Kapotte voetzolen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LolaLola

Lola heeft last van kapotte voetzolen, behoorlijke kloven.. nu spray ik al met voetzolen spray van Beaphar, dit vindt ze alleen niet fijn. Ook deed ik er vaseline op maar er blijft daardoor alleen maar zooi aanplakken, aangezien het lang vet blijft. 

 

Kan ik er nog wat tegen doen? 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Misschien honingzalf, dat geneest en is minder plak dan vaseline.

Die spray van Beaphar heb ik eens bij mezelf op een wondje gedaan en dat prikte als de hel, ook al staat er dat het op wondjes kan.

honden page profiel TukkerTukker 3 doggies

honden foto van Tukker

" ....
Die spray van Beaphar heb ik eens bij mezelf op een wondje gedaan en dat prikte als de hel... "

Mijn honden vinden dit ook geen fijne spray... Juist als je denkt dat de voetzooltjes extra zorg nodig hebben blijkt het juist niet fijn te zijn.

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Persoonlijk zou ik dit insmeren met of vaseline of calendulazalf of honingzalf of eventueel met tea tree olie (alleen lijkt me dat niet zo goed /fijn als ze dat oplikken. En tea tree olie is giftig voor katten. Maar mijn ervaring met tea tree olie met wondjes als hotspot is echt erg goed dus ik ben best fan van dat spul en trekt best snel in) 

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon 3 doggies

honden foto van Arran & Aedon

Hier is Aedon ook nooit zo erg geweest van vaseline, maar als ik het dan op smeerde als hij 's avonds op z'n zij lag te slapen kon het wel even goed intrekken en had hij er veel minder last van (hij voelde het namelijk niet plakken op de grond als hij liep). 

 

Als hij ging likken was het 1 à 2X een : nee Aedon, niet doen. En dan was er niets meer aan de hand en ging hij rustig verder slapen

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin. 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Neemolie kan je ook gebruiken, dat prikt niet en hersteld goed....voetzolenspray is eigenlijk voor er wondjes zijn om de voetzolen sterker te maken.... 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Ik zou er geen vaseline op doen als er kloven zijn. Calendulazalf, honingzalf of zoiets als dit

 

https://www.medpets.nl/dermoscent+bio+balm/

honden page profiel Karin, Lucky* en DukeKarin, Lucky* en Duke 3 doggies

honden foto van Karin, Lucky* en Duke

" Ik zou er geen vaseline op doen als er kloven zijn. Calendulazalf, honingzalf of zoiets als dit

 

https://www.medpets.nl/dermoscent+bio+balm/ "

 Deze had ik laatst voor Duke gekocht, omdat hij last had van het strooizout. Hij had zijn pootjes kapot gebeten. Na een paar dagen smeren geen last meer. Het spul lijkt een beetje op lippen balsem voor mensen. Het is niet heel vet en trekt snel in, ik vind het super spul

honden page profiel bentebente

Vaseline smeren en daarna sokjes eroverheen. Uierzalf wil ook nog wel eens goed helpen. Maar iig gewoon sokjes aandoen. Je zou ook een dun laagje zelfklevend verband kunnen doen.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Uierzalf zou ik niet snel gebruiken vanwege de stof Triclosan die er in zit.

De stof is een desinfecterend middel tegen schimmel en bacteriën, niet bedoeld om zomaar te gebruiken want het kan bacteriën resistent maken, er zijn ook discussies over deze stof dat het kankerverwekkend is.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Uierzalf kan je gerust gebruiken zonder schadelijke invloeden hoor, je moet het niet maanden achter elkaar gaan gebruiken en ook geen hele potten......

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Uierzalf kan je gerust gebruiken zonder schadelijke invloeden hoor, je moet het niet maanden achter elkaar gaan gebruiken en ook geen hele potten...... "

Willemijn, misschien is het je ontgaan of heb je je er helemaal niet in verdiept, maar de stoffen die in uierzalf komen zijn nogal in opspraak geweest, het zou kankerverwekkend zijn als je het binnen krijg, een tandpasta had dat , en het geeft bij lichte inname al dikke darmontstekingen.

Op de poten smeren en ze likken er aan is dus niet handig.

Ook wekt het als een soort AB, je lichaam neemt het op en je kan resistent worden. Daar zijn ze achter gekomen omdat restmiddelen in de urine zaten.

Lijkt me nou niet een onschuldig middel. Dan maar honingzalf, dat mag je langdurig gebruiken al is dat vaak niet nodig.

 

Volgende forumvraag: Gebeten door hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^