Puppy Floyd, doen we het allemaal goed?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Melissa wittemanMelissa witteman

honden foto van Melissa witteman

Hallo allemaal, 

 

Na veel informatie te hebben opgezocht via dit forum, nu toch maar een account aangemaakt om zelf wat vragen te stellen. 

 

Sinds 2 weken zijn wij (mijn vriend en ik) trotse eigenaar van onze nu 10 weken jonge pup Floyd, Floyd is een mix herder (duitse en mechelse) en een heerlijk vrolijk en fanatiek beestje. Hij geeft al steeds iets beter aan als hij moet gaan plassen, maar er gebeuren ook nog veel ongelukjes vooral tijdens het spelen omdat hij dan buiten gewoon verder speelt en dan eenmaal binnen alsnog gaat plassen haha. 

 

Nu een tweetal vragen waar jullie misschien tips voor hebben: 

- Alleen zijn: Floyd is eigenlijk constant bij mij en vindt het nog echt niet leuk om alleen te zijn. Ik probeer het rustig op te bouwen maar ik wil ook graag douchen. Naar de wc gaan is opzich geen probleem maar ik ben zojuist gaan douchen en hij ging volledig tekeer, ik heb beneden pas de deur open gedaan toen hij stil was maar er lag wel overal plas. Ik was van tevoren wel met hem uit geweest en ben pas gaan douchen toen hij lag te slapen, maar zodra ik al opsta wil hij me achterna en als dit dus niet kan is het paniek! Hebben jullie tips hoe ik dit kan opbouwen zodat ik normaal kan douchen of een boodschapje kan doen? Ik heb hem niet in een bench overdag omdat ik het hem eigenlijk meteen zonder wil aanleren. 

 

- Katten en konijnen: Floyd vindt het ontzettend leuk om achter mijn andere dieren aan te rennen, ik ben hier niet van gediend. De katten en konijnen rennen keihard voor hem weg en dat lijkt hem alleen maar te stimuleren want zo kan hij er mooi achterna rennen. Hebben jullie tips om dit af te leren? Hij wil er vooral mee spelen maar dat willen de andere beestjes natuurlijk niet. 

 

Ik hoop op een aantal bruikbare tips, alvast bedankt! 

honden page profiel DjonieDjonie

Ik zou toch wat meer gebruik maken van de bench. Voor onze pup is dit zijn veilige plekje, waar hij lekker rustig en knus in kan liggen zonder gestoord te worden. Hij krijg hierin ook zijn eten, dus hij vindt het sowieso ook een leuke plek. Als wij hem even alleen laten, doen wij onze pup in de bench en doen hier een deken overheen. Hij moppert dan wel eventjes, maar al snel slaapt hij. En dan slaapt hij gerust 1,5 uur lang. Natuurlijk is hij daarvoor goed uitgelaten en wordt hij daarna ook weer uitgelaten.

honden page profiel LolaLola

Laat je pup zien dat je gaat douchen, laat hem op de gang liggen wachten, zodat hij ziet dat je niet weg bent. Als dit goed gaat zou ik hem gewoon beneden laten en tijdens het douchen de hond even een lekkere kong geven en het zo steeds verder uitbreiden.. Als hij zo al moeilijk doet, zou ik hem zeker niet in een bench stoppen als je gewoon thuis bent, dit lost namelijk niks op. 

 

De konijnen zaten hier buiten in een ren. Mijn honden rende graag om de ren heen, gelukkig reageerde de konijnen er totaal niet op. Het is pas na enkele maanden minder geworden, volgens mij kreeg mijn hond toen pas door dat het geen zin had om er achteraan te rennen.. 

 

Verder kregen ze hier ook een duidelijke nee en probeerde ik ze af te leiden met een bal of wat dan ook. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wanneer je even gaat doucen....neem de pup mee, laat zien waar je bent, wat is 10 weken, om de pup steeds in de bench te stoppen voor zoiets, het alleen zijn opbouwen, ga koffie zetten, laat je horen , dat de pup achter je aan loopt is niet erg, als de pup vertrouwen heeft in zijn omgeving zal die blijven waar die is....wat betreft het achterna lopen van de poesicats, ook daar aan moet je pup aan wennen dat ze er zijn....zijn de konijnen los dan . Lijn je pup aan, en ga bij de kooi zitten van de konijnen, geef je pup een bot en leid af van de konijnen zodat die het gewoon gaat vinden dat ze er zijn....wat katten betreft, daar gaan veel honden achteraan, zorg dat de katten een uitweg hebben.....en ook daar kan je de lijn voor gaan gebruiken...

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Het alleen zijn zul je dus toch heel rustig aan moeten leren.

Douchen of boodschappen doen als je vriend thuis is. Ik lees ook wel eens dat mensen hun pup met het douchen gewoon mee nemen in de badkamer.

Probeer dan op ontspannen momenten even weg te gaan, begin desnoods heel simpel met naar de trap te lopen en terug te komen. Doe dat zó vaak, dat hij het zat wordt en er geen aandacht aan besteedt. 'Zie je wel, staat ze weer op en loopt ze weg en gaat daarna weer zitten, gek mens.'

Dan ga je de eerste paar treden op, dan loop je helemaal naar boven, dan blijf je steeds langer boven, etc.

Verder heb ik er geen tips voor, zelf hier geen problemen mee gehad.

 

Wegrennende dieren vindt Ziva ook heel leuk. Ik heb haar geleerd dat ze bij mij een snoepje kan krijgen als er een dier weg rent. Sowieso zorgen dat hij nooit succes heeft, nooit achter dieren aan kan gaan. Maar wel op het moment dat hij zijn aandacht op jou legt, belonen daarvoor. En je mag best gek doen om hem zover te krijgen.

De andere kant op lopen wil ook nog wel eens helpen. Wees in ieder geval consistent. Let ook op dat hij niet hetzelfde gedrag gaat vertonen in het spelen met andere honden als die andere hond het niet wil (sommige doen niets liever dan achter elkaar aan rennen, anderen spelen op andere manieren).

honden page profiel Melissa wittemanMelissa witteman

honden foto van Melissa witteman

Jeetje wat snelle reacties al!

Djonie, ik snap dat de bench misschien wel een handige oplossing is, maar ik heb toch liever dat hij gewoon los door huis kan lopen. Dat is mijn persoonlijke voorkeur en dit wil ik dan ook liever eerst proberen. 

 

Lola, dat is een goede inderdaad dan maar gewoon even mee met douchen, en inderdaad vindt ik de bench voor hem geen oplossing. Alleen s'nachts slaapt hij in de bench naast ons en dit gaat zonder problemen. Heeft voor nu met het zindelijk worden te maken. Dan geeft hij tenminste aan dat hij moet plassen en lopen we met hem naar buiten. Anders plast hij maar gewoon en merken we het s'ochtends pas, vindt ik niet zo'n fijn idee. Zodra hij zindelijk is gaat voor mij de bench de deur uit. Het idee om hem dan aan te lijnen en af te leiden met wat lekkers zodat hij hieraan gaat wennen vindt ik wel een goede, hier gaan we mee aan de slag! Voor de konijnen is het ook wennen. Mijn vorige hond keek niet eens naar ze op en daar gingen ze gewoon naast liggen, dit is dus ineens wel heel anders voor ze. 

 

Willemijn, ik neem hem dan inderdaad eerst maar tijdelijk mee om te douchen. Fijn om te lezen dat het nog niet erg is dat hij de hele dag achter me aanloopt, ik vindt het wel gezellig hoor maar ik wil wel het beste voor hem doen. De konijnen lopen los in de achtertuin, vanwege het achterna rennen ben ik soms genoodzaakt om de konijnen op te sluiten in hun hok wat ik liever echt niet doe. Floyd laat ik nu voor een snelle plas in de voortuin maar dit vindt ik ook niet optimaal omdat deze niet omheind is. De katten hebben wel een uitweg, maar ik vindt het toch jammer, ze kunnen voor hun gevoel amper over de grond lopen of meneer komt alweer achter hun aan, dan springen ze meteen ergens op. Het zijn echte kroelkatten die nu ook beide gezellig binnen liggen te slapen. Hun zijn hier net zo welkom als Floyd en ik wil dus niet dat ze weggejaagd worden. 

 

Vera ,

Vindt ik een goede tip! gewoon lekker vaak op en neer lopen totdat hij denkt van de reutel ik blijf liggen hoor hahah. Ik probeer ook zoveel mogelijk inderdaad de dingen te doen als mijn vriend thuis is. Maar op mijn vrije dagen douche ik heel graag s'ochtends als ik uit bed kom en dan is mijn vriend al weg. Maargoed hij gaat voorlopig maar mee de badkamer in haha. Boodschappen komt ook zelden voor maar echt de kleine dingen zoals shit ik heb geen eieren meer wil ik toch even gauw kunnen halen. Ik ben net even naar boven gegaan, heb ik Floyd wat te kluiven gegeven, en ondanks een plas in huis heeft hij verder geen kik gegeven. Dus hier al heel blij mee! 

Hem gaan afleiden met snoepjes of gekkigheid als hij gaat jagen vindt ik een goed plan, voor nu ren ik er zelf ook achterna en dat is duidelijk ook niet de oplossing. 

honden page profiel DjonieDjonie

Iedereen heeft natuurlijk zo zijn eigen voorkeur :) Onze fokker raadde ons een bench aan, omdat dit volgens hen het beste paste bij het ras van onze hond. Onze bench stond trouwens alleen de eerste nacht in de slaapkamer. Daarna hebben we hem verplaatst naar de woonkamer. 's Nachts moet hij zichzelf dus ook in zijn eentje redden. Misschien dat hij het daarom niet zo heel erg vindt als het deurtje van de bench overdag af en toe dicht gaat en wij buiten beeld zijn. Het deurtje gaat sowieso niet altijd dicht! Hij staat namelijk echt niet op om ons naar de hal te volgens als hij lekker knus en moe in de bench ligt.

honden page profiel Melissa wittemanMelissa witteman

honden foto van Melissa witteman

Ja precies, ieder zijn ding. Ik heb er slechte ervaringen mee en gebruik ze gewoon liever niet. De bench waar hij in slaapt is ook een nylon ren en dus geen standaard bench. Wij willen hem inderdaad ook gaan verplaatsen naar de woonkamer maar zolang hij nog s'nachts aangeeft te moeten plassen hou ik hem liever nog in de buurt want anders hoor ik hem niet. 

Mocht het allemaal op deze manier niet lukken kunnen we er altijd nog voor kiezen om de bench meer te gebruiken. Voor nu hebben we hem pas 2 weekjes en probeer ik het nog op deze manier. 

honden page profiel LolaLola

" Ja precies, ieder zijn ding. Ik heb er slechte ervaringen mee en gebruik ze gewoon liever niet. De bench waar hij in slaapt is ook een nylon ren en dus geen standaard bench. Wij willen hem inderdaad ook gaan verplaatsen naar de woonkamer maar zolang hij nog s'nachts aangeeft te moeten plassen hou ik hem liever nog in de buurt want anders hoor ik hem niet. 
Mocht het allemaal op deze manier niet lukken kunnen we er altijd nog voor kiezen om de bench meer te gebruiken. Voor nu hebben we hem pas 2 weekjes en probeer ik het nog op deze manier.  "

Goed bezig hp-thumbsup

honden page profiel Melissa wittemanMelissa witteman

honden foto van Melissa witteman

Dankje! smile

honden page profiel LisaLisa

Als ik dit lees ben je al heel goed bezig :)
Geniet van je pup! :D

honden page profiel Melissa wittemanMelissa witteman

honden foto van Melissa witteman

Fijn om te lezen Lisa dankjewel! Komt zeker goed! laughing

honden page profiel Melissa wittemanMelissa witteman

honden foto van Melissa witteman

Nou! Gister voor het eerst weer gedouched zonder dat mijn vriend thuis was! Ik denk ik neem hem dus mee naar boven en dan ga ik douchen. Deuren open kon die mooi kijken. 

 

Voor ik het wist had ik een zeiknatte hond hahah. Hij sprong er gewoon mee onder. Nou ja. Weet hij wel wat ik doe onder die douche haha. 

Volgende forumvraag: Veel plassen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^