Help, hond plast en poept in huis

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Soraya Soraya

Hallo allemaal, 

 

Wij zitten met een complex probleem en hopen dat jullie misschien met een frisse blik goede tips hebben.

Ik heb zelf een jackrussel van bijna 2 jaar. Mijn vriend heeft 2 chihuahua's van 5 jaar en 6 jaar. 

Het probleem gaat om de chihuahua van 6 jaar. Haar leven al heeft zij het vertikt om buiten te poepen, ze doet het alleen binnen op een matje of buiten in de tuin. Daar is in het begin als puppy een "hondenfluisteraar" bij geweest, pillen van de dierenarts, maar niks hielp. En eigelijk is er toen bij de situatie neergelegd.

Wij wonen niet samen,  maar mijn vriensd komt regelmatig met zijn honden hierheen voor een paar dagen. Zijn honden kregen een matje in de keuken in de keuken om hun behoefte te doen en mochten in de tuin, net zoals thuis. Na een tijd hebben we besloten dat we zijn honden ook zindelijk wilde maken, want mijn hond is dat ook, die gaat regelmatig uit dus zij konden gewoon mee. 

Dus matje weg en niet meer in de tuin. De ene heeft dat heel goed gedaan, maar uiteraard een paar ongelukjes. Maar die andere.... Die verzet zich met alles er tegen. Ze plast en poept gewoon in huis. En heel bewust. Bijvoorbeeld ik wil haar de riem om doen, ze kijkt me aan en gaat zo zitten plassen. Je kan een uur met dr gaan wandelen, dan houdt ze dr poep op, ze komt binnen en dan doet ze er alles aan om stiekem in een hoekje te kunnen poepen. 

Ze gebruikt haar poep en plas ook om duidelijk te maken dat ze het ergens niet mee eens. Bijv als mn vriend gaat werken vanuit mij dan kan je er op rekenen dat het de hele dag drama is, dan plast en poept ze overal in huis. Van de keuken tot aan de gang en zelfs in de mandjes. 

Laatst zaten ze in de keuken (daar zitten ze als ze alleen zijn) ze hadden er een matje liggen en ze konden zelfs in de tuin want de deur stond op een kier en echt de hele keuken was onder geplast en gepoept. En niet op het matje. Want hij was de hele dag weg (werk) 

Als ik haar zeg bijv in haar mand te gaan of niet de brokjes op te eten enz. Dan gaat ze ook plassen... 

Zo zijn er heel veel voorbeelden, er zit geen vooruitgang in, het lijkt alleen maar erger te worden. 

Even nog wat achtergrondinformatie. Ze zijn dus wel 6 jaar op hun wenken bediend en verwend. Vooral door de ex van mn vriend, vanaf het moment dat zij is weggegaan hebben ze haar nooit meer gezien, terwijl ze natuurlijk wel erg aan haar gehecht waren. 

Zelf heb ik het idee dat de hond het liefst in haar eigen huis wilt blijven, dat ze niet bij mij wilt zijn en mij persoonlijk ook niet mag. Ze doet dit gedrag ook bij mn vriend hier in huis. Dit gedrag heeft ze ook in haar eigen huis maar wel minder en minder heftig. 

Afgezien van een gedragstherapeut inschakelen wat wij wel willen gaan doen, zouden we graag jullie mening en tips horen. 

 

Alvast bedankt 

 

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Ik zou heel simpel zeggen, terug naar de basis.

Dus, de e hond weer als pup behandelen, naar ieder slaapje, eten, spelen, of wat dan ook uitlaten, zodat ze de kans niet meer krijgt om binnen te plassen.

Wil je haar riempje omdoen, til haar maar op, dan plassen ze en poepen ze meestal niet en hup naar buiten.

Zet s'nachts een wekker en een keertje uit laten.

Maar dit heeft natuurlijk alleen zin als jou vriend dit ook doet thuis.

6 jaar en nog niet zindelijk, zal niet vanzelf gaan ben ik bang.

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

En nog even een aanvulling, natuurlijk doet ze het heel bewust, ik bedoel zichzelf ontlasten in huis, er is haar nl. 6 ! jaar niks anders geleerd, daar kan je de hond niks aan verwijten.

Logisch gevolg van...

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik ga met Didy mee.

Maar het kan ook wezen dat de hond het gewoon buiten niet kan door spannend vinden.

Dan nog waar de hond oorspronkelijk vandaan komt. Als ze als pup zijnde geen goede basis hebben gehad, dan blijven er vaak hun hele leven ergens problemen.

 

Ik zou het plassen en poepen in huis dus niet gaan zien als een bewust iets, er zit hoe dan ook iets achter. Een hond gaat echt niet denken: oh daar moeten we gaan wandelen, ik plas vast in huis, dan hoef ik niet mee.

honden page profiel Soraya Soraya

Bedankt voor je reactie. 

Plassen doet ze zelfs als je haar oppakt, dan sproeit het gewoon overal naar toe. 

Dat ze zich ontlast in huis, ja dat doet ze al 6 jaar dat begrijp ik. Maar ze doet het wel 6 jaar netjes op een hannddoekje. Nu ligt er een handdoekje voor dr en gaat ze gewoon overal in huis en dat doet ze vooral als er iets gebeurd wat haar niet aanstaat. Dat bedoel ik met bewust. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Je vergeet dat een hond plaats gebonden leert.

Iets wat ze bij je vriend thuis wel kan, snappen ze op een andere plaats vaak niet.

 

Vroeger ging onze eerste maltezer op een bak en daarin lagen kranten. Toen we verhuisden ging de bak mee, maar de hond snapte in het nieuwe huis niet wat de bedoeling was van die bak, hebben het hem ook nooit meer kunnen leren. Maar hij was ook al op leeftijd en wat dementerende.

 

Ik zou dus zoals Didy zegt, terug gaan naar de basis en doen alsof het een pup is. Zorgen dat ze gewoonweg de kans niet krijgt om binnen te plassen en poepen. 

Als je geluk hebt, wordt ze zindelijk , met pech blijven dit doen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

 broekje in huis aan doen, je kan niet je hele huis laten bevuilen door een hond die het vertikt om buiten de behoeftes doen...het zal een heel werk zijn wat je nu moet gaan doen,,  beginnen met de vroege ochtend, broekje uit doen, en naar buiten mee, wandelen, al is het drie kwartier, thuis weer die broek aan en wel de broek passend zo dat tie als die poept de drol in de weg zit, ook honden zijn schoon op zich zelf hoor, en dan ga je ieder uur er mee naar buiten, heel veel werk, broek aan en uit...ook snachts, binnen aan houden, doet de hond buiten wat, belonen....en hou dat eens een poosje vol.

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

Ik vraag me werkelijk af hoe dit gegaan zou zijn als de hond een kilo of 50 had gewogen?!undecided

 

In de eerste zinnen schrijf je al dat ze haar hele leven al het vertikt om buiten te poepen, daar is het dus al fout gegaan.

Ga eens na (of eigenlijk je vriend want jou schuld is het niet) of dit geaccepteerd was wanneer het een (middel) grote hond was geweest.

 

Je/jullie zullen hier enorm veel tijd in moeten steken! 

Daarin ga ik mee met Didi , ga terug naar de basis en behandel de hond als pup én als hond.

 

Succes , vooral voor jou erg vervelend! 

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon

honden foto van Arran & Aedon

Ik ga mee met bovenstaande reacties!

 

Toch vraag ik me af; wat nou als ie dat doekje/ puppy pad/ krant etc buiten neerlegd als jullie gaan wandelen? Aangezien ze daar wel haar behoeftes op heeft willen doen.

 

Zoiets zou je dan ook nog kunnen afbouwen.

 

Geen idee of het werkt. Het was gewoon even een gedachte die los kwam, maar wie weet kun je er iets mee?

 

In ieder geval heel veel succes en probeer vooral rustig te blijven hoe moeilijk dat ook is

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Zou het kunnen dat ze zich nog niet veilig voelt bij jou en misschien buiten ook niet?

 

 

Ik ga mee met de anderen bij de basis beginnen, niet alleen met het zindelijk maken, maar ook met vertrouwen winnen. Ik zou haar gaan behandelen als een hond die je net hebt, als een herplaatser dus. En vandaaruit een paar regeltjes toepassen zoals:

houding en stem altijd rustig naar de hond toe

niet naar de hond toelopen of optillen, maar haar naar jou laten komen

hond in alle rust laten eten, en slapen

geen druk op de hond leggen

 

Om haar wat zelfverzekerder te maken kan je leuke denk- en zoekspelletjes met haar doen, daarbij zorgen voor succes. Probeer een vriendschapsband met haar op te bouwen, en haar aan te voelen, kijk ook goed wat ze zelf aangeeft met haar lichaamstaal en wat ze daarmee wil zeggen. Als je googled op hondentaal of dog language vind je heel veel voorbeelden. 

http://kynoblog.com/artikelen/kalmerende-signalen-de-kunst-van-het-overleven

 

 

 

 

 

honden page profiel BaileyBailey

honden foto van Bailey

" Bedankt voor je reactie. 
Plassen doet ze zelfs als je haar oppakt, dan sproeit het gewoon overal naar toe. 
Dat ze zich ontlast in huis, ja dat doet ze al 6 jaar dat begrijp ik. Maar ze doet het wel 6 jaar netjes op een hannddoekje. Nu ligt er een handdoekje voor dr en gaat ze gewoon overal in huis en dat doet ze vooral als er iets gebeurd wat haar niet aanstaat. Dat bedoel ik met bewust.  "

Aanvullende tip misschien.

Misschien de handdoekjes gebruiken die jou vriend ook thuis gebruikt.

Ik zou haar ook inderdaad als een pup behandelen zoals men deze ook probeert zindelijk te maken.

(dag en nacht)

En oppakken bij het uitlaten en dan pas de riem op doen.

Zorg dat je een handdoekje of iets beet hebt dat ze je niet onder kan plassen.

Meteen tussen haar achterpootjes houden.

Je zegt dat je denkt dat zij je niet mag.

Probeer haar extra aandacht te geven en dat jij voorlopig ook even haar eten(of  bvsnoepjes of kluifje) geeft bij jou thuis en ook bij jou vriend.

 

 

honden page profiel Soraya Soraya

Bedankt voor jullie reacties, staan zeker dingen bij die we gaan proberen.

We gebruiken inderdaad dezelfde handoeken hier, hij neemt ze van huis mee. 

Ik heb haar eerst alleen bij hem thuis gezien, pas later is ze hierheen gekomen, ze kende me dus al.  Maar eerlijk is eerlijk, ze is nooit dol geweest op me.

Het is natuurlijk de eerste jaren mis gegaan, maar ja dat kan je helaas niet meer veranderen.

Ik heb het een tijd aangezien, maar voor mij is hier in huis wel de grens bereikt. Ik wil er alles aan doen en tijd insteken, maar ik laat niet meer een paar keer per dag mijn huis bevuilen.

Zelf denk ik dat sowieso haar in de bench zetten als ze alleen is, al een heleboel scheelt.

Wij zijn op een punt dat we echt moedeloos en gefrustreerd zijn.

Zij zijn nu thuis bij mn vriend en die vertelde me dat hij vanmorgen met ze is gaan wandelen. Ze komen thuis en er ligt thuis weer een drol.  Je kan geen minuut even je omdraaien want ze is slim genoeg om haar moment uit te kiezen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

begrijpelijk dat jullie gefrustreerd zijn, maar de hond krijgt dat natuurlijk ook wel mee, wat voor haar ook weer tot frustratie leidt, ja het is de eerste jaren niet goed begeleid, maar ik denk dat er toch stap voor stap wel verbetering kan komen, het belangrijkst lijkt me, is dat ze zich veilig voelt om haar behoeftes ook buiten te doen

 

als ze is wezen wandelen en wacht totdat ze op vertrouwd terrein is voelt ze zich waarschijnlijk toch te onveilig om ver van huis de tijd te nemen om rustig te gaan zitten en zich te ontlasten. 

 

hoe is haar dagindeling ongeveer? Is het erg druk daar waar gewandeld wordt?

 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Het lijkt me een lastige klus om zo'n eigenwijze 'drol' na zes jaar nog te leren dat het niet meer binnen mag. Misschien moet je ook inzetten op een vaste plek binnen waar ze mag ontlasten. Dan is een hondentoilet een idee? Die zijn in verschillende uitvoeringen te koop. Of je bouwt er zelf een:

 

 

Ook bestaat er een 'grasdoos', een hondentoilet met een stuk gras erin. Daar kun je een abonnement op nemen, dan worden de vuile dozen opgehaald en nieuwe bezorgd. De grasdoos wordt ook als trainingsmiddel gebruikt, dan kun je hem steeds wat meer naar de deur verplaatsen en op een gegeven moment zet je hem buiten. Misschien moet je dat dan in de zomer doen als de deur open staat, dan zal de neiging om in het najaar bij de dichte deur te gaan zitten blaffen "waar is m'n WC, ik kan er niet bij!' groter zijn...

https://www.grasdoos.nl/hond/

honden page profiel Soraya Soraya

" begrijpelijk dat jullie gefrustreerd zijn, maar de hond krijgt dat natuurlijk ook wel mee, wat voor haar ook weer tot frustratie leidt, ja het is de eerste jaren niet goed begeleid, maar ik denk dat er toch stap voor stap wel verbetering kan komen, het belangrijkst lijkt me, is dat ze zich veilig voelt om haar behoeftes ook buiten te doen
 
als ze is wezen wandelen en wacht totdat ze op vertrouwd terrein is voelt ze zich waarschijnlijk toch te onveilig om ver van huis de tijd te nemen om rustig te gaan zitten en zich te ontlasten. 
 
hoe is haar dagindeling ongeveer? Is het erg druk daar waar gewandeld wordt?
  
Haar dagindeling, mijn vriend werkt in ploegen (vroeg, laat en nacht) dus dat verschilt per 2 dagen. Ze gaat nu 3 keer per dag uit en krijgt in principe s morgens voer. Ze zijn hun hele leven al veel alleen, zo'n 10 uur per dag. Ze blijven gewoon in de woonkamer en er ligt een handdoek voor de ontlasting. Als mn vriend thuiskomt is er natuurlijk eerst aandacht voor de honden en gaan ze wandelen. 
Als ze hier zijn, dan is er meestal wel iemand thuis en is er meer structuur. Ze gaan dan 3 keer uit, waarvan 1 keer lang en als ze alleen zijn is dat maar voor een paar uurtjes. Verschil is dat ze bij mij in de keuken opgesloten wordt (met haar "broertje") ook daar heeft ze dan een handdoek. 
Bij mn vriend thuis is het erg rustig met wandelen en hier is het drukker zowel met andere honden als verkeer ed. Maar ze doet daar niet vaker haar behoefte buiten dan hier. 

 

honden page profiel Soraya Soraya

Wat we trouwens wel geprobeerd hebben om haar alleen en dus niet met de twee andere honden, hier voor op het veldje uit te laten. Dus echt alleen voor haar behoefte naar buiten en dan uitbundig prijzen als ze iets deed. 

Mn vriend heeft het idee dat ze makkelijker haar behoefte doet als ze alleen is en zonder afleiding. 

Maar ik woon in de stad en we hebben samen 3 honden, dus dat is niet praktisch. 

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

" Wat we trouwens wel geprobeerd hebben om haar alleen en dus niet met de twee andere honden, hier voor op het veldje uit te laten. Dus echt alleen voor haar behoefte naar buiten en dan uitbundig prijzen als ze iets deed. 
Mn vriend heeft het idee dat ze makkelijker haar behoefte doet als ze alleen is en zonder afleiding. 
Maar ik woon in de stad en we hebben samen 3 honden, dus dat is niet praktisch.  "

Misschien niet praktisch ,maar wel een handvat om mee  te beginnen. 

Ik zou dat handvat aanpakken en daar dus starten. 

 

honden page profiel BaileyBailey

honden foto van Bailey

" Wat we trouwens wel geprobeerd hebben om haar alleen en dus niet met de twee andere honden, hier voor op het veldje uit te laten. Dus echt alleen voor haar behoefte naar buiten en dan uitbundig prijzen als ze iets deed. 
Mn vriend heeft het idee dat ze makkelijker haar behoefte doet als ze alleen is en zonder afleiding. 
Maar ik woon in de stad en we hebben samen 3 honden, dus dat is niet praktisch.  "

Toch klinkt het juist heel positief!!

Zou daar juist wel iets mee doen.

ik zou haar toch apart uitlaten en haar zeer uitbundig belonen met een zeer aantrekkelijke beloning bv stukje kaas of worst.

Hier 4 honden en worden ook vaak apart uitgelaten zodat de aandacht even 1 op 1 is.

En ook juist iets is zodat je de band met haar kunt versterken is voor beide een win win situatie.

 

honden page profiel Soraya Soraya

" Toch klinkt het juist heel positief!!
Zou daar juist wel iets mee doen.
ik zou haar toch apart uitlaten en haar zeer uitbundig belonen met een zeer aantrekkelijke beloning bv stukje kaas of worst.
Hier 4 honden en worden ook vaak apart uitgelaten zodat de aandacht even 1 op 1 is.
En ook juist iets is zodat je de band met haar kunt versterken is voor beide een win win situatie.
  "
 
Voor de duidelijkheid dit hebben we al enige tijd geprobeerd. 
En het werd er binnen niet minder van. Sterker nog uit plichtsbesef deed ze een heel klein plasje buiten (complimenten enz) zodat ze weer naar binnen kon. 
 
Ik ben best heel vasthoudend en blijf gerust buiten in de regen als ze niks doet. 
Tja het is een moeilijke kwestie en we zullen een hele lange adem moeten hebben. Het zou fijn zijn als we zouden zien dat er wat vooruitgang zou zijn. Nu gaat het max 1 a 2 dagen goed en dan weer mis. 

 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

"  
Voor de duidelijkheid dit hebben we al enige tijd geprobeerd. 
En het werd er binnen niet minder van. Sterker nog uit plichtsbesef deed ze een heel klein plasje buiten (complimenten enz) zodat ze weer naar binnen kon. 
 
Ik ben best heel vasthoudend en blijf gerust buiten in de regen als ze niks doet. 
Tja het is een moeilijke kwestie en we zullen een hele lange adem moeten hebben. Het zou fijn zijn als we zouden zien dat er wat vooruitgang zou zijn. Nu gaat het max 1 a 2 dagen goed en dan weer mis. 
"

En toch moet je het blijven doorzetten, dat het weer mis gaat, moet geen reden zijn om het dan maar weer op te geven. Zo gek is het ook niet dat het mis gaat, het hondje moet dit ook echt nog helemaal leren! Dus gewoon naar buiten, iedere twee uur en dan opbouwen. Tis vervelend, maar je moet er even doorheen en en nu ook echt doorzetten.

 

Wat goed is, dat ze wel iets doet buiten! En ze begrijpt dat jij dat fijn vindt én ze een beloning krijgt. Dat is ook positief en ook daarmee moet je verder gaan. Benoem je het ook? Zeg je ook "Goed zo, plasje buiten!!!' ? Want dan kun je binnen ook gaan zeggen als er een plas of een drol is dat het buiten moet. Leg de papiertjes waarmee je het schoonmaakt in de tuin, gooi ze buiten de deur op een plek waar je langs komt en ze het kan ruiken, en je weer kunt zeggen "Goed zo, plasje buiten!'... maar goed, ik geloof dat ik dit al had geschreven.

 

Je hebt nu heel veel tips gehad, ik hoop dat e er echt iets mee kunt en gaat doen.

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

Ik snap het niet ...hoe kan je (je vriend) nu toestaan dat je hond het al 6 jaar binnen doet? 

Dit had echt niet gebeurd als de hond een herderof groter ofzo was geweest, waarom dan nu wel?

Het diertje moet als h8nd behandeld worden en als hond zindelijk gemaakt worden. 

Echt hoor het kan echt als je maar volhoud. 

En het ook echt wilt ..... 

honden page profiel Soraya Soraya

" Ik snap het niet ...hoe kan je (je vriend) nu toestaan dat je hond het al 6 jaar binnen doet? 
Dit had echt niet gebeurd als de hond een herderof groter ofzo was geweest, waarom dan nu wel?
Het diertje moet als h8nd behandeld worden en als hond zindelijk gemaakt worden. 
Echt hoor het kan echt als je maar volhoud. 
En het ook echt wilt .....  "

Dat is precies mijn gedachte hoor (en mijn frustratie) en het is niet alleen zo gegaan met het zindelijk maken, ook op andere fronten. Wat dat betreft is er al veel gewonnen, ze worden nu als hond gebehandeld. 

Maar ja, het is nu eenmaal gebeurd en nu zit ik (wij) met de ellende.

Zelf heb ik hiervoor een Boerenfox van 16 jaar gehad en nu dan bijna 2 jaar een Jackrussel. Ik vind het dus eerlijk gezegd behoorlijk frustrerend dat ik nu met slechte opvoeding van een ander in mn maag zit  terwijl ik zelf zo mn best gedaan heb.

 

Maar allemaal super bedankt voor jullie tips! Wij zijn er al een paar maanden mee bezig, en eigelijk op een doodpunt voor ons gevoel, maar we moeten een nog langere adem hebben.... 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

succes! 

En inderdaad het is een hond, dus zal ze het fijn vinden als ze ook als hond behandeld wordt. Een hond is een sociaal dier, met eigen gevoelens, en communicatie.  Ze zich veilig, geliefd en begrepen voelen, en leuke dingen doen samen met de baas.

 

Hoe gaat het eigenlijk tussen de honden onderling? (Je schreef dat ze buiten meer geneigd is haar behoefte te doen als de andere honden er niet bij zijn)

honden page profiel Soraya Soraya

Toen ze ongeveer 1 jaar was heeft ze er "broertje" bijgekregen. Ze spelen vrij zelden met elkaar, ze gedogen elkaar.

Buiten blaft ze naar andere honden of ze nou los is of aan de lijn. Ze gaat er niet naar toe als je haar aanspreekt, maar kijkt nog wel even achterom om te gaan blaffen. 

Met mijn hond is het in het begin heel moeilijk geweest, ze vlogen hem aan, blaffen, grommen enz enz. Dat is nu wel een stuk beter gelukkig. Als mijn hond wilt spelen met dr, dan gaat ze grommen en happen om aan te geven dat ze dat niet wilt. 

Eigelijk is ze gefocust op mijn vriend, zij is zijn prinses en wil gewoon het liefste de hele dag bij hem zijn en zijn aandacht krijgen. Maar dan wel in dr eentje. Als de andere twee erbij komen dan gaat zij weg en ze zal er ook niet bijkomen. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Toen ze ongeveer 1 jaar was heeft ze er "broertje" bijgekregen. Ze spelen vrij zelden met elkaar, ze gedogen elkaar.
Buiten blaft ze naar andere honden of ze nou los is of aan de lijn. Ze gaat er niet naar toe als je haar aanspreekt, maar kijkt nog wel even achterom om te gaan blaffen. 
Met mijn hond is het in het begin heel moeilijk geweest, ze vlogen hem aan, blaffen, grommen enz enz. Dat is nu wel een stuk beter gelukkig. Als mijn hond wilt spelen met dr, dan gaat ze grommen en happen om aan te geven dat ze dat niet wilt. 
Eigelijk is ze gefocust op mijn vriend, zij is zijn prinses en wil gewoon het liefste de hele dag bij hem zijn en zijn aandacht krijgen. Maar dan wel in dr eentje. Als de andere twee erbij komen dan gaat zij weg en ze zal er ook niet bijkomen.  "

 

misschien is ze toch heel onzeker en wil daarom zoveel aandacht van je vriend? Het kan in elk geval geen kwaad om haar wat te doen te geven, in de vorm van hersenwerk, vaak wordt probleemgedrag daardoor ook minder. Ook genoeg kauwmateriaal werkt ontspannend.

 

https://hersenwerkvoorhonden.nl/

 

Is er bekend of ze van een goede fokker komt?

 

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^