Vachtverzorging dwergkees

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel chantalchantal

ik heb een kruising dwergkees/chihuahua puppy van 4 maanden. Zij heeft tot nu toe meer een dwergkees vacht dan een chihuahuavacht. Daarom wil ik me nog verder orienteren op de verzorging van een dwerkees. Natuurlijk heb ik me voor de aanschaf van ons hondje al ingelezen over zowel chihuahua’s als dwergkeesjes. Echter zijn een paar dingen me nog niet 100% duidelijk aangezien er zoveel verschillende tegenstrijdige informatie te vinden is op het internet..

daarom zou ik graag naar jullie ervaringen willen vragen.

hoe vaak moet je de dwerkees wassen met shampoo en conditioner? (Op de ene site zeggen ze om de 3 weken, op de andere site staat alleen als dit echt nodig is..) en welke kan ik dan het beste gebruiken? Over het algemeen vind ik dat pethead wel lekkere geuren ook heeft?

mag je de vacht van een dwerkees droog borstelen (op een site stond namelijk dat je de vacht kan beschadigen als je dit droog borsteld en deze dan dof kan worden?) en klopt het dat je hier dan eerst met een kam doorheen gaat, dan tegen de haarrichting in met een slickerborstel, en daarna met een gewone borsel hier nog eens doorheen? En mag je dan met die gewone borstel wel met de haargroei norg eens mee borstelen zodat de vacht ietsjes platter komt te liggen?

gebruiken jullie antiklitspray/leave in conditioner voor het borstelen, zo nee kan dat wel? En is deze dan geschikt voor de dwergkees?https://www.bol.com/nl/p/pet-head-dogs-bff-aardbei-yoghurt-1-st-a-450-ml/9200000019258913/?bltg=itm_event%3Dclick%26mmt_id%3DMMTUNKNOWN%26slt_type%3Drecommendations%26pg_nm%3Dpdp%26slt_id%3Dprd_reco%26slt_nm%3Dproduct_recommendations%26slt_pos%3DC1%26slt_owner%3Dccs%26itm_type%3Dproduct%26itm_lp%3D6%26itm_id%3D9200000019258913&bltgh=pQ7q3bohy-8F-5KR2f5Mbw.1_5_6.12.ProductImage

Mijn excuses voor de vele vragen, maar ik wil mijn hondje graag GOED verzorgen en voorkomen dat zij vacht/huidproblemen krijgt. Ik vind alleen zoveel tegenstrijdige dingen dat ik de bomen door het bos oplaatst niet meer zie...

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Aangezien je een kruissing hebt zou ik een goede trimster vragen de vacht te beoordelen.

 

Vaak wassen is totaal onnodig en als je t doet met een hondenborstel en dan de vacht droogblazen met een waterblazer. Tijdens het blazen wel borstelen anders krijg je klitten.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Hoi, gefeliciteerd met je pup, misschien kan ik je advies geven, heb jaren een trimsalon gehad.

1. Nooit laten scheren,

2, kammen met een grove kam, begin op een vaste plek en werk zo de hele hond door:

Leg de vacht open , pluk haar naar richting kop leggen , en kam vanaf het vel naar het uiteinde van de haren kammen onder de pluk, enzv enzv..

Bij klitten, voorzichtig doen goed het haar vasthouden bij het vel en uitborstelen en daarna kammen. Bij grote klitten met een schaar achter de klit proberen te komen, kijk uit dat je niet het vel perforeert, en in de lengte dus naar de haar punten toe doorknippen en verder de stukjes klit die over zijn uitkammen. Na kammen met een fijnere kam.

Haar tussen voetzooltjes aan de onderkant  verwijderen met schaar, haar tussen teentjes omhoog trekken en plat op het voetje afknippen als er ook veel haar tussen de teentjes staat

3. Wassen, zo min mogelijk, hoe meer je wast hoe droger het haar wordt, hoe sneller de hond weer vies wordt, hoe vaker je moet wassen. Hier een lhasa van 10 maand, nog nooit gewassen en is schitterend schoon. Bij vieze hond,  hond afdrogen met handdoek en op laten drogen. Modder ed valt uit de vacht, eventueel nakammen.

Borstel, de haakjesborstel, slicker, kan vacht fors beschadigen. Is ook van origine gemaakt voor de poedel. Je kan er mee bostelen, maar knoopjes verwijder je echt met een kam, met de slicker borstel je er vaak overheen. De borstel met rechte pinnen, met een balletje op die pinnen werkt ook fijn, te koop bij de drogist.

Kammen, een grove en een iets fijnere kam, neem als ik je mag raden, geen kam met duppele tanden, ,korte en lange, wordt erg aangeraden maar twee kammen werkt echt beter.

Shampoo, als je dan toch gaat wassen , een goede hondenshampoo, die niet sterkt ruikt, want anders probeert je hond die lucht zo snel mogelijk kwijt te raken door lekker in de blubber te gaan rollen.

Antiklitshampoo, voor honden kan je gebruiken.

En ja, uiteraard moet je je hond borstelen als de vacht droog is, een natte vacht borstelt niet fijn. Hooguit na het wassen bij het droog fohnen, dan blijven borstelen tot de hond droog is. Fohn niet op 1 plaats houden maar continue bewegen, zodat je hondje noet verbrandt.

Wil je nog meer weten, dannhoor ik het .

 

Volgende forumvraag: Natvoer ipv brok?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^