Angst op straat + rare uitval vandaag

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel jamesjames

hoi allemaal, 

Ik heb mijn 3 jarige hond nu een tijdje maar omdat hij bij zn 1e eigenaar als pup buiten niet gesocialiseerd is, is hij (volgens de GT) bang. Ik denk dat dat het ook is vanwege de stress signalen die hij afgeeft. Maar goed dat is mijn vraag niet tongue-out

die angst uit zich door niet te willen lopen op straat en uitvallen naar andere honden.

Twee weken geleden zijn wij naar de GT geweest en die heeft ons tips gegeven die super werkte (naar achter lopen voor aandacht en klikken bij goed lopen). Het werkte als een tierelier en hij liep echt perfect mee. Het werkte tot gisteren. Sinds gisteren is het weer terug bij af en lukt het me niet om zijn aandacht te krijgen. Áls hij loopt, is het mega traag. Ik word er super gefrustreerd van en elke uitlaat ronde is Iets waar ik tegenop zie. En het is extra rot omdat het juist zo goed ging. 

Nu had hij vanmiddag ook iets vreemds, ik liep namelijk met hem en hij flipte de pan uit naar ‘niets’. Er liepen geen mensen op straat, geen dieren of laat ik het zo zeggen: er was voor mij niets te zien. Hij was er echt op gefixeerd en was niet mee te krijgen tot ik hem op heb getild en weg heb getild. 

Heeft iemand enig idee wat ik nog kan doen en komt bij iemand het uitvallen naar ‘niets’ bekend voor?

Nu wil het lot, dat mijn GT op vakantie is en nu dus niet bereikbaar. Vandaar dat ik het even hier vraag. 

Bedankt alvast!

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Als de aanpak die je gebruikte, werkte, ga dan vooral zo door! Leren is geen rechte, stijgende lijn, soms doe je een stapje terug en dat is helemaal niet erg. Als je al zo veel vooruitgang zag in twee weken tijd ben je heel goed bezig!

 

Flippen omniets, dat doen honden niet zovaak hp-wink waarschijnlijk zag je hond een blad, of vogel, of schaduw. Laat hem even zijn gang gaan als dat kan, tothij kalmeert. Met Ziva ga ik ook vaak naar 'enge' dingen toe zolang dat op een veilige manier kan, om te laten zien dat het niet eng is. Kijk zelf even of je hondje daar al aan toe is. 

Als hij niet rustig wordt, is oppakken en meenemen een goede manier om hem uit de situatie te halen. Iets verder weer neerzetten en rustig verder wandelen.

 

Naar mijn idee doe je het erg goed!

honden page profiel jamesjames

" Als de aanpak die je gebruikte, werkte, ga dan vooral zo door! Leren is geen rechte, stijgende lijn, soms doe je een stapje terug en dat is helemaal niet erg. Als je al zo veel vooruitgang zag in twee weken tijd ben je heel goed bezig!
 
Flippen omniets, dat doen honden niet zovaak  waarschijnlijk zag je hond een blad, of vogel, of schaduw. Laat hem even zijn gang gaan als dat kan, tothij kalmeert. Met Ziva ga ik ook vaak naar 'enge' dingen toe zolang dat op een veilige manier kan, om te laten zien dat het niet eng is. Kijk zelf even of je hondje daar al aan toe is. 
Als hij niet rustig wordt, is oppakken en meenemen een goede manier om hem uit de situatie te halen. Iets verder weer neerzetten en rustig verder wandelen.
 
Naar mijn idee doe je het erg goed! "

Dat stelt me al gerust, dank je wel!

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

Sluit me aan bij Vera. Honden zijn eigenlijk nooit bang voor niets. Grote kans dat er toch iets was, door de angst die hij heeft is hij natuurlijk mega gefocust op alles op straat en ziet dus ook alles. Ik denk ook dat je het erg goed doet, je hebt hem uit de situatie gehaald en daarna weer verder gaan lopen (dus voor je naar huis gaat weer een ontspannen moment gepakt). Ook ik ga met Link naar dingen toe (als het kan) wat hij eng/spannend vind, zodra ik het dan aanraak of zeg dat het oke is gaat hij snuffelen en ik ga pas verder tot hij klaar is daarmee en niet eerder. Maar het kan goed zijn dat jouw hondje er nog niet klaar voor is hoor, niks forceren. Het dik gedrukte is het belangrijkste op dit moment hp-thumbsup  

 

Oja nog wel 1 tip. Je zegt; ''Ik word er super gefrustreerd van en elke uitlaat ronde is Iets waar ik tegenop zie''. Probeer dit te voorkomen, honden voelen álles aan! (en reageren dan dus ook op jouw emotie).

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Ik weet ook niet wat je hond gezien heeft, maar mijn hond vindt ook veel dingen spannend. Al valt hij niet echt (meer) uit. Maar b.v. met vuil ophaaldag wanneer de containers langs de kant van de weg staan (wat normaal niet is) is hij op zijn hoede. Knipperende alarmlichtjes in auto's, van die borden waarmee ze waarschuwen voor wegwerkzaamheden, basically alles wat er normaal niet is valt hem op. Is er iets anders: hij ziet het direct ook kleine details. Als ik niets bijzonders zie dan is het 9/10 zoiets, een voorwerp wat niet eens leeft.  En dan stel ik hem gerust..ik zeg altijd ah joh het is goed Obi. Is het iets wat kan escaleren bijvoorbeeld een kat die ergens zit. Steek ik ff over.... Katten werken helaas soms echt niet mee. Of een andere hond b.v. die hem niet zint. Afgelopen zomer was hij nog aan het grauwelen op een baal hooi in het weiland. Ja dat ding lag er eerder niet hè?

 

Mijn hond is een nerveus type. Ik ga spannende dingen dus zoveel mogelijk uit de weg want hij is vaak erg op zijn hoede, helaas. Maar als ik kijk naar zijn hoofd, hoe zijn oren staan en waar hij naar kijkt. Dan heeft hij weinig geheimen meer voor me. Maar je ziet het wel supergoed bij mijn hond, door zijn xxxl oren die opvallend draaien. En dus blijkt hij goed te voorspellen, voor mij is dat goed voor mijn eigen mindset omdat het me nu supergoed lukt om een uitval te voorkomen. En dat maakt het lopen buiten veel plezeriger omdat er vrijwel nooit meer iets onverwachts gebeurt. Ook is mijn hond met de jaren door de ervaring dat b.v. een kliko hem niet aanvalt ook wel wat wijzer geworden natuurlijk. Als je consequent bezig  blijft zoals je doet heb je over een tijdje sowieso verbetering.

Volgende forumvraag: enquete
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^