Chihuahua met cystinestenen (blaasstenen) voeding & lekkernijtjes

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Tineke HoornwegTineke Hoornweg

Bij ons lief 8 jarig chihuahua teefje chanel zijn een paar weken terug operatief cystinestenen/blaasstenen verwijderd. Het waren er best wel wat. Om te voorkomen dat deze stenen op korte termijn terugkomen heeft de dierenarts speciale voeding voorgeschreven. Hills urinary care. 

Nu het probleem, ze is een redelijk verwend hondje en echt lekker vind ze dat niet. Ze eet heel slecht. Ook heeft de dierenarts afgeraden om iets anders te geven, ook geen lekkernijtjes, zoals bv vitakraft sticks, sushi hondenstripjes en eendenstrips enz. Al deze honden lekkernijtjes mag ze niet meer. Ook tijdens ons eten kreeg ze vaak een heel klein stukje vis, vlees, kip of een stukje beleg. Dat alles was ze gewend. Al die lekkere dingen, mag ze niet meer. We hebben het daar echter heel erg moeilijk mee. Op je gemak eten als ze met die zielige hondenoogjes je aankijkt is er niet meer bij.

Weet iemand iets of heeft iemand ervaring hiermee? Een ander soort voeding bijvoorbeeld. Of hondenlekkernijtjes die geen kwaad kunnen?

We hopen het echt en natuurlijk bij voorbaat dank.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Er is vast genoeg wat je hond nog mag hebben, maar je moet even zoeken. 

 

Hier droog ik met enige regelmaat zelf blokjes runderhart. Nu weet ik niet of jou hond dat hebben mag, maar er zijn naast de runderhart natuurlijk nog tal van dierlijke hondensnoepjes.

Mag je hond kauwbotten? Kijk dan eens naar gedroogde runderoren, konijnenoren, hertenoren enz.

 

Kijk eens op via-natura.nl misschien staat daar iets bij wat je hond hebben mag? 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Lotus heeft struviet en krijgt ook dieetbrokjes (RC), gelukkig is zij een vreetmonstertje die alles lekker vind dus ook de brokjes. Er zijn ook blikjes vlees voor hondjes met struviet te koop maar ik weet niet of dit er ook is voor hondjes met cystinestenen maar hier zal je naar kunnen informeren. Ik geef haar als lekker tussendoortje pensstaafjes en runder kophuid om op te knagen.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

cystine stenen zijn lastiger

ivm je ph moet verhogen begrijp ik .(dus minder zuur maken)

en dat schijnt lastig te zijn qua voer...hill's(oa) reduseert aantal eiwitten dacht ik 

Ik denk echt dat je bij voedings deskundige moet zijn voor snacks die oke zouden kunnen zijn

 

Volgende forumvraag: Pup met gevoelige darmen ?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^