Jankende hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LolaLola

Hallo allemaal,

 

Iets waar we al een tijd tegen aan lopen is dat Sara erg veel jankt en dit uren kan vol houden. Dit is pas gekomen na de operatie aan haar poot. Ik vrees dat we zelf een beetje voor dit gedrag gezorgd hebben. Na Sara haar operatie hebben we haar altijd overal mee naar toe genomen en opgetild, alles werd haar aangerijkt aangezien ze (bijna) niet mocht lopen, altijd was er iemand in huis voor haar. 

 

VB: Als Sara haar eten krijgt en ik zet haar bak neer, begint ze enorm te piepen. Zodra ik de bak op til en voor haar neer zet begint ze pas te eten. Nu de laatste tijd probeer ik haar constant aan te moedigen maar ze jankt alles bij elkaar... 

 

Ze kan in de bijkeuken gaan zitten en ook de hele tijd janken, ik heb geen idee wat ze wil. Er staat alleen een koelkast, wasmachine en een droger, niks interessants dus. Ik negeer het nu maar, alleen houdt ze dit geen 10 min vol maar wel 2 uur. 

 

Dit zijn nog maar 2 voorbeelden van de 100.. iemand enig idee hoe we dit het beste kunnen aanpakken? Moeten we haar nu juist negeren of toch geruststellen. Wij weten het even niet meer..

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin (  Ozjin .

Een hond twee uur laten janken, niet doen....je geeft het aan dat ze wat verwend is tijdens en na de operatie van haar pootje.....als ze zo begint met janken geef haar geborgenheid, neem haar mee naar de woonkamer , ga wat leuks met dr doen, een snuffelbal, brokjes erin, laat haar zoeken ernaar, en ga dan eens even de kamer uit, kom weer terug..en speel eens met dr dan...voer het alleen zijn langzaam weer op, maar laat haar geen uren meer janken.....

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Ik zou meer begeleiden. Neem haar mee naar de voerbak, zelf laten lopen. Geef haar het vertrouwen dat ze 't zelf weer kan. 

Hier helpt het ook altijd als ik praat, zeggen dat ze 't zelf kan en zelf moet doen enz. 

honden page profiel LolaLola

" Een hond twee uur laten janken, niet doen....je geeft het aan dat ze wat verwend is tijdens en na de operatie van haar pootje.....als ze zo begint met janken geef haar geborgenheid, neem haar mee naar de woonkamer , ga wat leuks met dr doen, een snuffelbal, brokjes erin, laat haar zoeken ernaar, en ga dan eens even de kamer uit, kom weer terug..en speel eens met dr dan...voer het alleen zijn langzaam weer op, maar laat haar geen uren meer janken..... "

Ik heb het ook een beetje verkeerd gezegd denk ik. Ik kan haar ook niet zolang laten janken, maar als ik haar zou laten janken zou ze non stop door gaan. Ik probeerde haar te negeren maar dit geef ik al snel weer op. Het alleen zijn is het probleem niet, denk ik. Ik kan gerust naar boven gaan schoonmaken bijv. Ook als ik ga werken is er niks aan de hand. Het is meer als ik thuis ben.

honden page profiel LolaLola

" Ik zou meer begeleiden. Neem haar mee naar de voerbak, zelf laten lopen. Geef haar het vertrouwen dat ze 't zelf weer kan. 
Hier helpt het ook altijd als ik praat, zeggen dat ze 't zelf kan en zelf moet doen enz.  "

Bedankt voor je reactie! Het is inderdaad een goede om haar meer te begeleiden. Het is altijd een angstig en onzeker hondje geweest. Alleen weet ik soms niet hoe.. Als ze constant naar de bijkeuken gaat, janken, weet ik niet wat ze wilt. Dit doet ze trouwens ook gewoon in de gang en in de keuken. Ik til haar op en laat haar zien dat er niks ligt. Ik zet haar weer neer en ze jankt weer..

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin (  Ozjin .

" Ik heb het ook een beetje verkeerd gezegd denk ik. Ik kan haar ook niet zolang laten janken, maar als ik haar zou laten janken zou ze non stop door gaan. Ik probeerde haar te negeren maar dit geef ik al snel weer op. Het alleen zijn is het probleem niet, denk ik. Ik kan gerust naar boven gaan schoonmaken bijv. Ook als ik ga werken is er niks aan de hand. Het is meer als ik thuis ben. "

Dan is dat een misverstand....smile  het is alleen als je thuis bent, aandacht vragen dan...kijk eens naar een snuffelbal, daar zit een korfje in, daar kan je wat in verstoppen, je geeft je hond even de aandacht en dan laat je je hond alleen zoeken naar de brokjes...kijken of dat lukt, of een kong met smeerkaas of wat pindakaas erin, en dan ga jij je gangentje, het is uitproberen.....

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

Ik zou begeleiden als je weet wat ze wil. Weet je dat niet dan zou ik afleiden. Een spelletje er mee doen of iets te kauwen geven. En proberen haar zelfvertrouwen te verbeteren, maar ik weet hoe moeilijk dat is.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" Bedankt voor je reactie! Het is inderdaad een goede om haar meer te begeleiden. Het is altijd een angstig en onzeker hondje geweest. Alleen weet ik soms niet hoe.. Als ze constant naar de bijkeuken gaat, janken, weet ik niet wat ze wilt. Dit doet ze trouwens ook gewoon in de gang en in de keuken. Ik til haar op en laat haar zien dat er niks ligt. Ik zet haar weer neer en ze jankt weer.. "

Ik zou haar niet te snel op tillen. 

Ga er heen: wat is er aan de hand, kom maar mee naar de kamer. Geef haar daar wat anders te doen. Lekker iets te kauwen of even samen een snuffelspelletje. 

honden page profiel LolaLola

Bedankt allemaal. Ze begon net weer te janken voor het aanrecht, heb haar haar voerbal gegeven met vast wat brokjes, ze is er al een half uur zoet mee. Ik ga maar even een Snuffelbal bestellen. Hopelijk zet het zich zo door laughing

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin (  Ozjin .

" Bedankt allemaal. Ze begon net weer te janken voor het aanrecht, heb haar haar voerbal gegeven met vast wat brokjes, ze is er al een half uur zoet mee. Ik ga maar even een Snuffelbal bestellen. Hopelijk zet het zich zo door  "

Kijk, fantastisch, kijk ook eens naar een snuffelbal, zal even een foto voor je neerzetten...je hebt ze in kleine maten ook.... 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Bedankt allemaal. Ze begon net weer te janken voor het aanrecht, heb haar haar voerbal gegeven met vast wat brokjes, ze is er al een half uur zoet mee. Ik ga maar even een Snuffelbal bestellen. Hopelijk zet het zich zo door  "

Super!

Heb hier diverse hersenwerkjes. Bedenk soms zelf wat en heb ook puzzels gekocht. 

519644.jpg

465210.jpg

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin (  Ozjin .Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin ( Ozjin .

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin (  Ozjin .

443472.jpg494121.jpg     Heb je ook voor kleine hondjes, zit een korfje in het midden dat kan je vullen met brokjes, sterkruikende en dan is tie ook zoet, eerst samen dan kan je hem alleen laten.....niet het huis verlaten natuurlijk, maar dan ga jij wat anders doen en hou je de hond stiekum in de gaten...kopen op internet, snuffelbal of snuffelmat...

Volgende forumvraag: Oppas adres gezocht
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^