Oudere hond aport leren.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel baasjeplutobaasjepluto

Ik wil mijn oudere hond van acht graag aport leren.laat weten voor tips

honden page profiel Manon - SuusManon - Suus 3 doggies

honden foto van Manon - Suus

Kijk eens op doggo.nl: “hoe leer ik mijn hond apporteren”. Daar staan heel wat leuke tips en manieren om het aan te leren. Lees het wel helemaal door voor je begint!

Het is wel iets anders dan gewoon achter een bal aanrennen en weer terugbrengen.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

" Ik wil mijn oudere hond van acht graag aport leren.laat weten voor tips "

Wat voor hond heb je, is die leergierig, kent je hond nog meer commando's , vertel eens wat over je hond...kunnen we misschien wat meer gerichte adviezen geven....

honden page profiel ientjeientje 2 doggies

honden foto van ientje

Lukt zeker, met wat geduld. Met klikker is mij dat vroeger ook snel gelukt, ze moest opeens op voor een examentje op de rasclubdag. Neem een zacht iets wat je alleen voor deze oefening gebruikt, niet laten slingeren in de kamer dus. 

Leg het zachte geval speeltje of iets dergelijks, houd het vast en zeg ,,kijk eens,,  gaat ze er heen, klik, koekje, herhalen.

Dan, volgende dag, dit  herhalen, speeltje op grond leggen herhalen, 

Volgende wachten tot ze er aan snuft, klik, herhalen,

vervolgens wachten tot likken en

dan weer tot in de bek pakken,  pas dan cue er aan geven ,,vast,, geven. Gewoon vast zeggen, verder niets, op neutrale toon, pas als de hond het in zijn bek heeft.

volgende stap is lopen met het zachte speeltje, cue vast eraan heven.

Lukt dit dan ben je een heel eind, je hond kan al dragen. .

Dan doe je de lijn aan de hond, cue vast en samen oplopen,  pak het zachte speeltje vast, dank je wel, nu geeeeen brokje geven, want dan laat ze te vroeg los de volgende keer om het brokje te pakken. Beloning voor apport is apport, dus gooi het speeltje een paar meter weg, let op je hond zit aan de lijn, dus niet verder gooien dan de lijn lang is!  Achteruit met een vrolijk hier als de hond speeltje vast  heeft.

De laatste stap is dan voor je zitten met speeltje in de bek...... dat is het lastigst. Ook hier, opbouwen, begin met samen oplopen , halthouden en cue zit, veel honden laten dan speeltje vallen, helaas, opnieuw beginnen, tot het kwartje valt en de hond automatisch gaat zitten, bv stoeprand of waar je je hond altijd laat zitten,, speeltje afpakken, dank je wel, cue vast en weer doorlopem, en dan met riem achteruit lopen en cue zit geven en gelijk speeltje aanpakken voor het op de grond valt. Belonen...speeltje weggooien.

Ga niet in de fout zelf het speeltje in de bek te duwen, vindt hond niet leuk. Ga ook niet speeltje zelf ophalen, dat snapt een hond heel snel,. Laat hond speelltje liggen of gaat ermee vandoor, dan ben je te snel aan de vlg stap begonnen, doe wat anders met je hond en pak later het speeltje op, zonder dat de hond dat door heeft. Begin in een omgeving of ruimte met weinig afleiding. Je hond wordt hier snel moe van in zijn hoofd, dus niet te lang achterelkaar en voor alles geldt, stoppsn als het goed gaat.

Gaat het ergens nog niet goed, stap terug doen.

Laat je hond niet los, dan kan je wel ruilen voor een brokje.

Succes.

honden page profiel sylviasylvia 2 doggies

honden foto van sylvia

Je hebt van die dummy's waar je voertjes in kan doen.

Als de hond het terug brengt, haal je er een voertje uit voor de hond.

In het begin misschien even eerst aan de lange lijn, dat niet de hond er met de dummy vandoor gaat om ergens te gaan proberen de voertjes eruit te halen.

Maar deze manier werkt soms goed voor honden die wel naar het apport toe rennen maar het niet oppakken of onderweg laten vallen.

 

 

honden page profiel baasjeplutobaasjepluto

Mijn hond is best leergierig.En kan al veel comando's hij hoed van dingen pakken,maar wil ze niet pakken als je met een brokje doet doet hij niks meer met het speeltje.

Volgende forumvraag: 1.5 jarige hind kan niet loslopen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^