Pup ineens rustig

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PuckiePuckie

honden foto van Puckie

Hoi allemaal!

ik heb sinds twee weken een dwergteckel puppy. Ze is nu 17 weekjes, een schat van een hondje. Lekker druk, lekker kroelen, lekker spelen. Ze was in het begin super angstig van alles buiten, en nu vind ze het fantastisch buiten. Zo leuk om te zien hoe ze daarin zelfverzekerder wordt!

 

Nu maak ik me ineens zorgen... de afgelopen 2 dagen waren erg druk voor haar. Ik moet haar altijd sowieso wel in de bench leggen om te gaan slapen, want ze gaat heel snel over haar eigen grens heen en raakt dan overprikkeld. Gisteren heeft ze erg weinig geslapen en was vrij vaak alert. Ook is ze gisteren wezen logeren bij mijn tante (die heeft een aantal honden en katten). Ze heeft vannacht goed geslapen, en vanochtend ook nog van 08.30 tot 13.00. Daarna is ze de hele dag vrij rustig gebleven... wel eventjes spelen, maar niet zo druk als normaal. Ze slaapt, komt even soms een kroel geven, en gaat daarna gelijk weer de bench in om te slapen. 

 

Ik maak me gelijk zorgen over dat er wat mis is... of kan het zijn dat ze nog moe is van gisteren?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Je zegt dat de afgelopen dagen erg druk waren. Dan zal dat best een reden kunnen zijn dat de pup zo rustig is, die is helemaal gesloopt en hartstikke moe.

 

Geen dingen verwachten de komende dagen. Even rustig aan. Buiten voor plassen en poepen en dan weer naar binnen. Na een dag of drie de wandeling weer wat langer maken.

 

Als mijn hond een week uit logeren is geweest, heeft ze ook 2-3 dagen nodig om bij te tanken. Ik vraag die dagen niet teveel van haar.

honden page profiel PuckiePuckie

honden foto van Puckie

Bedankt voor je reactie!

Ik laat haar gewoon lekker rusten. Maak me wel alsnog zorgen...

 

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Bedankt voor je reactie!
Ik laat haar gewoon lekker rusten. Maak me wel alsnog zorgen...
 
  "

Je kan nog even de temperatuur opmeten met een rectale thermometer. 

Mocht er wel koorts zijn, dan kan je nog naar de dierenarts. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Het lijkt mij ook een logische en gezonde reactie op een paar drukke dagen.

 

Allemaal andere geurtjes en indrukken, dat vermoeit enorm.

 

 

honden page profiel PuckiePuckie

honden foto van Puckie

Ik heb me weer eens te snel zorgen gemaakt, zo blijkt.

Ze werd net wakker, ben even snel met haar naar buiten gegaan, en daar wilde ze al graven. Heb dit niet laten gebeuren, en eenmaal thuis ging ze weer lekker spelen. Zit nu naast me met een bijtspeeltje. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Mooi zo! 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Zal best nog eens vaker gebeuren. Je pup is te moe geworden en heeft tijd jodig bij te komen. Over een paar maanden verlang je terug naar de periodes van deze rust.

Volgende forumvraag: Tea tree oil zindelijkheid
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^