Wandelen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MaaikeMaaike

honden foto van Maaike

Hoe lang mag dat nou?

Ik lees veel verschillende dingen van 10 minuten per maand tot 1 minuut per week.

Joep is een Boomertje en dus klein, dat verschilt dan ook weer met een grotere pup. 

 

En willen jullie eens meedenken met een schemaatje ( ongeveer)

Ik slaap sowieso naast de bench tot hij alleen kan 's nachts.

Ik moet 's ochtends de kinderen naar school brengen en wil hm de eerste tijd niet alleen laten. Dus hij gaat lekker mee op de fiets ( in een mand). Dan pas 's middags om 2 uur ze weer ophalen. En op maandag zwemles aan het eind van de middag, dan gaat ie ook mee. Verder ben ik eigenlijk altijd wel thuis. 

Ik las steeds 1 uur wakker = 2 uur slapen klopt dat?

 

honden page profiel chayenne & dolcineachayenne & dolcinea

honden foto van chayenne & dolcinea

Bij mij op cursus vertelde ze me 5 min per maand maar ook ik werd er gek van want de een zegt dit de ander dat. Hou je een beetje aan richtlijnen maar kijk vooral ook goed naar je pup wat wel en niet kan. Ook al geven ze dit natuurlijk niet geweldig aan. 

 

Het slapen weet ik niet precies.. Dolcinea ging namelijk uit der zelf heel veel slapen... Hele makkelijke pup oeps.. embarassed

 

Ik wens je veel plezier met de voorpret, altijd leuk. En volg graag verhalen. Ik heb zelf ook nog een pup bijna 7 maanden dus vraag gerust over pup dingen al zal ik niet alles weten smile

 

Vergeet niet dat de bench rustig en goed moet worden aangeleerd en niet iedere hond bestemd is voor een bench de mijne werd helemaal gek erin dus toen maar los gedaan als ik weg ging en nog nooit tot nu toe gesloopt gaat meestal gewoon slapen of liggen 

honden page profiel Renée met TroyRenée met Troy

honden foto van Renée met Troy

Onze pup is nu 16 weken. Afgelopen 2-3 weken deden we wandelingen van 45 minuten. Hij was als we dat niet deden ongelooflijk druk. Beter langer rechte stukken wandelen dan dat puppy binnen half de meubels sloopt door energie teveel.

honden page profiel Pascale&KahlúaPascale&Kahlúa

honden foto van Pascale&Kahlúa

Met mijn pup heb ik me er nooit zo heel strikt aan gehouden. Zeker als ze niet aan de lijn lopen, lekker los door het bos met regelmatig een pauze kan het geen kwaad, ze kunnen dan namelijk zelf hun tempo betalen. Met 3.5 maanden hadden we een 1 u durende wandeling, ging prima, de dagen daarna gewoon extra rustig aan doen. Kijk dus gewoon naar wat je pup aan kan, je moet tóch heel vaak naar buiten voor het zindelijk maken, dus als je 8 keer 5 minuten loops lijkt mij dat prima, maar je kan ook eens een 5 minuten wandeling overslaan en de keer daarna 10 minuten lopen. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Hoe lang mag dat nou?

Ik las steeds 1 uur wakker = 2 uur slapen klopt dat?
 

Niks schema's. Elke hond is anders en heeft andere behoeften, een andere drive, een andere lichaamsbouw, andere uitdagingen nodig, enz.

Dus kijk gewoon naar je eigen hond, waar ie voldaan van wordt, waar ie zich prettig bij voelt. 

Belangrijker dan de duurtijd van een wandeling, is het soort activiteit. Fel spelen (met zwenkbewegingen, afremmen, springen, uitschuiven,...) is veel meer belastend dan gewoon wandelen, in een drafje lopen, wat rondsnuffelen. Dus hou daar rekening mee.

 

Met slapen gaat het eigenlijk hetzelfde. Sommige honden slapen veel, andere helemaal niet. En de ene dag is de andere niet. Leg er niet te veel druk op. Wil je graag wat rust inbouwen, zorg dan voor een rustige omgeving (niet te veel lawaai en opwinding in huis), neem zelf even een pauze en de pup volgt wel... hp-smile

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Genoeg advies gekregen zie ik......een hond hier heeft nimmer geslapen, en zeker als pup niet, nu ze ouder wordt denk ik....watte slapen....en ik heb op het moment een jonge hond hier die er wat van kan, ook als pup zijnde, kijk naar je pup, niet oververmoeien, niet te lang laten spelen met anderen honden als ze nog zo klein zijn, wat al is aangegeven, wendingen , remmen enz is niet goed voor een pup....en mooi meenemen smorgens naar school...metje kids...leer wel je pup dat tie ook eens alleen moet blijven....dat kan je ook al leren als je thuis bent door naar een andere ruimte te gaan en je pup even alleen is, bouw het rustig op het alleen zijn.

honden page profiel VeraVera

honden foto van Vera

Kijk naar je pup. Elke pup is anders en ook elke eigenaar. 

Als je na het wandelen ziet dat je pup nog druk is, ga je de volgende keer wat langer. Begint die tijdens de wandeling te zwalken (soort van dronkemansloopje, kunnen ze niet meer recht blijven) dan ben je eigenlijk al te lang onderweg. Dan til je hem op en doe je het daarna wat rustiger aan.

 

Ziva had inderdaad vrij snel een slaapritme te pakken. Ik kon er bijna de klok op gelijk zetten. 's Ochtends 2 uur wakker, dan 2 uur slaap, daarna telkens 1 uur wakker, 2 uur slaap.

Maar ook hier, kijk naar je pup. Als die uitzichzelf zijn rust pakt, laat hem dan lekker slapen wanneer en zolang hij wil. Wordt hij na een lange periode wakker te zijn geweest, baldadig, begint te bijten, stout te zijn en gaat hij maar door, dan heb je er een die even hulp nodig heeft om te leren zijn rust te pakken. Zorg dat hij dan de kans krijgt om aan je voeten, in de bench/puppyren of een rustig kamertje in slaap te vallen en zo lang te slapen als hij nodig heeft. Maar als hij volgens 'het schema' twee uur moest slapen en hij is na anderhalf uur wakker, ga hem dan niet dwingen door te slapen. 

Volgende forumvraag: Puppy eet eigen poep
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^