Csipirkei kennel: betrouwbaar of niet

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Frauke Frauke

We overwegen om een black & tan hondje aan te schaffen via de Csipirkei kennel. Dit is de info die ze mij meegaven: 

Mijn broer en zijn zus fokken in Hongarije al 13 jaar Engelse cocker spaniëls in de bijzondere kleuren, zoals chocolate (and tan) en black (and tan), kleuren die je in Nederland en België niet veel ziet. Ze zijn 1 van de weinige fokkers die met deze kleuren fokken. Daarom zoek ik regelmatig lieve baasjes voor zijn pups. De ouderdieren zijn getest op de meest voorkomende erfelijke ziektes zoals PRA, HD en FN, of vrij vanuit de ouders en hebben een ontzettend lief karakter.

Onze pups met stamboom kosten 1000 euro. De pups zijn in huis geboren, groeien op en zijn voldoende gesocialiseerd. Uiteraard hebben ze een lief karakter, niet voor niets komen mensen hun 2e cockertje ook bij ons halen.

Kijk maar op mijn Facebook voor referenties en foto’s van gelukkige baasjes. ;-) De pups krijgen bij ons alle 3 entingen en hebben ook de rabiës enting achter de rug. Uiteraard voldoende ontwormd en nagekeken door de DA. We geven verder ook 1 jaar garantie op erfelijke afwijkingen.

De pups zijn gechipt en worden verkocht met stamboom, Europees paspoort, en een overeenkomst met 1 jaar garantie. Als de pups oud genoeg zijn, dan komen ze met mijn broer mee en mogen dan opgehaald worden door lieve baasjes bij ons in Hendrik Ido Ambacht. Wij verkopen onze pups overigens niet voor de fok of shows, ook geen eenmalige nest of zo, maar als gezinshonden.

Hieronder onze site, hier tref je algemene info over ons, de honden en de puppy’s.

http://sites.google.com/site/csipirkeicockers               

Enz. enz. 

Is dit te betrouwen volgens jullie? De meningen op internet zijn verdeeld maar over het algemeen eerder positief dan negatief.

Bedankt voor de tips!

Frauke

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Er is op dit forum eerder een topic over deze kennel geopend. Daar reageerden allemaal anonieme, niet geregistreerde forum gebruikers op.  Tegenwoordig kan dat niet meer op dit forum.  (En dat vind ik prima).

 

 

https://www.hondenpage.com/hondenforum/93702/1/morgen-komt-er-een-puppy-bij..php

 

 

Ik vraag me af waarom je een hond op kleur uitkiest, gezondheid lijkt mij veel belangrijker. Als je een hond uit NL of Belgie uitkiest kun je contact maken met de fokker en ook al kennismaken met de ouderdieren. Als de pups er eenmaal zijn kun je er ook op bezoek komen. Dan weet je precies waar je je hond vandaan haalt.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Ga eerst maar eens kijken in Hongarije hoe die pups gefokt worden en geloof die mensen hun mooie woorden niet zomaar.

Nooit,echt nooit moet je een pup kopen zonder de ouders te zien of zonder stamboom.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Ik zie niets verkeerds op de website :) Mooie honden, leuke kleurtjes. 

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Vind de website er goed uit zien :-)

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Die pups zien er mij toch geen 15 weken uit bij de foto's op 'ophalingsshoot voor slechts 25 euro'...

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Ik zie niets verkeerds op de website :-) Mooie honden, leuke kleurtjes.  "

Alle websites van broodfokkers zien er leuk uit.

 

 

 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Alle websites van broodfokkers zien er leuk uit.
 
 
  "

Heb je bewijs dat het om een fokschuur gaat? 

Er zitten genoeg fokkers hier in NL/BE die lid zijn van allerlei rasverenigingen en andere clubjes, die gewoon rotzooi fokken en niet goed voor hun honden zorgen. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .


 
 
Ik vraag me af waarom je een hond op kleur uitkiest, gezondheid lijkt mij veel belangrijker. Als je een hond uit NL of Belgie uitkiest kun je contact maken met de fokker en ook al kennismaken met de ouderdieren. Als de pups er eenmaal zijn kun je er ook op bezoek komen. Dan weet je precies waar je je hond vandaan haalt. "

Dat  is een keuze Jantien, ik kies ook mijn honden uit op kleur.smile  Niets mis mee toch....

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Ik kan alleen zeggen dat als ik het verhaal lees dat je word voorgespiegelt bij mij allerlei alarmbellen gaan rinkelen.

 

 

honden page profiel Frauke Frauke

" Dat  is een keuze Jantien, ik kies ook mijn honden uit op kleur.  Niets mis mee toch.... "

Is een voorkeur maar zeker niet een verplichting, bij veel officiële fokkers kom je op een lange wachtlijst terecht waardoor je nog een halfjaar moet wachten. Deze leek mij een goede optie, maar we willen een doordachte keuze maken, vandaar ook de vraag. Alvast bedankt voor de input!

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Op basis van een fraaie website kan je moeilijk beslissen of iemand betrouwbaar, verantwoord of ethisch fokt.

Wil je een doordachte keuze maken, dan ga je best zelf kijken, kennismaken, je vragen stellen, stambomen inkijken, enz.

Persoonlijk ben ik er geen voorstander van dat een fokker nog puppykopers moet gaan ronselen als er al een nest geboren is, en zomaar meteen reutjes en teefjes 'beschikbaar' heeft. Naar mijn mening begint een fokker pas aan een nest als ie weet dat ie er genoeg kandidaten voor heeft. Ook is er op de website geen transparantie over de ouderhonden: er zijn momenteel pups beschikbaar, maar de enige info die je krijgt is hun vachtkleur, niet wie hun ouders zijn.

Maar goed, het fokbeleid kan je beter rechtstreeks met de fokker bespreken, dan weet je meteen hoe het zit en of je je daarin kan vinden of niet.

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Is een voorkeur maar zeker niet een verplichting, bij veel officiële fokkers kom je op een lange wachtlijst terecht waardoor je nog een halfjaar moet wachten. Deze leek mij een goede optie, maar we willen een doordachte keuze maken, vandaar ook de vraag. Alvast bedankt voor de input! "

Wat ALASKA ook al voorsteld, ga kijken, vraag ze van alles....en als je daar bent ga dan geen keuze maken voor een pup, als je ze ziet, smelt je....en tuurlijk is een kleur geen verplichting, ik zelf  heb op het nest van mijn huidige jonge hond anderhalf jaar gewacht....

honden page profiel RockyRocky

honden foto van Rocky

Ik ken(de) de dame in kwestie en kan je verzekeren dat het hier gaat om mensen met een enorm hart voor honden, die fokken met stamboom, de ouderdieren testen op erfelijke afwijkingen en waar pupkopers altijd weer terecht kunnen voor advies of hulp. Zeker geen broodfokkers of fokschuur, ondanks dat deze werkwijze natuurlijk niet de schoonheidsprijs verdient.

 

" Die pups zien er mij toch geen 15 weken uit bij de foto's op 'ophalingsshoot voor slechts 25 euro'... "

 

Die website is heel oud; nog van voor de nieuwe wetgeving mbt de rabiësenting. Geen idee hoe ze het tegenwoordig doen hoor, maar je bron is dus gedateerd.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

De reacties in het gastenboek zijn niet gedateerd hoor....  En daaruit is wel op te maken dat mensen al voor 15 weken hun pup in handen hebben. 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

" Dat  is een keuze Jantien, ik kies ook mijn honden uit op kleur.  Niets mis mee toch.... "

Nee, in jouw geval niet, Willemijn! 

Maar wel als je persé een grijsblauwe wilt of een oranjerode!  Om dat die zeldzaam zijn...wink

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Nee, in jouw geval niet, Willemijn! 
Maar wel als je persé een grijsblauwe wilt of een oranjerode!  Om dat die zeldzaam zijn... "

Dat is waar, de newfoundlander zijn in europa in drie kleuren en is niet zeldzaam.....vroeger was bruin wel zeldzaam.....ik zelf ga altijd naar meerderen fokkers om te kijken hie de huisvesting is, de mensen zijn, de stambomen in kijken, ook van de achterban, en natuurlijk hoe de honden zijn...en niet bij pups gaan kijken die er liggen anders ben je verkocht....van te voren overal gaan kijken...

Volgende forumvraag: American bully
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^