Kapotte voetzolen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LolaLola

Lola heeft last van kapotte voetzolen, behoorlijke kloven.. nu spray ik al met voetzolen spray van Beaphar, dit vindt ze alleen niet fijn. Ook deed ik er vaseline op maar er blijft daardoor alleen maar zooi aanplakken, aangezien het lang vet blijft. 

 

Kan ik er nog wat tegen doen? 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Misschien honingzalf, dat geneest en is minder plak dan vaseline.

Die spray van Beaphar heb ik eens bij mezelf op een wondje gedaan en dat prikte als de hel, ook al staat er dat het op wondjes kan.

honden page profiel TukkerTukker 3 doggies

honden foto van Tukker

" ....
Die spray van Beaphar heb ik eens bij mezelf op een wondje gedaan en dat prikte als de hel... "

Mijn honden vinden dit ook geen fijne spray... Juist als je denkt dat de voetzooltjes extra zorg nodig hebben blijkt het juist niet fijn te zijn.

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Persoonlijk zou ik dit insmeren met of vaseline of calendulazalf of honingzalf of eventueel met tea tree olie (alleen lijkt me dat niet zo goed /fijn als ze dat oplikken. En tea tree olie is giftig voor katten. Maar mijn ervaring met tea tree olie met wondjes als hotspot is echt erg goed dus ik ben best fan van dat spul en trekt best snel in) 

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon 3 doggies

honden foto van Arran & Aedon

Hier is Aedon ook nooit zo erg geweest van vaseline, maar als ik het dan op smeerde als hij 's avonds op z'n zij lag te slapen kon het wel even goed intrekken en had hij er veel minder last van (hij voelde het namelijk niet plakken op de grond als hij liep). 

 

Als hij ging likken was het 1 à 2X een : nee Aedon, niet doen. En dan was er niets meer aan de hand en ging hij rustig verder slapen

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Neemolie kan je ook gebruiken, dat prikt niet en hersteld goed....voetzolenspray is eigenlijk voor er wondjes zijn om de voetzolen sterker te maken.... 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Ik zou er geen vaseline op doen als er kloven zijn. Calendulazalf, honingzalf of zoiets als dit

 

https://www.medpets.nl/dermoscent+bio+balm/

honden page profiel Karin, Lucky* en DukeKarin, Lucky* en Duke 3 doggies

honden foto van Karin, Lucky* en Duke

" Ik zou er geen vaseline op doen als er kloven zijn. Calendulazalf, honingzalf of zoiets als dit

 

https://www.medpets.nl/dermoscent+bio+balm/ "

 Deze had ik laatst voor Duke gekocht, omdat hij last had van het strooizout. Hij had zijn pootjes kapot gebeten. Na een paar dagen smeren geen last meer. Het spul lijkt een beetje op lippen balsem voor mensen. Het is niet heel vet en trekt snel in, ik vind het super spul

honden page profiel bentebente

Vaseline smeren en daarna sokjes eroverheen. Uierzalf wil ook nog wel eens goed helpen. Maar iig gewoon sokjes aandoen. Je zou ook een dun laagje zelfklevend verband kunnen doen.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Uierzalf zou ik niet snel gebruiken vanwege de stof Triclosan die er in zit.

De stof is een desinfecterend middel tegen schimmel en bacteriën, niet bedoeld om zomaar te gebruiken want het kan bacteriën resistent maken, er zijn ook discussies over deze stof dat het kankerverwekkend is.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Uierzalf kan je gerust gebruiken zonder schadelijke invloeden hoor, je moet het niet maanden achter elkaar gaan gebruiken en ook geen hele potten......

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Uierzalf kan je gerust gebruiken zonder schadelijke invloeden hoor, je moet het niet maanden achter elkaar gaan gebruiken en ook geen hele potten...... "

Willemijn, misschien is het je ontgaan of heb je je er helemaal niet in verdiept, maar de stoffen die in uierzalf komen zijn nogal in opspraak geweest, het zou kankerverwekkend zijn als je het binnen krijg, een tandpasta had dat , en het geeft bij lichte inname al dikke darmontstekingen.

Op de poten smeren en ze likken er aan is dus niet handig.

Ook wekt het als een soort AB, je lichaam neemt het op en je kan resistent worden. Daar zijn ze achter gekomen omdat restmiddelen in de urine zaten.

Lijkt me nou niet een onschuldig middel. Dan maar honingzalf, dat mag je langdurig gebruiken al is dat vaak niet nodig.

 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Helaas heeft lola nog last. Wel van alles geprobeerd maar niks helpt. Nu ben ik toch van plan denk ik maar schoenen te kopen, zullen de voetjes hiervan gaan genezen? Ze heeft er duidelijk last van, loopt enorm traag, trekt bij de trimster telkens haar poot weg. Geen diepe wonden of barsten maar het is wel heel scherp, allemaal kleine stukjes. 

 

Er zijn veel verschillende schoenen, maakt het uit wat voor? Moet je er gelijk 4 of 2 kopen? En dan neem ik aan dat ze alleen buiten aan moeten?

honden page profiel Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus

honden foto van Kiki met Harley D. & Pampus

 

 

Bio balm al geprobeerd? 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

"  
 
Bio balm al geprobeerd?  "

Ja.. wordt het wel zacht van, maar de 'kleine scheurtjes' worden er niet echt minder van.

 

Ze vindt het ook niet prettig, ze gaat op haar kussen staan en krabben alsof ze het eraf wilt halen. 

honden foto van Kiki met Harley D. & Pampus

Vervelend zeg en ben je al met haar naar de arts geweest? Heeft ze verder geen andere klachten?

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Vervelend zeg en ben je al met haar naar de arts geweest? Heeft ze verder geen andere klachten? "

Ja. We hebben tijdens de jaarlijkse controle dit nagevraagd, ook nog honingzalf besteld op advies van de DA. Ik denk alleen dat de zalfjes niet helpen doordat de poten geen tijd krijgen om te helen door het wandelen.. 

 

Verder inderdaad gelukkig geen klachten. Ik zou zo eens kijken of ik een foto maak. Je ziet het bijna niet maar er zijn echt een paar puntjes heel scherp. Als ze op schoot is en ze springt eraf dan heb je echt krassen in je benen staan, we hebben stoffen bank en ze blijft ook vaak daar achter haken met die kleine scheurtjes/haaltjes.

honden page profiel Patrick Macho, Aria & NovaPatrick Macho, Aria & Nova

honden foto van Patrick Macho, Aria & Nova

Ik heb 1,5 jaar geleden voor één van mn honden die last had van te dunne hoornlaag in de zooltjes (dus kloofjes, maar ook steentjes die erin bleven steken), fast feet van fastdog.nl besteld, en was hier enorm over te spreken... binnen een aantal dagen trad er al verschil op.
Dit is een voedingssupplement obv hoge concentratie biotine met vitamine E.
Dit zorgt voor sterkte voetzolen en nagels en ondersteund de functie van de huid.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

539253.jpg539254.jpg

 

Je ziet er verder niet veel aan..

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Poeh.. wat lastig. Mijn hond heeft ook problemen met zijn voetzolen.  Ze zijn te glad en slijten veel te snel, kunnen niets hebben. Ik heb wel eens een biotine kuur aangeraden gekregen, maar daar heb je denk ik al naar gekeken..? Ik heb ook geen idee meer. De meeste middelen lijken het alleen maar zachter en weker te maken hier...  Schoenen zou je inderdaad nog kunnen overwegen. Bijvoorbeeld die van Ruffwear, volgens mij zijn die stevig.

honden page profiel SjiezoeSjiezoe

Shih Tzu`s heb je toch?  Heb je een Aloë Vera plant? het sap kun je goed gebruiken ervoor, de ene dag Aloë en de andere dag gewoon een beetje olijfolie inmasseren. Liefst s`avonds. 

Volgende forumvraag: Hond mee naar werk?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^