Rood licht

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Even een lekker theoretisch vraagje.

 

Honden kunnen geen rood zien. Wat zien ze dan als ze naar een rode lichtbron (bijvoorbeeld een achterlicht) kijken?

 

Reden dat ik het vraag: Ziva gaat soms in de fietskar mee, heel soms fietsen we in het donker terug en zit ze dus vlak bij een achterlicht. Ze kijkt er altijd langs af (ook overdag en als het achterlicht dus uit is). Ik denk dus niet dat ze er last van heeft maar wat ziet ze überhaupt?

honden page profiel PierkePierke 3 doggies

honden foto van Pierke

Ik heb ooit gelezen dat een hond geen kleuren ziet. Enkel grijs tinten ziet herkent. Lenka ziet geen gele bal op een groen gazon. Maar wel een rode bal. Ik heb er een boek over gelezen. 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

O, ik meende juist dat honden geen rood kunnen zien maar wel geel, blauw en groen. En beweging zien ze beter dan stilliggende objecten.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

hond-kan-kleuren-zien.jpg

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

Mijn pa is kleurenblind (groen-rood) maar hij ziet daardoor juist weer veel beter kleurnuances in bruin-en beigetinten, veel beter dan niet-kleurenblinde mensen. Dus een kleur niet kunnen zien heeft ook weer bepaalde voordelen. Dat zal met een hond ook zo zijn?

 

Honden zien 's nacht over het algemeen stukken beter dan wij mensen.

 

Als je wilt weten wat een hond ziet, kun je hier een foto uploaden, en door er met je muis overheen te bewegen, zie je de verschillen. Je kunt ook met de instellingen spelen. Ik geloof zelf bijvoorbeeld niet dat honden zo onscherp zien als wordt beweerd, dus ik heb 'm op scherpte 2 ingesteld: https://dog-vision.com/tool.php

https://static.webshopapp.com/shops/020946/files/095897336/12972rvs2-mi1-global-001.jpg

 

Volgende forumvraag: Reu of teef
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^