Hond overdag in schuur/buiten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JesJes

Beste allemaal,

Ik ben nieuw op het forum en heb een ideetje waar ik graag jullie mening over hoor. 

 

Wij willen dus supergraag een hondje, denken nu aan een golden retriever. Nu is het zo dat mijn vriend en ik allebei fulltime werken. Hij 40+ uur en ik 36 (vrijdagmiddag vrij).  

We wonen in een ruim huis met grote tuin. Nu willen we al jaren een hondje, maar doen het steeds niet omdat we het niet zeker weten of het hondje zelf er ook beter van wordt.. nu hadden we het idee om onze schuur om te bouwen tot verblijf voor de hond voor overdag. Met hierin een hondenluik zodat de hond de hele dag naar de achterste helft van de tuin kan (ong. 15 meter aan grasveld met bomen). In de schuur dan een goed geïsoleerd hok/bed natuurlijk.

Verder willen we haar dan aanmelden voor de hondenuitlaatservice zodat ze maandag tm donderdag ook uitgelaten wordt en dus niet zo heel lang alleen is. 

Vrijdag kan ik natuurlijk zelf de hele middag met haar op pad ????

In de weekenden en avonden hebben we veel tijd voor haar en natuurlijk zullen we haar s morgens eerst uitgebreid uitlaten voordat we naar ons werk gaan. 

 

S avonds en s nachts is ze gewoon bij ons binnen in de woonkamer in huis.

Denken jullie dat dit een goede plek zou zijn voor een hondje?

 

 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

Ja en nee. 

Je gaat nu vast heel veel meningen krijgen, voornamelijk negatief. Want een hond hoort niet buiten enzovoorts. 

 

Ik vind het heel goed om te lezen hoeveel moeite je erin gestoken heb om tot dit idee te komen qua onderkomen. Alleen een golden retriever is daar niet geschikt voor. Deze 'soft' rassen (golden retriever, labrador etc) zijn niet geschikt om zo te huisvesten. Herders daarin tegen kunnen dit wel (mechelaar, Duits, Hollander) maar daar moet je dan ook weer veel mee doen voor geestelijke uitdaging, want deze zijn dol op samen met de baas werken, hoewel de huisvesting goed is voor ze zoals jij beschrijft. Je kan dan beter naar een zelfstandig ras kijken, maar daar heb ik geen verstand van, dus kan ik je niet verder mee helpen.

 

Wat je wel kan doen is een golden gewoon in huis laten. Idd zorgen voor een uitlaatservice of een oppas die tussendoor met de hond wat leuks doen. Maar dan moet je in de avond en in het weekend zeker wat ondernemen met de hond. En dat is dan geen blokje van 20 minuten om huis, maar lekker de bossen, hersenspelletjes, een cursus. Zorg voor een lekker plekje, hetzij een stukje van de woonkamer afgezet, een gang of gewoon lekker de woonkamer zelf (voornamelijk met een heerlijke bank haha) en dan moet het ook goed komen. Onthoud alleen dat niet elke hond het leuk vind om alleen thuis te zijn en je daar dus een oplossing voor moet hebben, zoals dus fulltime oppas als je weg bent. Ook in de puppen periode moet je een aantal weken vrij zijn om de hond zindelijk te maken, en het alleen zijn moet je ook rustig opvouwen. (sommige honden per minuut, andere per kwartier, ligt geheel aan de hond). Let er ook goed op waar je een hond koopt. Meestal zijn advertenties met per direct weg niet echt de weg naar een leuke, fijne, vrije hond. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Denken jullie dat dit een goede plek zou zijn voor een hondje?

Moeilijk te voorspellen...

Op zich vind ik het een pluspunt als een hond meer ruimte ter beschikking heeft (bij jullie dus een tuin waar ze zelf in en uit kan lopen) dan dat ie een hele dag opgesloten zit. Maar dat wil nog niet automatisch zeggen dat je hond daarmee minder problemen zal hebben met het alleen-blijven.

Kan je ruim tijd vrijmaken als de pup er is, zoals enkele weken vrij nemen van het werk? Zodat je het alleen-zijn rustig kan oefenen en opbouwen?

 

Neem op voorhand ook contact op met uitlaatdiensten in je buurt, wat hun voorwaarden zijn en wat zij je kunnen bieden aan service. Je puppy is dan nog jong, die kan nog niet eender welke wandeling meelopen, of kan niet zomaar in een groep vreemde, stoeiende honden op een uitlaatveld gegooid worden. Hou daar dus rekening mee.

honden page profiel JesJes

Als de pup bij ons komt zorg ik dat ik er altijd ben, en in het eerste jaar wil ik dan zeker in het begin een fulltime oppas voor haar, wat we dan langzaam gaan afbouwen. 

Ik heb al een paar uitlaatservices gesproken, meeste doen sowieso geen pup onder een jaar. Een enkele heeft een pup-groep, waar ze dan bij mee kan in haar eerste jaar. 

 

Wat zelfstandigheid had ik nog niet helemaal bedacht dat een golden “te soft” zou zijn. Ben zelf opgegroeid met Schotse herders, en deze lijken altijd veel softer dan retrievers, maar ik moet me hier dan nog iets beter over inlezen.. ik wil naruurlijk wel een hondje wat goed past in deze situatie!

 

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Als je een hond krijgt die goed alleen kan zijn, die 4 dagen alleen zit met uitlaatservice, denk ik dat het prima moet kunnen. Maar wel echt met uitlaatservice. 

 

En de meesten pups kunnen dat niet zo snel. Alleen al qua zindelijkheid niet. 

Wij hebben het zo geregeld dat Jaimy als pup in de zomervakantie kwam, dus toen hadden we al 6 weken vrij. Daarna werd hij op de dagen dat hij langer alleen thuis moest zijn opgehaald door familie. Dit werd steeds wat later zodat hij steeds langer leerde alleen te zijn. 

 

Maar dit moet je wel met werk of familie/vrienden zo kunnen regelen. Want als je te snel het alleen zijn opbouwt, kun je er voor zorgen dat hij juist verlatingsangst krijgt. 

 

Je kunt ook voor een volwassen hond (herplaatser, asielhond, rescue hond) kiezen die wel alleen thuis kan zijn. Maar ook dan zul je het op moeten bouwen. Want dat het bij de vorige baas goed ging, wil niet per definitie zeggen dat het bij jullie ook goed gaat. 

Maar mijn ervaring met de opvangers is dat ze het heel snel leren. We konden natuurlijk niet steeds vrij vragen voor opvangers, dus ze moesten allemaal al snel alleen thuis blijven. En dat is altijd goed gegaan, maar garanties kun je nooit krijgen. 

 

Maar ik weet zeker dat onze honden het prima zouden kunnen, van maandag t/m donderdag alleen. Met tussendoor een uur of 2 weg(incl. het rijden) met de uitlaatservice. 

 

Zoek trouwens van te voren wel een goede uitlaatservice. Er zijn er veel die met een (naar mijn mening) veel te grote groep lopen en geen controle hebben over de honden. Mijn voorkeur zou gaan naar een uitlaatservice die naar een omheind gebied of veld gaat. Er zijn te veel verhalen over honden die weglopen bij de uitlaatservice. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Ja zou ik zeggen, als je de tijd er voor neemt in de ochtend en in de avond, die jullie dan besteden aan de hond en de overige tijd een oppas neemt en uitlaatdienst....weekend zijn jullie contstant er....een buiten verblijf moet wel aan een paar eisen voldoen....zoals vochtvrij slaapplaats....en geen mogelijkheid tot ontsnappen als jullie er niet zijn...savonds en snachts mag de hond binnen, niet vergeten dat een pup nog niet alleen buiten kan verblijven, daar zou je tegen het voorjaar mee kunnen beginnen....als de hond wat ouder is....denk er gied over na een hond is graag bij de mens en kan nog geen uren alleen blijven...

honden page profiel SRMSRM

" In de weekenden en avonden hebben we veel tijd voor haar en natuurlijk zullen we haar s morgens eerst uitgebreid uitlaten voordat we naar ons werk gaan. "

 

Hoe lang heb je in gedachten en hoe/waar ben je van plan om dat in de winter (donker) te doen?

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Natuurlijk kan dat. Klinkt als een leven waar menig 'normaal' huishond jaloers op kan zijn. 

 

Als je de hond dit vanaf het begin aanleert dan weet ie niet beter. 

 

Alleen dan, als je in het weekend thuis bent, neem je de hond dan overdag in huis? Want dit kan misschien verwarring veroorzaken? Dat weet ik niet zeker, maar lijkt me wel iets om uit te zoeken. 

 

Ik denk eraan om de volgende honden die ik in huis neem aan te leren dat ze buiten gaan als ik weg moet/als ze alleen thuis zijn, maar daarvan moet ik ook nog het fijne uitzoeken (gelukkig duurt dat nog een tijdje haha).

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Hier liggen mijn honden ook buiten als ik weg ben, en zij mogen ook binnen verblijven, het is vaak ook het type hond wat je aanschaft....savonds binnen en op de dag buiten...zorgen voor een onderkomen dat als het regent de hond droog kan liggen, en een pup nog niet zonder toezicht houden....vaak ligt een pup uren in een bench, binnen en dan vind men dat niet erg, en als het woord buiten er aan komt dan is dat zielig...

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Ik vindt het kunnen,mits....

Het geen jonge pup is.  

Je voor het werk echt minstens een uur met hem gaat wandelen (=het moeilijkste om dat echt een hondenleven lang vol te houden).

Hij in de winter geen kou buiten moet lijden.

Je hem er zeker altijd uit laat als jullie thuis zijn en er geen gemakkelijke oplossing van maakt om hem constant daar op te sluiten.

Je het hem niet kwalijk gaat nemen als hij jullie tuin afbreekt uit verveling of constant blaft als jullie weg zijn.

honden page profiel Lissa en BadaloniusLissa en Badalonius

honden foto van Lissa en Badalonius

Ik zou er geen golden retriever voor nemen. Goldens zijn juist gefokt om heel mens-aanhankelijk te zijn, die doe je echt geen plezier met zoveel tijd alleen. Een zelfstandiger ras die wat meer zijn eigen ding wil doen is dan beter.

 

Hou ook rekening met het geval dat je een hond krijgt die enorme verlatingsangst ontwikkelt. Wat ga je dan doen, moet de hond weg, kun je fulltime opvang betalen, wil je een gastgezin inschakelen, ga je minder werken, ...? 

 

Ik zou met jullie werkschema's misschien ook niet meteen kiezen voor een pup, je moet echt veel tijd uittrekken voor zo'n beestje. Fulltime oppas is natuurlijk goed, maar bedenk dat er ook een band moet groeien tussen jullie en de hond en daarvoor zul je meer thuis moeten zijn dan je nu bent. Daar gaat echt wel een halfjaar overheen, als het niet meer is (ligt een beetje aan je hond). 

 

Maar in principe, als je alles goed isoleert, is het vast prettig voor de hond dat hij binnen en buiten kan zijn naar eigen keuze. Hoewel ik zelf doodsbenauwd zou zijn dat iemand mijn hond uit de tuin steelt, maar dat is meer mijn probleem ;) 

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker

honden foto van Lexie

Onze golden zou hier doodongelukkig van worden. Hij buiten en alleen vindt hij echt vreselijk. Alleen zijn kan hij, maar leuk is anders.

 

Daarbij hebben goldens veel energie. Een uur pittig wandelen is de warming up voor meer. Kortom: ga voor een herplaatser waarvan je weet dat hij alleen zijn prima vindt. Kies een ras dat bij je eisen past en niet een ras dat je het leukst vindt.

honden page profiel JesJes

Super om zoveel reacties te horen! Het lijkt erop dat het wellicht wel kan dus! Alleen niet met een golden.. 

Afgezien van herders, naar jullie mening nog een groep die zou kunnen?

Wij wonen naast een redelijk groot honden losloopgebied in het bos (1min met auto) en was van plan hem daar s ochtends minstens 45-60min uit te laten s morgens. Dat doen we nu ook als we logeerhondjes op bezoek hebben. 

 

Voor hondendiefstal ben ik niet bang, daarvoor zouden ze door de tuin van onze buren moeten (recht van overpad) en de buurman is timmerman en heeft zijn werkplaats in z’n achtertuin!

 

Een herplaatser/Rescue hebben wij ook over gedacht, maar na het asiel (ikzoekbaas) een half jaartje in de gaten gehouden te hebben niet echt wat tegen gekomen en al die instanties die ze uit Spanje etc halen vertrouw  ik niet echt.. hoor je ook zoveel nare uitbater verhalen van!!  

 

Of heeft iemand goede ervaringen met een Rescue? Want dat zouden we ook heel erg graag doen!

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" Super om zoveel reacties te horen! Het lijkt erop dat het wellicht wel kan dus! Alleen niet met een golden.. 
Afgezien van herders, naar jullie mening nog een groep die zou kunnen?
Wij wonen naast een redelijk groot honden losloopgebied in het bos (1min met auto) en was van plan hem daar s ochtends minstens 45-60min uit te laten s morgens. Dat doen we nu ook als we logeerhondjes op bezoek hebben. 
 
Voor hondendiefstal ben ik niet bang, daarvoor zouden ze door de tuin van onze buren moeten (recht van overpad) en de buurman is timmerman en heeft zijn werkplaats in z’n achtertuin!
 
Een herplaatser/Rescue hebben wij ook over gedacht, maar na het asiel (ikzoekbaas) een half jaartje in de gaten gehouden te hebben niet echt wat tegen gekomen en al die instanties die ze uit Spanje etc halen vertrouw  ik niet echt.. hoor je ook zoveel nare uitbater verhalen van!!  
 
Of heeft iemand goede ervaringen met een Rescue? Want dat zouden we ook heel erg graag doen!
  "

Jes....een rescue, heeft heel veel aandacht nodig...de meeste hebben toch een rugzakje...

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Wat voor karakter zoeken jullie in een hond?
I.v.m. het buiten zijn denk ik meer aan een berghond. Die kunnen goed buiten zijn met hun vacht en zijn zelfstandig. Ze zijn wel eigenzinnig met van karakter qua luisteren en waaks. Wel heel rustig en relaxed en vaak tolerant met andere honden daar laten ze zich niet door opjutten.

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Heb er zelf geen ervaring mee, maar als ik aan een buitenhond denk, denk ik aan een sennenhond. Grote zwitser, entlebucher, bijvoorbeeld. Of een Spaanse Mastin ofzo. 

 

Heb wel ervaring met rescue honden. Heb een tijdje stage gelopen bij ace, en daar een hond geadopteerd en er later 1 hond voor opgevangen. En nog een aantal honden van sos strays opgevangen. (Nu tijdelijk niet meer, maar binnenkort hopelijk wel weer)

 

We hebben een hond gehad die wel echt een rugzakje had, dat wisten we van te voren. Hij was wat angstig voor mensen, en binnen soms schrikachtig. Maar inmiddels doet hij het super goed, en het een een hele leuke grappige hond. hp-heart zou hem zo adopteren als de adoptanten hem niet meer zouden kunnen houden. 

 

Maar de rest was allemaal heel makkelijk, draaiden meteen goed mee. Sos heeft alleen honden die ze vanuit een opvang gezin plaatsen. Dan kun je eerst op bezoek en je krijgt zo veel mogelijk en eerlijke informatie over het karakter. Ze hebben regelmatig mastin kruisingen, misschien is dat wat? 

 

Ik weet in ieder geval dat ze 100% betrouwbaar zijn. Ook als je later ergens tegen aan zou lopen helpen ze je en van te voren krijg je veel informatie. Ze willen echt voor de honden en de adoptanten de juiste match. 

Super fijne organisatie.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Ik vind buiten zitten net zoveel leuker voor een hond.  Veel meer te beleven,  ruiken,..  

 

Mijn honden zitten dus ook buiten,  al van pup af aan.  Als ik ze net heb,  neem ik ze eerst mee naar het werk (blijven dan in de auto). 

 

Mijk honden gaan nooit met vreemde mee. 

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

Een hond is een sociaal dier. Dus je  doet m geen plezier met een plek alleen, zelfs al zouden jullie een gouden tuin hebben :). 

 

Verder zijn de baas gerichte rassen niet verstandig om als hond te nemen. Niet als je zo weinig tijd hebt en de hond zo lang alleen moet zijn. Dan zou je eerder moeten kijken naar een hond die het minder erg vind om alleen te zijn en die een vacht heeft die ook dik genoeg is om buiten te zijn.

 

Maar... Mijn hond heeft ook jarenlang buiten gewoond en is nu ze In huis woont een stuk gelukkiger. Ik vraag me af of jullie met zo weinig tijd om handen een goede plek zijn voor een hond. Tenslotte wil je een hond omdat je van dieren houd, neem ik aan? Dan zou ik ook niet eerder een hond nemen totdat je echt tijd hebt voor het dier. Alleen 's avond even er zijn en dan de hele dag alleen (met een wandelingetje tussendoor), dat is geen fijne situatie voor het dier zelf.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Een hond die vaak buiten is vind ik geen probleem, maar waarom zou je een hond willen, alleen voor jezelf dan, ik vind een hond heeft ook veel aandacht nodig, en dat kunnen jullie hem niet geven, ja alleen de avonden en het weekend.

Ik ben het dus helemaal niet eens om zo een hond te houden, zeker als hij net in huis is, een pup gaat al niet op die manier, en een hond uit het buitenland of asiel heeft gewoon heel veel aandacht nodig, wil je er een leuke hond van maken en houden.

Een hond die gewoon alle aandacht krijgt maar ook lekker heel de dag buiten mag zijn is niks mis mee, maar ik vind echt dat een hond aandacht, liefde en vriendschap nodig heeft.

En een hond opvoeden heeft ook veel tijd nodig.

Er zijn ook heel veel honden die helemaal niet blij zouden zijn als ze niet bij de baas kunnen zijn.

Ik zou me wat meer in de hond verplaatsen, leuk dat je een hond wil, maar ik vraag me af, als een hond mag kiezen? Dan denk ik nee.

Maar dat is mijn mening maar.

 

 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

Ik sluit me aan bij yooop en dobber. Ik vindt het geen goede situatie om te beginnen aan een hond. Veel te weinig tijd samen. Na werk moet je ook nog eten, het huishouden doen, boodschapjes halen etc etc. Veel tijd voor de hond zal er dan niet overblijven. 

Mocht iemand een hond hebben en dan in een situatie raken waardoor ze fulltime moet werken dan kan ik begrijpen dat diegene de hond niet weg wil doen. Maar om een hond aan te schaffen wetende dat je zoveel weg bent, nee, dat vind ik niet kunnen. 

 

Overigens zijn er ook best wat fokkers die geen hond willen verkopen aan mensen die fulltime werken. Hou daar rekening mee. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

ik wil naruurlijk wel een hondje wat goed past in deze situatie!

Voorbereiding en je informeren is altijd goed! hp-thumbsup

Hou altijd rekening met specifieke eigenschappen (van het ras of van het individu) en bekijk wat die in praktijk inhouden.

Zo kan een waakse hond je wel wat lijken, tot je erbij stilstaat dat die ook kan gaan blaffen bij elk 'onraad'. Als je buurman zijn werkruimte achter in de tuin heeft, en je hebt zelf een zeer waakse of snel geprikkelde hond rondlopen, kan dit tot vervelend blafgedrag leiden bij elk geluid/beweging die de buurman maakt. Daar wordt niemand blij van.

Zelfstandig ras kan ook vanalles betekenen. Een husky bijvoorbeeld is een zeer zelfstandige denker die niets liever doet dan zelf beslissingen nemen, maar: hij kan zeer moeilijk alleen blijven. Als zijn mensen weg gaan, wil ie mee op pad want de wereld verkennen en rondzwerven is zijn grootste plezier. Alleen achterblijven leidt al snel tot joelen, huilen en de boel slopen uit frustratie.

Bij herplaatsers: als men beweert dat de hond goed alleen kan blijven, check dan altijd wat daar precies mee bedoeld wordt en waar die info op gebaseerd is. Sommige honden kunnen namelijk best zonder hun mens thuisblijven, maar dan wel in het gezelschap van andere honden. Bij jullie is alleen-blijven ook echt alleen, zonder soortgenoten om zich heen. Dat is een groot verschil.

Als je hond meegaat met een uitlaatdienst, ga je ook zeker naar tolerantie moeten kijken. Kan de hond wel goed met andere honden om? 

 

Dus... nog heel wat om op te zoeken, of over na te denken, maar dat is deel van de pret hp-wink

 

 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Ik zou dan geen Golden Retriever kiezen, die hebben echt veel menselijke aandacht nodig, zeker de eerste twee jaar. Ook koos ik dus geen pup. Ik zou in jullie situatie op zoek gaan naar een volwassen hond, van een ras dat goed alleen én buiten kan zijn, type erfhond, bijvoorbeeld een Spaanse Mastín of een Pyrenese Mastin/Berghond. Of een ras dat gewoon binnen kan verblijven als jullie er niet zijn die dan vier dagen per week met een uitlaatservice mee kan. Ik zou het zelf heel eng vinden om mijn hond buiten te laten als ik er niet was, veel te bang dat iemand hem zou meenemen!

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Dit hoeft geen enkel probleem te zijn maar ik vind de golden retriever hiervoor niet zo geschikt. Mijn dochter houd haar hond een kruising Duitse herder x Berner Sennen op de zelfde manier alleen gaat het bij haar maar om twee dagen die dagen gaat de hond met de hondenuitlaatservice mee.

honden page profiel KlaraKlara

Mij lijkt het nog lastig om een passend ras te vinden voor deze situatie. Erfhonden zijn geschikt voor buiten maar vaak minder geschikt voor een uitlaatservice en honden die een uitlaatservice leuk vinden zijn vaak niet geschikt om alleen buiten te zijn. Het is altijd makkelijk roepen een uitlaatservice en een oppas maar in de praktijk komt het er toch vaak op neer dat je er vooral zelf voor een hond moet zijn. Je kunt niet van iemand eisen dat hij alles opzij zet voor jouw hond en hele dagen gaat oppassen en lang niet iedere hond vind een uitlaatservice leuk of is er geschikt voor. Ik vind een uitlaatservice en oppas een oplossing voor 1 of 2 dagen in de week maar bij 4 zou ik niet aan een hond beginnen. Dan heb je er dus eigenlijk geen tijd voor. Ik ken ook best veel uitlaatservices waar je hond maar max 2 keer per week mee mag omdat ze de groepen niet te groot willen hebben en niet te veel willen wisselen in de roedel (dat zijn wel de goede trouwens). Natuurlijk werken veel hondenbaasjes (ik ook), maar we passen daarbij vaak wel onze roosters en levens aan zodat de hond niet te veel alleen zit. En dat is niet altijd een fijn. Het is vaak veel gehaast, nog 's avonds of in het weekend werken, leuke dingen laten schieten. Maar je krijgt er ook veel voor terug. Denk er alleen niet te makkelijk over en kijk eerlijk of je een hond echt gelukkig maakt. Er zijn zat werkende mensen die een oppas zoeken voor 1 dag in de week. Zo past een vriendin van mij mijn honden. Ze wil er heel graag eentje maar heeft maar 1 dag in de week tijd en dan is dit een mooie oplossing. Iedereen blij. Ik zou eerst dat een jaar doen en dan pas beslissen of je ook zelf een hond wilt en hem voldoende kan bieden.  

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ik denk wel dat het kan, maar realiseer je ook dat een avondje uit voor jullie betekent dat de hond weer alleen is.......er zijn altijd dingen waar je hond niet mee kan! Boodschappen, dokter, tandarts, ziekenhuis, bezoek ed. 

In het buitenland worden veel honden op deze manier gehouden. Kan je niet kiezen, even zoeken natuurlijk, voor twee erfhonden? Hebben ze toch gezelschap. 

Ga niet voor een blafras, last met de buren is niet fijn.

De eerste keer dat ik naar een hond ging kijken, jaren 70, zaten deze in  twee keurige kennels in een verwarmde schuur. Overdag buiten in de nacht binnen. Er is veel veranderd sindsdien,  toen was het normaal. Maar in iedere kennel zaten wel twee honden. Overigens het waren goldens wat er verder niet toe doet.

 

 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

Je kunt een gastgezin zoeken. Vriendin van mij werk fulltime en brengt elke ochtend haar hond naar een gezin waarvan de moeder de hele dag thuis is. Overdag is de hond dus daar. En na werk haalt ze ‘m weer op. Soort co-ouderschap dus. Dat is de enige manier waarop ik in jouw situatie een fijn leven voor een hond zou kunnen passen. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Stichting oopoeh of zoiets?  Homdenopvang bij ouderen. Bij mensen die zelf geen hond (meer) hebben, maar wel graag willen oppassen. Schijnt bij veel mensen heel goed te bevallen.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Onze vorige hond een golden, was een herplaatser. Woonde eerst in een druk gezin met 3 kids en een berg katten. Ironisch genoeg hadden ze "zo'n schuurtje" in hun tuin waar de hond met tijden in werd gezet. De hond wilde hier niet zijn en brak dit schuurtje toen hij ouder was gewoon langzaam af. Hij wilde bij zijn mensen zijn.... op in ieder geval op de plek waar alles gebeurt; in huis. Goldens zijn gevoelige honden. Op een gegeven moment ging er wat fout in het gezin m.b.t de hond en moest de hond diezelfde dag nog de deur uit.

Mijn vader hoorde dat ze de hond naar het asiel gingen brengen en binnen een uurtje zat hij bij ons in huis. Geweldige hond was het, altijd veel plezier aan beleeft. Op een dag was de hond ziek en had diarree (ofzoiets) en dacht mijn vader "heh, ik zet hem vannacht even in het oude duivenhok". Fout gedacht... hond begon te blaffen en janken en sloopte het complete raamkozijn. Je kunt niet alle honden "zomaar even ergens wegstoppen". Met mijn huidige hond zou dat ook zeer zeker niet kunnen die gaat ook in de sloop-modus. 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Tsja, ik zeg altijd : een hond is een gezelschapsdier.

In jouw situatie is de hond dus wel heel veel alleen. Je kúnt het treffen met een hond, maar de hond kan er ook heel ongelukkig van worden dat uiten in slopen, blaffen, janken en zichzelf verwonden.

Je beschrijft jullie werkuren, komt daar ook nog reistijd bij?  Overwerk?

honden page profiel JesJes

Ik heb genoeg gehoord.

het idee wat ik had gaat niet werken. We gaan geen hond nemen.

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^