Zindelijk maken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DesireeDesiree

Goedemiddag

Wij hebben nu 9 dagen een dwergkees van 5 maanden in huis als 2e hond.

In de auto kwamen we erachter dat ze al 5 maanden oud was.

Maar vanaf dag 1 poept en plast ze in de bench als we weg zijn en thuis en snachts.

Snachts loop ik altijd voor niks buiten doet ze niks maar wel in de bench.

Krijgt 3x eten en na half 6 niks meer alleen belonings snoepjes.

Verplicht ook iedere 2 uur naar buiten maar zonder succes vaak

Wordt er beetje hopeloos van

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Misschien zat ze ook bij haar kweker altijd in bench ? Dan denkt het beestje dat dát haar ontlastingsruimte is.....wees aub niet boos als het gebeurd. 

Moet ze ook in de bench van jullie ?  Kan ze niet in kleine ruimte met kranten op vloer ?

Normaal moet een pup van vijf maand al zindelijk zijn hoor, dus waar ze van komt.....dat slechte moeten jullie nu bekopen en wegwerken.

Gaat lukken maar vraagt tijd en haal haar verdekke UIT de bench of ze blijft onzindelijk.

Mijn mening...hp-angel   

honden page profiel DesireeDesiree

Ik kan haar nog niet los laten lopen als we weg zijn ze pakt alles van de kinderen kauwt op alles wat ze tegen komt enz. Als we thuis zijn staat die open en als we naar boven gaan allemaal of weg dan gaat die dicht loop overdag iedere 2 uur buiten zowiezo half uur ongeveer na der eten enzo maar na 9 dagen nog niet echt verbetering gezien

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Dan moet je ge?oon volhouden met buitengaan . Komt goed hoor .....ook doen zoals met kleine pup, direct na eten, na spelen, na slapen.....ja er is werk aan hoor om hondje zindelijk te maken.

Ik begrijp dat je haar kort in bench steekt, maar doe aub ook spulletjes vd kindjes in de hoogte zoveel mogelijk.

Als de kindjes spelen, dan mag ze vrij zeg je , in de dag ? begin dan met STOP of AF te zeggen als ze die wilt afpakken of erop gaat kauwen. 

Succes hoor, ben benieuwd hoe je het gaat doen en vooral of je genoeg geduld gaat hebben ? 

Liefde wordt rap irritatie en boosheid als je het al druk hebt . 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

5 maanden en nog maar kort bij jullie, wennen voor beiden, blijf belonen , en hou het vol..zorg dat als je de hond voor de laatste keer uitlaat dat tie gepoept heeft, vijf/half zes eten, en dan probeer je om een uur of tien nog een ronde te lopen....dat is savonds en voor de nacht, op de dag zal de hond ook een ritme moeten zoeken, van plassen enpoepen, en de gewenning dat tie bij jullie net is, geen te grote zorgen maken, heus als je zo doorgaat valt het kwartje opeens.....en toch ook snachts er uit nog een keer, misschien een twee weekjes bij de jonge hond blijven zodat je merkt dat tie uit moet...komt heus goed....

honden page profiel DesireeDesiree

Gister avond uitgelaten geplast gepoept 2x maar toch lukt t der niet maar ze poept ook bewust in de bench en als ze daar niet in kan poept ze expres op kussen van de andere hond en voor ik der kan op pakken is het er al uit

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Zo te lezen komt ze niet van een verantwoorde Fokker.  Je pup doet exact wat ze al van bij haar geboorte geleerd heeft,  namelijk ontlasten in een kooi. 

Je kunt dat enkel jezelf kwalijk nemen,  niet de pup. 

Heel veel tijd,  geduld en liefde is al wat je haar moet aanbieden.  

 

honden page profiel Billie en GreetBillie en Greet

honden foto van Billie en Greet

" Gister avond uitgelaten geplast gepoept 2x maar toch lukt t der niet maar ze poept ook bewust in de bench en als ze daar niet in kan poept ze expres op kussen van de andere hond en voor ik der kan op pakken is het er al uit "

Wat staat dit er cru.

Je zult het zindelijk maken op moeten bouwen.

Hondje is 5 maanden maar heeft nog niet veel opvoeding gehad lijkt mij.

Veel geluk met je hondje.

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

" Gister avond uitgelaten geplast gepoept 2x maar toch lukt t der niet maar ze poept ook bewust in de bench en als ze daar niet in kan poept ze expres op kussen van de andere hond en voor ik der kan op pakken is het er al uit "

Dit vind ik wel moeilijk om te lezen.. Je hondje weet niet beter door een slechte start (slechte fokker). Die heeft geleerd zich te ontlasten in de bench/eigen plek. Begin net als met een pup van 8 weken. Na spelen/eten/slapen ed even naar buiten. Super blij zijn als ze buiten ook maar iets doet, gelijk belonen. Als ze binnen iets doet; negeren en opruimen. Probeer te gaan zien wanneer ze iets gaat doen, sommige honden draaien eerst een rondje of snuffelen over de grond bijv. 

 

Als je te laat bent elke keer maak de tijd die er tussen zit korter, geef gewoon geen kans eigenlijk om het binnen te doen. Als het dan eenmaal goed gaat kan je langzaamaan de tijd verlengen. 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

" Dit vind ik wel moeilijk om te lezen.. Je hondje weet niet beter door een slechte start (slechte fokker). Die heeft geleerd zich te ontlasten in de bench/eigen plek. Begin net als met een pup van 8 weken. Na spelen/eten/slapen ed even naar buiten. Super blij zijn als ze buiten ook maar iets doet, gelijk belonen. Als ze binnen iets doet; negeren en opruimen. Probeer te gaan zien wanneer ze iets gaat doen, sommige honden draaien eerst een rondje of snuffelen over de grond bijv. 
 
Als je te laat bent elke keer maar de tijd die er tussen zit korter, geef gewoon geen kans eigenlijk om het binnen te doen. Als het dan eenmaal goed gaat kan je langzaamaan de tijd verlengen.  "

De irritatie is er al, denk niet dat dat hondje nog veel respijt krijgt.....dom dom dom op zo een adres aan te kopen.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Hondje is niet gesocialiseerd en heeft ook geen zindelijkheidstraining gehad. Daar kan het hondje niets aan doen en alleen de verkoper van de pup te verwijten.

 

Training van voren af aan beginnen. Na slapen, spelen, eten direct optillen en naar plaats brengen waar je hondje zijn behoefte mag doen. Nu zijn de sluitspieren van blaas en anus nog  niet sterk genoeg om urine en poep op te houden.

 

Normaliter staat men lang op een wachtlijst voor een dwergkees; men weet dan exact wanneer de pup geboren is. Heb je het nestje en de moederhond gezien? In welke plaats heb je de pup gehaald?

 

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Hoe kan het dat je pas in de auto erachter kwam dat het hondje al 5 maanden oud was?

Dat betekent dat je vooraf het hondje nog nooit eerder had gezien, of er wat vanaf wist.

En in combinatie met dat het hondje niets kent, alleen in de bench plast/poept, dan is het bijna zeker dat ze van een slechte broodfokker komt. 

 

Daar kan je hond niets aan doen, hij is alleen geboren om flink winst te maken voor de verkoper.

Je spreekt zelf met weinig respect voor je hondje, dus ik neem aan dat het een soort van impulsaankoop was en dat je nu al niet meer weet wat je er eigenlijk mee moet.

Zulk soort hondjes kom je helaas veel tegen op marktplaats als 2e, 3e handsje.

 

Maar misschien is het niet zo, en bedoel je het anders als dat het overkomt. 

Dan moet je beseffen dat je pup nog nooit iets heeft geleerd, waarschijnlijk niet gesocialiseerd is, en hierdoor levenslang probleem gedrag kan hebben.

Dit valt nog redelijk in goede banen te leiden als je hier goed mee omgaat, veel tijd en geduld voor het hondje hebt, en weet waar je mee bezig bent.

 

honden page profiel Melissa wittemanMelissa witteman

honden foto van Melissa witteman

Mag ik vragen hoe je er in de auto pas achter kwam dat dit beestje 5 maanden oud is? 

 

Zindelijk maken is niet makkelijk. Constant naar buiten na eigenlijk elke handeling. Na het slapen. Eten. Drinken. Spelen. Etc. En belonen als het buiten goed gaat. 

Het hondje doet echt geen dingen met “opzet” om jullie maar te pesten. Hij weet gewoon niet beter omdat het hem niet is geleerd. Aan jullie de taak om dit hem te leren. 

 

Er kan niet verwacht worden dat je een hondje ergens ophaald met 5 maanden. Die zo te merken niet anders gewend is dan een hok of bench dat deze nu precies doet wat jij van hem verwacht. Het is een jong beestje die de hele wereld nu nog moet gaan ontdekken. 

 

Ik ben ook wel benieuwd. Je zegt dat jullie wel allemaal weg zijn op momenten. Hoelang zijn jullie dan weg? Wordt dit ook opgebouwd?  

honden page profiel LolaLola

Je hond is pas net bij je.. kalm... je moet hem wel een eerste kans geven. Je hebt je pup helaas bij een slechter fokker vandaan en daar zul je nu helaas zelf de prijs voor moeten betalen. Je hond kan hier niks aan doen. Laat het beestje eerst rustig wennen aan jullie en alles wat nieuw is. Zet er niet teveel druk achter. Vaste tijden uitlaten, desnoods elk uur. Bij elk plasje of poepje buiten flink belonen. Doet je hond binnen wat? Jammer dan, niet zeuren maar gewoon opruimen. Je hond moet helaas de basis nog leren dus je moet gewoon beginnen bij 0. De kans dat het bij dit hondje langer duurt omdat hij gewoon niks kent, is ook aanwezig. Bepaald gedrag afleren is lastiger dan aanleren. Maar nogmaals, daar is je pup 0.0 % schuld aan. 

 

Ik zou je hond ook in een ren doen ipv de bench, als je hond alleen is en dan zn behoefte doet en daar de hele tijd in zit, gaat die het ook niet leren. Heb je geen gang waar de hond kan waar niks kapot kan, schoenen enz gwn even opruimen of de keuken? Bijkeuken? 

 

Verder zou ik je hond ook eens filmen als je weg bent, kan hij wel goed alleen zijn? 

honden page profiel Heidi & NoortjeHeidi & Noortje

honden foto van Heidi & Noortje

" Gister avond uitgelaten geplast gepoept 2x maar toch lukt t der niet maar ze poept ook bewust in de bench en als ze daar niet in kan poept ze expres op kussen van de andere hond en voor ik der kan op pakken is het er al uit "

 


Wat bedoel je precies met ‘bewust’ en ‘expres’? Zoals het er nu staat klinkt het een beetje alsof je denkt dat je hond daar poept en plast om te pesten of zo, maar dat doet een hond heus niet.
Ze heeft duidelijk bij de fokker of verkoper geleerd dat ze in haar kooi moest poepen en plassen. Hoogstwaarschijnlijk omdat ze simpelweg geen andere mogelijkheid had. Triest, want normaal zal een hond niet snel zijn eigen slaapplek bevuilen. Ze kan het best leren buiten te doen, maar dat kost veel tijd en geduld, omdat ze een flinke achterstand heeft opgelopen.
Wat het kussen betreft, pups hebben wel vaker een voorkeur voor zachte plekjes. Mijn hond ging altijd op mijn schapenwollen kleedje voor ze goed zindelijk was. Het feit dat ze kennelijk wel degelijk naar een bepaalde plek gaat voor haar behoeften, geeft aan dat ze wel het instinct daarvoor heeft. Ze moet alleen leren wat wij mensen een geschikte plaats vinden.
Zoals hiervoor al gezegd, doe net als je bij een jong pupje zou doen. Steeds naar buiten, prijzen als ze het buiten doet, binnen goed in de gaten houden en proberen de signalen dat ze moet te leren herkennen. Inderdaad snuffelen, draaien, een bepaald loopje, zodra je denkt dat er wat gaat komen of ze gaat zelfs al ervoor zitten, hup, meteen oppakken en buiten zetten. En daar dan weer prijzen. En volhouden. Het zal waarschijnlijk wat langer duren, maar daar heb je indirect zelf voor gekozen.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Dit kwetsbare hondje vooral  niet straffen. Ongewenst gedrag negeren of ombuigen; zoals bij happen/bijten een botje of bijv. floss geven, waar wel in gebeten mag worden. Plas en poep zonder commentaar opruimen.

 

Gewenst gedrag belonen en benoemen bijv. Goed zo plas, goed zo los (ruilen voor een beloningssnoepje) etc.

 

Ik lees uit je tekst niet dat je maandenlang met liefde op deze pup hebt gewacht, zoals gebruikelijk bij goed befokte dwergkezen.

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" Gister avond uitgelaten geplast gepoept 2x maar toch lukt t der niet maar ze poept ook bewust in de bench en als ze daar niet in kan poept ze expres op kussen van de andere hond en voor ik der kan op pakken is het er al uit "

 

Ah! Je hebt nog een hond! Dat is handig, die kun je namelijk heel goed inzetten als voorbeeld voor je andere hond. Neem ze steeds samen mee naar buiten en beloon de andere hond steeds heel uitbundig met woorden en iets lekkers steeds als die iets doet. In mijn ervaring wordt een niet-zindelijke hond dan nieuwsgierig en zal heel snel erachter komen wat de bedoeling is en het voorbeeld gaan volgen.

 

Ik weet niet of je iets van een tuin hebt waar de honden dagelijks doorheen lopen? Als er een ongelukje gebeurt in huis, neem je het op met keukenpapier en gooi je het buiten op een plek waar de hond haar eigen ontlasting/urine kan ruiken als je langsloopt. Als ze er spontaan aan gaat snuffelen, zeg je 'goedzo, de poep/plasje is buiten'. Dat zeg je ook tegen je andere hond als die buiten iets doet. Je nieuwe hondje zal op een gegeven moment de link gaan leggen en snappen dat buiten beter is, en je er blij van wordt én dat ze iets lekkers krijgt.

 

Zorg voor voldoende kleedjes om in de bench en op kussens te kunnen gebruiken. Haal ook wat van die trainingskleedjes voor zindelijk worden van puppy's (goedkoop te krijgen bij o.a. Action), die kun je mooi onder een (fleece)kleedje op het hondenkussen doen. Kleedjes met Biotex wassen, daar zitten enzymen in die de geur van urine en ontlasting goed verwijderen, gewoon iedere keer verschonen als er iets gebeurt. Zo wordt de neiging om steeds weer op die plek te ontlasten/plassen ook weggenomen omdat de 'vertrouwde' geur er niet meer is, en wel buiten.

Volgende forumvraag: Welke tuig
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^