Puppybeet :(

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PennygirlPennygirl

Hoi,

Mijn zoontje is 'gebeten' door ons Penny (Golden retriever pup van 11 weken). Ik weet dat Penny dit heeft gedaan om te spelen en zeker niet uit agressie. Mijn zoontje van 7 speelde met haar en he werd wat te druk en dan wordt Penny wel bijterig in het spel. Wat ik dan altijd zeg is dat hij moet rechtstaan en weggaan, niet lopen of gewoon stil blijven staan en haar negeren, vooral niet met z'n hoofd op haar hoogte zitten. Een ongelukje is snel gebeurd.

Nu heb ik mijn zoon meteen de nodige aandacht gegeven en geen aandacht geschonken aan Penny maar vroeg me af hoe ik dit beter had kunnen aanpakken?

Zoon net niet genaaid omdat het ook in het kraakbeen is maar wel geplakt en antibiotica gekregen.

Wat kan ik in zo'n situatie het beste doen?

Ik heb de zoon en dochter van 3 nogmaals uitgelegd hoe ze moeten reageren met Penny als ze te wild is maar het blijven ook kids eh. Ze doen wel goed wat ik zeg maar Penny groeit snel en als ze springt komt ze al aan het gezicht van mijn dochter.

honden page profiel Ruby88Ruby88 3 doggies

honden foto van Ruby88

Ten alle tijden bij het spel tussen kind en hond zijn zodat je kunt ingrijpen voordat het mis gaat. Sowieso ook de hond en kinderen niet uit het oog verliezen. 

Daarnaast is de regel: binnen rust en buiten spelen misschien wel verstandig?

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Op welke manier laat jij ze dan spelen met de hond?

Bijvoorbeeld stoeien in huis, dus dat ze ook echt de hond vast pakken etc.

Of meer dat ze met een speeltje touwtrekken met de hond?

 

Ik denk dat je zelf eerder moet ingrijpen, dat het spel al stopt voordat de puppy te wild wordt.

Hopelijk voorkom je dit dan?

En misschien alleen laten spelen met een lang speeltje, zodat de pup niet zo snel de fout in gaat door in handjes/gezicht te happen.

honden page profiel VeraVera 3 doggies

honden foto van Vera

Laat je kinderen niet zonder toezicht met Penny spelen. Penny weet nog niet wat wel en niet mag. Dat moet ze van jou leren.

Je kinderen zijn te jong en daardoor ongeschikt om Penny op te voeden. Ze zijn zelfs zo klein dat je niet kunt verwachten dat ze op de juiste manier reageren als het fout gaat. Dus altijd erbij blijven als ze spelen!

 

Dan kun je zelf ook aanwijzingen geven aan je kinderen: rustiger doen! Of 'Zie je dat Penny dit doet? Dat betekent ...'

 

Gaat het toch mis, stop dan meteen het spel en geef Penny een tijdje (paar minuten) geen aandacht. Dat geeft voor haar duidelijk genoeg aan dat bijten niet gewenst.

 

Zorg dat penny haar kauwbehoefte kwijt kan in een mooi bot (bijvoorbeeld de witte rawhide botten, wel altijd bij blijven!). En let op dat ze haar rust neemt als ze moe is, als ze moe zijn bijten pups vaak meer.

honden page profiel MaaikeMaaike 3 doggies

honden foto van Maaike

Niet zonder toezicht laten spelen. 

Hier zijn de jongste twee kinderen 9 en 5.

En ze reageren nog echt instinctief op happen naar handen en voeten door ze weg te trekken en omhoog te houden. Ik heb ze vanmorgen wel heel even alleen gelaten omdat ik me echt aan moest kleden.

En Joep kan niet op de bank komen, is ie te klein voor, dus dan is de oplossing makkelijk. Maar bij een grotere pup liet ik ze niet alleen.

honden page profiel PennygirlPennygirl

" Laat je kinderen niet zonder toezicht met Penny spelen. Penny weet nog niet wat wel en niet mag. Dat moet ze van jou leren.
Je kinderen zijn te jong en daardoor ongeschikt om Penny op te voeden.
 
Zorg dat penny haar kauwbehoefte kwijt kan in een mooi bot (bijvoorbeeld de witte rawhide botten, wel altijd bij blijven!). En let op dat ze haar rust neemt als ze moe is, als ze moe zijn bijten pups vaak meer. "

Ik was in de open keuken bezig en dus op 10m van hen. Ik was net aan het zeggen dat ze moesten ophouden met lopen maar nog voor ik mijn zin af had was het te laat. Ik laat Penny nooit alleen met de kids en als het echt niet anders kan dat ik naar boven.moet, zet ik Penny in de bergruimte naast de keuken wat ik heb afgesloten met een poortje en waar ze ons wel ziet en hoort.

Kauwen doet ze echt genoeg.

honden page profiel PennygirlPennygirl

" Niet zonder toezicht laten spelen. 
Hier zijn de jongste twee kinderen 9 en 5.

Nee idd, doe ik ook niet, was iets verder bezig in open keuken...

honden page profiel PennygirlPennygirl

" Op welke manier laat jij ze dan spelen met de hond?
Bijvoorbeeld stoeien in huis, dus dat ze ook echt de hond vast pakken etc.
Of meer dat ze met een speeltje touwtrekken met de hond?
 
Ik denk dat je zelf eerder moet ingrijpen, dat het spel al stopt voordat de puppy te wild wordt.
Hopelijk voorkom je dit dan?
En misschien alleen laten spelen met een lang speeltje, zodat de pup niet zo snel de fout in gaat door in handjes/gezicht te happen. "

Ik laat ze enkel buiten de bal gooien, verder geen touwtje trek ofzo en al zeker niet binnen. Ze waren eigenlijk met z'n tweeën aan het spelen en toen kwam Penny lekker mee druk doen. Ze liepen rond en toen liep Penny achter hun en springen enz.

honden page profiel SRMSRM 3 doggies

" Ik was in de open keuken bezig en dus op 10m van hen. Ik was net aan het zeggen dat ze moesten ophouden met lopen maar nog voor ik mijn zin af had was het te laat. Ik laat Penny nooit alleen met de kids en als het echt niet anders kan dat ik naar boven.moet, zet ik Penny in de bergruimte naast de keuken wat ik heb afgesloten met een poortje en waar ze ons wel ziet en hoort.
Kauwen doet ze echt genoeg. "

Voorlopig niet meer doen. Tien meter is gewoon te ver en iets anders doen is te weinig aandacht, dat is nu gebleken. Dus of je bent erbij en let er continu op of er wordt niet gespeeld. 

honden page profiel Ruby88Ruby88 3 doggies

honden foto van Ruby88

" Ik laat ze enkel buiten de bal gooien, verder geen touwtje trek ofzo en al zeker niet binnen. Ze waren eigenlijk met z'n tweeën aan het spelen en toen kwam Penny lekker mee druk doen. Ze liepen rond en toen liep Penny achter hun en springen enz. "

Leer penny dat ze zich niet overal tussen mengt. Roep haar tijdig terug. 

Als jij ergens bent waarbij je hond en kinderen niet in de gaten kan houden, dan is de hond bij jou of op haar eigen plekje. 

honden page profiel PennygirlPennygirl

" Ten alle tijden bij het spel tussen kind en hond zijn zodat je kunt ingrijpen voordat het mis gaat. Sowieso ook de hond en kinderen niet uit het oog verliezen. 
Daarnaast is de regel: binnen rust en buiten spelen misschien wel verstandig? "

Ja absoluut, buiten spelen en binnen rust. Wat je zegt dat ik ze niet uit het oog mag verliezen. Hoe zou jij het dan doen als je nu eten moet maken en effe niet 100% kan kijken? Penny in haar afgesloten bergruimte doen(kan ons zien en horen en heeft haar bench er staan)?

honden page profiel PennygirlPennygirl

" Leer penny dat ze zich niet overal tussen mengt. Roep haar tijdig terug. 
Als jij ergens bent waarbij je hond en kinderen niet in de gaten kan houden, dan is de hond bij jou of op haar eigen plekje.  "

Haha je antwoordde al op de vraag die ik wou stellen! wink

honden page profiel Ruby88Ruby88 3 doggies

honden foto van Ruby88

" Haha je antwoordde al op de vraag die ik wou stellen!  "

LOL haha. Nog even een aanvulling, wanneer je penny bij je roept, geef haar wat te knabbelen zodat ze even wat te doen heeft. 

Stuk bullepees, runderoor oid. 

Misschien kun je met behulp van een puppyren die je uit elkaar kan halen, de keuken afschermen van de woonkamer? 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en OginWillemijn _ baasje van Bams _ en Ogin 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

" Ja absoluut, buiten spelen en binnen rust. Wat je zegt dat ik ze niet uit het oog mag verliezen. Hoe zou jij het dan doen als je nu eten moet maken en effe niet 100% kan kijken? Penny in haar afgesloten bergruimte doen(kan ons zien en horen en heeft haar bench er staan)? "

Een traphekje tussen je kids en de hond...als je even geen aandacht kan geven...

honden page profiel PennygirlPennygirl

" LOL haha. Nog even een aanvulling, wanneer je penny bij je roept, geef haar wat te knabbelen zodat ze even wat te doen heeft. 
Stuk bullepees, runderoor oid. 
Misschien kun je met behulp van een puppyren die je uit elkaar kan halen, de keuken afschermen van de woonkamer?  "

Kauwen doet ze echt genoeg denk ik of toch niet te weinig. Ze krijgt eunderkophuidplaat, bullepees(wat stinkt dat zeg) en konijnenoor. Verder heeft ze ook een nylabone puppy.

Ja dat van die ren is een goed idee maar ik vrees dat ze dat ding gewoon omver duwt... Ga ik mij wel eens in verdiepen!

honden page profiel Ruby88Ruby88 3 doggies

honden foto van Ruby88

" Kauwen doet ze echt genoeg denk ik of toch niet te weinig. Ze krijgt eunderkophuidplaat, bullepees(wat stinkt dat zeg) en konijnenoor. Verder heeft ze ook een nylabone puppy.
Ja dat van die ren is een goed idee maar ik vrees dat ze dat ding gewoon omver duwt... Ga ik mij wel eens in verdiepen! "

Even vastzetten door aan weerszijden en beide kanten van de kamer eetkamerstoelen tegen het hekje te zetten. 

honden page profiel PennygirlPennygirl

" Een traphekje tussen je kids en de hond...als je even geen aandacht kan geven... "

Ik heb een traphekje tss de keuken en de bergruimte(15m) waar ze haar bench ook heeft staan. Ik zet ze daar al als ik echt even naar boven moet of als ze echt rust nodig heeft en die niet pakt, o.a omdat ze liever bij de kinderen zit. Een traphek tussen de keuken en living gaat niet zo makkelijk omdat die doorgang 3,5m breed is. Een soort Lumpur en zou iets zijn maar misschien niet stevig genoeg...

honden page profiel PennygirlPennygirl

520775.jpg520776.jpg

Hier zien jullie de situatie... het is 1 grote ruimte... Links op de tweede foto zie je een deur, daar is de bergruimte waar Penny haar bench staat en wat ook afgesloten is door een traphekje. Daar zet ik ze dus als ik echt niet anders kan. Deur blijft wel openstaan maar maar hekje toe.

honden page profiel Ruby88Ruby88 3 doggies

honden foto van Ruby88

" Hier zien jullie de situatie... het is 1 grote ruimte... Links op de tweede foto zie je een deur, daar is de bergruimte waar Penny haar bench staat en wat ook afgesloten is door een traphekje. Daar zet ik ze dus als ik echt niet anders kan. Deur blijft wel openstaan maar maar hekje toe. "

Ik zou persoonlijk dat uitbreiden dmv een puppyren of kinderbox op de grond wat ze bij kinderdagverblijven ook hebben. Dan kan ze er wel ietsje meer bij zijn, maar kunnen de kinderen veilig spelen.

 

 

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje 3 doggies

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Zoals je zelf schreef, Penny bedoelde het niet verkeerd, eigenlijk is ook zij een kindje dat nu leert. Niet cru bedoelt, maar het is veelal een wisselwerking, kindjes beginnen zelf wild te spelen, gillen of wat dan ook en dat zorgt ervoor dat de pup even mee doordraait. Ik heb dat gezien bij mijn tweede hond, een Labrador die voordien bij een familie met 4 kleine kinderen leefde. Maar daar werd de kinderen niets verboden, een kind doet vaak dingen als ze even uit het oog van mama zijn, dat niet kan. 

 

Weet niet hoe het met Penny is, maar mijn jonge Golden wilde dus echt niet in een ren. Dan jankte ze de boel bij elkaar. De scherpe tandjes zijn me ook bekend hp-shiny   Een vriendin van me had in de woonkamer zelf een soort afgesloten ruimte gemaakt voor haar pup, ze zag alles wel, maar kon er niet direct bij en vice verca wat de kinderen betreft. Ze gebruikte daar dit soort hekjes voor :

 

https://www.bol.com/nl/p/babydan-flex-l-veiligheidsafscheiding-wit/9200000020676049/?country=BE&Referrer=ADVNLGOO002031-G-62789002968-S-472377892766-9200000020676049&gclid=EAIaIQobChMIjdnYt6ai4AIVF4bVCh3GtwBQEAQYBCABEgKrUvD_BwE

honden page profiel PennygirlPennygirl

" Zoals je zelf schreef, Penny bedoelde het niet verkeerd, eigenlijk is ook zij een kindje dat nu leert. Niet cru bedoelt, maar het is veelal een wisselwerking, kindjes beginnen zelf wild te spelen, gillen of wat dan ook en dat zorgt ervoor dat de pup even mee doordraait. Ik heb dat gezien bij mijn tweede hond, een Labrador die voordien bij een familie met 4 kleine kinderen leefde. Maar daar werd de kinderen niets verboden, een kind doet vaak dingen als ze even uit het oog van mama zijn, dat niet kan. 
 
Weet niet hoe het met Penny is, maar mijn jonge Golden wilde dus echt niet in een ren. Dan jankte ze de boel bij elkaar. De scherpe tandjes zijn me ook bekend    Een vriendin van me had in de woonkamer zelf een soort afgesloten ruimte gemaakt voor haar pup, ze zag alles wel, maar kon er niet direct bij en vice verca wat de kinderen betreft. Ze gebruikte daar dit soort hekjes voor :
 
https://www.bol.com/nl/p/babydan-flex-l-veiligheidsafscheiding-wit/9200000020676049/?country=BE&Referrer=ADVNLGOO002031-G-62789002968-S-472377892766-9200000020676049&gclid=EAIaIQobChMIjdnYt6ai4AIVF4bVCh3GtwBQEAQYBCABEgKrUvD_BwE "

Wou de foto plaatsen maar wil niet lukken in dit bericht. Ik heb al 1 besteld 20 minuten geleden en ga zo idd salon en eetplaats/keuken afsluiten. Op die manier kunnen de kids op hun gemak spelen zonder dat ik de hele tijd gendarme aan het spelen ben met Penny en waarschijnlijk brengt het ook rust voor Penny. Zo is Penny altijd lekker bij ons maar toch beetje afgezonderd.

honden page profiel PennygirlPennygirl

520780.jpg

Deze heb ik besteld!

honden page profiel PennygirlPennygirl

" Ik zou persoonlijk dat uitbreiden dmv een puppyren of kinderbox op de grond wat ze bij kinderdagverblijven ook hebben. Dan kan ze er wel ietsje meer bij zijn, maar kunnen de kinderen veilig spelen.
 
  "

Besteld! Zie hierboven. Bedankt! laughing

honden page profiel Ruby88Ruby88 3 doggies

honden foto van Ruby88

" Besteld! Zie hierboven. Bedankt!  "

hp-thumbsup hopelijk ga je er gemak van hebben.

honden page profiel PennygirlPennygirl

"  hopelijk ga je er gemak van hebben. "

Het zal  sowieso rust brengen eh, waarom had ikzelf hier niet eerder aan gedacht... hp-frusty

honden page profiel SyntaraSyntara 3 doggies

honden foto van Syntara

Dat hekje hebben wij ook gehad vroeger voor onze pup. Hier hielp het echt wel en bracht toch wat rust, als was het probleem bij onze pup meer zindelijk maken en alles stuk bijten. Want er waren geen kleine kinderen in huis.

honden page profiel Sas en haar hondenSas en haar honden 3 doggies

honden foto van Sas en haar honden

Echt een puppyren is een super uitkomst. Heeft hier ook veel rust gebracht voor onze adhd hondjesmile

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje 3 doggies

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Heel goed opgelost zo, kan je de beiden hun rust geven en kunnen ze elkaar niet opjutten als jij het even niet in de gaten hebt ! Ben benieuwd naar het vervolg....nog veel plezier samen !!

Volgende forumvraag: Puppy
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^