Angst voor vuurwerk, tips gevraagd

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Kaatje en Hailey (Speedy† Tessa†)

De afgelopen 2 jaarwisselingen waren een drama voor Hailey. Ze is doodsbang voor vuurwerk en durft dan niet eens buiten te plassen. We hebben van alles geprobeerd om haar af te leiden en hadden vorig jaar allemaal leuke hersenwerkjes voor haar gemaakt en klaargelegd maar het werd niets.

 

In onze straat hebben we ook nog eens vette pech met knalgrage buurmannen. Zij hun lolletje en Hailey een traumatische avond/nacht.

 

Hailey wist niet waar ze het zoeken moest. Bench in en uit, in de cave en er weer uit, op schoot en er weer af. Huilen en piepen, totale onrust. Ik ben beneden bij Hailey gebleven tot de knallen uitgeknald waren (3 uur was het geloof ik), toen pas ontspande haar lijfje en kon ze eindelijk gaan slapen. Ik heb haar niet getroost, want ik weet dat ik de angst dan versterk, maar ik ben haar wel tot steun geweest.

 

Daarom zit ik voor komende jaarwisseling te denken aan pilletjes. Wie heeft hier ervaring mee? Alle tips zijn meer dan welkom!

honden page profiel LolaLola 3 doggies

Wij hebben zylkene en alprazolam gekocht bij de dierenarts. De laatste 2 jaar waren hier ook drama, heb gelukkig een dag ervoor nog medicatie gekregen van de dierenarts, want het was drama. Met de pilletjes was ze gewoon goed bij, rustig op haar botjes aan het kauwen, naar buiten wilde ze nog steeds niet maar dat is prima, ze is de avond wel rustig door gekomen. 

 

Verder draagt ze een thundershirt. Dit jaar heb ik ook een halsband besteld van adaptil, maar daarvan weet ik nog niet hoe die werkt.

honden page profiel LolaLola 3 doggies

Wij hebben zylkene en alprazolam gekocht bij de dierenarts. De laatste 2 jaar waren hier ook drama, heb gelukkig een dag ervoor nog medicatie gekregen van de dierenarts, want het was drama. Met de pilletjes was ze gewoon goed bij, rustig op haar botjes aan het kauwen, naar buiten wilde ze nog steeds niet maar dat is prima, ze is de avond wel rustig door gekomen. 

 

Verder draagt ze een thundershirt. Dit jaar heb ik ook een halsband besteld van adaptil, maar daarvan weet ik nog niet hoe die werkt.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Hier helpt niks. Paddy is al heel lang panisch. Met oud en nieuw gaat hij naar t pension. Ik woon in de stad en t is net oorlog dan.

 

Alprazolam zou je kunnen vragen. 

 

En voor volgend jaar misschien eens kijken naar de Relaxopet. Of een vakantie in het buitenland als je de middelen hebt.

 

Suc6 hoor.

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

Ziva vindt t ook niks. Was vorig jaar ook een ramp, ook zij durfde niet meer naar buiten om te plassen.

Hier op het forum heb ik de tip gekregen om haar goed aan te lijnen, in de auto te zetten en naar een zo rustig mogelijk gebied te gaan. Liefst ver verwijderd van alle knallen. Ziva was maar al te blij dat ze heel snel een plas kon doen een paar keer op een dag en hup, weer vlug de auto in en naar binnen.

 

Thuis is het ramen, deuren en luchtroosters dicht houden tegen het geluid en top 2000 café aan. Probleem vorig jaar was dat het top 2000 café prima werkte maar om 12 uur was dat afgelopen en kwam er... een klassiek concert! Hemeltjeluef, dit jaar gaat er om 12.01 direct een playlist op van spotify. Als het maar niet stil is in huis.

 

Wat 'hulpmiddelen' betreft, proberen wij dit jaar voor het eerst bach bloesem uit (bach rescue). En waarschijnlijk een adaptil verstuiver (let op, moet ruim van te voren al in het stopcontact, minimaal een week van te voren) en misschien een pil daarvan.

 

En hopen dat het dan beter gaat...

honden foto van Kaatje en Hailey (Speedy† Tessa†)

Bedankt voor de tips!

 

Ik had nog nooit gehoord van een thundershirt, misschien is dat iets voor Hailey.

 

En met de auto naar een rustige plek gaan we zeker uitproberen.

 

Ik ga ook naar de dierenarts voor alprazolam.

 

Ik kan ook al het vuurwerk hier in de straat onklaar maken en de knalgrage buurmannen bij ons in de schuur opsluiten, probleem opgelost!

 

Helaas hebben we niet de financiele middelen om op vakantie te gaan, anders had ik graag een vuurwerkvrije honden oase opgezocht.

 

Maar met jullie tips gaat het vast ook lukken. Alles beter voor Hailey dan de ellende die ze vorig jaar had!!

honden page profiel KekhorKekhor 3 doggies

honden foto van Kekhor

https://www.youtube.com/watch?v=autlUlomFPk

 

Dit bovenstaande pas ik toe bij Olly die ook erg gestrest is tijdens vuurwerk (en onweer). Sinds een rotje naast hem is ontploft, wordt de angst elk jaar erger. Als ik hem inwikkel in een sjaal en bij hem blijf, dan valt hij in slaap en oogt hij veel ontspannender.  

honden page profiel TukkerTukker 3 doggies

honden foto van Tukker

Hier ook alprazolam voor onze Roemeen met vuurwerktrauma. Daarnaast ook een thundershirt. En zelfs dan is het nog erg moeilijk voor hem.

Ramen, ventilatieroosters, gordijnen dicht. Alle lampen vol aan. Tv wat harder en dicht bij het vrouwtje. Ik slaap beneden van oud op nieuw en hij kruipt echt bij mij onder het dekbed...

 

Uitlaten in het buitengebied is hier geen optie ivm carbid schieten... 

 

Laat het allemaal maar snel achter de rug zijn!!!

Het liefst zat ik met hem op een onbewoond eiland... Helaas gaat dat niet lukken.

honden foto van Kaatje en Hailey (Speedy† Tessa†)

Kon het maar he?! Een rustige plek vinden voor je hondenmaatje, maar dat valt nog niet mee.

 

Ik hoop echt dat het dit jaar voor Hailey wat draaglijker zal zijn, ze is van nature al een voorzichtig hondje. Het kost haar altijd moeite om angst voor bepaalde situaties te overwinnen en als dat dan lukt ben ik zo trots op haar. Maar die knallen zijn te extreem, het is gewoon niet te doen voor haar.

 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

Mowgli was ook heel bang voor vuurwerk en het is net of Balou het van haar heeft over genomen, hij is altijd al bang maar het lijkt sinds Mowgli er niet meer is erger te zijn geworden. Hij krijgt Bach rescue omdat ik dit het meest vertrouw bij zijn hartproblemen, het haalt bij Balou net de scherpe kantjes eraf. Tijdens de jaarwisseling ligt hij verstopt onder zijn deken in de bench of tegen mij aan net wat hij wil. Bij Mowgli ging ik heel uitbundig en gek doen als ik een knal hoorde en ik gaf Mowgli een lik slagroom uit een spuitbus die ik binnen bereik had staan. Raar maar het heeft bij haar geholpen, ze kwam vrolijk naar mij toe als er een knal was te horen voor haar lik slagroom. Helaas werkte dit tijdens de jaarwisseling niet meer dan werd er gewoon te veel afgestoken, Mowgli kreeg dan ook Bach rescue en zo af en toe een lik advocaat en ik maakte een verstop plekje voor haar.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^