e als men die bij onze DA afneemt) en ondersteunen de kopers in de eerste weken, dus als ze uitvliegen, rij ik veelal het land door om op bezoek te gaan. We hebben een FB groep voor de pupkopers zodat we ze kunnen volgen en zien hoe het gaat en we ze kunnen ondersteunen. Damn jij heb wel echte waarde voor je geld gekregen!

 

Sorry, Dame? Maar heb gewoon een broodfok pup. Is een van de zoveel gebruikte stierenpoep verhalen en jij ben er fijn ingetuind. 550,- winst voor de verkoper en hij heeft er werkelijk niets voor gedaan.

 

Mocht de hond daar overprikkeld zijn geweest, dan is een pup na een slaapje dat kwijt.

 

Mag ik vragen in welke regio je woont, want wellicht kan ik je even wijzen op iemand met verstand van het ras die je kan ondersteunen, want ik denk dat dat heel erg hard nodig is.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" Ja, nu loop ik 3 keer per dag 10 minuten een blokje met hem. Het gaat wel redelijk. Ik bedoelde dat ik de eerdste 2 dagen dat deed... maar in de tuin speelt ie ook niet echt. Heb wat speeltjes gezet, maar echt 2 minuten en dan komt ie zelf huppelend naar binnen en wilt ie ook op de bank. Maar ik heb dat liever niet meer, want zijn dominante houding naar mij toe komt ws daardoor... 9 weken, maar nu al staat ie naar me te blaffen zodat ik eten geef. Geef ik niet bijt ie mij gewoon. Vandaag meegemaakt. Ik zoek nu coach die gelijk vanaf maandag of zelfs weekend beschikbaar is...  "

ik weet niet wie dat gezegd heeft tegen je, dat de pup zich dominant gedraagt naar jou. Deze Theorie is zelfs door de bedenker ervan (David Mech) al decennia's lang achterhaald. Honden denken zo helemaal niet. Luister ajb niet naar zulk soort mensen.

Ik weet niet of je de links leest die ik geef, maar als je eens tijd hebt is dit bijv. een goede link over dominantie

https://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_359-Wat-is-er-met-dominantie?.php

 

een hond op de bank is iets wat niets met dominantie te maken heeft dus.

 

Welke gt ga je in de arm nemen, het beste is om het hier even te melden zodat we met je mee kunnen denken. Er zijn al teveel honden verknoeid door mensen die menen dat ze hondentrainer, of hondencoach, gedragstrainer etc. zijn terwijl ze meer kwaad dan goed doen.

 

 

 

Blaffen omdat hij wil eten?

Misschien ook ergens anders om? En al zou hij blaffen omdat hij wll eten, zou ik me in dit stadium, focussen op rust brengen in de situatie. Door afleiding, of rust.

Ga een rustig vast dagschema instellen, en vertrouwen opbouwen zodat de pup je gaat zien als iemand die hij voor honderd procent kan vertrouwen. Dat is op het moment het belangrijkst. Je hoeft echt niet bang te zijn dat de pup zich tegenover jou dominant opstelt. Een hond denkt heel anders.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Heb wat speeltjes gezet, maar echt 2 minuten en dan komt ie zelf huppelend naar binnen en wilt ie ook op de bank. Maar ik heb dat liever niet meer, want zijn dominante houding naar mij toe komt ws daardoor... 9 weken, maar nu al staat ie naar me te blaffen zodat ik eten geef. Geef ik niet bijt ie mij gewoon. Vandaag meegemaakt. Ik zoek nu coach die gelijk vanaf maandag of zelfs weekend beschikbaar is...  "

Je pup wil graag bij je zijn, da's toch mooi? Samen een spelletje spelen, samen op de bank, samen even een tukje doen hp-smile

Hij heeft ook nog helemaal niet geleerd geduldig te zijn. Dus ja, hij gaat blaffen als ie ziet dat je met zijn eten bezig bent. Hop hop, baasje, kom hier met die pot, ik wil eten! Gaat het niet snel genoeg? Dan gaat het ongeduld al snel over in drammerigheid of frustratie. Dan kunnen ze gaan happen, bijten, slopen, opspringen,... kortom: het gaat over het aanleren van zelfbeheersing. En dat ga je in 101 situaties nodig hebben: leren wachten, zich leren beheersen. Dat doen ze niet zomaar vanzelf hp-smile

Als je een coach onder de arm neemt (wat op zich wel een goed idee is), wees dan kritisch en kies wijs! Iedereen kan zich GT noemen, en dat is er ook aan te zien. sealed Vraag naar visie, methode, en opleidingen, en check wat die opleiding inhoudt. 

Succes!

 

honden page profiel Puppy AtesPuppy Ates

honden foto van Puppy Ates

"  
Lekkah… we verkopen onze pups voor 500,- met FCI stamboom, entingen (ook de 3e als men die bij onze DA afneemt) en ondersteunen de kopers in de eerste weken, dus als ze uitvliegen, rij ik veelal het land door om op bezoek te gaan. We hebben een FB groep voor de pupkopers zodat we ze kunnen volgen en zien hoe het gaat en we ze kunnen ondersteunen. Damn jij heb wel echte waarde voor je geld gekregen!
 
Sorry, Dame? Maar heb gewoon een broodfok pup. Is een van de zoveel gebruikte stierenpoep verhalen en jij ben er fijn ingetuind. 550,- winst voor de verkoper en hij heeft er werkelijk niets voor gedaan.
 
Mocht de hond daar overprikkeld zijn geweest, dan is een pup na een slaapje dat kwijt.
 
Mag ik vragen in welke regio je woont, want wellicht kan ik je even wijzen op iemand met verstand van het ras die je kan ondersteunen, want ik denk dat dat heel erg hard nodig is. "

Ja, wil wel iemand die mij kan begeleiden. Amsterdam. West 

honden page profiel Puppy AtesPuppy Ates

honden foto van Puppy Ates

" Je pup wil graag bij je zijn, da's toch mooi? Samen een spelletje spelen, samen op de bank, samen even een tukje doen 
Hij heeft ook nog helemaal niet geleerd geduldig te zijn. Dus ja, hij gaat blaffen als ie ziet dat je met zijn eten bezig bent. Hop hop, baasje, kom hier met die pot, ik wil eten! Gaat het niet snel genoeg? Dan gaat het ongeduld al snel over in drammerigheid of frustratie. Dan kunnen ze gaan happen, bijten, slopen, opspringen,... kortom: het gaat over het aanleren van zelfbeheersing. En dat ga je in 101 situaties nodig hebben: leren wachten, zich leren beheersen. Dat doen ze niet zomaar vanzelf 
Als je een coach onder de arm neemt (wat op zich wel een goed idee is), wees dan kritisch en kies wijs! Iedereen kan zich GT noemen, en dat is er ook aan te zien.  Vraag naar visie, methode, en opleidingen, en check wat die opleiding inhoudt. 
Succes!
  "

Heel erg bedankt! Ben er nu op zoek naar. Heb paar folders meegekregen van de dierenarts. Hopen dat er iemand volgende week al bescikbaar is.

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Mick

" Ja, wil wel iemand die mij kan begeleiden. Amsterdam. West  "

 Zal even voor je rondvragen. Ik blijf zover mogelijk van 020 vandaan O-)

honden page profiel Puppy AtesPuppy Ates

honden foto van Puppy Ates

" Wat vind ik dit in en in triest dat er mensen rondlopen en zich 'gedragstherapeut' noemen en dan ondertussen een pup naar de kl&^e helpen.. Een hond ( en ook wel rasgebonden) die toch al heel snel in zijn emotie komt opsluiten in alleen in een hok. Iemand die verzuimd te vragen hoe vaak er met de hond word gewandeld of dus überhaupt schijnt door te vragen en niet eens door heeft dat ie te maken heeft met een onwetend en onervaren hondenbezitter.
 
Lieve schat vele mensen die op een top niveau met honden trainen/werken zullen blij zijn met een hond die meer interesse heeft voor een interactie met de mens dan met 'speelgoed'! Een pup van 9 weken moet minimaal 6 maal worden uitgelaten. 4 x naar het eten en nog de overige keren als zij waker worden en dit is zelfs vaak in het begin zelfs ' elke nacht gemiddeld om 02.30. Ik heb een pup van 3 maanden waar ik nu nog zeker 8 maal mee uitgaat. Soms voor 10 minuten andere keren ( na het eten) tot dat ze heeft geplast en gepoept dit kan wel een half uur duren..Ik voel hier een drama aankomen voor zowel jou als jouw hond puur door onwetendheid en gebrek aan ervaring.. "

Ja eerlijk? Ik ben al 3 dagen aan het bellen met gedragstherapeuten die wel echt bekend zijn... maar vind het wel gek dat ze allemaal de verschillende dingen zeggen. En hebben allemaal wat tegen het ras. Ik ben meer in discussie dan dat ik geholpen word... jammer genoeg. Hopen dat ik nu 1 goeie vind via de dierenkliniek. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

" Heel erg bedankt! Ben er nu op zoek naar. Heb paar folders meegekregen van de dierenarts. Hopen dat er iemand volgende week al bescikbaar is. "

Ik hoop dat je snel iemand vindt die je op een constructieve manier een aantal goeie handvaten kan aanreiken, waar je mee verder kan en waar je je goed bij voelt (en de pup ook, uiteraard hp-smile)

En als je 't allemaal even niet meer weet: focus op de positieve dingen, wat ie allemaal goed doet (zoals het doorslapen 's nachts, wat een zegen! hp-shiny) En bekijk het ook es met een goeie portie humor. Soms worden we gillend gek van die kleine stinkerds, maar later moet je glimlachen om alles wat die doerak heeft uitgestoken hp-shinyhp-shinyhp-shiny Komt goed!

honden page profiel Puppy AtesPuppy Ates

honden foto van Puppy Ates

"  

Zal even voor je rondvragen. Ik blijf zover mogelijk van 020 vandaan O-) "

Haha oké, nou ik waardeer het wel in ieder geval. En het klopt wel veel brood f..... marktplaats zit overvol met dat soort advertenties. Ik heb iig mijn lesje geleerd. Bij het aanschaffen van de volgende pup alles goed nacontroleren en veel vragen stellen :)

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker 3 doggies

" Ja eerlijk? Ik ben al 3 dagen aan het bellen met gedragstherapeuten die wel echt bekend zijn... maar vind het wel gek dat ze allemaal de verschillende dingen zeggen. En hebben allemaal wat tegen het ras. Ik ben meer in discussie dan dat ik geholpen word... jammer genoeg. Hopen dat ik nu 1 goeie vind via de dierenkliniek.  "

Ik begrijp goed dat ze wat tegen dit ras..Je wilt niet weten hoe ziek en verderfelijk een aantal "fokkers" met dit soort honden bezig zijn.Wat Mick ook al zei er word zoveel gerotzooid met dit "ras" ( in werkelijkheid gooien ze er van alles en nog wat doorheen wat enigzins lijkt, doch op gezondheid en karakter word totaal niet gelet) hond en eigenaar worden dan de dupe, als ze wat groter en volwassener worden, en de hond niet meer handelbaar wordt, escaleert. Helaas is de "fokker" dan in geen velde of wegen te vinden. Dit zijn geen honden voor iemand zonder ervaring en helaas zonder goede begeleiding loopt het vaak niet goed af..En, ja dan denk ik " oh gosh, waar is zij aan begonnen".

Heel jammer want zoals je ook al van Mick heb gehoord kan je al voor minder geld een hond met stamboom kopen. Je hebt dan ook eens goede begeleiding ( dat geloof ik zeker wel)..Ik vind die hele MP een groot drama zeker als je op zoek bent naar een Pitbull achtige hond. 

Ik hoop echt  van harte, dat je een goede gedragstherapeut vind die verstand en liefde heeft met en voor dit ras, en die jou met jouw hond weer een 'feel good' gevoel geven en in ieder geval jou een realistisch beeld mee kan geven. Ik wil mij graag met een positief resultaat laten verassen..!

honden page profiel SRMSRM

" Ja eerlijk? Ik ben al 3 dagen aan het bellen met gedragstherapeuten die wel echt bekend zijn... maar vind het wel gek dat ze allemaal de verschillende dingen zeggen. En hebben allemaal wat tegen het ras. Ik ben meer in discussie dan dat ik geholpen word... jammer genoeg. Hopen dat ik nu 1 goeie vind via de dierenkliniek.  "

Hebben ze wat tegen het ras of zijn ze gewoon realistisch en wil jij die waarheid niet horen?

honden page profiel Puppy AtesPuppy Ates

honden foto van Puppy Ates

" Ik begrijp goed dat ze wat tegen dit ras..Je wilt niet weten hoe ziek en verderfelijk een aantal "fokkers" met dit soort honden bezig zijn.Wat Mick ook al zei er word zoveel gerotzooid met dit "ras" ( in werkelijkheid gooien ze er van alles en nog wat doorheen wat enigzins lijkt, doch op gezondheid en karakter word totaal niet gelet) hond en eigenaar worden dan de dupe, als ze wat groter en volwassener worden, en de hond niet meer handelbaar wordt, escaleert. Helaas is de "fokker" dan in geen velde of wegen te vinden. Dit zijn geen honden voor iemand zonder ervaring en helaas zonder goede begeleiding loopt het vaak niet goed af..En, ja dan denk ik " oh gosh, waar is zij aan begonnen".
Heel jammer want zoals je ook al van Mick heb gehoord kan je al voor minder geld een hond met stamboom kopen. Je hebt dan ook eens goede begeleiding ( dat geloof ik zeker wel)..Ik vind die hele MP een groot drama zeker als je op zoek bent naar een Pitbull achtige hond. 
Ik hoop echt  van harte, dat je een goede gedragstherapeut vind die verstand en liefde heeft met en voor dit ras, en die jou met jouw hond weer een 'feel good' gevoel geven en in ieder geval jou een realistisch beeld mee kan geven. Ik wil mij graag met een positief resultaat laten verassen..! "

Ja dat snap ik volkomen! Dat doen ze ook echt maar ben vang mening dat de opvoeding het grooste rol speelt hier in... maar het zal wel zo zijn dat ze van aard al een beetje “gevaarlijk/agressief of hoe je het ook wil noemen zijn”

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

" Hebben ze wat tegen het ras of zijn ze gewoon realistisch en wil jij die waarheid niet horen? "

Ik kan me heel moeilijk voorstellen dat een echte gediplomeerde hondentherapeut iets zou hebben tegen een bepaalt ras.

Die zullen ook nooit, echt nooit, echte raadgevingen geven via telefoon terwijl ze de pup nog nooit gezien hebben.

Sorry Ts, maar ik geloof er geen barst van.

 

honden page profiel Puppy AtesPuppy Ates

honden foto van Puppy Ates

" Hebben ze wat tegen het ras of zijn ze gewoon realistisch en wil jij die waarheid niet horen? "

Nee dat is het niet! Natuurlijk wil ik de waarheid horen, maar als ik vraag om hulp en jij gaat als een coach in discussie met mij over het ras. Ja dan tja tuurlijk kom ik dan niet verder. En ik geloof er heilig in dat het zeer en zeer met de opvoeding te maken heeft. Je kan zo een rad echt wel temmen op de juiste manier. En daar wil ik vroegtijdig bij zijn. Voor dat hij dominante houding krijgt.

honden page profiel Puppy AtesPuppy Ates

honden foto van Puppy Ates

" Ik kan me heel moeilijk voorstellen dat een echte gediplomeerde hondentherapeut iets zou hebben tegen een bepaalt ras.
Die zullen ook nooit, echt nooit, echte raadgevingen geven via telefoon terwijl ze de pup nog nooit gezien hebben.
Sorry Ts, maar ik geloof er geen barst van.
  "

Ja daar ben ik dus ook van mening. Ze houden een kort gesprekje en geven een paar tips omdat ze helemaal vol zitten.. dus ben echt op zoek naar iemand die al morgen kan. Bewijzen van spreken. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

ik snap er niets van, waarom ben je toch zo bang dat de pup "dominante houding" krijgt, 

 

ik vraag me ook af wat dat volgens jou inhoudt dan?

 

 

honden page profiel Puppy AtesPuppy Ates

honden foto van Puppy Ates

Het is niet bang zijn. Het is meer van ik wil niet dat ie mij straks niet gaat gehoorzamen, als ik het straks verkeerd doe snap je? 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" Het is niet bang zijn. Het is meer van ik wil niet dat ie mij straks niet gaat gehoorzamen, als ik het straks verkeerd doe snap je?  "

 

ik denk dat we allemaal veel fouten maken met onze honden, en we toch een prima band met hen kunnen opbouwen. Maar het blijft natuurlijk goed dat je je er in gaat verdiepen hoe je die band kan opbouwen. Het is een proces. Gehoorzamen is nog helemaal niet aan de orde nu. Dat komt met de loop der tijd wel. Het best op een natuurlijke ontspannen manier. En dan nog is het denk ik niet reeel om te verwachten dat een hond altijd voor de volle honderd procent zal gehoorzamen. Vandaar dat je je in zou moeten gaan lezen. Het is later belangrijk dat je ook de timing van je commando's moet leren kennen. Een jonge hond die druk aan het spelen is met een andere hond zal waarschijnlijk niet gaan luisteren als je hem roept. Een hond die een fietser wil najagen en al weg kan spurten, gaat niet luisteren als jij hem terugroept. Als je een gevoelige hond met harde luide stem commando's gaat geven zal hij misschien juist verstijven. Zulke dingen moet je dus wel weten.

 

Dus niet te bang zijn om het fout te doen al zal je ongetwijfeld zoals iedereen fouten maken,  maar als je op een respectvolle, liefdevolle,ontspannen manier met de pup omgaat, hem laat merken dat je hem leuk vindt, en van hem geniet, graag met hem samen bent, kan er gewoon weinig fout gaan.

 

Maar natuurlijk ondertussen blijven leren over hoe honden communiceren met elkaar en met ons. En goed gaan inlezen.

En dan nog het ras. Veel honden eenmaal volwassen kunnen niet meer goed met andere  onbekende volwassen honden. Dat zou dus heel goed ook voor jouw hond kunnen gelden. Staffords staan bekend als vriendelijk tegenover mensen, maar niet tegen soortgenoten.  Als dat bij jouw hond ook zo is, ga het dan niet dwingen, maar ga andere honden uit de weg. 

 

 

honden page profiel Puppy AtesPuppy Ates

honden foto van Puppy Ates

"  
ik denk dat we allemaal veel fouten maken met onze honden, en we toch een prima band met hen kunnen opbouwen. Maar het blijft natuurlijk goed dat je je er in gaat verdiepen hoe je die band kan opbouwen. Het is een proces. Gehoorzamen is nog helemaal niet aan de orde nu. Dat komt met de loop der tijd wel. Het best op een natuurlijke ontspannen manier. En dan nog is het denk ik niet reeel om te verwachten dat een hond altijd voor de volle honderd procent zal gehoorzamen. Vandaar dat je je in zou moeten gaan lezen. Het is later belangrijk dat je ook de timing van je commando's moet leren kennen. Een jonge hond die druk aan het spelen is met een andere hond zal waarschijnlijk niet gaan luisteren als je hem roept. Een hond die een fietser wil najagen en al weg kan spurten, gaat niet luisteren als jij hem terugroept. Als je een gevoelige hond met harde luide stem commando's gaat geven zal hij misschien juist verstijven. Zulke dingen moet je dus wel weten.
 
Dus niet te bang zijn om het fout te doen al zal je ongetwijfeld zoals iedereen fouten maken,  maar als je op een respectvolle, liefdevolle,ontspannen manier met de pup omgaat, hem laat merken dat je hem leuk vindt, en van hem geniet, graag met hem samen bent, kan er gewoon weinig fout gaan.
 
Maar natuurlijk ondertussen blijven leren over hoe honden communiceren met elkaar en met ons. En goed gaan inlezen.
En dan nog het ras. Veel honden eenmaal volwassen kunnen niet meer goed met andere  onbekende volwassen honden. Dat zou dus heel goed ook voor jouw hond kunnen gelden. Staffords staan bekend als vriendelijk tegenover mensen, maar niet tegen soortgenoten.  Als dat bij jouw hond ook zo is, ga het dan niet dwingen, maar ga andere honden uit de weg. 
 
  "

Dit waardeer ik! Thanks, zal dit meenemen en zelf nog veel nieuwe dingen op doen 

pagina 3 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^