Hond mee naar werk?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel IgloIglo

Ik werk parttime, met als enige reden dat ik niet wil dat mijn hond lang alleen thuis zit laughing

Nu zijn mij meer uren aangeboden én mag ik mijn hond meenemen als ik dat zou willen. Het gaat om een kantoorbaan, maar ik moet gedurende de dag wel eens van plek veranderen voor overleg. 

Ik wil best meer uren en als mijn hond mee kan klinkt dat ideaal. Maar toch wat twijfels. Hond zal zich 8 uur per dag rustig moeten houden. Op zich zal ze gewoon gaan slapen, maar is een kantoorsetting wel fijn voor een hond? Ik vraag me ook af of het niet te afleidend is voor mij. Moet toch wel met wat dingen rekening houden en in de pauzes naar buiten.

Zijn hier meer mensen die hun hond meenemen naar hun werk? Bevalt het? Heb je een tevreden hond?

 

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Bij mijn huidige baan mag het helaas niet. Werk daarom idd ook geen 40 uur. Mocht mij dit aangeboden worden zou ik het direct doen!

 

Vorige werk ging ze wel mee. Dat ging prima daar moxht ze alleen niet naar beneden. Na wat tijd dat aan te leren ging dat super. Kon zich verplaatsen wat ze wou. Collega s haalde haar wel eens aan. Ik moest voor werk nog regelmatig weg van kantoor en werd ze zelfs door mijn(allergische!) Leidinggevende uitgelaten. Ze waren allemaal dol op May! Ging prima. Moet ik er wel bij zeggen dat May een rustige hond is. Lamg uitlaten deed ik wel voor en of na werk.

Tuurlijk in de pauze zeg 20-30 min maar toch.

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

Geen ervaring mee (helaas). Maar is het niet mogelijk het vooraf eens uit te proberen? Misschien kan je dan al een beetje inschatten wat het met je hond zal doen. En met je zelf! 

honden page profiel KlaraKlara

In mijn vorige baan ging mijn teefje regelmatig mee. Vond ze heerlijk. Ze vindt het prima als mensen haar aanhalen en ook prima als ze haar negeren. Als ze iedereen zat was kroop ze onder mijn bureau. Om drie uur begon ze te seinen dat we wel konden gaan. Voelde mij prima aan. De dag daarna was ze ook echt uitgeput. (het was nogal druk bij ons). 

honden page profiel DagmarDagmar

Mijn jongste komt dagelijks mee, maar hij blijft in de auto dus niet echt gelijkenis haha.

Als ik van thuis werk, liggen ze ook constant rond mij, dus met een kantoor zou dat niet zo'n verschil maken. Een mand voorzien en daar hun plaats van maken moet lukken.

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Zou er voor mij een beetje aan liggen. Werken er veel mensen bij het bedrijf? Lopen er vaak verschillende mensen naar binnen ? Kan ze op een veilig plekje liggen? 

als het een rustig kantoor kamertje is waar een enkele keer iemand binnen komt lopen dan zou ik het wel durven om de hond er aan te laten wennen.  Als het behoorlijk onrustig is dan weet ik niet of ik het zou doen. 

En hoe oud is je hond ? Hoe jonger hoe groter de uitdaging lijkt mij! 

Als mijn werkplek rustiger was zou ik zeker een hond mee nemen (als het mocht)  ik wandel altijd al graag tussen in de middag. Een hond mee is een mooie stok achter de deur en het is een fijne afwisseling van kantoorwerk. 

maarja ik werk nu al 6+ maanden thuis ivm Corona dus de hondjes zijn altijd al lekker bij mij hp-angel

honden page profiel IgloIglo

Ze is een labrador van 10 maanden. Ze is vrij rustig van aard en gaat makkelijk liggen. Ze legt zich ook snel bij situaties neer. Wel vindt ze nieuwe mensen heel leuk en gaat dan om aandacht vragen. Als iemand haar negeert is dat ok en loopt ze weg, maar als diegene haar aandacht geeft dan zal ze blijven terug komen haha. Ze denkt dat de hele wereld bestaat om haar te bewonderen. Ik denk dus wel dat ik haar aan de lijn moet houden bij mijn bureau, een duidelijke grens heeft ze in het begin nodig. Maar ze zal verder niet gaan klieren of mokken.


Goede tip trouwens om het gewoon te proberen. Heb haar nooit echt meegenomen omdat het gewoon niet nodig was. 

Kamer is redelijk rustig. Er loopt wel eens iemand heen en weer maar dat zijn een handjevol vaste mensen. Ikzelf moet ook wel eens weg voor bijvoorbeeld een gesprek met een cliënt. Dan ben ik ongeveer 30min van kantoor (Ben nog wel in de buurt trouwens). Mijn hond moet wel op haar eigen plek blijven. Ze kan goed zonder mij zijn. Maar ik wil niet dat ze dingen gaat uitspoken haha. 


 

 

honden page profiel DagmarDagmar

Eventueel daar dan een bench voorzien als er de plaats voor is?  Als je dan eens wegmoet, dan weet je wel zeker dat ze niet de andere kantoren afgaathp-angel

en verder zou ik er daar wel op hameren dat ze mensen met gerust moet laten, het is een duidelijk verschil met thuis, dus dat onderscheid valt zeker wel te maken.

 

Succes hoor !

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

Vergeet niet dat het niet enkel de hond is die opgevoed moet worden maar vaak ook mensen! Als je weg bent, heb je er geen zicht op wie hem allemaal lekkere dingen geeft om te eten of hem aanhaalt en hem aandacht geeft wanneer de hond er zelf voor vraagt. Nadien valt hij mss de collega's lastig en heb je geen idee hoe dat komt ;) 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Bij ons mag de hond ook mee en er zijn collega's die hun hond regelmatig meenemen, ik heb Jenna ook een paar keer meegenomen maar vond dit toch te onrustig, ik kon er niet goed overzicht over houden en was bang dat ze ooit een keer gewoon de deur uit zou lopen en weg zijn. Maar ik werk in een tehuis voor verstandelijk gehandicapten dat is toch wat anders dan een kantoor.

Als je het werk leuk vind, daar redelijk rustig de hele dag zit met niet al teveel drukte om je heen, zou ik het doen, lekker een snuffelkleed mee, een flink bot, en de hond zal het vast snel gewend zijn en naar zijn zin hebben denk ik.

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir

honden foto van Puck & Fenrir

Ik ben dierenartsassistente en werk parttime. Toen Fenrir nog jong was (nu 10 maanden) nam ik hem mee, hij had daar bij de balie zijn eigen ren en kon spelen, kluiven en tussendoor kon ik hem een plasje laten doen!

Dit hebben we een paar weken gedaan (vanaf 10 weken leeftijd) en ging echt heel goed! Hij was rustig en vond het leuk en gezellig. 

 

Toen kwam Corona en kwam mijn man thuis te zitten (docent) dus kon hij lekker bij mijn man blijven. Bijna direct daarna was het zomervakantie dus eigenlijk pas sinds een maand zijn we beide weer volledig aan het werk. Ik heb veel halve diensten en mijn volle diensten zijn altijd avonddiensten dus Fenrir zit nooit langer dan 3uur alleen met ons rooster nu. Als ik nu toch eens een dag geruild heb en langer moet gaat hij nog mee, ik doen hem hier alleen weinig plezier meer mee. Hij doet t goed hoor en is rustig dus breekt de tent niet af maar hij wil er niet kluiven, niet spelen meer, ligt eigenlijk vooral te wachten tot we weggaan.... terwijl hij als hij alleen thuis is heerlijk gaat liggen kluiven, superrelaxed gaat slapen (we checken hem regelmatig met de camera) ik geef dus nu de voorkeur aan een oppas als ik langer werk en alleen in uiterste nood gaat hij nog een dagje mee.

honden page profiel Lineke & Saar(tje) Lineke & Saar(tje)

honden foto van Lineke & Saar(tje)

saar gaat 1 keer per week een middag naar kantoor mee waar mijn man werkt. Ze kan prima een middag alleen zijn maar als ik veel late diensten heb in een week willen we haar niet elke keer een halve dag thuis laten.

Ze heeft wel eerst een middag gewend met mij als back up als ze het niet leuk zou vinden maar ze is heel relaxt. Ik doe een lange wandeling voordat ze naar kantoor gaat, ze kiest haar plekje (het is een kantoortuin) en gaat lekker slapen, botje mee en af en toe gaat ze een rondje knuffels halen bij iedereen.

We hebben wel gewacht tot 9 maanden omdat ze tot die tijd af en toe nog een begroetingsplasje deed en de collega's ook wel geïnstrueerd over rustig begroeten. Gaat perfect gelukkig nu.

Dus als jou hond relaxt is en he collega's goed te instrueren zijn dan zou het prima moeten kunnen denk ik! 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Ik zou het gewoon een tijdje proberen, op proef!  Geef haar een vaste plaats bij jou in de buurt, een kussen, de drinkbak. Probeer haar zoveel mogelijk op die plaats te laten blijven.

Om te voorkomen dat je collega's haar gaan verwennen met 'van alles en nog wat' moet je jokken en vertellen dat zij een streng dieet heeft, vanwege allergie of darmklachten. embarassed

Mijn hond is een paar jaar geleden 8 weken met mijn vriend meegegaan naar het werk, omdat ik geopereerd was en op krukken liep. Eenmaal is hij betrapt toen hij de voordeur uit wilde lopen, dat mocht niet zonder toezicht. Vervolgens deed hij een plas in de keuken.  Nooit meer voorgekomen, gewoon op tijd even laten plassen.

512218.jpg

               ^^     Dáár ligt hij, op z'n plekje!

 

honden page profiel IgloIglo

" Ik ben dierenartsassistente en werk parttime. Toen Fenrir nog jong was (nu 10 maanden) nam ik hem mee, hij had daar bij de balie zijn eigen ren en kon spelen, kluiven en tussendoor kon ik hem een plasje laten doen!
Dit hebben we een paar weken gedaan (vanaf 10 weken leeftijd) en ging echt heel goed! Hij was rustig en vond het leuk en gezellig. 
 
Toen kwam Corona en kwam mijn man thuis te zitten (docent) dus kon hij lekker bij mijn man blijven. Bijna direct daarna was het zomervakantie dus eigenlijk pas sinds een maand zijn we beide weer volledig aan het werk. Ik heb veel halve diensten en mijn volle diensten zijn altijd avonddiensten dus Fenrir zit nooit langer dan 3uur alleen met ons rooster nu. Als ik nu toch eens een dag geruild heb en langer moet gaat hij nog mee, ik doen hem hier alleen weinig plezier meer mee. Hij doet t goed hoor en is rustig dus breekt de tent niet af maar hij wil er niet kluiven, niet spelen meer, ligt eigenlijk vooral te wachten tot we weggaan.... terwijl hij als hij alleen thuis is heerlijk gaat liggen kluiven, superrelaxed gaat slapen (we checken hem regelmatig met de camera) ik geef dus nu de voorkeur aan een oppas als ik langer werk en alleen in uiterste nood gaat hij nog een dagje mee. "

Ja dit is dus een beetje mijn twijfel! Mijn hond zal zich waarschijnlijk prima gedragen, dat is het probleem niet. Maar dat ze zich gedraagt betekent niet gelijk dat ze ook een tevreden blije hond ís. Straks zit ze daar een beetje te verpieteren haha. Dat zou ik er niet voor over hebben.

Maar ik ga haar nu gewoon een paar keer meenemen en kijken of het bevalt. Misschien vindt ze het ook wel leuk, ze geniet van leven in de brouwerij.

honden page profiel IgloIglo

" Vergeet niet dat het niet enkel de hond is die opgevoed moet worden maar vaak ook mensen! Als je weg bent, heb je er geen zicht op wie hem allemaal lekkere dingen geeft om te eten of hem aanhaalt en hem aandacht geeft wanneer de hond er zelf voor vraagt. Nadien valt hij mss de collega's lastig en heb je geen idee hoe dat komt ;-)  "

Dat is zooo waar! Ik weet hoe mensen zijn. Een beetje stiekem de opvoeding van mijn hond verpesten en ondertussen hebben ze de dikste lol samen. Mijn hond is nou niet bepaald loyaal naar mij toe hp-shiny

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir

honden foto van Puck & Fenrir

" Ja dit is dus een beetje mijn twijfel! Mijn hond zal zich waarschijnlijk prima gedragen, dat is het probleem niet. Maar dat ze zich gedraagt betekent niet gelijk dat ze ook een tevreden blije hond ís. Straks zit ze daar een beetje te verpieteren haha. Dat zou ik er niet voor over hebben.
Maar ik ga haar nu gewoon een paar keer meenemen en kijken of het bevalt. Misschien vindt ze het ook wel leuk, ze geniet van leven in de brouwerij. "

Mijn collegas nemen soms ook hun hond mee. 1 van deze honden vind het echt prima! Die gaat slapen, en hoor je echt niks van, ze moet hem soms wakker maken om naar huis te gaan haha!

 

De hond van mijn andere collega is soms erg aan het piepen, vooral als ze uit zicht gaat... 

Het is dus niet met zekerheid te zeggen hoe je hond erop reageerd, en dat zal je alleen weten als je het een keer probeerd idd hp-smile

 

Volgende forumvraag: Bang
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^