Jaloezie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LisaLisa

Hee iedereen,

Ik heb even een vraagje. Koda (Duitse herder, 8 maanden) laat geregeld gedrag zien waarvan ik denk dat het jaloezie is. Door de week heen doe ik alles met Koda en ben ik echt zijn baasje. In het weekend komt mijn vriend altijd en die loopt mee en speelt wat met Koda, maar is niet echt zelfstandig bezig met hem (trainen, voeren of lopen). Het begint inmiddels vaste prik te worden dat Koda gaat blaffen, aan mijn vriends kleding gaat sjorren en zich tussen ons in wurmt. Als ik er wat van zeg en hem weg stuur druipt Koda met een zucht af, maar naar mijn vriend luistert hij niet. Ik heb wel het idee dat Koda mijn vriend leuk vindt, want als hij komt wordt hij enthousiast jankend en kwispelend begroep onder veel afgelebber, maar als hij er is heeft Koda altijd gekke streken naar hem. Hij pakt altijd zijn pet af, springt tegen hem op en hapt in zijn kleren. Dit doet hij niet bij andere mensen die op bezoek komen. 

Wat kan dit zijn en hoe kunnen we dit het beste aanpakken? Over een paar maanden wonen we samen, dus brengt hij ook veel meer tijd met Koda door.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin (  Ozjin .

Wil graag aandacht van je vriend.....wil er bij horen als jullie zitten en de hond wringt zich er tussen...als je dat niet wilt geef een goed bot aan de hond en wijst een rustiger plek aan tot deze niet meer zo anthousiast is, echt jaloezie zie ik niet....meer graag aandachtvan je vriend en bij jullie zijn.

honden page profiel LisaLisa

Dankje Willemijn! Ik hoop dat dat het is! Juist doordat hij ook nogal happerig en vervelend (lees irritant voor hem) is naar mijn vriend was ik bang dat het negatief was en wie weet zelfs erger zou worden als hij bij ons woont. Maar volgens de planning gaat mijn vriend juist meer met Koda doen en altijd wanneer hij kan meelopen. En juist omdat je altijd hoort dat een herder zich vooral aan 1 persoon gaat hechten zag ik het al helemaal voor me dat mijn vriend straks niet meer bij mij in de buurt mag komen omdat ik ´van Koda ben´. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin (  Ozjin .Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin ( Ozjin . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin (  Ozjin .

" Dankje Willemijn! Ik hoop dat dat het is! Juist doordat hij ook nogal happerig en vervelend (lees irritant voor hem) is naar mijn vriend was ik bang dat het negatief was en wie weet zelfs erger zou worden als hij bij ons woont. Maar volgens de planning gaat mijn vriend juist meer met Koda doen en altijd wanneer hij kan meelopen. En juist omdat je altijd hoort dat een herder zich vooral aan 1 persoon gaat hechten zag ik het al helemaal voor me dat mijn vriend straks niet meer bij mij in de buurt mag komen omdat ik ´van Koda ben´.  "

Je hond is nog heel jong, hanteer de zelfde regels.....ik heb zelf een duitse herder gehad, een herder is er voor het hele gezin, zijn geen eensmanshonden....en tuurlijk kiest de hond, maar dat is vaker met anderen honden ook zo...als jullie beiden met de hond werken, vormen jullie een eenheid als gezin....als je merkt dat als je vriend een arm om je heen legt of wat dan ook en de hond wordt vervelend, stuur je de hond gerust weg, geef een goed bot waar die zijn energie in kwijt kan....samen zelfde regels in huis hanteren.   Op het moment js je vriend een bezoeker, logisch dat de hond het niet ziet als nog een baasje....als je vriend straks bij je woont en jullie samen er zijn voor de hond gaat dat heus goed....ik heb een newfoundlander, ben alleen, ik ben het baasje, komt er bezoek dan is de hond erg gericht, blijft er iemand een weekend dan is het al heel anders, vandaar hanteerd dezelfde regels en ga er rustig mee om als je vriend vaker er is.

honden page profiel BaileyBailey 3 doggies

honden foto van Bailey

" Hee iedereen,Ik heb even een vraagje. Koda (Duitse herder, 8 maanden) laat geregeld gedrag zien waarvan ik denk dat het jaloezie is. Door de week heen doe ik alles met Koda en ben ik echt zijn baasje. In het weekend komt mijn vriend altijd en die loopt mee en speelt wat met Koda, maar is niet echt zelfstandig bezig met hem (trainen, voeren of lopen). Het begint inmiddels vaste prik te worden dat Koda gaat blaffen, aan mijn vriends kleding gaat sjorren en zich tussen ons in wurmt. Als ik er wat van zeg en hem weg stuur druipt Koda met een zucht af, maar naar mijn vriend luistert hij niet. Ik heb wel het idee dat Koda mijn vriend leuk vindt, want als hij komt wordt hij enthousiast jankend en kwispelend begroep onder veel afgelebber, maar als hij er is heeft Koda altijd gekke streken naar hem. Hij pakt altijd zijn pet af, springt tegen hem op en hapt in zijn kleren. Dit doet hij niet bij andere mensen die op bezoek komen. Wat kan dit zijn en hoe kunnen we dit het beste aanpakken? Over een paar maanden wonen we samen, dus brengt hij ook veel meer tijd met Koda door. "

Hoi Lisa,

Ik begrijp wat je bedoeld.

Kun je bv als je vriend komt hem het eten laten geven.

Jouw vriend loopt mee met de wandeling zeg je.

Kun je hem Koda niet geven en dat hij hem beet houdt.

Misschien een buidel kopen die hij om doet met snoepjes en dan onderweg wat oefeningen doen door je vriend.

Dus gewoon onderweg lekker oefeningen doen.

Ook thuis bij jouw kan je vriend oefeningen doen.

Natuurlijk wel op dezelfde manier die jij ook doet. 

Consequent zijn met wat Koda wel of niet mag hij zit misschien nu ook een beetje in de leeftijd dat hij kan(gaan..) puberen..?

Misschien ook leuk voor je vriend om samen met Koda op cursus te gaan altijd leuk en versterkt de band.

Zelf heb ik jaren herders gehad 4 Duitse herders en een Canadese herder.

Mijn ervaring is wel zo dat je als het er op aan kwam een voorkeur voor 1 baasje(dat was ik) maar verder helemaal gek waren op mijn partner!!!!!!

Maar op het strand bv als ik verder weg liep dan was het heel duidelijk....dan wilde ze bij mij zijn omdat ik er het meest mee deed en het meest thuis was.

Heel veel succes komt vast helemaal goed!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

 

honden page profiel BaileyBailey 3 doggies

honden foto van Bailey

Trouwens prachtige foto!!!

Wat een lieverd om te zien!!!!!!!!!!!!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Misschien vindt Koda je vriend nog erg spannend, wat het happen zou verklaren, misschien ziet hij hem ook nog een beetje als indringer, maar wel een leuke indringer waar je mee kunt spelen.

Als ik je vriend was, zou ik een vaste routine met de hond aanhouden, zoals bij binnenkomst bijv. eerst een zoekspel of verstopspel of een wandeling en daarna is het dan ook klaar.

 

Jenna is ook een hond die "jaloers" kan reageren en zich tussen ons wringt. Wij zeggen dan altijd zoiets als, "jaja jij wordt heus niet vergeten", stellen haar even gerust.

Een bot in zo'n situatie lijkt me prima.

 

Ik denk dat als jullie eenmaal samenwonen en je vriend meer dingen met hem doet, het wel goed komt.

honden page profiel DidyDidy 3 doggies

honden foto van Didy

Na 8 Duitse Herders moet ik zeggen dat de een meer voorkeur gaf aan mijn man en de ander aan mij.

Dat heb je vaak, want het zijn echte bazen honden.

Maar dat wil niet zeggen dat de ander geen goede band kan hebben met de hond, in tegendeel, wat jou hond laat zien, is juist erg positief gedrag.

Hij is gewoon erg blij om jou vriend te zien, hij heeft hem gemist.

Het is natuurlijk wel een lastige leeftijd 8 maanden een puber, dus ik zou dat bijtgedrag van hem wel aanpakken door hem iets van een kluif aan te bieden en er mag ook best een keer een nee of foei geroepen hoor, daar krijgt hij niks van.

Wat ik je ook kan aanraden is om je vriend vooral meer dingen met je hond alleen te doen, wandelingen, voer geven en wat al eerder werd genoemd een cursus.

 

honden page profiel LisaLisa

Bedankt voor jullie reacties! Ik ga zeker met mijn vriend overleggen hoe hij meer kan doen met Koda en ze daarbij dan ook 1 op 1 tijd kunnen hebben. 

En het happen pak ik al vanaf het begin aan hoor! En daar reageert hij ook direct op (af en toe protesteert hij eerst even door terug te praten) en het stopt dan direct, maar als mijn vriend het doet gaat Koda dus door.

Als hij voorkeur voor mij blijft houden vind ik dat helemaal niet erg (ik blijf altijd zijn echte baasje), maar ik wil wel dat hij ook luistert naar mijn vriend.  

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

heeft je vriend ervaring met honden en hun communicatie?

 

wb het happen, ik denk dat er niet alleen geleerd moet worden dat happen niet de bedoeling is, maar allereerst naar de oorzaak van het happen gekeken zou moeten worden.

Ik ga er nog steeds van uit dat het een bepaalde opwinding/spanning is, en je op opwinding het beste reageert met zelf kalm te blijven en zo nodig de hond uit de situatie haalt, en zo nodig even geruststeld. 

Bijv. als het happen bij het begroeten van de hond gebeurd, zou je vriend hem kalm kunnen ontmoeten, en niet te overdreven wild en enthousiast. 

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

" heeft je vriend ervaring met honden en hun communicatie?
 
wb het happen, ik denk dat er niet alleen geleerd moet worden dat happen niet de bedoeling is, maar allereerst naar de oorzaak van het happen gekeken zou moeten worden.
Ik ga er nog steeds van uit dat het een bepaalde opwinding/spanning is, en je op opwinding het beste reageert met zelf kalm te blijven en zo nodig de hond uit de situatie haalt, en zo nodig even geruststeld. 
Bijv. als het happen bij het begroeten van de hond gebeurd, zou je vriend hem kalm kunnen ontmoeten, en niet te overdreven wild en enthousiast.  "

Daar heb een heel goed punt.

Het is een nog jonge hond van 8 maanden, die zijn grenzen nog niet goed kent.

Hij is ws dolblij als hij jou vriend dan ziet en in zijn opwinding daar over komt dan dat hap gedrag.

Goede tip, om je vriend hem rustig en kalm te benaderen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Daar heb een heel goed punt.
Het is een nog jonge hond van 8 maanden, die zijn grenzen nog niet goed kent.
Hij is ws dolblij als hij jou vriend dan ziet en in zijn opwinding daar over komt dan dat hap gedrag.
Goede tip, om je vriend hem rustig en kalm te benaderen. "

ja ik denk dat het belangrijk is dat te realizeren, het is een jonge enthousiaste hond, die nog niet precies weet wat hij moet doen, en hoe te reageren in bepaalde situaties bij iemand die hij nog niet helemaal door en door kent.

honden page profiel LisaLisa

" heeft je vriend ervaring met honden en hun communicatie?
 
wb het happen, ik denk dat er niet alleen geleerd moet worden dat happen niet de bedoeling is, maar allereerst naar de oorzaak van het happen gekeken zou moeten worden.
Ik ga er nog steeds van uit dat het een bepaalde opwinding/spanning is, en je op opwinding het beste reageert met zelf kalm te blijven en zo nodig de hond uit de situatie haalt, en zo nodig even geruststeld. 
Bijv. als het happen bij het begroeten van de hond gebeurd, zou je vriend hem kalm kunnen ontmoeten, en niet te overdreven wild en enthousiast.  "

Mijn vriend is opgegroeid met een labrador kruising, maar weet verder niet veel over honden communicatie. 

Het happen is al vanaf het begin heel extreem geweest. Toen hij jonger was kon ik ook niet met hem spelen zonder dat hij ging opspringen en ging happen. Wanneer hij opgewonden werd (wat vrij snel gebeurt) begin hij direct te happen en dit heb ik eindeloos met een speeltje aanbieden geoefend. Nu pakt hij in dit soort gevallen een speeltje bij mij en andere mensen, maar bij mijn vriend blijft hij happen. Ik denk dat jullie gelijk hebben met het te wild en enthousiast begroeten, want mijn vriend doet ook te blij als hij Koda weer ziet, maar dat maakt hem waarschijnlijk alleen nog maar gekker. Ik heb eerder gevraagd of hij hem wilde negeren totdat hij rustig was, maar daardoor leek hij nog opdringeriger te worden. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Mijn vriend is opgegroeid met een labrador kruising, maar weet verder niet veel over honden communicatie. Het happen is al vanaf het begin heel extreem geweest. Toen hij jonger was kon ik ook niet met hem spelen zonder dat hij ging opspringen en ging happen. Wanneer hij opgewonden werd (wat vrij snel gebeurt) begin hij direct te happen en dit heb ik eindeloos met een speeltje aanbieden geoefend. Nu pakt hij in dit soort gevallen een speeltje bij mij en andere mensen, maar bij mijn vriend blijft hij happen. Ik denk dat jullie gelijk hebben met het te wild en enthousiast begroeten, want mijn vriend doet ook te blij als hij Koda weer ziet, maar dat maakt hem waarschijnlijk alleen nog maar gekker. Ik heb eerder gevraagd of hij hem wilde negeren totdat hij rustig was, maar daardoor leek hij nog opdringeriger te worden.  "

Negeren bij binnenkomen zal te frustrerend zijn voor Koda. Gewoon binnenstappen en rustig/blij zeggen, hallo Koda oid, en daarna gewoon rustig jas uit doen e.d.  En pas als Koda rustig is, een denkspel oid met hem doen bijv. of een boswandeling of wat dan maar ook iets is wat ze leuk vinden  en duidelijk is voor Kody. Wild stoeien snapt hij misschien niet helemaal en gaat vandaaruit happen? 

honden page profiel BaileyBailey

honden foto van Bailey

Wat je misschien ook kunt proberen.

Dit was een algemene tip op de honden school.

Als je vriend binnen komt want voer-brokjes op de grond te gooien waar door de hond is afgeleid van jouw vriend.

En je vriend rustig blijven bij binnen komst en de hond toch proberen te negeren tot dat deze rustig doet.

Misschien hij  daarna ook wat brokjes geven zodat hij de hond  bv kan laten zitten of liggen.(wat oefeningen op een positieve manier)

Dan krijgt hij daarna toch positieve aandacht en tevens krijgt hij een beloning voor goed gedrag.

Win win situatie....

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^