Doorgaan met cursus of niet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

We zijn nu bijna klaar met de vervolg 1, maar wat we voornamelijk oefenen is volgen en los volgen, en langs andere honden lopen. Nu heeft Dobby geen problemen met andere honden, hij is hoogstens enthousiast en nieuwsgierig, maar heeft geen problemen met een hond voorbij lopen. Echt nodig is het daaraan blootstaan niet, het gaat al goed. Het volgen gaat heel goed op de hondenschool, maar in het echie gaat het nog niet zo goed. Dobby loopt in het echie met zijn koop net vóór mijn knie, op cursuslocatie loopt hij net áchter mijn knie met zijn kop. We moeten daar dus nog even aan werken. Op de terugweg van het wandelen gaat het al goed, dus nu nog als we op de heenweg zijn. Het is dus eigenlijk enthousiasme, doorlopen, we gáán!

Op de cursus zijn we de besten bijna met het volgen, alleen lopen succes op cursus en dagelijkse realiteit steeds verder uit elkaar. Op cursus gaan we met sprongen vooruit, terwijl het volgen de dagelijkse wandeling maar heel langzaam vooruit gaat. Het gaat vooruit, dus da's goed, alleen zit het me niet lekker dat het verschil cursus thuis steeds groter word.

Ik merk ook dat Dobby van het volgen zoveel oefenen op cursus een beetje vervelend word. Ik krijg de indruk dat hij het vele volgen saai vind. Hij is niet zo erg als andere honden, maar de laatste tijd is hij steeds sneller afgeleid en geeft hij de equivalent van de indruk van een verveelde tiener "gaap, boooooring!". Juist omdat hij het op cursus beheerst, lijkt me.

Maar de vervolg 2 cursus word er geoefend op méér volgen, meer los volgen ook. Ik zie daar eigenlijk zowieso het nut niet van in. De hond moet bijna overal vast en het is alleen nuttig als je de hond bij je moet roepen en dan even langs een jogger, fietser, voetganger of andere hond. Zo ver is Dobby nog lang niet want dan gaat hij jagen.

Ook moeten we op vervolg 2 de hond uit het zicht laten liggen, en Dobby heeft last van verlatingsangst. Ik heb al moeite om hem 1 minuut te laten liggen als ik een paar meter verder sta.

De reden dat ik vervolg 2 zou willen doen is dat het nodig is voor de jachtcursus, maar alles in mij zegt dat het nog? te hoog gegrepen is voor Dobby, ook op het praktische vlak.

Ik heb zelf een lerarenopleiding gedaan en alles wat ik geleerd heb en mijn eigen gevoel zegt dat doorgaan met iets wat te hoog gegrepen is niet productief is, alleen leidt tot frustratie en verveling. Simpel gezegd kun je beter een keer blijven zitten zodat je de stof echt beheerst dan dat je door gaat en later problemen krijgt.

Ik ken Dobby het beste, en mezelf ook, en ik denk dat ik mijn gevoel moet volgen. Maar in de les zijn we met volgen zowat de beste van de klas, dus alle signalen die ik krijg van de docent zijn van "doorgaan!". Het lijkt mij juist verstandiger om te wachten en ook in het echie eerst op niveau te komen.

Wat denken jullie?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Doorgaan met cursus of niet?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel -Iris & Tommy--Iris & Tommy- 3 doggies

honden foto van -Iris & Tommy-

uuh ik weet het niet,
tommy was op de cursus ok altijd veel netter O-)

nog steets voor behendigheid deon we wat contact oefeningen (warmlopen) dat moet meelopen aan de riem zonder trekken.
maar thuis (de heenweg) trekt hij gewoon en op de cursus niet.

maar als ze het niet meer leuk lijkt te vinden ik heb geen idee

honden page profiel wil geen lid zijnwil geen lid zijn 3 doggies

honden foto van wil geen lid zijn

Hey dat lijkt me ook een moeilijke keuze! hoe oud is ie nou?? Ik ben wel doorgegaan omdat het leerzaam is maar ook ons uitje!! Ik vind het heerlijk om te doen en zolang indy het leuk blijft vinden vind ik het ook leuk. Misschien kun je aan een andere uitdaging gaan denken een sport ofzo?

honden page profiel YmY en de bende YmY en de bende 3 doggies

honden foto van YmY en de bende

Je kent zelf je hond het best natuurlijk. Als je je er niet goed bij voelt, moet je het niet doen. Je kunt het altijd later weer oppakken toch?

honden page profiel brigitte en Vladbrigitte en Vlad 3 doggies

honden foto van brigitte en Vlad

Ik heb hetzelfde probleem,luisteren ho maar,mn hond is nu 10 mnd en in zn pubertijdt,nou weet ik niet hoe oud jou hond is en van welk ras,maar ik heb n labrador erg onstuimig,maar ik zou zeggen doorgaan.grts

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Dobby is nu 1 jaar en 5 maanden.

honden page profiel brigitte en Vladbrigitte en Vlad 3 doggies

honden foto van brigitte en Vlad

:-D oei dan is hij nu al met de tweede pubertijdt bezig,laat je niet ontmoedigen het wordt echt beter.dit soort honden wordt vanzelf rustiger.maar leuk is het soms niet,vooral niet als jebuiten de cursus bent.luisteren ho maar.alleen als je zelf even een time out nodig vindt,zou ik die nemen zodat jullie er samen weer met frisse moed tegenaan kunnen.

honden page profiel Felien & BuddyFelien & Buddy 3 doggies

honden foto van Felien & Buddy

Kun je niet even een tijdje wachten met de cursus? misschien is dat iets om te doen? ik weet het eigenlijk ook niet echt. misschien wat Femke ook al zei iets anders doen met je hond doggydance ofzoiets?

Groetjes Felien & Buddy

honden page profiel wil geen lid zijnwil geen lid zijn 3 doggies

honden foto van wil geen lid zijn

of iets wat meer bij een retriever past ofzo?? misschien kun je dat tijdelijk tussen door doen. zodat ie toch lekker uitdaging krijgt en jullie prettig samen kunnen bezig zijn. Misschien kun je daarna weer proberen een curus te doen?

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ja, wachten daar zat ik dus ook aan te denken. Dan kan ik eerst in het echie alles op niveau krijgen, en dan verder gaan. Het idee van blijven zitten en dan pas later over gaan. Anders zit ik alleen op cursus zodat hij het op cursus goed doet, en dat vind ik een beetje zinloos. Dan kan ik ook thuis binnen dingen doen, want daar doet hij ook alles.

Overigens juist omdat je vervolg 2 niveau moet hebben voor jacht training en dat in het bos is (niet op dezelfde locatie als school), lijkt het me ook belangrijk dat hij volgen en los volgen ook echt doet thuis of elders. Anders sta ik tijdens jacht training alleen nog maar de oude dingen te herhalen die hij eigenlijk al zou moeten doen.

Van uit het pedagogisch perspectief zegt alles in mij niet doen. Om een vergelijkig met mensen te trekken: als je alleen toetsen goed maakt maar Engels niet kan spreken of verstaan... dan ben je nog niet klaar om verder te gaan.

honden page profiel NikkiNikki 3 doggies

honden foto van Nikki

hey Wilma,

ik heb een beetje hetzelfde gehad met Timo. Hij werd ook snel verveeld op cursus door alle herhalen (ik ook trouwens) en deed daar alles super en thuis.. naja laten we zeggen minder super ;-). Ik heb toen besloten gewoon iets anders met hem te gaan doen de komende maanden voor de leuk.. ook voor jacttrainingen gekeken waarbij ik geen voorcursus nodig had. Ik voel me goed bij deze keuze en ga donderdag voor het eerst behendig bewegen met hem doen. Helemaal iets anders dus ik heb er echt zin in! Wil namelijk wel met hem bezig blijven alleen niet steeds verder in de gehoorzaamheid, want daar is het (nu nog) geen type voor.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Doorgaan met cursus of niet?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^