American bully

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EfusEfus

Hi! 

Ik ben hier nieuw, en volgens onze planning van mij en me vriend willen we eind juni een pup nemen. We hebben een pup gevonden waar we volgende week gaan kijken. De pup moet voorzien van een ABKC stamboom en het gaat om een american bully pocket of standard. Misschien heeft iemand anders tips die een nestje hebben en die eind juni weg mogen? Ook vraag ik me af wat is een redelijke prijs voor dit ras met abkc stamboom. 

Ook zou ik graag tips willen bij het opvoeden van dit ras. Ik ben van plan op op puppy cursus te gaan. 

 

Groet, 

Efus

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Een redelijke prijs.. zet je maar schraphp-angel Een kennis van me fokt Bullys(zit in Amerika)en ze zijn behoorlijk aan de prijs.  Denk hierbij aan bedragen die beginnen vanaf 4000 dollar. Of dit ook een gangbare prijs is in Nederland weet ik niet, maar ze zijn vaak duurder dan een gemiddelde (ras)hond. 

honden foto van Loes, baasje van Rori & Raico

Voor zover ik weet wordt er in NL veel mee gerommeld rond dit ras. Omdat ze de stambomen zelf uit kunnen geven wordt er weinig gecontroleerd waardoor je geen zekerheid hebt hoe oud de pup is, wie de ouders zijn en of het beestje uit NL komt. Het is ook (nog) geen erkend ras in NL waardoor de controle minder is.

Ook worden er indd belachelijke prijzen voor gevraagd.

Waarom een American Bully en niet bijv een stafford achtige? Is het karakter zo anders?

Ik heb zelf geen ervaring met het ras maar wat ik erover hoor is het altijd erg vaag en sketchy.


honden page profiel EfusEfus

Klopt dit heb ik inderdaad gezien hier in Nederland vallen deze prijzen ook maar dat heb ik meer gezien bij de XL bully. 

 

honden page profiel EfusEfus

Het karakter van bijvoorbeeld een amerikaanse stafford en een amerikaanse bully is wel erg verschillend zover ik heb gezien zijn bullies heel rustig en amerikaanse staffords heb ik het idee dat ze altijd zenuwachtig zijn. 

honden page profiel RickRick

Neem contact op met soulmates bullys  dat is een goede Fokker met goede lijnen.

honden page profiel Drieka en HummerDrieka en Hummer

honden foto van Drieka en Hummer

Ik geloof dat de Amerikaanse Bully net als de Amerikaanse Bulldoggen moeilijk te vinden zijn met een goede stamboom.

 

Zelf heb ik officieel een kruising want de vader is een Amerikaanse Bully XL en de moeder een Amerikaanse Bulldog, moeder had stamboom, vader niet dus onze puppy heeft ook geen stamboom. 

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

Waarom een bully?

Vanwege uiterlijk? Karakter??

Je weet niet wat je gaat krijgen en betaald daar de hoofdprijs voor...

honden page profiel JessicaJessica

honden foto van Jessica

Ik zou toch verder kijken naar een bulldog achtige waarvan je meer over de ouders en ect. kan weten. Bull type heeft veel gezondheids problemen.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Neem contact op met soulmates bullys  dat is een goede Fokker met goede lijnen. "

Ik vind ze er nogal door gefokt uit zien. En alle ouderdieren die je er voorbij ziet komen hebben "afgezaagde"oren...ik zou er ver uit de buurt blijven, geen dierenliefhebbers, doorfokkers voor de winst.

Nee ziet er uit alsof het hele goede lijnen zijn,not.Ze kunnen niet eens fatsoenlijk staan.
Lijken verdorrie net een Opium salontafel hp-cry
Ik zou zeggen koop zo'n tafel en teken er een gezichtje op!

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Het karakter van bijvoorbeeld een amerikaanse stafford en een amerikaanse bully is wel erg verschillend zover ik heb gezien zijn bullies heel rustig en amerikaanse staffords heb ik het idee dat ze altijd zenuwachtig zijn "

Ik moet de eerste zenuwachtige nog tegenkomen...of het nu was met of zonder stamboom.

honden page profiel Baasje van SennBaasje van Senn

honden foto van Baasje van Senn

Ik kende een fokker van de bully XL, die vroeg 7000 euro voor pups met stamboom in Nederland. Ik vond het een bizar bedrag. Dus ik denk dat de prijs aardig in de buurt van de genoemde 4000 dollar komt. 

 

Voor een hond met stamboom komt juni trouwens dan veel te vroeg. Dan moeten de pups al geboren zijn en meestal zijn ze dan al 'verkocht'. 

honden page profiel Drieka en HummerDrieka en Hummer

honden foto van Drieka en Hummer

" Ik vind ze er nogal door gefokt uit zien. En alle ouderdieren die je er voorbij ziet komen hebben "afgezaagde"oren...ik zou er ver uit de buurt blijven, geen dierenliefhebbers, doorfokkers voor de winst.
Nee ziet er uit alsof het hele goede lijnen zijn,not.


Ze kunnen niet eens fatsoenlijk staan.Lijken verdorrie net een Opium salontafel Ik zou zeggen koop zo'n tafel en teken er een gezichtje op! "

Persoonlijk vind ik die ook echt niet mooi en het lijkt mij dat zo'n honden snel gezondheidsproblemen gaan krijgen. 

De vader van Hummer was een Amerikaanse Bully XL, leek enorm veel op de normale Amerikaanse Bulldog, was alleen een stuk groter en gespierder maar stond wel normaal op zijn poten. 

honden page profiel EfusEfus

" Neem contact op met soulmates bullys  dat is een goede Fokker met goede lijnen. "

Bedankt, ik zal er naar kijken. 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Persoonlijk vind ik die ook echt niet mooi en het lijkt mij dat zo'n honden snel gezondheidsproblemen gaan krijgen. 
De vader van Hummer was een Amerikaanse Bully XL, leek enorm veel op de normale Amerikaanse Bulldog, was alleen een stuk groter en gespierder maar stond wel normaal op zijn poten.  "

Het gaat mij niet eens over of je dit mooi moet vinden of niet. Ze zijn compleet kapot gefokt! Dat moet je dieren niet aan willen doen. Maar ja, als ze maar geld kunnen verdienen*broodfok* maakt niet uit hoe de gezondheid is van de dieren. Geprutst.

honden page profiel Lola&JojoLola&Jojo

honden foto van Lola&Jojo

Ze hebben (Soulmate) nog pups op MP staan, hebben IBKC(???) Papieren.

 

Als je toch de Bully's zo mooi vindt, blijf weg van die pockets (micro, toadline), maar ga dan voor de classic, stuk gezonder ( wel goed zoeken) minder overdreven op extremen gefokt.

 

Besef ook dat in de Bully wereld weinig tot niet wordt getest, en dat de 'pockets' mixen zijn van rassen (franse & engelse bulldog, boston terri?r, basset)die veel gebreken hebben en ook (meestal) niet getest zijn.

Je mag god op je blote kniën dankbaar zijn dat het bij een allergie blijft.

En dan de hoofdprijs er voor neerleggen.....succes

 

 

 

 

 

 

 

 

honden page profiel Drieka en HummerDrieka en Hummer

honden foto van Drieka en Hummer

" Het gaat mij niet eens over of je dit mooi moet vinden of niet. Ze zijn compleet kapot gefokt! Dat moet je dieren niet aan willen doen. Maar ja, als ze maar geld kunnen verdienen*broodfok* maakt niet uit hoe de gezondheid is van de dieren. Geprutst. "

Ik ben met jou eens dat sommige rassen honden helemaal kapot gefokt worden en dat is ook echt dieptriest maar als honden een stamboom hebben, ouderhonden getest worden op alles en nog wat, is het dan nog steeds broodfok? Ik geloof best dat ergens in de lijn wel nog goede honden moeten zitten.

honden page profiel I. de BruinI. de Bruin 2 doggies

Hallo Efus en alle anderen die hierboven staan ben benieuwd of je een pup hebt gevonden? Of ben je voor een andere bulldogachtige pup gegaan? Hebben jullie zo'n hondje wel eens gezien, of hebben jullie ervaringen met dit ras. Ben zelf op zoek naar een nieuwe hond, niet te groot maar wel een beetje stoer... tips? Ervaringen met dit ras?

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

" Hallo Efus en alle anderen die hierboven staan ben benieuwd of je een pup hebt gevonden? Of ben je voor een andere bulldogachtige pup gegaan? Hebben jullie zo'n hondje wel eens gezien, of hebben jullie ervaringen met dit ras. Ben zelf op zoek naar een nieuwe hond, niet te groot maar wel een beetje stoer... tips? Ervaringen met dit ras? "

 

Ga dan voor een staffordshire bull terrier:

35-45cm 12-20 kilo

honden page profiel EfusEfus

Hai I. de Bruin,

Een american bully was altijd al een droomhond van mij en daarom was ik op zoek naar dit ras. Ik wist dat er shows bestonden voor amercian bullys en ben daar vorig jaar heen geweest om dit ras ook in het echt te bekijken. Wij zijn voor een american bully pocket gegaan onze pup is inmiddels 7 maanden en zou geen ander ras willen. Hiervoor hebben wij mijn vriend en ik geen ervaring met dit ras wel met staffords en pitbul (waar ze oorspronkelijk vandaan komen). Wel moet ik zeggen een american bully ligt wel aan de hoge prijsklasse. Het zijn super lieve honden willen graag bij je zijn. In de toekomst zou ik graag een american bully standard willen, die zijn iets groter, al moet ik zeggen een pocket is al zwaar genoeg want die kan je niet meer even tillen haha. Heb je nog andere vragen? Hoor ik het graag.

Volgende forumvraag: 2e hond aanschaffen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^