Hond uitlaten via loopband?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon

honden foto van Arran & Aedon

Na wat zoeken op Netflix kwam ik een documantairereeks tegen over grote evenementen, waarbij de eerse aflevering ging over (de voorbereidingen) van de hodenshow Westminster.

 

Hierbij zag je een aantal flinke amerikanen die i.p.v. te gaan wandelen met de hond; de hond hun bewegeing gaven door hem/haar op de loopband te laten lopen.

 

Maar dit is toch geen manier van uitlaten waar de hond voldoening uithaald?

ze kunnen niet hun eigen tempo bepalen, snuffelen etc.

 

Worden die loopbanden dan puur gebruikt voor het ''onderhouden'' van de conditie, zodat de hond er sportief uitziet?

 

Wat denken jullie?

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

Tja Amerika, geen tijd, wel een hond, dus dan maar zo.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en OginWillemijn _ baasje van Bams _ en Ogin 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

voor revalidatie is het een goed hulpmiddel.....amerika zijn de steden niet zo geschikt voor een hond, en het is voor geen ene hond een prettig middel de loopband inplaats van een wandeling buiten....ik loop ook op de loopband binnen....buiten is het toch aangenamer.

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon

honden foto van Arran & Aedon

" voor revalidatie is het een goed hulpmiddel.....amerika zijn de steden niet zo geschikt voor een hond, en het is voor geen ene hond een prettig middel de loopband inplaats van een wandeling buiten....ik loop ook op de loopband binnen....buiten is het toch aangenamer. "

Ondanks dat de steden niet zo geschikt zijn voor honden zie je in films, docu's etc dat mensen daar wel met hun honden uitgaan.

De mensen in de documantaire woonden in de buitenwijken/platteland dus de ruimte om hun hond uit te laten hebben ze wel.

 

Klopt, voor revalidatie is het een prima hulpmiddel. goed voor het opbouwen van de spiermassa.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en OginWillemijn _ baasje van Bams _ en Ogin 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Tuurlijk lopen mensen daar ook met hun hond hoor, het is niet inplaats van meestal.....

honden page profiel KeesKeesgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Kees

Ik heb het op tv wel eens gezien. Ik vind t best griezelig. Het is mi zeker geen vervanging voor lekker de buitenluchtjes opsnuffen. Maar misschien wel voor revalidatie.

 

Wat mij tegenstaat is dat de hond geen keus heeft, dat ding loopt dus hij moet lopen.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Ja, op sommige hondensportevenementen is het ook een sportonderdeel. Veel mensen hebben ze in huis. Het is ideaal om de hond netjes in conditie te houden. Een loopband dient echter NIET ter vervanging van de normale wandelingen. Ik ken niemand die er puur een heeft ter vervanging van de wandelingen. Een gewone loopband voor mensen zou ik niet aanraden, wel bijvoorbeeld een slatmill, die wordt echt aangedreven door de hond zelf. De hond bepaalt het tempo. Loopt de hond niet, draait de band niet. De hond kan stoppen of langzamer gaan wanneer hij dat wil. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Nouja als je bijv. in Wisconsin of Minnesota woont en het is winter kan je soms niet naar buiten, dus dan zou het voor sommigen wel een uitkomst kunnen zijn. Het hangt ook van de hond zelf af, en natuurlijk niet ter vervanging van het lekker buiten snuffelen.

honden page profiel Sadi en baasje Sadi en baasje 3 doggies

honden foto van Sadi en baasje

Sommige mensen koppelen ten onrechte het hele 'uitlaten' aan fysieke beweging/uitdaging. 

Het hele mentale gedeelte valt jammer genoeg vaak weg net als mensen die hun hond in de tuin of op het erf 'uitlaten'.

Want de hond heeft toch genoeg ruimte? 

 

Ik ken enkel 2 mensen die hun hond op de loopband laten lopen om fysieke redenen maat deze gaan ook gewoon wandelen , de loopband is geen vervanging voor hun gelukkig. 

 

Hun doen de honden trouwens ook niet vast maken ze gaan eraf waneer ze het beu zijn. 

 

honden page profiel Sadi en baasje Sadi en baasje 3 doggies

honden foto van Sadi en baasje

Sadi heeft een heel groot erf met ook een deel gras en aangrenzend enkele weilanden , enorm veel ruimte dus , maar toch gaan we wandelen ondanks dat ze veel loopt over het erf of door de weilanden crosst.

Ik weet zeker moest zij enkel op het erf blijven ze doodongelukkig word ze word elke wandeling nog helemaal zot van plezier.

Ik vind het echt heel jammer dat mensen hun hond op bijvoorbeeld eenloopband enzo zettemom minder te moeten gaan lopen. 

Naar mijn idee doe je dan echt de hond te kort.

Ook onbegrijpelijk eigenlijk want juist het wandelen maalt een hond toch zoveel leuker dan een kat bijvoorbeeld?  

Toch zie je veel mensen even vlug omdat het moet en datln nog met de gsm aan de hand voor dat ene bericht op face book ofzo.

 

Sorry mijn frustratie ,maar niet geheel off topic sealed

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Amerikanen kijken sowieso toch anders naar honden dan wij, geloof ik. 

Je ziet soms ook in het programma van C.M. dat de mensen écht niet gewend zijn te wandelen met hun honden.....   En áls ze dan buiten lopen, houdt C.M. ze ook nog kort aan de knie...

Ik heb ook wel eens een rassen programma gezien waar in de Yorkshire terrier  serieus werd voorgesteld als een hond die niet naar buiten hoefde, dus ideaal was om in een flat te houden...  hp-cry  Dan doet hij zijn behoefte zijn hele leven op puppypads.

Zo triest.

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

Amerikanen staan nu eenmaal niet bekend om hun gezond verstand hp-angel

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah 3 doggies

honden foto van Silla en Bo & Yunah

Dit gaat dan wel niet per se over de loopband maar in Engeland en Ierland kijken ze ook heel anders naar honden en er zit alleen maar "een beetje" water tussen. Ik heb daar vrienden en ik heb er zelf gewoond en men vond/vind het heel vreemd dat ik 3 of 4 keer per dag met de hond(en) ging lopen. Het is daar heel normaal om de hond of in de achtertuin alles te laten doen en het "echte" uitlaten is dan een soort van feestje in het weekend of ze laten de hond de voordeur uit en dan gaan ze de hele dag naar werk/weg en loopt de hond de hele dag in de wijk (Ierland). Ik kan me dus best voorstellen dat ook in de VS mensen denken "maar hij heeft toch gelopen". hp-sleephappy cultuurverschil, denk ik. 

honden page profiel Dutch Auti ...Dutch Auti ... 3 doggies

honden foto van Dutch Auti ...

Zo'n loopband kan misschien bij revalidatie effectief zijn.

Maar uit eindelijk heeft elke hond het nodig om buiten lekker te lopen en te snuffelen.

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon

honden foto van Arran & Aedon

Wauw veel berichten al!

Wat leukhp-shiny

 

@Kees, dat is dus precies wat ik ook dacht. Zelfs als de hond niet meer door wilt lopen of van tempo wilt wisselen dan kan dat niet en zal de hond gewoon door moeten lopen. Persoonlijk vind ik dat toch wel erg dwingend.

 

@Hannah, hoe bedoel je precies een sport onderdeel? een beetje hetzelfde als de hond mee zou doen aan agility of flyball? Die flatmill is dan inderdaad wel een beter alternatief!

 

@Dobry, daar had ik nog helemaal niet aan gedacht. In de wintermaanden zou dit inderdaad wel een goede vorm van beweging zijn als er buiten niet gewandeld kan worden.

 

@Sadi, tja die telefoon in de hand. Jet is helaas steeds normaler om die erbij te hebben als je iets gaat doen. Bij mij in de buurt loopt bijna niemand meer zonder. Vaak zie je dan dat de hond er ook maar een beetje bij staat. Niet echt wandelen meer.

 

@Jantien, Ik ben het in zekere zin met je eens, maar helaas zie ik ook in Nederland genoeg mensen die een klein hondje nemen om er vervolgens niet mee te gaan wandelen, want ' hij loopt toch al genoeg in huis?' echt zo jammer, want ook die kleintjes genieten enorm van een lekkere wandeling.

 

@Sila worden de honden daar eigenlijk niet heel vervelend van? (lees: druk, klierig etc?) of doen ze dan nog andere dingen met hun honden?

 

 

 

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^