Teveel, te weinig of goed zo?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PennygirlPennygirl

Hallo!

Ons Penny is ondertussen al bijna 3 weken bij ons en het gaat supergoed. Zindelijkheid op enkele ongelukjes na verloopt echt beter dan ik had verwacht.

Slapen doet ze 's nachts ook supergoed en overdag is ze ook flink.

Ik had een vraag over de voeding. Ze krijgt nu kvv van Carnibest. Ze weegt 8kg dus mag ze op een dag 400g. Ze krijgt nog 4x per dag. Ze krijgt eigenlijk iets meer omdat ze haar eten echt supersnel binnenslokt, geeft mij het gevoel dat ze niet genoeg heeft. Ze krijgt eigenlijk telkens +/- 115g. 

Wat moet ik nu doen? Meer geven of zo blijven doen en natuurlijk verhogen met het aantal kilo's?

Ze is van gestalte mooi gelijkmatig en best w3l chubby dus niet mager ofzo maar misschien heeft ze wat meer nodig dan gemiddeld.

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Kijk eens naar een antischrokbak ,dan moet ze net iets meer haar best doen om het eten op te eten.

 

Wat hoeveelheid kvv betreft kan ik je niet helpen.

honden page profiel PennygirlPennygirl

" Kijk eens naar een antischrokbak 

Ja had ik ook al aan gedacht eigenlijk. Dank je! 

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

Antischrokbak is onzin met kvv! Honden schrokken nou eenmaal, voel maar aan hun speeksel, dat is net glijmiddel en precies zo bedoeld: om grote hompen vlees en stukken bot snel en makkelijk door de slokdarm naar binnen te laten glijden.

Honden hoeven niet als wij te kauwen omdat we anders bepaald voedsel niet kunnen verteren, omdat de enzymen uit ons speeksel de boel eerst mieten voor-verteren. Hondenspeeksel heeft helemaal niet van zulke enzymen, het is echt alleen maar bedoeld om het eten zo snel mogelijk naar de maag te laten gaan.

 

Met vers kvv-vlees is schrokken dus ook helemaal geen probleem! Je hoeft geen anti-schrokbak te doen.

 

Wat betreft meer of minder: dat is uiteindelijk een kwestie van voelen en kijken of je hond te dik of te dun wordt. De aanbevolen hoeveelheden zijn immers vooral richtlijnen en geen hond is hetzelfde!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Kijken en voelen is een graadmeter van wat meer of minder geven, een pup mag best wat meer hebben aan voedsel, zeker als die niet dik is.....wat schrokken betreft.......op is op, had het van de week, ik geef mijn jonge hond een bak vol pens, draai me om om de koffie aan te zetten en.....dacht lust ze het niet ? Ze krijgt dat een x in de week....het was op....smile    niets aan de hand hoor....

honden page profiel So long, friends!So long, friends! 3 doggies

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" Antischrokbak is onzin met kvv! Honden schrokken nou eenmaal, voel maar aan hun speeksel, dat is net glijmiddel en precies zo bedoeld: om grote hompen vlees en stukken bot snel en makkelijk door de slokdarm naar binnen te laten glijden.
Honden hoeven niet als wij te kauwen omdat we anders bepaald voedsel niet kunnen verteren, omdat de enzymen uit ons speeksel de boel eerst mieten voor-verteren. Hondenspeeksel heeft helemaal niet van zulke enzymen, het is echt alleen maar bedoeld om het eten zo snel mogelijk naar de maag te laten gaan.
 
Met vers kvv-vlees is schrokken dus ook helemaal geen probleem! Je hoeft geen anti-schrokbak te doen.
 
Wat betreft meer of minder: dat is uiteindelijk een kwestie van voelen en kijken of je hond te dik of te dun wordt. De aanbevolen hoeveelheden zijn immers vooral richtlijnen en geen hond is hetzelfde! "

Een antischrok bak is er ook natuurlijk niet voor het rustig kauwen. Zodra de hond een stuk vlees heeft schrokken ze het ook naar binnen. Het gaat hier om werken voor het eten, ze een taak geven.

 

Ik zou dis absoluut een schrokbak aanraden. Ik doe mijn hond haar kvv ook vaak in de kong. 

 

Mijn hond krijgt nu 500 gr per dag, 250 per keer. Ik geef haar dit zo'n 4 keer per week in de kong of anti schrokbak. Zolang er geen frustratie is is er niets ergs aan, vaak vinden ze het zelfs leuk.

 

 

Trouwens.. mijn hond krijgt ook barf, hele stukken vlees dus, geloof me maar dat ze die best beheerst op eet en niet een hele konijnen karkas naar binnen schrokt. Daar doet ze wel zo'n 10 a 15 min mee.

 

 

Ik ken trouwens ook een aantal honden die last hebben van braken na het eten. Een anti schrokbak helpt dan zeker. Daarbij schrokken ze in het 'wild' zodat andere dieren de maaltijd niet stelen. Onze huishonden zijn niet wild, dus lekler in ee schrokbak doen!! :) 

honden page profiel PennygirlPennygirl

" Kijken en voelen is een graadmeter

520674.jpg

Dit is Penny nu. Volgens mij is ze niet te dun, ik voel haar ribben maar zie ze niet. Ik geef sinds vandaag wat groentjes door haar kvv. Kvv geef ik nu 4x 120g. Zie wel of het zo goed is. Straks weeg ik ze opnieuw even.

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Ik zou me gewoon aan de 4 - 5% houden. Pups moeten ook zekers niet te dik opgroeien. Dat schrokken wordt wel minder. Die van mij inhaleerde haar KVVin het begin, zosnel was het weg :-D

Wat je ook kunt doen is haar de KVV een in een Kong doen. Is ze lekker bezig en kan ze het niet zo naar binnen schrokken.

Die van mij is nu 5,5 maand, eet nog steeds vrij snel maar toch al een heel stuk rustiger als in het begin

honden page profiel PierkePierke 3 doggies

honden foto van Pierke

Eerlijk mijn hond eet traag als ze het lekker vind kvv zalm vis pens rund paard. Al de rest hap binnen. Eerlijk ik doe dat ook als ik iets krijg dat ik heerlijk vind geniet ik ook en eet ik ook langzamer. 

honden page profiel Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.Nadine Lilly,Queenie R.I.P. 3 doggies

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.

Mooie hond veel plezier en succes 

Volgende forumvraag: Pup alleen in huiskamer
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^