Hulp nodig

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Goedenavond allemaal,

Ik heb even een vraag en die is niet voor mezelf maar voor mijn vriendin.

Net heeft er een incident met haar hond plaatsgevonden. Haar hond (kruising cane corso)heeft een kat gebeten. De hond was ontsnapt omdat haar zoontje de knip niet op de poort had gedaan. Nu was daar de politie bij gekomen en de eigenaar van de kat zei dat dit niet de 1e x was. Dat klopt, hij heeft 1x eerder een kat gebeten. Maar daar is nooit een melding van gemaakt. De hond is 10 jaar oud en is echt hartstikke vriendelijk en heeft geen kwaad in zich. Kan ook overweg met andere honden. 

 

Alleen mijn vriendin is erg bang dat straks haar hond in beslag wordt genomen of ingeslapen moet worden. Want ja het is een 'vechthond' in de ogen van de politie. De politie gaf aan dat het naar de rechter van commissaris ging? 

Al met al wat kan er in zo'n situatie gebeuren met de hond? Ze is echt verdrietig en bang. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Zijn de katten dood gebeten dan?

" Zijn de katten dood gebeten dan? "

Nee de eerste kat niet. Dit is ook al jaren geleden gebeurd. De kat van vanavond is naar de DA. Ze weet nog niet wat er precies mee aan de hand is. 

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Hij zal niet in beslag genomen worden, hoor. Gebeurt niet zo snel. 

" Hij zal niet in beslag genomen worden, hoor. Gebeurt niet zo snel.  "

Dan kan ik haar in ieder geval een beetje gerust stellen. Bedankt!

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin (  Ozjin .

Hond pakt kat, kan iedere hond doen, heeft niet direct te maken met een hoog risico hond...zeg tegen je vriendin dat er een oplossing moet gebeuren dat de hond niet kan ontsnappen uit de tuin...

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

Haar hond heeft een kat gebeten, daar wordt niet zo zwaar aan getild. Ze zal de kosten moeten betalen, misschien ook een schadevergoeding en misschien krijgt ze een waarschuwing en moet ze maatregelen nemen dat de hond niet meer kan ontsnappen.

" Hond pakt kat, kan iedere hond doen, heeft niet direct te maken met een hoog risico hond...zeg tegen je vriendin dat er een oplossing moet gebeuren dat de hond niet kan ontsnappen uit de tuin... "

Bedankt voor je reactie! Gelukkig maar! Dat gaat ze zeker ook doen! 

honden page profiel Gladys , Tyson (RIP) & Ace Gladys , Tyson (RIP) & Ace

" Haar hond heeft een kat gebeten, daar wordt niet zo zwaar aan getild. Ze zal de kosten moeten betalen, misschien ook een schadevergoeding en misschien krijgt ze een waarschuwing en moet ze maatregelen nemen dat de hond niet meer kan ontsnappen. "

Bedankt voor je reactie! Ja de kosten zijn voor haar. En ze gaat er zeker voor zorgen dat de hond niet meer kan ontsnappen! 

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Je kunt niet zomaar voorspellen wat de maatregelen gaan zijn na dit incident. Wat dus helaas niet het eerste was. 

Dat ligt er helemaal aan hoe er daar plaatselijk tegen hr(Hoog Risico) honden wordt aan gekeken. 

Zonder gevolgen zal het voor je vriendin en Haar hond in elk geval niet zijn. 

Het is mogelijk dat de hond een muilkorf gebod gaat krijgen. En Dat er een fors hek om de tuin moet. En zelfs misschien dat de hond een verplichte gedragstest moet ondergaan. 

Want men kan redeneren : vandaag was het een kat, morgen kan het een kind of andere hond zijn. 

Kortom, als men herhaling niet volledig kan uitsluiten, zouden verder gaande maatregelen wellicht opgelegd gaan worden. ..... 

Ze zullen heus niet zomaar de hond in beslag nemen (je woont in Nederland toch?) Maar enige vrijheids beperking zal wellicht een eis kunnen zijn

 

 

Volgende forumvraag: Relax o dog/relax o pet
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^