11 weken... spelen met andere honden?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel mirmir

honden foto van mir

Hoi,

onze Golden Retriever Maxi, is nu 11 weken. Ze heeft de eerste twee inentingen gehad.

ze speelt heel graag met andere honden. Dit merk ik vooral op de socialisatie-cursus en bij haar oppas.

Bij het uitlaten, wilt ze niet graag lopen, maar als we met andere honden in bijv een park zouden zijn, zal ze vast heerlijk kunnen spelen. 

Kan dit al op deze jonge leeftijd? Of moet ik nog een paar maanden wachten? 

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva 3 doggies

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

Ik geloof dat spelen voor een pup goed is, maar ik zou wel op zoek naar rustige, oudere honden gaan die ook rustig spelen. Je pup is wel kwetsbaar.

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

Nee, tuurlijk moet je geen maanden wachten, socialiseren, ook met andere honden gebeurt op deze leeftijd! Wel moet je opletten dat de honden waarmee ze speelt op een goede manier spelen, dus geen schade kunnen toebrengen aan gewrichten doordat het spel te wild is en er te hard geduwd en gesprongen wordt, en dat de honden niet te groot zijn waarmee ze speelt. (het is trouwens achterhaald dat honden HD krijgen doordat ze voor hun eerste jaar stoeien en rennen. Het tegendeel is waar: Door af en toe lekker te kunnen rennen en ravotten worden de spieren en pezen goed ontwikkeld en is de kans op HD ontwikkelen juist kleiner!) 

 

Misschien een idee om 1 of 2 keer per week ergens af te spreken met iemand van de puppycursus?

 

Dat een hond van 11 weken nog niet lekker meeloopt aan de lijn, is ook niks vreemds. Geef het tijd.

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Je zou eventueel je pup kunnen laten titeren, dan weet je bijvoorbeeld of ze beschermd is tegen parvo. 

Een pup neemt materale antilichamen me van de moeder via de melk. Zolang je pup deze maternale antilichamen heeft zal een enting niet aanslaan. Meestal verdwijnen de maternale antilichamen rond de 9 a 10 weken ergens een keer. Daarom wordt een pup zo vaak geënt, in de hoop dat de maternale antilichamen van de moeder weg zijn en de pup zijn eigen antilichamen aan kan maken. Maar een hele enkele keer (eigenlijk komt dat nog best vaak voor) blijven de maternale antilichamen (bijvoorbeeld van de parvo) van de moeder tot 15 weken aanwezig, de pup heeft dan dus alle pup entingen al gehad en deze hebben dan dus niet gepakt wat betreft de parvo. Jij denkt dat je pup beschermd is (wat meestal ook wel zo is) maar eigenlijk loopt je hond dus onbeschermd rond tot de enting die ze krijgen als ze een jaar zijn. Dus als dat is (eventueel ziek worden) wat je tegenhoud om je hond te laten spelen met andere honden, dan zou titeren wel een oplossing kunnen zijn.

Er is een Facebook groep (titeren met vaccicheck) waar je een lijst kan vinden met dierenartsen die bekend zijn met titeren (andere dierenartsen kunnen wel eens fouten doen maken omdat ze het niet zo vaak doen of zich er niet in hebben gespecialiseerd), zo kan je kijken of er 1 in de buurt is die ook pups titert. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en OginWillemijn _ baasje van Bams _ en Ogin 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Ik wil even inhaken op CISKA........hier een pup, moest met 12 weken geent worden, wilde graag titeren om te kijken of er nog antistoffen aan wezig waren.....ze ging terug naar de fokker en die heeft de pup gewoon geent, titeren wilde de fokker niet, hield zich aan het schema.....van enten....met bijna zes maanden is de hond terug gekomen en....ik heb gewacht op de eerst volgende enting van net over het jaar...wat bleek, bij het titeren had ze o antistoffen bij zich van de parvo.....heeft ze een jaar lang onbeschermd rondgelopen....wel voldoende hondenziekte en lever antistoffen, direct geent voor de parvo en na zes weken getiterd om te kijken of de enting is aangeslagen....

honden page profiel mirmir

honden foto van mir

Bedankt voor de reacties!

kan ik haar al los laten lopen? Ik merk dat ik dat nog wel spannend vind. De velden hier zijn best groot en veelal met water....

honden page profiel Pascale&KahlúaPascale&Kahlúa 3 doggies

honden foto van Pascale&Kahlúa

" Bedankt voor de reacties!
kan ik haar al los laten lopen? Ik merk dat ik dat nog wel spannend vind. De velden hier zijn best groot en veelal met water.... "

Natuurlijk. Ik vind dat je niet vroeg genoeg kan beginnen met het leren van loslopen. Dit is juist goed voor ze. Ze kunnen ze hun eigen tempo bepalen. Mijn hond liep vanaf 8.5 week al los.

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Loslopen en gelijk gaan oefenen met naar je toekomen.

Even een knuffeltje of een brokje.  Zo leert ze dat naar je toekomen niet direct weer aan de riem betekent.

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Hola, dat vind ik dus niet.

Een pup moet je nog niet in het vrije veld los laten lopen.

Ze zien de gevaren niet, zijn snel, en luisteren nog voor geen meter. Voor je t weet liggen ze in een vieze sloot of zo.

Op een omheind veldje kan het wel, maar zo maar los in het veld......ik zou het echt niet doen.

Het heeft ook nauwelijks meerwaarde voor je hond;  een 5 meter lijn geeft net zoveel loopruimte en je kunt er veilig mee oefenen.

honden page profiel Angelique & Kleine Maybe <3Angelique & Kleine Maybe <3 3 doggies

honden foto van Angelique & Kleine Maybe <3

" Hola, dat vind ik dus niet.
Een pup moet je nog niet in het vrije veld los laten lopen.
Ze zien de gevaren niet, zijn snel, en luisteren nog voor geen meter. Voor je t weet liggen ze in een vieze sloot of zo.
Op een omheind veldje kan het wel, maar zo maar los in het veld......ik zou het echt niet doen.
Het heeft ook nauwelijks meerwaarde voor je hond;  een 5 meter lijn geeft net zoveel loopruimte en je kunt er veilig mee oefenen. "

Toch heeft mijn hond het meteen door wanneer ze aan de lange lijn loopt of los.

 

Gewoon je pupje los laten. Pups blijven vaak in de buurt van je. Jij bent namelijk vertrouwt in die grote buiten wereld

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker 3 doggies

" Toch heeft mijn hond het meteen door wanneer ze aan de lange lijn loopt of los.
 
Gewoon je pupje los laten. Pups blijven vaak in de buurt van je. Jij bent namelijk vertrouwt in die grote buiten wereld "

Toch ligt dit aan de pup.Mijn pup is ook 11 weken en houd mij heel goed in de gaten ( anders om ook blijven doen.!) maar ik heb ook pups gehad die alles behalve jouw in de gaten houden..

Met een Golden Retr. zou het wel moeten kunnen. Zijn zoals ze behoren te zijn, 'baas gericht'. Daar waar het veilig lijkt, laat ik haar los maar houd haar en de omgeving wel goed in de gaten.

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

" Hola, dat vind ik dus niet.
Een pup moet je nog niet in het vrije veld los laten lopen.
Ze zien de gevaren niet, zijn snel, en luisteren nog voor geen meter. Voor je t weet liggen ze in een vieze sloot of zo.
Op een omheind veldje kan het wel, maar zo maar los in het veld......ik zou het echt niet doen.
Het heeft ook nauwelijks meerwaarde voor je hond;  een 5 meter lijn geeft net zoveel loopruimte en je kunt er veilig mee oefenen. "

Met je tip om goed op te letten waar je een pup veilig los kan laten lopen ben ik het helemaal eens. Maar het gaat om spelen en ravotten met andere hondjes en aan zo'n 5-meterlijn heb je dan niks.

 

Ik vind het juist weel goed om een pup van jongs af aan los mee te nemen, pups hebben namelijk van nature al het instinct om dicht bij hun moeder te blijven als ze rondloopt. Daar kun je van profiteren en zo kun je veel makkelijker spelenderwijs wat commando's als 'kom' en 'blijf' gaan oefenen. Én een hond leert veel beter om met andere honden om te gaan doordat hij letterlijk op eigen benen staat. Dat krampachtige, beschermende gedoe wat ik vaak zie van mensen met pups die met een lijn toch teveel worden begrensd, heb ik al meer dan eens zien uitmonden in volwassen honden die slecht de hondentaal beheersen en uitvalgedrag vertonen...

Volgende forumvraag: Pup een andere pup laten ontmoeten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^