Te drukke hond loopt iedereen omver

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Respect en rangorde geen hondending? Nou echt wel dat mijn 2 lompe rottweilers respect hebben voor onze golden reu. Want ook al is hij de oudste en zwakste, hij is toch echt de baas. Als hij een bal of bot wil hebben hoeft hij maar naar de dames toe te lopen en zijn lip op te trekken en ze gaan eerbiedig opzij. 
 
En de jongste probeert toch echt hogerop te komen, is aan haar uitdagende gedrag duidelijk zichtbaar. Dus ja, rangorde speelt echt een rol. En ook bij ons zoekt ze de grenzen op. 
 
Iedereen kent wel de minder fijne kinderen die soft opgevoed zijn. Die zijn niet fijn voor hun omgeving en lopen zelf tegen tig problemen aan. Is bij honden niet veel anders. Er is niks mis met duidelijke regels en structuur. En wanneer het de spuigaten uit loopt mag je best boos worden. Voorwaarde is wel dat je zorgt dat kind of hond voldoende uitdaging en ruimte krijgt binnen de gestelde grenzen.  "

Kan natuurlijk ook dat de oudste een tirannetje is geworden die nooit terecht gewezen wordt voor zijn gedrag,omdat zijn baasjes willen geloven dat hij de "baas" is.

En dat de jongste geniet van een beetje pesten, de baasjes te weinig ingrijpen omdat ze de oudste hond het laten opknappen. Dus jongste kan lekker door doen met pesten,

Kan ook dat de jongste opkomt voor waar hij denkt recht op te hebben, maar dat hij door die tiran geen kans krijgt...

Regels, inderdaad. Maar dan wel regels die ik als opvoeder/mens bepaal.

Geen regels die een hond bepaalt.

Een van die regels hier is dat ze niks van elkaar mogen afpakken.

Handig:nooit ruzie tussen de honden. Niemand voelt zich benadeeld of moet de "baas" spelen:dat doe ik wel.

 

 

 

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker

honden foto van Lexie

J" Kan natuurlijk ook dat de oudste een tirannetje is geworden die nooit terecht gewezen wordt voor zijn gedrag,omdat zijn baasjes willen geloven dat hij de "baas" is.
En dat de jongste geniet van een beetje pesten, de baasjes te weinig ingrijpen omdat ze de oudste hond het laten opknappen. Dus jongste kan lekker door doen met pesten,
Kan ook dat de jongste opkomt voor waar hij denkt recht op te hebben, maar dat hij door die tiran geen kans krijgt...
Regels, inderdaad. Maar dan wel regels die ik als opvoeder/mens bepaal.
Geen regels die een hond bepaalt.
Een van die regels hier is dat ze niks van elkaar mogen afpakken.
Handig:nooit ruzie tussen de honden. Niemand voelt zich benadeeld of moet de "baas" spelen:-Dat doe ik wel.
 
 
  "
Jamie een oude tiran, haha kom niet meet bij. Je kan er niet meer naast zitten... dat is het laatste wat ik erover zeg.

honden page profiel KlaraKlara

Ik vind de discussie nou wel een hele andere kant op gaan en denk niet dat TS hier heel veel aan heeft. Ik heb ook zo'n enthousiaste. Heb twee honden en de ene is heel rustig en beheerst de andere ontploft soms van vreugde. Beide dezelfde opvoeding gehad. We doen hier wel eens of alles maakbaar is maar iedere hond neemt ook nog zijn eigen karakter mee.  En de ene hond is nu eenmaal onbesuisder dan de andere. Ik heb met mijn druktemaker heel veel getraind op impulscontrole. Bij ons heeft sporten daarbij ontzettend geholpen. Bij behendigheid heb ik echt geleerd om al die energie in goede banen te leiden en samen te werken. Bij ons is hij nu rustig maar ik weet dat als hij bij een oppas zit of bij familie hij weer terug valt in stuitermodus. Gewoon goed doseren is mijn advies. Zorg voor een goede balans in drukte en rust en haal hem uit een situatie door even aan te lijnen of weg te zetten. Ga een leuke sport doen met je hond om aan de opvoeding en impulscontrole te werken. Jachttraining of speuren bijvoorbeeld.  Leer te zien wanneer het te veel is en wat je dan moet doen. En spreek duidelijke regels af en wees daarin consequent. Boos worden op een stuiterbal heeft vaak een averechts effect. Zorg juist dat je stem en houding rustig is maar nee is wel altijd nee. Niet iedere hond is even makkelijk op te voeden en mensen vergeten dat wel eens. Ik heb bij de ene hond ook veel harder moeten werken dan bij de andere en mijn aanpak is ook niet altijd hetzelfde. Dan zit je echt niet te wachten op mensen met een hele makkelijke hond die gaan verzuchten wat je allemaal fout doet. Ik heb dan gelukkig nog een nummer twee die voorbeeldig is en laat zien dat ik wel iets kan ;).  Kortom, ga lekker trainen. Mijn druktemaker zou nooit zo makkelijk worden als mijn rustige hond en ik heb er veel harder voor moeten werken. Maar inmiddels snappen we elkaar heel goed en is het een heerlijk dier. Heel veel succes met trainen!

honden page profiel Marieke101Marieke101

Los van bovenstaande discussies, even een update: 

Ik heb me al wat meer ingelezen in de impulscontrole en ik merk dat dit echt wel iets is waar mijn hond nood aan heeft. Vandaag hebben we dan ook de eerste oefening gedaan waarbij ik snoepjes in mijn vuist had en verder niets zei. Pas wanneer hij 'gewenst' gedrag vertoonde, mocht ik de hand openen. Begon het ongewenst gedrag opnieuw, dan ging de hand weer dicht. Hij ging als een gek tekeer om het snoep uit mijn hand te halen: lekken, bijten, poot geven, met zijn kont duwen, ... alles voor het snoep. Het heeft even geduurd maar na een tijd ging hij zitten en keek hij me aan. Wanneer mijn handen opengingen, begon hij weer te lekken en dan gingen ze snel terug dicht. Dit laatste had hij wel snel door. Het was de gebruikelijke drukte en onachtzaamheid in het begin, zoals we hem kennen, maar heel fijn om te zien hoe hij naar het einde toe echt geconcentreerd was op mij. We gaan dit soort oefeningen dagelijks doen en dan eens bekijken hoe we die impulscontrole kunnen oefenen buiten (hier zijn voor hem de meeste triggers om wild te doen). Het zal tijd vragen, maar we zijn alleszins op weg 

honden page profiel KlaraKlara

Super! Ik kan je wel aanraden om hier wat begeleiding bij te zoeken van een goede hondenschool. Er zijn namelijk meer oefeningen en het belonen komt best nauw. Een workshop kan ook vaak al best helpen. Het is belangrijk dat je je hond leert lezen. Heel veel succes.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Leven lang aan clicker?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^