Kammen/vachtverzorging labradoodle

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel charelle baasje Coopercharelle baasje Cooper

Cooper is een labradoodle, maar niet de labradoodle met de poedelvacht, het is een beetje een combinatie van de poedelvacht en de labrador vacht, op de rug krullen/slag maar meer slag. En buik weer glad maar wel lange haren, poten lange haren maar geen krullen en oren weer andere soort krullen maar heel lang haar, waar ook de meeste klitten zitten achter de oren (ik denk dat ik dat elke dag wel Kan kammen, is dat nodig?) nou is mijn vraag hoe vaak kammen jullie jullie hond en met name labradoodle? 't is wel echt anders dan poedelvacht dus misschien weer op een andere manier meer verzorging nodig? Ik kamde eerst 1 x per week, maar nu zit hij in de vachtwisseling (hij is 8 maand) dus echt heel veel klitten maar kom er wel doorheen maar heb't idee dat 't een uur later weer net zo zit als voor 't kammen. Moet ik hem vaker kammen? Of 2 x per week? 't lijkt wel alsof ik hem 2 x p dag kan kammen. Ik ben bang dat ik er straks goede haren uit trek en dan gaat het anti-verhaar systeem weg. Hij krijgt ook wat schilfertjes af en toe, niet zo veel gewoon een paar, lijkt op roos bij een mens. 13 Feb staat de afspraak bij de trimsalon. Moeten we hem helemaal trimmen? Meer kammen? Beter afdrogen? (doe ik al maar misschien föhnen?) hij lijkt 't ook echt altijd warm te hebben, van de week speelde hij met een labrador, hij hijgde veel harder dan de labrador, echt zomer hijgen heel snel, ligt dat toch aan de dikke vacht?

Hier de link van een foto van zijn vacht: https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/fr/cp0/e15/q65/50655412_1179338872225596_3070149443312418816_n.jpg?_nc_cat=111&efg=eyJpIjoidCJ9&_nc_ht=scontent-ams3-1.xx&oh=c6b69d60d8562d916c02d94afd2dd3c6&oe=5CBA9587

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik zou even naar een goede trimster gaan. Ze kan je vertellen wat je t beste kunt doen.

 

Oh dom van me, je hebt al een afspraak. Vraag haar welk materiaal je t best kunt aanschaffen.

honden page profiel charelle baasje Coopercharelle baasje Cooper

" Ik zou even naar een goede trimster gaan. Ze kan je vertellen wat je t beste kunt doen.
 
Oh dom van me, je hebt al een afspraak. Vraag haar welk materiaal je t best kunt aanschaffen. "

Ik heb opzich het goede materiaal qua borstel/kam dat is niet het probleem maar tot die tijd aan de trimsalon, 1 of 2 keer per week kammen? 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Ik heb opzich het goede materiaal qua borstel/kam dat is niet het probleem maar tot die tijd aan de trimsalon, 1 of 2 keer per week kammen?  "

Ik kan dat zo niet beoordelen. Voor t zelfde is de vacht vervilt.

 

Ik zou misschien meer borstelen met een goede borstel en met een grove kam nakammen. 

 

Heeft de trimster je hond al wel eens gezien?

honden page profiel Gaby en ScoutGaby en Scout

Ik kam en borstel niet. Na elke wandeling dat hij ook maar een beetje nat is of vies blazen we droog met de waterblazer. Hij gaat om de 2/3 maanden naar de trimmer en dan gaat hij kort. Hij duikt echt in elke sloot, plas of vijver en dat moet ook kunnen, vind ik. Met een lange vacht is dat bij hem geen doen. Zijn vacht droogt echt heel langzaam (de trimster heeft nog nooit een doodle gehad die zo slecht droogt ;-) ) en dus veel meer kans op klitten.

Hij vindt borstelen niet leuk, ik ook niet en we hebben graag samen lol. Blazen gaat prima en daar blazen we de klitten die hij zou hebben uit. Hij heeft nog nooit vilt gehad of ondoorkambare klitten, dus wij zijn tevreden zo.

Maar voor jullie lijkt mij een waterblazer ook geen overbodige luxe: je blaast er al een groot deel van de klitten mee uit. En inderdaad zou ik ook met de trimmer overleggen.

honden page profiel LolaLola

Ik blaas het ook droog met de waterblazer, anders heb ik bij mijn honden ook zo alles in de knoop zitten. Verder borstel ik 2x per week. Gebruik ook altijd anti klit spray van de trimster. Ze gaan met 6 weken naar de kapper om de ogen te knippen en even lekker gewassen te worden/geborsteld. 6 weken later gaan ze weer,  om geknipt te worden. Zo houden wij het eigenlijk altijd bij haha

honden page profiel charelle baasje Coopercharelle baasje Cooper

Bedankt voor jullie adviezen, ik ga 2 x p week borstelen/kammen tot de trimster hem ziet en dan haar advies vragen en laten trimmen en dan ook vragen hoe het zit met waterblazer. Bedankt! 

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Wanneer je twee keer per week kamt, en je hebt klitten,

dan kam je drie keer per week.

En indien nodig desnoods elke dag.

Je moet net zoveel keer kammen zodat je geen klitten hebt.

Eigenlijk kam je ter voorkoming van de klitten.

Wij mensen wachten ook niet met ons haar te kammen totdat er knopen in zitten,

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Wat Xtine zegt: kam zo vaak als nodig is. Kan best zijn dat het haar achter zijn oren iedere dag moet maar zijn buik maar eens per week. Dan is het dus iedere dag 5 minuutjes en eens per week een grote beurt.

 

Eventueel kun je de trimmer even bellen en om advies vragen? Voor hen is het ook wel fijn als de vacht goed onderhouden wordt. Maar volgens mij was de regel zo'n beetje: in de rui mag je kammen zoveel als nodig is.

honden page profiel toto

he ik zag een bekende foto... op 1 van de labradoodle groepen.

 

daar is vast wel verteld dat de hond nu in de vachtwissel zit.

en dat geeft klitten ja, heel vaak helpt het als je een labradoodlde in de vachtwissel 1x kort laat knippen/scheren.

en schaf inderdaad een waterblazer aan dat scheelt een hoop getob... je blaast er de klitten voor een groot deel mee weg.

 

honden page profiel charelle baasje Coopercharelle baasje Cooper

Wat is een goed merk waterblazer en waar kan ik die krijgen, online of ook winkel? 

honden page profiel charelle baasje Coopercharelle baasje Cooper

" he ik zag een bekende foto... op 1 van de labradoodle groepen.
 
daar is vast wel verteld dat de hond nu in de vachtwissel zit.
en dat geeft klitten ja, heel vaak helpt het als je een labradoodlde in de vachtwissel 1x kort laat knippen/scheren.
en schaf inderdaad een waterblazer aan dat scheelt een hoop getob... je blaast er de klitten voor een groot deel mee weg.
  "

Ja klopt haha die had ik daar ook gepost. 

Ja kort scheren wilde ik in de zomer doen omdat hij het zo warm heeft nu al maar misschien moet dat toch maar eerder, we wachten toch op 't advies van de trimster misschien zegt zij ook wel kort tja dan doen we dat! Maar misschien helpt een stukje eraf ook al gewoon.

honden page profiel toto

Persoonlijk zou ik me meer zorgen maken over het feit dat je schrijft.....

 

hij lijkt 't ook echt altijd warm te hebben, van de week speelde hij met een labrador, hij hijgde veel harder dan de labrador, echt zomer hijgen heel snel, ligt dat toch aan de dikke vacht?

 

 

 

dat herken ik echt niet hoor... weet je zeker dat hij niets mankeert???

 

Volgende forumvraag: Snee in poot
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^