Niet meer in de Bench!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Diana & KiaraDiana & Kiara

honden foto van Diana & Kiara

Hallo allemaal,

Kiara zit van pup af aan al in de bench, nooit een probleem geweest.
Inmiddels slaapt ze 's nacht gewoon op de bank, gaat ook prima!
Als we weggaan zeg ik ff boodschappen doen kong met lekkers in de bench en wandelde zij er zonder moeite in!
Sinds vorige week wil ze er echt niet meer in, gisteren ben ik boodschappen gaan doen...in een kwartier tijd (houd je wel geld over)toen ik terug kwam had ze een fotolijstje van de kast gestoten en de handdoek gescheurd!
Dit had ik al verwacht vandaar dat ik zo snel terug ben gegaan, inplaats van blij naar mij toe te komen lag ze onder de tafel...zo van ik weet het mag niet slopen!
Nou lig ik niet wakker van een handdoek, en kleine dingen kan ik weghalen, maar had toch een beetje angst om thuis te komen en de veren van mijn bankstel te zien!
Hoe kan ik dit het beste aanpakken, iemand ervaring, wat voor lekkers ik ook gebruik ze gaat gewoon de bench niet meer in..en dwingen hiertoe lijkt me ook niet de manier!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Niet meer in de Bench!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden 1 doggies

honden foto van Gerdine van der Linden

Er moet iets gebeurd zijn waardoor ze nu de bench eng vind. Misschien is ze blijven hangen of zat ze vast.

inplaats van blij naar mij toe te komen lag ze onder de tafel...zo van ik weet het mag niet slopen!

Honden kennen geen menselijke emoties, schuld is een menselijke emotie. De hond leest alleen jou lichaamstaal en probeerd jou "woede" te verzachten en te verzoenen met jou. Mensen zeggen altijd ik kom niet boos thuis maar als jou hond zo reageerd heb je dus wel wat gedaan..

Maar goed, probeer weer van voor af aan de bench leuk te maken.
Je schrijft dat ze er niet echt in hoeft waarom heb je hem dan nog? Als jij het ook goed vind als ze zich buiten de bench vermaakt haal dat ding dan weg en koop een mand..

Groetjes

honden page profiel HILLHILL 3 doggies

honden foto van HILL

heel herkenbaar.....gaat tijd goed,,en dan? tja dan ben ik ook ;-) ..zo effe de bench op slot hahaha en vinden ze ook prima hoor,,slappie doen..

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

honden foto van Danielle

ik heb dat ook een keer met stinger gehad. hij wilde z´n bench niet meer in. wat was er nou aan de hand hij had gespuugd en het was vies en plakkerig geworden. Ik heb toen z´n kussen eruit gehaald en alles schoon gemaakt en toen ging hij weer z´n bench in. het zijn echte tutmutsen die amstaffs.

honden page profiel Dees & dogsDees & dogs 3 doggies

honden foto van Dees & dogs

Noor ligt ook veel liever bij Sterre in de mand dan in haar eigen bench. Toch moet ze s'nacht haar bench in maakt ze geen probleem van nog niet tenminste. Ik weet t ik moet haar vaker terug leggen in de bench O-) maar dan ligt ze zo lekker te slapen.........
Dees

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Herkenbaar ;-) Onze Morris lag de eerste maanden in de bench. Geen probleem, maar zelf had ik er een beetje moeite mee dat hij in zo'n beperkte ruimte lag. Dus heel langzaam hebben we hem geleerd om samen met onze andere hond in de kamer te verblijven. Ging allemaal prima....tot hij 1 kussentje van de bank kapot beet. De eerstvolgende keer, was het weer een kussentje en toen.....volgende helaas het bankstel! Hij was toen flink aan het puberen en ik zeg nog steeds dat het daar allemaal mee te maken heeft gehad, want hij had voldoende botjes en speelgoed. Ik heb hem toen in een mandje in de gang gezet als wij van huis gingen. De bench wilde ik zelf niet meer, vanwege de beperkte ruimte! Wij hebben een ruime gang. Er staat alleen een dressoir en een dekenkist en er hangt een kapstok. Weinig prikkels dus....Vanaf toen heeft hij nooit meer iets vernield! Nadeel is nu wel dat onze oudste in de kamer ligt en Morris dus in de gang. Ze zijn dus niet samen als wij van huis gaan. Blijkbaar hebben ze er beide niet zo'n moeite mee. Ik hoor ze nooit blaffen als ik onverwachts thuis kom. Dus als je een plekje hebt, waar weinig prikkels zijn...zou ik je hond daar nu laten als je van huis gaat. alles beter als straks toch een bende aan te treffen. Bij mijn profielfoto's staat nog een foto van Morris zijn vernielerij. ;-) Niet leuk om van huis te gaan met de zorg dat er iets vernield kan worden en zeker niet leuk om zo thuis te komen! Succes....

Groetjes Monique

honden page profiel Marianne v. B.Marianne v. B. 3 doggies

honden foto van Marianne v. B.

Dit is één van de redenen waarom ik geen voorstander ben van een bench.
Wanneer je geen bench gebruikt voor een pup, maar de hond gelijk fulltime "blootstelt" aan alles wat niet is toegestaan, leert een pup het allemaal heel snel.

Als de pup wordt weggehouden van dingen die verboden zijn, gaat hij het (in veel gevallen) "uitproberen" op latere leeftijd. En dan valt het weer moeilijker af te leren.
Want een pup leert op jonge leeftijd echt súpersnel, véél sneller dan wat oudere honden. Daar kun je ook gebruik van maken door hem, juist op die leeftijd, razendsnel aan van alles te laten wennen.


honden page profiel Diana & KiaraDiana & Kiara

honden foto van Diana & Kiara

@Gerdine
Waarom heb ik de bench nog..omdat het altijd prima ging, het was haar plekje gewoon lekker slapen als we weggingen totaal geen probleem.
Als we thuis zijn hoeft ze er niet in, slaapt gewoon op de bank 's nachts tijdens het eten zat ze er als puppy ook in...nu ligt ze gewoon in de kamer zonder te bedelen aan tafel!

Toen ik thuis kwam heb ik precies hetzelfde gedaan als altijd, en zeker niet boos geworden..naar de keuken mijn boodschappen opruimen gezegd dat ze een grote meid was...niks anders dan normaal, ja iets sneller thuis omdat ik het dus wil opbouwen zonder dat ze de boel sloopt!

En voor zover ik weet is er niks gebeurt, nieuwjaarsdag heeft ze er nog ingelegen, toen we na 3uur thuiskwamen lag ze gewoon te slapen.

@danielle
De bench is gewoon schoon niet overgegeven ofzo.

@Hill
Gewoon op slot whahahah, moet ze er wel eerst in!

Bedankt voor jullie reactie's

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Niet meer in de Bench!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^