Puppy

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JolienJolien

Hallo iedereen,

Sinds 1 week hebben wij een puppy (Hongaarse Viszla). Nu is hij 8 weken en 5 dagen. De pup kwam een week vroeger dan verwacht omdat de laatste puppy wegging uit het nest en de fokkers het geen goed idee vonden om hem alleen bij hun achter te laten en de week nadien naar ons te verhuizen (2x het verlatingsangst dus). 

De eerste nachten zijn goed verlopen en inmiddels slaapt hij 7u door in een bench naast ons bed. 

Ook de zindelijkheidstraining verloopt goed al gebeurt er wel al eens een ongelukje. Ik ben op dit moment ook 7maand zwanger waardoor ik niet altijd even snel meer ben.

Vanaf wanneer kunnen we de puppy alleen laten? Ik probeer hem nu na het spelen, eten en uitlaten even in zijn bench te leggen, deurtje dicht en dan weg te gaan. Dit lukt goed. Na een 10min slaapt hij en doe ik het deurtje open en slaapt hij daar gewoon verder. 

Deze week was er eerst 3 dagen een oppas en vanaf gisteren ben ik thuis. Volgende week heb ik verlof en de week erna heeft mijn vriend verlof. 

Ik ben zelfstandige en heb mij uurrooster dus aangepast naargelang de hond en normaal kan ik na 2u altijd even thuis langsgaan om hem buiten te laten.

Ik heb even wat bevestiging nodig. Zijn we goed bezig? Kunnen we hem nu ook al eens alleen laten? ikzelf ben niet meer weggeweest sinds een aantal dagen. Iemand tips voor on? 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Je doet het goed, heb nu alle tijd voor je pupje...en het alleen laten....begin met als je thuis bent, even toilet bezoek doucen, of wat dan ook, ga de keuken in zet koffie en laat de pup alleen in de woonkamer, niet te lang wegblijven, kom je terug en negeer even de pup zodat tie het heel gewoon gaat vinden dat tie alleen moet blijven....en ga ook eens zelf even naar buiten, kleine minuutjes, en als het langer wordt, eerst gaan wandelen, goed bot geven en dan weggaan....en het alleen zijn, opbouwen....

honden page profiel LisetteLisette

Klinkt goed voor zover. Gefeliciteerd met de pup en je aanstaande moederschap. Mooi de tijd om de pup nu op te voeden en bezig te zijn met "het alleen zijn op te bouwen"

Misschien nog als idee, om als je het opbouwen uitwerkt naar wat langere tijd dat je de deur uit bent om een babyfoon te gebruiken om te luisteren of hij stil is als jij weg bent.

Wij zijn eens uit eten geweest met ons gezin toen we na een aantal weken opbouwen wat langer wilden gaan testen.

Hadden mijn man zijn iphone op de ipad aangesloten via een app (baby monitor 3G, ook handig voor na de geboorte bij jullie babywink) en toen konden we op afstand zien via de Ipad en Iphone wat de pup deed en of hij huilde, blafte of piepte.

Ideaal! 

Dat is natuurlijk alleen een handige tip als je zelf ook een apple ipad en iphone hebt. 

 

Verder als hij bijv. in de bench gaat, dan iedere keer een klein beloning snoepje geven als hij erin gaat, zodat het leuk voor hem is, en hij de bench niet vervelend gaat vinden. 

honden page profiel JolienJolien

Dankje voor de tips. Vandaag ging het al wat beter. Toen hij in slaap viel heb ik zijn bench gesloten en weggegaan. Zo even weggebleven en na 15min zijn deurtje terug opengedaan. 

Daarna werd hij extreem wild toen wij aan het eten waren. Hebben hem ook in de bench gedaan. Na 5min echt wild doen lag hij in slaap. Zijn pootje stak wel even vast ... heb zo 'n schrik dat dat ook gebeurt als we er eens niet zijn... 

Nu zouden we morgen wegmoeten tussen 13u en 17u. We gaan zowiso geen 4u weblijven maar iemand suggesties?

honden page profiel lammylammy

honden foto van lammy

Hier ook oefenen met alleen zijn. Ze is nu 4 maanden en een half uurtje lukt wel. Maar ik laat haar niet in de bench als ik weg ga. Ze mag door het hele huis, ook in bench natuurlijk maar opsluiten doe ik niet dat vind ik een naar idee.

ik heb de bench om haar rust te geven, daar is een bench makkelijk voor. 

Zoals men zegt, langzaam opbouwen. Wens je succes met je pup.

honden page profiel JolienJolien

Even een kleine update.

Eerste nacht met de bench in de gang ipv op onze kamer. Ben 2 keer opgestaan, voor plasje en kakje. 

Vanmorgen ook naar de dierenarts en markt geweest. Is goed gegaan. Voor de eerste keer ook vervoerd in een bench op de achterbank. Heel wat gejammer en gehuil maar ok. Dan is hij 30 min alleen thuisgebleven omdat we naar de winkel moesten. Bij het vertrekken ook heel hard gejank maar als we terug thuiskwamen lag hij te slapen. Hij was wel meteen wakker als we er waren. Niks in de gang gedaan en niks kapot gemaakt. 

Om 14u zijn we dan uiteindelijk even naar de hondenschool gegaan om eens kennis te maken en mochten meteen meedoen! Alles was nieuw en veel afleiding dus maar super goed meegevallen. Nu ligt hij echt al een uurtje te slapen.

 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Goedzo! En als je dan thuiskomt als hij alleen is geweest, niet enthousiast begroeten en belonen, maar gewoon 'hallo' zeggen en gaan doen wat je moet doen. Dan 'beseft' hij  dat het een normale situatie is.

Ik zeg ook altijd : "Pepijn even op het huis passen, ik ga even een boodschapje doen...." 

honden page profiel JolienJolien

Hebben inderdaad even hallo gezegd, een klein koekje gegeven en dan normaal gedaan.

Het janken bij het weggaan gaat toch over he? Mij hart brak wel toen we hem achterlieten. Morgen moeten we naar een babyborrel dus zal voor langer dan 30min zijn dat we weggaan. Heb er nu al wat schrik voor !

honden page profiel SRMSRM

" Hebben inderdaad even hallo gezegd, een klein koekje gegeven en dan normaal gedaan.
Het janken bij het weggaan gaat toch over he? Mij hart brak wel toen we hem achterlieten. Morgen moeten we naar een babyborrel dus zal voor langer dan 30min zijn dat we weggaan. Heb er nu al wat schrik voor ! "

Zou je hem dan niet even naar een oppas brengen? Weet niet hoe lang jullie weg zullen zijn?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

gefeliciteerd met je pup, leuk hoor een vizla

 

je gaat denk ik wel heel erg snel hoor, hij is nog zo jong en nog maar 1 week van de moeder weg. Die eerste week zou je in mijn ogen alleen nog maar de hond moeten laten wennen aan het nieuwe huis, de nieuwe mensen en de directe omgeving, het socialiseren komt echt wel.

 

Het alleen laten zou je echt goed op moeten bouwen om verlatingsangst te voorkomen, voor nu zou ik hem nog niet zo lang alleen laten. Even een minuutje naar het toilet, of even de kamer uit is in het begin al lang genoeg.

 

Je zegt morgen moeten we naar een babyborrel, dus ik neem aan dat je een partner hebt. Ik zou dan ervoor kiezen om een van jullie thuis bij de pup te laten blijven.

 

 

 

 

 

honden page profiel LolaLola

Ik zou het ook langzaam opbouwen.. als je pup morgen angstig raakt, ben je helemaal ver van huis. Straks krijgt hij verlatingsangst, daar wordt niemand blij van. Ik was ook zeker thuis gebleven, je wordt nou eenmaal wat beperkter met een pup.. of je neemt hem mee.

honden page profiel JolienJolien

Opnieuw een kleine update. Gisteravond zijn we een uurtje weggeweest. Even aan de deur geluisterd en hij heeft 5min gejankt. Na een uurtje is mijn vriend gaan kijken en was hij gewoon aan het slapen. Dan hebben we hem meegenomen. Vannacht opnieuw 1x opgestaan voor plasje en verder doorgeslapen tot 8u.

ik begrijp sommige reacties en wou eerst thuisblijven. We hebben enkele kennissen die ervaring hebben met pups en zeggen dat we het gewoon eens moeten proberen. We hebben al 3 dagen een oppas gehad, ik heb 4dagen verlof genomen en komende week ook nog. De week erna heeft mijn vriend verlof. We doen echt ons best voor de pup maar ooit moeten we hem wel eens langer alleen laten. Hoop dat ik hierdoor geen slechte baas ben...

honden page profiel LolaLola

" Opnieuw een kleine update. Gisteravond zijn we een uurtje weggeweest. Even aan de deur geluisterd en hij heeft 5min gejankt. Na een uurtje is mijn vriend gaan kijken en was hij gewoon aan het slapen. Dan hebben we hem meegenomen. Vannacht opnieuw 1x opgestaan voor plasje en verder doorgeslapen tot 8u.
ik begrijp sommige reacties en wou eerst thuisblijven. We hebben enkele kennissen die ervaring hebben met pups en zeggen dat we het gewoon eens moeten proberen. We hebben al 3 dagen een oppas gehad, ik heb 4dagen verlof genomen en komende week ook nog. De week erna heeft mijn vriend verlof. We doen echt ons best voor de pup maar ooit moeten we hem wel eens langer alleen laten. Hoop dat ik hierdoor geen slechte baas ben... "

Een uur is al best lang. Je gaat gewoon te snel.. hopelijk heeft je pup straks geen terug val hierin. Ik had de eerste 2 weken vrij en daarna was mijn vriend 3 weken bij huis. De eerste 2 weken is zijn ze niet alleen geweest, wel begonnen met opbouwen maar echt niet langer dan een uur. Dat beestje is pas net 5 dagen weg uit zn nest. Ik had toch echt wel de keuze gemaakt thuis te blijven, je hebt een pup in huis genomen dus ook de verantwoordelijkheid en helaas soms de beperkingen die erbij zitten. Een uurtje is al lang maar nog langer? No way.. waarom neem je je pup niet gewoon mee?

honden page profiel JolienJolien

Hallo iedereen, 

Ik wou jullie toch nog even een update geven.

Deze week is onze puppy 11,5 weken en is mijn vriend een weekje thuis. Ondertussen zijn we al enkele lessen (2x/week) naar de puppyklas geweest en hier geven ze ons ook wel goede tips. Het bijten op alles is fel verminderd en als we 'neen' zeggen stopt hij meestal. 

Het alleen zitten lukt ook vrij goed. Hij heeft de hele gang en zijn bench staat open. Meestal als we thuiskomen slaapt hij. Hij heeft dan wel een plasje en kakje gedaan. 

Ik weet dat vele van jullie niet akkoord zijn met het alleen laten maar het is soms al wel gebeurd dat hij 5u alleen thuis was. Hij maakt niets kapot ondertussen en op de hondenschool hebben ze ons gezegd dat puppy's het gewoon moeten worden alleen thuis te zijn. Ik voel mij dus al wat minder slecht bij het af en toe alleen laten. 

's nachts slaapt hij soms door (in een bench naast onze slaapkamer, onze deur staat wel nog open). Sommige nachten maakt hij ons nog wel wakker voor een plasje. Zoals bijvoorbeeld deze nacht 2x. Hopelijk betert dit nog wel?

honden page profiel LolaLola

" Hallo iedereen, 
Ik wou jullie toch nog even een update geven.
Deze week is onze puppy 11,5 weken en is mijn vriend een weekje thuis. Ondertussen zijn we al enkele lessen (2x/week) naar de puppyklas geweest en hier geven ze ons ook wel goede tips. Het bijten op alles is fel verminderd en als we 'neen' zeggen stopt hij meestal. 
Het alleen zitten lukt ook vrij goed. Hij heeft de hele gang en zijn bench staat open. Meestal als we thuiskomen slaapt hij. Hij heeft dan wel een plasje en kakje gedaan. 
Ik weet dat vele van jullie niet akkoord zijn met het alleen laten maar het is soms al wel gebeurd dat hij 5u alleen thuis was. Hij maakt niets kapot ondertussen en op de hondenschool hebben ze ons gezegd dat puppy's het gewoon moeten worden alleen thuis te zijn. Ik voel mij dus al wat minder slecht bij het af en toe alleen laten. 
's nachts slaapt hij soms door (in een bench naast onze slaapkamer, onze deur staat wel nog open). Sommige nachten maakt hij ons nog wel wakker voor een plasje. Zoals bijvoorbeeld deze nacht 2x. Hopelijk betert dit nog wel? "

5 uur en dat heb je in 3 weken opgebouwd? Ik zou me hier niet goed bij voelen. Mijn honden zijn 1.5 en 3 jaar en zijn met uitzondering zo lang alleen, maar eigenlijk nooit. Ik vind 5 uur echt niet Oke..  tuurlijk moet je oefenen met alleen zijn, maar dit.... en hij maakt jullie wakker? Dat is toch positief? Zodra die snachts niet meer hoeft, zal die jullie niet meer wakker maken. 

honden page profiel Lauren, Joekie & FlynnLauren, Joekie & Flynn

honden foto van Lauren, Joekie & Flynn

Flynn kon na 5 weken bij mij 5 uur alleen zitten. Nu komt het niet vaak voor dat hij alleen zit (en 5 uur is dan echt het max, wat 1x in de maand misschien voorkomt), maar als het rustig is opgebouwd kan het prima. De ene pup kan het al beter/sneller dan de andere. 

Zo te horen zijn jullie wel goed bezig, alleen jammer dat hij binnen plast en een kakje doet als jullie weg zijn. Hier is dat nooit gebeurd. 

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

" Hallo iedereen, 

Ik wou jullie toch nog even een update geven.

Deze week is onze puppy 11,5 weken en is mijn vriend een weekje thuis. Ondertussen zijn we al enkele lessen (2x/week) naar de puppyklas geweest en hier geven ze ons ook wel goede tips. Het bijten op alles is fel verminderd en als we 'neen' zeggen stopt hij meestal. 

Het alleen zitten lukt ook vrij goed. Hij heeft de hele gang en zijn bench staat open. Meestal als we thuiskomen slaapt hij. Hij heeft dan wel een plasje en kakje gedaan. 

Ik weet dat vele van jullie niet akkoord zijn met het alleen laten maar het is soms al wel gebeurd dat hij 5u alleen thuis was. Hij maakt niets kapot ondertussen en op de hondenschool hebben ze ons gezegd dat puppy's het gewoon moeten worden alleen thuis te zijn. Ik voel mij dus al wat minder slecht bij het af en toe alleen laten. 

's nachts slaapt hij soms door (in een bench naast onze slaapkamer, onze deur staat wel nog open). Sommige nachten maakt hij ons nog wel wakker voor een plasje. Zoals bijvoorbeeld deze nacht 2x. Hopelijk betert dit nog wel? "

 



Lijkt er op dat je een voorbeeldig pupje hebt :-D

Hebben ook een pup en zij wordt a.s. donderdag 12 weken. Sinds deze week is ze de maandag en de woensdagochtend (zoals nu dus ;-) ) 3,5 uur alleen thuis. Wel heb ik dr in de bench in de woonkamer en mn andere hond is ook in de woonkamer.

Vind 5 uur persoonlijk een beetje 'te' lang..... maar okay...er zullen er ook genoeg zijn die 3,5 uur te lang vinden ;-)

Denk dat als je pup niet huilt en lekker ligt te slapen als je weg bent, dat je het goed hebt opgebouwd ;-)

Wakker maken 's nachts doet ie van ons ook. En dit vind ik alleen maar goed !!! Zij meldt zich 1x per nacht. Ik haal dr dan rustig uit de bench, laat dr snel naar buiten (gelukkig plast ze dan ook snel) en doe dr weer in de bench en blijf dr naast zitten tot ze weer ingeslapen is.

Het doorslapen komt vanzelf, als ze er aan toe zijn :-)

Veel plezier met je pup <3

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Oh ja....dat ie in die 5 uur een plasje en een kakje doet lijkt mij heel normaal. Die tijd is toch nog echt te lang om voor zo'n pupje om het op te houden en dan met name als ze de hele gang voor zich hebben.

Dus nooooooit boos worden !!!! Opruimen, naar buiten en een feestje maken als ie het buiten heeft gedaan :-D

honden page profiel JolienJolien

Boos worden we nooit als hij binnendoet hoor. Een van ons beide gaat ermee naar buiten en de ander ruimt het wat op en kuist :).

Ik weet dat veel mensen 5u te lang vinden maar de realiteit is nu eenmaal zo dat wij binnenkort ook moeten werken. Ik heb mijn uurrooster wat aangepast  en werk dus van 8u-10u, ga dan even naar huis en werk dan opnieuw van 11u30-14u dan bel ik even naar mijn vriend of die bijna thuis is, zo niet ga ik nog even langs en werk dan opnieuw van 16u-20u. 

Mijn vriend vertrekt altijd rond 8u30 en is vaak tussen 14u-16u thuis. 

Wij doen ons best om ons hondje zo weinig mogelijk alleen te laten maar ze moeten het ook maar leren. Onze vorige hond bleef soms 10u alleen. Erna en ervoor maakten we steeds grote wandelingen, los of aan de lijn en speelden we vaak met hem. Hij was ook gelukkig dus...

honden page profiel LolaLola

" Boos worden we nooit als hij binnendoet hoor. Een van ons beide gaat ermee naar buiten en de ander ruimt het wat op en kuist :-).
Ik weet dat veel mensen 5u te lang vinden maar de realiteit is nu eenmaal zo dat wij binnenkort ook moeten werken. Ik heb mijn uurrooster wat aangepast  en werk dus van 8u-10u, ga dan even naar huis en werk dan opnieuw van 11u30-14u dan bel ik even naar mijn vriend of die bijna thuis is, zo niet ga ik nog even langs en werk dan opnieuw van 16u-20u. 
Mijn vriend vertrekt altijd rond 8u30 en is vaak tussen 14u-16u thuis. 
Wij doen ons best om ons hondje zo weinig mogelijk alleen te laten maar ze moeten het ook maar leren. Onze vorige hond bleef soms 10u alleen. Erna en ervoor maakten we steeds grote wandelingen, los of aan de lijn en speelden we vaak met hem. Hij was ook gelukkig dus... "

Met die tijden heb je het erg goed opgelost! Uit eindelijk zullen ze ook langer alleen moeten blijven, er moet nou eenmaal gewerkt worden. Wel ben ik voorstander om het rustig op te bouwen, zeker met puppys, ze zijn nog zo klein haha. Maar goed bezig!

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

" Boos worden we nooit als hij binnendoet hoor. Een van ons beide gaat ermee naar buiten en de ander ruimt het wat op en kuist <img class=" />.

Ik weet dat veel mensen 5u te lang vinden maar de realiteit is nu eenmaal zo dat wij binnenkort ook moeten werken. Ik heb mijn uurrooster wat aangepast  en werk dus van 8u-10u, ga dan even naar huis en werk dan opnieuw van 11u30-14u dan bel ik even naar mijn vriend of die bijna thuis is, zo niet ga ik nog even langs en werk dan opnieuw van 16u-20u. 

Mijn vriend vertrekt altijd rond 8u30 en is vaak tussen 14u-16u thuis. 

Wij doen ons best om ons hondje zo weinig mogelijk alleen te laten maar ze moeten het ook maar leren. Onze vorige hond bleef soms 10u alleen. Erna en ervoor maakten we steeds grote wandelingen, los of aan de lijn en speelden we vaak met hem. Hij was ook gelukkig dus... "

 



Dit zijn toch mooie tijden ? Lijkt me super voor de pup ;-) ;-) ;-)
Voor jezelf zijn dit dan wel lange dagen natuurlijk..... :( maar super dat jullie dit zo opbouwen !

honden page profiel DjonieDjonie

Ik ben het volledig met je eens, wat betreft 'Hij moet er maar aan wennen'. Natuurlijk zou je het liefst elk moment van de dag bij hem zijn, maar dat gaat nu eenmaal niet altijd. Van tevoren had ik mij goed ingelezen in het alleen laten, en hoe je dit langzaam moet opbouwen. Máár, mijn vriend en ik waren het erover eens: We proberen het gewoon eens. In de tweede week hebben wij hem voor het eerst alleen gelaten vanwege een groot familiediner. Het was gelukkig een lopend buffet, dus we konden al vrij snel weer op huis aan (de familie had hier alle begrip voor). Toen we eenmaal thuis waren, werd hij net wakker. We hebben hem toen gelijk uit de bench gelaten, en zijn ermee gaan wandelen. Nu laten we hem wekelijks 's avonds een paar uurtjes alleen. Dan gaan wij bijvoorbeeld samen uiteten of naar de film. Ik heb een vriendin die zelden nog ergens naartoe gaat, omdat ze de hond niet alleen kan laten. Nou, dat is niet de toekomst die ik voor ogen heb.

We brengen de hond dit weekend voor het eerst naar de hondenopvang, om dit alvast eens te hebben meegemaakt. Als mijn vriend volgend jaar aan het werk gaat, zal de hond hier namelijk wel wat vaker naartoe moeten overdag. Ik breng hem hier liever naartoe, dan dat ik hem zonder enig gezelschap urenlang thuislaat.

 

 

honden page profiel JolienJolien

Update:

Vanmorgen was hij alleen van 8u45-10u15 en hij had niets in huis gedaan. Zijn dekentjes lagen wel allemaal uit de bench en hij had zich er duidelijk mee vermaakt :).

Ik heb hem toen even uitgelaten, hebben wat gespeeld, oefeningen gedaan en ben dan rond 11u30 terug naar mijn werk vertrokken. Om 15u was mijn vriend thuis en ook toen had hij niets in huis gedaan! Hij lag ook rustig te slapen in zijn bench.

Natuurlijk zullen er nog ongelukjes gebeuren en is dit misschien toeval :) maar heb wel het gevoel dat alles wat begint te beteren. Hij luistert al iets beter. Hij bijt niet meer zo hard in onze handen. Hij luistert naar 'neen'.

 

Volgende forumvraag: Pup slaapt niet goed 'snachts
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^