Slapen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Saskia en EnzoSaskia en Enzo

honden foto van Saskia en Enzo

Hi!

 

Ik denk dat het hieronder moet gezien zijn leeftijd van nu 9 maanden. Alles gaat hartstikke goed met Enzo. Ik wil alleen advies vragen over het volgende:

 

Enzo sliep 's nachts in de bench vanaf het begin. Op een gegeven moment begon hij 's nachts te piepen en toen ging los gewoon hartstikke goed. Toen na een paar maanden begon hij 's nachts weer te piepen. Wij gaan er dan gelijk uit, laten hem even plassen en gaan naar bed. 

 

Nu al een aantal weken blijft hij daarna piepen. Dit was 2x per week ongeveer en meneer is geen uitslaper dus het begon vaak heel vroeg. Wij eruit en als het te vroeg was sliepen we op de bank verder (een van ons). Maar nu... begint hij al zodra we net op bed liggen. 

 

We hebben dit allemaal geprobeerd:

- laten plassen en weer terug naar bed

- paar keer terug om kroel te geven en weer naar bed

- na bovenste stappen een tijd genegeerd

 

Wat wij vaak toch doen, is erbij gaan liggen. De ene kant van mijn omgeving zegt 'ja maar zo went hij eraan en zal hij blijven piepen' en op forums lees ik vaak 'de hond zoekt geborgenheid en wil bij je zijn'. 

 

Als het een fase is, vinden wij het geen enkel probleem om erbij te liggen. Ik heb de puppytijd ook naast hem geslapen en zo afgebouwd maar nu slaapt hij niet in de bench dus is het lastig om steeds verder weg te gaan liggen haha. Mocht het geen fase zijn, dan lijkt het mij qua relatie niet ten goede komen als we nooit meer naast elkaar slapen ;). 

 

Mijn man wil hem absoluut niet op de slaapkamer (hebben ook 2 kleine kinderen) dus dit houdt op. 

 

Vertel... doen we het zo goed om toch bij hem te gaan liggen? Moeten we strenger zijn en hem negeren (heb het 1 uur volgehouden)? 

 

Er is niks medisch en geen pijn. Puur de aandacht en erbij zijn want meneer duikt meteen in je knieholtes en slaapt verder.

 

Kleine kanttekening: als hij bij mijn broertje logeert mag hij mee naar de slaapkamer (gelijkvloers) en moet hij Enzo wakker maken om 9.30u.......

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Moeilijk he, best even ingewikkeld wat ik lees van je....slaapt opeens niet meer alleen, het is ook een fase, en het wordt ook beloond als je naar benden gaat, en even uitlaat en dan bij de hond blijft slapen.....je hond is dit opeens gaan doen nu die een maand of 9 is....je kan de hond niet meenemen, blijf je beneden dan gaat de hond direct lekker verder slapen, hij weet wat fijn is, hahaha, maar dat is de oplossing natuurlijk niet......toch zou ik proberen om even uit te laten en dan weer naar bed, het is een fase en uit proberen, het is geen pup meer...je mag de hond best wel even streng toespreken, slapen.....wanneer je blijft toegeven, blijft je hond het proberen, immers het is ook gezellig als er iemand bij je blijft, zou streng toespreken, en klaar....en je gaat weer naar boven...als het piepen is, laat het dan, gaat het over naar blaffen is dat wat anders natuurlijk, buren wil je niet wakker houden...9 maanden , het is geen pup, bij een pup vind ik het wat anders die zou ik niet laten jammeren.... 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Kleine kanttekening: als hij bij mijn broertje logeert mag hij mee naar de slaapkamer (gelijkvloers) en moet hij Enzo wakker maken om 9.30u.......                Hij weet wat gezellig is....smile

honden page profiel Saskia en EnzoSaskia en Enzo

honden foto van Saskia en Enzo

Dankjewel voor je reactie! 

Het ging gisteren na 1 uur over op blaffen en dat is inderdaad de grens qua buren midden in de nacht. 

 

Haha ja het is wat dat betreft echt een gezelschapsdier ;). Oké even afstemmen thuis of we vanavond dan al in standje streng gaan of morgennacht (kost ons ook een nacht niet slapen natuurlijk dus goed plannen om even vol te houden en te doorbreken). 

honden page profiel Saskia en EnzoSaskia en Enzo

honden foto van Saskia en Enzo

Als hij gaat blaffen... weer streng toespreken? En verder blijven negeren? Naar beneden gaan is ook weer aandacht natuurlijk. Er is zeker geen handleiding ergens te downloaden met hoe vaak je terug mag gaan etc? Gheghe ;)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Saskia dat is best heel moeilijk dit gedrag, op de dag kan je hond dan alleen blijven ? , ook daar ligt de grondslag om dan snachts zonder problemen rustig te zijn, snachts zou je een nachtlampje kunnen aanlaten...en eens de radio aan laten staan, zachte freqwentie...

honden page profiel Saskia en EnzoSaskia en Enzo

honden foto van Saskia en Enzo

Ja overdag geen problemen. Laten dan inderdaad de radio aan staan dus misschien kan dit voor 's nachts ook. We hebben altijd een klein lampje voor hem aan, dacht nu juist om dit niet te gaan doen? 

 

Muziek is een goede... 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Ja overdag geen problemen. Laten dan inderdaad de radio aan staan dus misschien kan dit voor 's nachts ook. We hebben altijd een klein lampje voor hem aan, dacht nu juist om dit niet te gaan doen? 
 
Muziek is een goede...  "

Het is uitproberen, misschien heb je wat rustige muziek, wat slaapverwekkend is....smile   echt heel donker vinden de meeste jonge honden niet zo prettig, maar dat kan ook verschillend zijn....uit proberen..

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Klinkt alsof hij het er gewoon niet mee eens is dat hij alleen moet slapen. Ik kan me er iets bij voorstellen, maar als op de slaapkamer geen optie is, dan zal hij wel moeten. Je kunt er ook niet zijn hele leven bij blijven liggen.

 

Het zou een fase kunnen zijn, maar omdat je dat niet zeker weet zou ik het niet zo behandelen. Dat betekent een beetje streng zijn naar hem toe, het is nu eenmaal zo.

En je kunt hem helpen door hem iets te geven wat naar jullie ruikt. Je hebt het over muziek op zetten, je kunt delta waves proberen. Zijn veel te vinden op youtube. Het werkt zeer ontspannend. Als het helpt en je bent bereid te investeren, kun je kijken naar een relaxodog.

Ook een adaptil halsband of verstuiver zou kunnen helpen. Ziva wil hierdoor juist meer geborgenheid en steun bij ons halen dus het kan ook juist averechts werken. Dat is uitproberen.

honden page profiel Saskia en EnzoSaskia en Enzo

honden foto van Saskia en Enzo

Bedankt Vera! Ik hou jullie op de hoogte 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Een kennis van mij had exact hetzelfde. Muziekje aan, je hebt van die hondencd,s ging even beter en daarna weer blaffen. Hond had geleerd dat er altijd aandacht aan werd geschonken. Kennisje ging op vakantie, hond lang weekend in pension. En daarna was het totaal over. Of te wel in dat pension kon de hond blaffen en gillen maar geen aandacht en dan is de lol er snel af. Eenmaal thiuis had de hond geleerd door te slapen en deed dat thuis ook......

In de nacht is latten blaffen geen optie als je buren hebt.....ruzie met de buren is heel erg naar.

honden page profiel Saskia en EnzoSaskia en Enzo

honden foto van Saskia en Enzo

Even een update... 

 

We waren er helemaal klaar voor! En toen.... ging hij alle nachten slapen zonder te miepen! Tot vannacht. Van 2330 tot 0130 bezig geweest. Wat strenger toegesproken, geen extra aandacht gegeven. En toen, na 2 uur, waren we erg moe dus is mijn man beneden gaan liggen. Hij heeft hem overigens niet op de bank erbij laten slapen. 

 

Dus vannacht weer de vraag wat er gaat gebeuren. Was na mijn bericht ineens geen probleem meer en nu ineens wel weer! 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Jonge hond nog niet gesetteld, wat onrustig, is er op de dag iets voorgevallen ?   9 maanden oud....beneden slapen en dat een vaste plaats geven is ook een goede oplossing.

honden page profiel Saskia en EnzoSaskia en Enzo

honden foto van Saskia en Enzo

Hm het blijft lastig. 

 

Ik lag een tijd in bad dus misschien te weinig kroeltijd van te voren. Mijn man was wel gewoon de hele tijd bij hem. 

Mijn man ging boven nog vanalles doen vóórdat hij ging slapen. 

Hij krijgt altijd hetzelfde bedtijd rondje buiten en sluiten op zelfde manier af. 

 

Zal eens kijken wat hij vanavond doet...

honden page profiel Saskia en EnzoSaskia en Enzo

honden foto van Saskia en Enzo

En toen was ineens alles goed... fase fase fase

honden page profiel Nadine Lilly,Queenie R.I.P.Nadine Lilly,Queenie R.I.P.

honden foto van Nadine Lilly,Queenie R.I.P.

Leuk hoor zo verder 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Saskia, leuk dat je alsnog een update doet...wat fijn dat het okee is....smile

Volgende forumvraag: Castreren en ervaringen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^