Puppy (7 mnd) braakt en heeft diarree

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

" Hallo ,dat heb ik niet van me zelf dat wordt mij uitgelegt .Dat die honden komen van stichtingen en slechte fokkers ..En die willen geld en die denken niet aan die arme beestjes. Niet allemaal maar die beesten worden niet goed behandeld .Ik ga hier op het forum niet de wijsneus uithangen dan ben ik zo weg.  "

Je laat onbewust wel uitschijnen dat alle buitenlandse stichtingen gewoon geldwolven zijn....omdat ge dat gehoord hebt ? moest je langer in de hondenwereld zijn dat weet ge dat ook “zgz goede fokkers “zieke pups durven afleveren. 

En buitenlandertjes kunnen even sterk zijn dan overfokte rassen.

Dit wilde ik maar even schrijven . Niks persoonlijks tegen jou .

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ben blij dat de pup ACE blijkbaar al beter is. Begrijp welgoed de angst van de baasjes. 

Hopelijk iedere dag wat beter , en geniet van je hondje hp-smile

honden page profiel LolaLola

Ik heb ook geschreven dat ze niet allemaal zo zijn . En voel me niet aan gesproken. Ik zeg enkel maar dat er fokkers zijn en stichtingen  en dat ze niet allmaal zo zijn .Maar doordat ze niet goed de verzorging krijgen bij sommige en daar wordt je van alle kanten voor gewaarschuwd... Ik ken gelukkig honden van Resceu en stichtingen !!die het wel goed doen OA Kluivert foundation. Maar ik heb er geen zin in discussie .Ik lees wel weer mee en daar wou ik het bijlaten. 

" Hallo, ik wil even melden dat honden kunnen braken met giardia infectie. Pukkie deed dat ook af en toe .Die heeft het 5keer gehad .En het is zo vreselijke parasiet. Dat als je hond geen goede weerstand heeft in zijn Darmen  ,,,,. dan ze dan keer op keer besmet worden. Er lopen honden van buitenland, die zijn dragers ,en doordat hun weerstand goed is kunnen ze wel andere honden besmetten . Je moet ook de hygiene in de gaten houden . Maar die wijsheid heb ik niet van me eigen. Die heb ik gevonden op Barfplaats . ik hoop dat hij het niet heeft en een gewoon griepje is . beterschap met je hondje  "

Zijn ontlasting wordt daar vandaag op getest dus het is even afwachten smile

" Ben blij dat de pup ACE blijkbaar al beter is. Begrijp welgoed de angst van de baasjes. 
Hopelijk iedere dag wat beter , en geniet van je hondje  "

Ik hoop ook dat het beter gaat. Voor nu al stukken beter in ieder geval! Bedankt! smile

honden page profiel LolaLola

Ik ben blij dat je dit schrijf ..Ik ben hier niet op het forum om de wijsneus uit te hangen. Ik ken zulke lievers van alle stichtingen .En gelukkig krijgen  ze een warm nestje .Maar er is  mij verteld dat het zo niet door kan gaan want de asiels en stichtingen.. die blijven hier zitten met de dieren .De beesten worden hier gedumpt omdat ze er niet meer helaas voor kunnen zorgen .Dat asiel in Rotterdam is er mee gestop....en dat  de mensen radeloos worden en zijn dat sommige lieverds gedupt worden aan palen gezet wordenof in vuilcontainers gedumpt .En die ziektes zijn er ook al , leischmania en hartworm ,mijn vriendin heeft ook zo een hondje uit Portugal, besmet met leischmania !!En gelukkig is die bij haar gekomen, zij wist wat er speelde dus werd er maatregelen genomen ..Maar mensen die niet het vermogen hebben om het betalen Die zijn wanhopig en dan worden somige geloosd.

honden page profiel LolaLola

" Zijn ontlasting wordt daar vandaag op getest dus het is even afwachten  "

Gelukkig maar , ik hoop het dat het meeval .

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Ik ben blij dat je dit schrijf ..Ik ben hier niet op het forum om de wijsneus uit te hangen. Ik ken zulke lievers van alle stichtingen .En gelukkig krijgen  ze een warm nestje .Maar er is  mij verteld dat het zo niet door kan gaan want de asiels en stichtingen.. die blijven hier zitten met de dieren .De beesten worden hier gedumpt omdat ze er niet meer helaas voor kunnen zorgen .Dat asiel in Rotterdam is er mee gestop....en dat  de mensen radeloos worden en zijn dat sommige lieverds gedupt worden aan palen gezet wordenof in vuilcontainers gedumpt .En die ziektes zijn er ook al , leischmania en hartworm ,mijn vriendin heeft ook zo een hondje uit Portugal, besmet met leischmania !!En gelukkig is die bij haar gekomen, zij wist wat er speelde dus werd er maatregelen genomen ..Maar mensen die niet het vermogen hebben om het betalen Die zijn wanhopig en dan worden somige geloosd. "

Anka, heel goed dat je dit ter sprake brengt. Zelf ben ik vorig jaar gestopt met hondentrainer zijn. Na heel veel jaren overigens dit met veel plezier gedaan te hebben. Steeds meer buitenlandertjes met grote gedragsproblemen op de training, afgeserveerd door kc,s.. En ik wist echt niet meer wat ik moest raden aan deze wanhopige mensen. Ja er zijn zeker goede, maar dus ook, en kennelijk ken ik die, volledig gedrags gestoorde hondjes. Ook in het buitenland zijn fokboerderijen, die fokken voor die domme westerlingen die wel kopen, die hondjes worden ook verkocht als zgn zwerfhondjes.....kassa. maar zoals gezegd, er zijn ook goede. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Gelukkig maar , ik hoop het dat het meeval . "

Gladys, ik hoop heel erg dat je hondje alleen van slag is door alle veranderingn en dat je veel plezier van hem gaat hebben. De band komt heel snel, zeker als je hond ziek is! Zorgen voor en zorgen om, dan houd je zo heel veel van hem of haar. Laat je de uitslag nog weten?

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Hallo ,dat heb ik niet van me zelf dat wordt mij uitgelegt .Dat die honden komen van stichtingen en slechte fokkers ..En die willen geld en die denken niet aan die arme beestjes. Niet allemaal maar die beesten worden niet goed behandeld .Ik ga hier op het forum niet de wijsneus uithangen dan ben ik zo weg.  "

Leishmania en hartworm is al in Limburg voorgekomen, dat komt door de zachte winters, de honden nemen dat niet mee, het klimaat zorgt daarvoor, de vliegjes denken niet aan grenzen, als er water is en geen vorst kan het hier ook komen.

 

Hartworm is ook niet besmettelijk.

Maar ik zit me nu op te winden om de onzin die jullie hebben gelezen, en dan denken dat dat waar is, zonde van mijn tijd..

 

Giardia komt heel vaak bij broodfok voor, niet buitenlandse honden.

 

honden page profiel LolaLola

Ik merk dat ik ook dan hier maar niet meer moet komen... als het al zonder van je tijd is ...Je bent er nou net zo een die zitten op andere forums ook!!! sorry dat ik het zeg 

" Gladys, ik hoop heel erg dat je hondje alleen van slag is door alle veranderingn en dat je veel plezier van hem gaat hebben. De band komt heel snel, zeker als je hond ziek is! Zorgen voor en zorgen om, dan houd je zo heel veel van hem of haar. Laat je de uitslag nog weten? "

Helaas ligt het daar niet aan. Ik heb net de uitslag gehad en het is dus Giardia. Morgen ga ik gelijk de kuur ophalen bij de DA. Hij heeft het dus al langer. Ben blij dat ik snel naar de DA ben gegaan! 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Gladijs, goed nu aan je dierenarts vasthouden , heus het komt goed al is het een hoop werk, licht ook degene in waar je de hond vandaan heeft zodat hun ook maatregelingen kunnen treffen, en misschien kunnen zij je ook helpen met de kosten, je hond had immers al diaree, dat heeft ze ook tegen je gezegd.....

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Dat is heel vervelend, ik weet niet of je meer dieren hebt, het is besmettelijk. Kijk ook voor jezelf uit! Het KAN voor mensen ook besmettelijk zijn. Dat wordt soppen en boenen en uitkijken, sterkte!

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Helaas ligt het daar niet aan. Ik heb net de uitslag gehad en het is dus Giardia. Morgen ga ik gelijk de kuur ophalen bij de DA. Hij heeft het dus al langer. Ben blij dat ik snel naar de DA ben gegaan!  "

Daar was ik al bang voor... 

Zorg dat je en antibiotica en de juiste wormenkuur heb voor giardia. 5 dagen panacur, 5 dagen (of 10, het is alweer een tijd terug  voor me) niks, 5 dagen panacur. Op 1 stukje laten poepen, niet meer op je wandelingen. Zorg dat je alle poep opruimt of goed begraaft met diarree. Niet in contact met andere honden laten. Altijd de kont schoonmaken met een washandje/babydoekje na het poepen. Alles wat wasbaar is, je kleedjes, speelgoed, wassen met azijn. Hond op de 5e dag van panacur en op de 5e dag van 2e deel wassen. Zorg dat de hond niet aan z'n eigen kont ruikt tussen poepen en schoonmaken. Doe na 3 a 4 weken na de laatste pil weer ontlasting onderzoek, niet eerder ivm valse positief/negatief omdat het te dicht op de kuur zit. Mocht er nogsteeds giardia zijn moet je dit herhalen. Zo heb ik het bij de 3e kuur gedaan, eerste 2 kuren had ik het schoonmaken van de kont en kleedjes verzuimd en zo bleef Joy zich besmetten. Hou hem trouwens of op je eigen voer of zet hem op vers vlees. Omdat de darmen minder voedingstoffen opnemen is het niet fijn als je verschillende merken geeft. Bij vers vlees word de zuurgraad (volgens mij) hoger en zitten sowieso geen granen etc in, giardia is gek op granen. Vandaar toen mijn keuze om haar op vers te zetten tot de giardia weg was. Daarna kreeg ze haar brokken weer. 

 

Het is helaas wel zo dat buitenlandse honden dit mee naar Nederland genomen hebben. Het probleem is alleen dat gezonde, volwassen honden alleen dragers zijn, zij worden zelden ziek. Maar puppy's en oude honden kunnen er wel ziek van worden, en zelfs, door uitdroging en doordat ze geen voedsel kunnen opnemen in de darmen kunnen ze ook uithongeren. Vandaar dat het een zeer vervelende en hardnekkige parasiet.

 

Veel succes! 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Erg vervelend, ik zou zeker de andere eigenaren in lichten, want je hebt grote kans dat die puppies het ook hebben, ze hebben bij elkaar gezeten, in contact geraakt met ontlasting, dus ik zou het zeker doorgeven.

Ik begrijp al niet dat ze niet wisten welke hond Giardia zou hebben, of diarree, en dan toch het hondje meegeven.

Maar daar heb je niks aan nu , dus hier wat tips wat je zelf kan doen.

Hygiënische maatregelen

Desinfecteren van de omgeving

Het is belangrijk om tijdens en na de behandelperiode de uitwerpselen van uw hond of kat direct op te ruimen, zodat uw dier (en andere dieren) er niet meer mee in contact kunnen komen. Daarnaast is het belangrijk om de omgeving van het dier goed te reinigen. Gladde oppervlaktes kunt u reinigen met ammonium. Tapijt en stoffen meubels, maar ook de manden, kleedjes en speeltjes kunt u reinigen met een stoomreiniger (5 minuten bij 70 graden of 1 minuut bij 100graden) of wassen op hoge temperatuur. Daarnaast is het belangrijk om ook de eet- en drinkbakken met kokend water te reinigen. Vergeet ook niet de auto te reinigen, wanneer uw dier hier regelmatig in vervoerd wordt.

Wassen van uw dier

Tevens is het belangrijk om uw dier te wassen met shampoo, het liefst op de laatste dag van de behandeling. Bij katten is dat lastiger dan honden en kan het wassen van slechts het perineum of achterhand ook volstaan. In de vacht van het dier kunnen zich namelijk nog cystes van Giardia bevinden die, door bijvoorbeeld oplikken, een herbesmetting kunnen veroorzaken. Met name bij langharige honden kan het helpen om de haren rond de anus kort te knippen, zodat dit gebied gemakkelijker kan worden schoongehouden. Giardia is besmettelijk ook voor mensen, dus is goede persoonlijke hygiëne is erg belangrijk. Het is daarom van belang uw handen grondig te wassen wanneer u uw hond of kat heeft geaaid of vast gehad.

 

Ik heb in mijn familie ook een hond gehad die Giardia had, daar zaten 3 honden bij elkaar, ze hebben de besmette hond goed schoongehouden, huis en kleedjes goed schoongemaakt (elke dag) en de andere honden hebben het niet gekregen.

Maar ik zou ook voorzichtig zijn met uitlaten, de ontalsting van je hond is nu besmettelijk voor andere honden, dus goed opruimen of op een plek laten poepen waar geen andere honden komen, oude honden en puppies kunnen dit sneller overnemen.

 

 

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Gladys

 

Nu weet je tenminste wat het is. Het is geen kattepis; Giardia is een zeer besmettelijke en hardnekkige parasiet.

 

Het zit nog niet bij jullie in huis. Houd de hygiënische maatregelen strikt aan; van het Specialistisch Medisch Centrum voor Dieren in Amsterdam https://www.mcvoordieren.nl/giardia-hond-kat

Aanvullend; maak na het ontlasten de anus van de hond schoon in verband met de kans op herbesmetting. Ruim de ontlasting van je hond buiten op of begraaf het. Neem een schepje mee. Een andere hond hoeft maar te ruiken aan de ontlasting van je hond en deze heeft het dan ook te pakken.

 

Bronvermelding van de maatregelen, die Yooop kopieert, is verplicht.

 

Ik zou die opvangmevrouw even goed laten weten dat ze "bedankt" wordt om een hond met ernstige diarree, dat vandaag Giardia blijkt te zijn, mee te geven met veel medische kosten en maatregelen die genomen moeten worden.. Het kan lang duren tot de Giardia weg is. Dat is dus geenszins in orde van mevrouw Rescue Dogs.hp-frustyhp-cryHet is onzorgvuldig, onverantwoord en laks om een zieke hond mee te geven. Zoals ik eerder al schreef; waarschijnlijk hebben of krijgen al haar honden Giardia. Opvangmevrouw moet hier ook van op de hoogte gebracht worden, zodat ze medische en hygiëne maatregelen treft.

 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Gladys
 
Nu weet je tenminste wat het is. Het is geen kattepis; Giardia is een zeer besmettelijke en hardnekkige parasiet.
 
Het zit nog niet bij jullie in huis. Houd de hygiënische maatregelen strikt aan; van het Specialistisch Medisch Centrum voor Dieren in Amsterdam https://www.mcvoordieren.nl/giardia-hond-kat
Aanvullend; maak na het ontlasten de anus van de hond schoon in verband met de kans op herbesmetting. Ruim de ontlasting van je hond buiten op of begraaf het. Neem een schepje mee. Een andere hond hoeft maar te ruiken aan de ontlasting van je hond en deze heeft het dan ook te pakken.
 
Bronvermelding van de maatregelen, die Yooop kopieert, is verplicht.
 
Ik zou die opvangmevrouw even goed laten weten dat ze "bedankt" wordt om een hond met ernstige diarree, dat vandaag Giardia blijkt te zijn, mee te geven met veel medische kosten. Het kan lang duren tot de Giardia weg is. Dat is dus geenszins in orde van mevrouw Rescue Dogs. Het is onzorgvuldig, onverantwoord en laks om een zieke hond mee te geven. Zoals ik eerder al schreef; waarschijnlijk hebben of krijgen al haar honden Giardia.
  "

Sorry Loesje, ik dacht dat ik het erbij gezet had, medpets.nl stond het.

Ja ik zou de kosten verhalen bij de stichting, dit is echt belachelijk!

honden page profiel aya-ayaaya-aya

honden foto van aya-aya

"  Zelf ben ik vorig jaar gestopt met hondentrainer zijn. Na heel veel jaren overigens dit met veel plezier gedaan te hebben. Steeds meer buitenlandertjes met grote gedragsproblemen op de training, afgeserveerd door kc,s.. En ik wist echt niet meer wat ik moest raden aan deze wanhopige mensen. Ja er zijn zeker goede, maar dus ook, en kennelijk ken ik die, volledig gedrags gestoorde hondjes. Ook in het buitenland zijn fokboerderijen, die fokken voor die domme westerlingen die wel kopen, die hondjes worden ook verkocht als zgn zwerfhondjes.....kassa.  "

triestig ....

honden page profiel LolaLola

Veel beterschap, hondje is gelukkig bij jullie gekomen ....verwen hem maar lekker is goed voor hem .????

" Gladijs, goed nu aan je dierenarts vasthouden , heus het komt goed al is het een hoop werk, licht ook degene in waar je de hond vandaan heeft zodat hun ook maatregelingen kunnen treffen, en misschien kunnen zij je ook helpen met de kosten, je hond had immers al diaree, dat heeft ze ook tegen je gezegd..... "

Ja ga ik ook zeker doen! Ik heb haar geprobeerd te bellen maar ze neemt niet op helaas. Ik ga in ieder geval morgen gelijk alles in gang zetten voor Ace.

" Dat is heel vervelend, ik weet niet of je meer dieren hebt, het is besmettelijk. Kijk ook voor jezelf uit! Het KAN voor mensen ook besmettelijk zijn. Dat wordt soppen en boenen en uitkijken, sterkte! "

Nee ik heb geen andere dieren. Wel een zoontje van 3 jaar. Dus morgen ga ik gelijk alles schoonmaken en wassen.

" Erg vervelend, ik zou zeker de andere eigenaren in lichten, want je hebt grote kans dat die puppies het ook hebben, ze hebben bij elkaar gezeten, in contact geraakt met ontlasting, dus ik zou het zeker doorgeven.
Ik begrijp al niet dat ze niet wisten welke hond Giardia zou hebben, of diarree, en dan toch het hondje meegeven.
Maar daar heb je niks aan nu , dus hier wat tips wat je zelf kan doen.
Hygiënische maatregelen
Desinfecteren van de omgeving
Het is belangrijk om tijdens en na de behandelperiode de uitwerpselen van uw hond of kat direct op te ruimen, zodat uw dier (en andere dieren) er niet meer mee in contact kunnen komen. Daarnaast is het belangrijk om de omgeving van het dier goed te reinigen. Gladde oppervlaktes kunt u reinigen met ammonium. Tapijt en stoffen meubels, maar ook de manden, kleedjes en speeltjes kunt u reinigen met een stoomreiniger (5 minuten bij 70 graden of 1 minuut bij 100graden) of wassen op hoge temperatuur. Daarnaast is het belangrijk om ook de eet- en drinkbakken met kokend water te reinigen. Vergeet ook niet de auto te reinigen, wanneer uw dier hier regelmatig in vervoerd wordt.
Wassen van uw dier
Tevens is het belangrijk om uw dier te wassen met shampoo, het liefst op de laatste dag van de behandeling. Bij katten is dat lastiger dan honden en kan het wassen van slechts het perineum of achterhand ook volstaan. In de vacht van het dier kunnen zich namelijk nog cystes van Giardia bevinden die, door bijvoorbeeld oplikken, een herbesmetting kunnen veroorzaken. Met name bij langharige honden kan het helpen om de haren rond de anus kort te knippen, zodat dit gebied gemakkelijker kan worden schoongehouden. Giardia is besmettelijk ook voor mensen, dus is goede persoonlijke hygiëne is erg belangrijk. Het is daarom van belang uw handen grondig te wassen wanneer u uw hond of kat heeft geaaid of vast gehad.
 
Ik heb in mijn familie ook een hond gehad die Giardia had, daar zaten 3 honden bij elkaar, ze hebben de besmette hond goed schoongehouden, huis en kleedjes goed schoongemaakt (elke dag) en de andere honden hebben het niet gekregen.
Maar ik zou ook voorzichtig zijn met uitlaten, de ontalsting van je hond is nu besmettelijk voor andere honden, dus goed opruimen of op een plek laten poepen waar geen andere honden komen, oude honden en puppies kunnen dit sneller overnemen.
 
 
  "

Bedankt voor de tips Yooop! Ik heb haar geprobeerd te bellen maar helaas neemt ze niet op. Morgen probeer ik het nog een keer. Morgen ga ik ook gelijk alles schoonmaken. Ik heb namelijk geen desinfecterende schoonmaakmiddelen in huis op dit moment. 

" Gladys
 
Nu weet je tenminste wat het is. Het is geen kattepis; Giardia is een zeer besmettelijke en hardnekkige parasiet.
 
Het zit nog niet bij jullie in huis. Houd de hygiënische maatregelen strikt aan; van het Specialistisch Medisch Centrum voor Dieren in Amsterdam https://www.mcvoordieren.nl/giardia-hond-kat
Aanvullend; maak na het ontlasten de anus van de hond schoon in verband met de kans op herbesmetting. Ruim de ontlasting van je hond buiten op of begraaf het. Neem een schepje mee. Een andere hond hoeft maar te ruiken aan de ontlasting van je hond en deze heeft het dan ook te pakken.
 
Bronvermelding van de maatregelen, die Yooop kopieert, is verplicht.
 
Ik zou die opvangmevrouw even goed laten weten dat ze "bedankt" wordt om een hond met ernstige diarree, dat vandaag Giardia blijkt te zijn, mee te geven met veel medische kosten en maatregelen die genomen moeten worden.. Het kan lang duren tot de Giardia weg is. Dat is dus geenszins in orde van mevrouw Rescue Dogs.Het is onzorgvuldig, onverantwoord en laks om een zieke hond mee te geven. Zoals ik eerder al schreef; waarschijnlijk hebben of krijgen al haar honden Giardia. Opvangmevrouw moet hier ook van op de hoogte gebracht worden, zodat ze medische en hygiëne maatregelen treft.
  "

Ja nu kan ik inderdaad aan de slag en alles in gang zetten! Ik ga haar morgen weer bellen en hopen dat ze opneemt! En natuurlijk alles schoonmaken en wassen! Bedankt voor alle tips! 

" Veel beterschap, hondje is gelukkig bij jullie gekomen ....verwen hem maar lekker is goed voor hem .???? "

Dank je wel! Ja ik ben er ook erg blij mee dat hij nu hier is. Ik ga er voor zorgen dat hij hier een goede start krijgt! 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Gladys

Heb je Ace van RDE Rescue Dogs Europe van Sanna van D.  "geadopteerd"?

" Gladys
Heb je Ace van RDE Rescue Dogs Europe van Sanna van D.  "geadopteerd"? "

Ja dat klopt inderdaad. 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

" Gladys
Heb je Ace van RDE Rescue Dogs Europe van Sanna van D.  "geadopteerd"? "

Is die bekend van eerdere zieke honden Loesje ? ik ken ze niet.....

fout ligt vooral bij de opvangmevrouw, DIE had al eerder een DA moeten laten komen vind ik.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Genoeg ervaringen op internet. Adoptanten met klachten over adoptiehond of manier van handelen van RDE krijgen al gauw te maken met dreigen dat een advocaat wordt ingezet. Mme Sanna van D.'s partner is advocaat. Bepaald niet onbemiddeld in haar luxe villa.

 

 http://www.zusjeszandbergen.nl/html/hondsbrutaal5.html

 

honden page profiel RiaRia

honden foto van Ria

Ik denk niet dat je financiële hulp van Sanna van D hoeft te verwachten.

Wat Loesje schrijft is waar.

Sterkte met je hondje, Ace.

 

 

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Vachtverzorging dwergkees
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^