Agressief gedrag

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Nicole & KaylaNicole & Kayla

honden foto van Nicole & Kayla

Ik heb een vraag niet voor mijn eigen hond maar de hond van een goede vriend. 

 

Het betreft een reu van bijna 2 jaar, grote hond van ongeveer 33 kilo. 

 

Hij gaat altijd erg leuk met Kayla om maar tegen andere reuen is hij héél erg agressief, hij wacht niet af,springt er meteen op,pakt ze bij de nek beet en begint heel hard te schudden. 

 

Hier ben ik al enkele malen getuige van geweest en best van geschrokken. 

 

Eergisteren was de overbuurvrouw op straat samen met de baas van de hond (mijn vriend)en de hond kwam ook naar buiten. 

 

De buuf kan de hond heel goed,als zijn baas weg moet verzorgt zij hem dwz voeren niet uitlaten. 

 

Ze was,zoals heel vaak, met de hond aan het spelen en ze stond gebogen met haar hoofd laag.

 

Plotseling greep hij haar zonder waarschuwing in haar nek en begon haar te schudden zeg maar, zoals ze met hun prooi zouden doen. 

 

Ze kon zich losmaken en ze zijn meteen naar de 1e hulp gegaan waar ze zeiden dat ze veel geluk had,zijn grote tand was helemaal in haar nek vlak naast de slagader en in haar hals vlakbij haar strottenhoofd.  

 

Nou wil hij hem van de week gaan laten castreren maar wat vinden jullie, ik persoonlijk vind dit niet normaal en vraag me af of een castratie iets zal uitmaken. 

 

Lang verhaal maar zo hebben jullie een zo goed mogelijk beeld. 

Normaal is hij overigens naar mensen toe vriendelijk. 

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

Nee, dit is geen normaal gedrag en ik vraag me ook af of castratie echt gaat helpen.Ik vrees dat hier meer voor nodig is.

 

(Nu is het een goede bekende waar de hond altijd goed mee is geweest, de volgende keer is het een onbekende of jouw hond...)

honden page profiel Nicole & KaylaNicole & Kayla

honden foto van Nicole & Kayla

" Nee, dit is geen normaal gedrag en ik vraag me ook af of castratie echt gaat helpen.Ik vrees dat hier meer voor nodig is.
 
(Nu is het een goede bekende waar de hond altijd goed mee is geweest, de volgende keer is het een onbekende of jouw hond...) "

ja dat was ook mijn gedachte...dit is volgens mij geen kwestie van teveel testosteron,wat zou ik hem voor advies kunnen geven volgens jou?

 

Hij is natuurlijk erg geschrokken en van plan de hond niet meer bij iemand te laten maar er lopen ook kleine kinderen daar en ik houd mijn hart vast...

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Nee dit is zeker niet normaal zowel naar hond als mens is dat agressief gedrag.

Die ging hemelen bij mij.

honden page profiel pim pim 3 doggies

honden foto van pim

“Plotseling greep hij haar zonder waarschuwing in haar nek en begon haar te schudden zeg maar, zoals ze met hun prooi zouden doen.” 

 

Heel hard maar ik zou mijn hond direct laten inslapen na zo een incident. Zou alle vertrouwen kwijt zijn en er niet mee kunnen leven als het verkeerd was afgelopen of hij nogmaals iemand zou grijpen!! 

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

Die kreeg een enkeltje dierenarts.  Honden(leven)  moet wel een leuk iets blijven. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin (  Ozjin .

Jee, Nicole, heen normaal gedrag, hij pakt een mens die onschuldig is en de hond geen kwaad deed op dat moment, er is toch wat met de hond aan de hand, castratie zal daar niet bij helpen..... 

honden page profiel Nicole & KaylaNicole & Kayla

honden foto van Nicole & Kayla

Bedankt voor jullie reacties.

 

Het ging echt helemaal zonder waarschuwing vooraf,een grom of iets.

 

En dan nog,vastpakken in de nek en hals en schudden...normaal zou een hond bijten en loslaten maar niet op deze manier...

 

Ik wilde inslapen opperen maar hij is overtuigd dat de castratie gaat helpen,hij wijt het aan dominantie en is overtuigd dat het vanzelf wel goed komt daarna...

 

En het is zo'n lieve hond normaal naar mensen,ik zal hem nooit meer vertrouwen nu ik dit weet,typisch zo'n geval van je weet maar nooit het is en blijft een dierundecided

 

Ik hoop dat hij wijs is en het juiste doet.

honden page profiel Tamara, Aiden & AbbyTamara, Aiden & Abbybijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara, Aiden & Abby

Als het mijn hond was, zou hij ook ingeslapen worden...

Gedragstherapie is denk ik zelfs al te laat. Maar snap dat iemand dat nog zou willen proberen voordat je je maatje in laat slapen.
Wanneer hij dat nog wil, zou ik de hond (hoe zielig ook) ALTIJD muilkorven. Of hij dan nog een leven heeft... Tja, ik denk geen leven zoals ik mijn hond zou willen geven.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

nee niet normaal, hopelijk is alles goed met die vrouw

 

maar te weinig info verder om iets over de hond en de situatie te kunnen zeggen. Wat is het voor soort hond?

 

Ik zou als ik de vriend was de hond eerst maar goed laten onderzoeken medisch. En een goede gt (durf het bijna niet te zeggen, want ik bedoel dus niet iemand die de zaak nog erger maakt, maar echt verstand heeft) langs laten komen om alles door te nemen waarom het zo ver kon komen.

 

En tot die tijd de hond behandelen als een herplaatser die je nog maar net hebt, nog niet goed kent, en waarmee je vertrouwen moet gaan opbouwen, rust brengen in de hond dus.  En dus ook niet meer los laten lopen en op afstand van andere mensen houden.

honden page profiel Nicole & KaylaNicole & Kayla

honden foto van Nicole & Kayla

" Als het mijn hond was, zou hij ook ingeslapen worden...Gedragstherapie is denk ik zelfs al te laat. Maar snap dat iemand dat nog zou willen proberen voordat je je maatje in laat slapen.Wanneer hij dat nog wil, zou ik de hond (hoe zielig ook) ALTIJD muilkorven. Of hij dan nog een leven heeft... Tja, ik denk geen leven zoals ik mijn hond zou willen geven. "

Dat is inderdaad wel een hele goede tip van je waar ik nog niet aan had gedacht,muilkorven aangezien ik niet denk dat hij hem in zal laten slapen.

 

Hij is imker en neemt de hond altijd mee naar zijn werk in de bossen,daar zijn verder ook geen mensen,in principe zou het dan alleen voor thuis zijn,daar valt dan denk ik nog mee te leven.

honden page profiel Nicole & KaylaNicole & Kayla

honden foto van Nicole & Kayla

" nee niet normaal, hopelijk is alles goed met die vrouw
 
maar te weinig info verder om iets over de hond en de situatie te kunnen zeggen. Wat is het voor soort hond?
 
Ik zou als ik de vriend was de hond eerst maar goed laten onderzoeken medisch. En een goede gt (durf het bijna niet te zeggen, want ik bedoel dus niet iemand die de zaak nog erger maakt, maar echt verstand heeft) langs laten komen om alles door te nemen waarom het zo ver kon komen.
 
En tot die tijd de hond behandelen als een herplaatser die je nog maar net hebt, nog niet goed kent, en waarmee je vertrouwen moet gaan opbouwen, rust brengen in de hond dus.  En dus ook niet meer los laten lopen en op afstand van andere mensen houden. "

Het is een kruising,onbekend waarmee,kan heel veel zijn.

 

Als hij thuis is zit hij op een erfje met een poort,deze poort staat aan de stoep.

Hij zit daar samen met een agressieve chihuaha,valt elke hond aan maar daar wordt mee gelachen,Kayla is als de dood voor het beestjetongue-out

 

Nou is de middelbare school vlakbij en als de school uit is komen veel kinderen daar langs over de stoep,hij blaft dan op iedereen en de kinderen schrikken zich vaak kapot.

 

Veel kinderen pesten ook vaker,dingen op hem roepen,voor hem springen enzovoort.

 

Of het hierdoor komt of misschien heeft hij het agressieve gedrag van de chihuhaha overgenomen,ik heb geen idee.

honden page profiel Heleen en FreekHeleen en Freek 3 doggies

honden foto van Heleen en Freek

Nou met zo'n hond zou ik niet verder gaan rotzooien eerlijk gezegd. Kijk dat een hond eens snept of bijt, kan gebeuren, zeker als een dier pijn heeft of ergens angst voor heeft. Maar direct zo'n schade aanrichten? Zullen altijd mensen zijn die zeggen dat zo'n hond te managen is maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Zeker omdat je aangeeft al meerdere male getuige te zijn geweest van een aanval op een andere hond vraag ik me af of je vriend wel in staat is zijn omgeving voor deze hond te beschermen. 

 

Dit klinkt als een level 4 beet op de Ian Dunbar schaal ( http://apdt.com/wp-content/uploads/2017/01/ian-dunbar-dog-bite-scale.pdf ), prognose is slecht bij een hond die op zo'n manier bij mensen schade aanricht. 

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

Ik zou hem ook in laten slapen, zeker omdat hij zo een goede bekende op een afschuwelijke manier heeft gepakt.

Bij mij is niet per definitie als een hond een mens bijt dat ik hem/haar zou laten inslapen, ik bekijk wel de situatie.

Maar dit is zo'n onvoorspelbare reactie van de hond, de volgende keer hangt hij in de baas zelf. Dat zou mij niet verbazen in ieder geval.

Wat de baas ook beslist, ik zou zeker mijn hond nooit, maar dan ook nooit meer met deze hond laten spelen.

honden page profiel Nicole & KaylaNicole & Kayla

honden foto van Nicole & Kayla

" Nou met zo'n hond zou ik niet verder gaan rotzooien eerlijk gezegd. Kijk dat een hond eens snept of bijt, kan gebeuren, zeker als een dier pijn heeft of ergens angst voor heeft. Maar direct zo'n schade aanrichten? Zullen altijd mensen zijn die zeggen dat zo'n hond te managen is maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Zeker omdat je aangeeft al meerdere male getuige te zijn geweest van een aanval op een andere hond vraag ik me af of je vriend wel in staat is zijn omgeving voor deze hond te beschermen. 
 
Dit klinkt als een level 4 beet op de Ian Dunbar schaal ( http://apdt.com/wp-content/uploads/2017/01/ian-dunbar-dog-bite-scale.pdf ), prognose is slecht bij een hond die op zo'n manier bij mensen schade aanricht.  "

Bedankt voor de link!

 

Helaas laat hij hem altijd loslopen op het veld en daardoor zijn die incidenten ook gebeurd, hij let ook helemaal niet op.

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" Bedankt voor de link!
 
Helaas laat hij hem altijd loslopen op het veld en daardoor zijn die incidenten ook gebeurd, hij let ook helemaal niet op.
 
  "

dat klinkt wel erg onverantwoordelijk, hij moet toch inzien dat dit niet kan zeker na zo'n erg incident. 

honden page profiel Nicole & KaylaNicole & Kayla

honden foto van Nicole & Kayla

" Ik zou hem ook in laten slapen, zeker omdat hij zo een goede bekende op een afschuwelijke manier heeft gepakt.
Bij mij is niet per definitie als een hond een mens bijt dat ik hem/haar zou laten inslapen, ik bekijk wel de situatie.
Maar dit is zo'n onvoorspelbare reactie van de hond, de volgende keer hangt hij in de baas zelf. Dat zou mij niet verbazen in ieder geval.
Wat de baas ook beslist, ik zou zeker mijn hond nooit, maar dan ook nooit meer met deze hond laten spelen. "

Nee inderdaad Bulleke,Kayla mag niet meer met hem spelen hoe leuk ze ook met elkaar zijn.

Ik kan hem niet meer vertrouwen. 

honden page profiel Nicole & KaylaNicole & Kayla

honden foto van Nicole & Kayla

" dat klinkt wel erg onverantwoordelijk, hij moet toch inzien dat dit niet kan zeker na zo'n erg incident.  "

Ik hoop dat hij nu beter uitkijkt, de tijd zal het leren. 

 

Overigens herinner ik me net dat hij vorig jaar ook een buurvrouw heeft gebeten, ze wilde haar hond, een reu van hem scheiden en toen heeft hij haar flink in haar hand gebeten. 

honden page profiel  <0-0> Dutch Auti <0-0> <0-0> Dutch Auti <0-0> 3 doggies

honden foto van  <0-0> Dutch Auti <0-0>

Als die hond alzo bepaald gedrag vertoont. Waarom was die hond uberhaupt niet gemuilkorft?

 

En nee, lijkt me niet dat een castratie hier een oplossing zou zijn.

 

Een mri scan van de kop om vast te stellen wat er kortsluiting maakt (tumor?) en een bewuste aanval op een mens in nek, inclusief schudden.. Nee

Als t mijn eigen hond was geweest was dat een enkeltje crematorium met tussenstop bij de dierenarts. Zonder enig pardon. Hoeveel ik ook om een dier geef hoe sterk een band ook is. Er zijn grenzen.

 

Echter is de keus aan de eigenaar en het slachtoffer.

Als ik t slachtoffer was ongeacht of ik baasje en hond wel of niet kende. Maar zo'n extreme aanval. Aangifte. En ja dat kan betekenen dat een eigenaar misschien geen zeggenschap meer heeft over zijn hond.

 

Maar was de eigenaar verantwoord bezig geweest had de hond alzo gemuilkorft geweest. En had dit nooit gebeurt. Ivm met zijn gedrag naar andere honden alleen al en naar mijn idee je niet wil dat je hond schade of nog meer schade veroorzaakt. 

 

Enige vraag nog die door mijn hoofd gaat was liep deze hond ook nog los?

 

Maar simpel gezegt. Mijn visie hier is duidelijk. Zonder enige twijfel.

 

Echter visies verschillen. Meningen verschillen. Dit is t mijne. 

 

Ik ken de hond en zijn baas verder niet. En weet dus ook niet waarop zijn keuzes berust zijn. 

Tis mijn zaak verder niet. Maar je vraagt wat anderen vinden. Gebaseerd op het verhaal dat je hier doet.

 

 

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

Vooral geen advies geven.

Als hij toch nog iets wil proberen: een goede, echte gediplomeerde hondentherapeut contacteren.

Bij mij kreeg deze hond ook dadelijk enkele reis spuitje.

honden page profiel Nicole & KaylaNicole & Kayla

honden foto van Nicole & Kayla

" Als die hond alzo bepaald gedrag vertoont. Waarom was die hond uberhaupt niet gemuilkorft?
 
En nee, lijkt me niet dat een castratie hier een oplossing zou zijn.
 
Een mri scan van de kop om vast te stellen wat er kortsluiting maakt (tumor?) en een bewuste aanval op een mens in nek, inclusief schudden.. Nee
Als t mijn eigen hond was geweest was dat een enkeltje crematorium met tussenstop bij de dierenarts. Zonder enig pardon. Hoeveel ik ook om een dier geef hoe sterk een band ook is. Er zijn grenzen.
 
Echter is de keus aan de eigenaar en het slachtoffer.
Als ik t slachtoffer was ongeacht of ik baasje en hond wel of niet kende. Maar zo'n extreme aanval. Aangifte. En ja dat kan betekenen dat een eigenaar misschien geen zeggenschap meer heeft over zijn hond.
 
Maar was de eigenaar verantwoord bezig geweest had de hond alzo gemuilkorft geweest. En had dit nooit gebeurt. Ivm met zijn gedrag naar andere honden alleen al en naar mijn idee je niet wil dat je hond schade of nog meer schade veroorzaakt. 
 
Enige vraag nog die door mijn hoofd gaat was liep deze hond ook nog los?
 
Maar simpel gezegt. Mijn visie hier is duidelijk. Zonder enige twijfel.
 
Echter visies verschillen. Meningen verschillen. Dit is t mijne. 
 
Ik ken de hond en zijn baas verder niet. En weet dus ook niet waarop zijn keuzes berust zijn. 
Tis mijn zaak verder niet. Maar je vraagt wat anderen vinden. Gebaseerd op het verhaal dat je hier doet.
 
  "

Tja waarom was hij niet gemuilkorft...omdat zijn baas waarschijnlijk niet in wil zien dat zijn hond een ernstig probleem heeft. 

Tot nu toe viel hij alleen reuen aan en dat weet hij aan haantjesgedrag zeg maar.

 

Toen ik hem vanmorgen zag was hij erg geschrokken, het is gisteren gebeurd. 

 

Aangifte zal er niet gedaan worden want het zijn goede vrienden, sterker nog ze proberen het incident geheim te houden, alleen ik en hunzelf weten het.

 

De hond liep tot gisteren gewoon los,ik weet niet wat er nu gaat gebeuren maar ben bang dat hij hem op het veld weer gewoon los laat lopen. 

 

Ja ik vraag hier inderdaad om jullie mening/advies omdat hij die aan mij gevraagd heeft. 

 

Ik ben een leek maar dacht wel meteen aan euthanasie en wilde zien of hier hetzelfde erover gedacht wordt. 

 

Verder ben ik niet de aangewezen persoon om hem wat dan ook te adviseren dus ik hoop dat hij hulp zoekt. 

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby

Ik zou melding doen bij de gemeente. Als een hond een mens die hij kent zo pakt, dan is het dier gewoon een risico voor een ieder. Als die hond dan ook nog los loopt... Echt, melding doen bij de gemeente. En liefst de buuv dat ook laten doen. Dan komt er op zijn minst een aanlijn- en muilkorfgebod. Houdt hij zich daar niet aan, dan vragen om extra controle/handhaving. 

honden page profiel Nicole & KaylaNicole & Kayla

honden foto van Nicole & Kayla

" Ik zou melding doen bij de gemeente. Als een hond een mens die hij kent zo pakt, dan is het dier gewoon een risico voor een ieder. Als die hond dan ook nog los loopt... Echt, melding doen bij de gemeente. En liefst de buuv dat ook laten doen. Dan komt er op zijn minst een aanlijn- en muilkorfgebod. Houdt hij zich daar niet aan, dan vragen om extra controle/handhaving.  "

Helaas dit is Griekenland,daar doen ze dat nietfrown

honden page profiel Marijke + (Aila & Dinja)Marijke + (Aila & Dinja)goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marijke + (Aila & Dinja)

Wat een egoïst !! 

Eigen gemak gaat boven het welzijn van je mede mede mens ?! En mede viervoeters ? 

 

Het kan zelfs de dood betekenen van een andere hond... frown

 

in nl heb ik ook eens te maken gehad met zo'n losloper. Na heel veel klagen kwam er een aanlijn en muilkorfplicht. Jammer dat dit Griekenland is idd...

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

Ik zal als baas mijn vertrouwen in de hond kwijt zijn en hem laten inslapen ter bescherming van anderen.

honden page profiel Anke,Vaös&LeinAnke,Vaös&Lein 3 doggies

honden foto van Anke,Vaös&Lein

Zo'n hond zou bij mij hoe veel ik ook van hem houd toch echt naar de dierenarts gaan om een spuitje te krijgen. Zo'n hond kun je niet vertrouwen. Zeker gezien het feit dat hij al meerdere malen de fout is gegaan en de ernst hiervan. Een mens in de nek grijpen is abnormaal gedrag en ik blijf me verbazen over het feit dat er bazen zijn die dat niet inzien. Tuurlijk houd je van je hond maar het moet wel veilig en leuk blijven voor iedereen. 

Het is ook lastig zo iemand te adviseren want in hoeverre gaat hij er iets mee doen ? Het enige wat jij zelf kunt doen ver bij deze hond uit de buurt blijven. Voor de veiligheid van jouw honden en ook voor jezelf. 

 

honden page profiel PluutjePluutje 3 doggies

Het gedrag van deze hond kan na castratie zelfs versterken, het castreren van een reu is geen wondermiddel. Bij deze hond is iets goed mis in zijn koppie. Laten we hopen dat de eigenaar na dit ernstige incident zijn verantwoordelijkheid neemt en de hond minimaal muilkorft.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

wat was het eigenlijk voor spel dat de buurvrouw met hem speelde? (even om een beeld te krijgen)

honden page profiel Drieka en HummerDrieka en Hummer 3 doggies

honden foto van Drieka en Hummer

Moeilijk te zeggen omdat we er niet bij waren.

 

Als eerste zou ik medische problematiek laten uitsluiten bij een dierenarts, als de hond gezond is dan zou ik kijken voor een zeer goede gedragstherapeut en ondertussen de hond muilkorven en nooit meer los laten lopen.

Een castratie zal die probleem niet verhelpen en in het ergste geval het probleemgedrag gaan versterken.

Als ook een gedragstherapeut het probleem niet kan verhelpen dan zou ik toch kiezen voor inslapen voor de veiligheid van andere honden en mensen om hem heen. 

honden page profiel Nicole & KaylaNicole & Kayla

honden foto van Nicole & Kayla

" wat was het eigenlijk voor spel dat de buurvrouw met hem speelde? (even om een beeld te krijgen) "

Ze stond gebogen en op een gegeven moment,zoals mijn vriend het vertelde,hurkte ze en gaf hem een knuffel.

Dat heeft ze al heel vaak gedaan,even haar armen om hem heenslaan maar zonder druk uit te oefenen,toen snapte hij haar.

 

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^