Eindopdracht over honden/ school

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lupus amicusLupus amicus

honden foto van Lupus amicus

Hoihoi, 

Ik volg op dit moment een cursus over alles wat met honden te maken heeft

Denk hierbij aan:gedrag, stress, gezondheid, rassen, opvoeding, leerprincipes, probleemgedrag oorsprong en nog veel meer

 

Nu moet ik voor de cursus een eindopdracht maken en hierin laten zien wat ik allemaal heb geleerd tijdens de cursus. Voorgaande cursisten hebben bijvoorbeeld een boek geschreven, een puppy kalender met handige tips of bijvoorbeeld info voor asielen om hond vriendelijke te werken. 

 

Nu zit ik met mijn dilemma, wat moet ik maken?

Zijn er hier mensen die een leuk idee weten voor mijn eindopdracht? Het mag van alles zijn, ook bijvoorbeeld een lastige vraag die uitgezocht moet worden (heel onderzoek schrijven)

Het mag betrekking hebben op alles wat met honden te maken heeft. 

 

Meer info over mij: ik werk in een dierenhotel, dus ik zat zelf al te denken aan iets waarmee ik de collega's meer inzicht kan inbrengen over gedrag. Maar wat? 

Dankjewel

 

honden page profiel Boomertje Senna! Boomertje Senna! 3 doggies

honden foto van Boomertje Senna!

Wat een leuke opdracht!

Pfoeeh je kunt zo veel bedenken!

- een boek met allemaal weetjes en tips

- een dagboek/scheurkalender met elke dag een stukje over van alles

- gewoon standaart een boek maken

- Ik weet niet of het mag maar bv in filmvorm en dat je meteen een hond erbij haalt dat je alles kunt laten zien

- ik weet ook niet of je van schrijven houd anders kun je in de vorm van een bijv spannend verhaal heeeel veel info er in verwerken vb. Pas op je mag het niet zo vasthouden dan kan hij stikken...

- een boek met puzzels, weetjes en strips waar je veel van leert.

 

Kun je misschien nog meer info geven over wat de opdracht precies is, waar het op beoordeeld word & wat je zelf een beetje wil? Dan kan ik weer verder aan mn duim zuigen;)

 

honden page profiel Lupus amicusLupus amicus

honden foto van Lupus amicus

" Wat een leuke opdracht!
Pfoeeh je kunt zo veel bedenken!
- een boek met allemaal weetjes en tips
- een dagboek/scheurkalender met elke dag een stukje over van alles
- gewoon standaart een boek maken
- Ik weet niet of het mag maar bv in filmvorm en dat je meteen een hond erbij haalt dat je alles kunt laten zien
- ik weet ook niet of je van schrijven houd anders kun je in de vorm van een bijv spannend verhaal heeeel veel info er in verwerken vb. Pas op je mag het niet zo vasthouden dan kan hij stikken...
- een boek met puzzels, weetjes en strips waar je veel van leert.
 
Kun je misschien nog meer info geven over wat de opdracht precies is, waar het op beoordeeld word & wat je zelf een beetje wil? Dan kan ik weer verder aan mn duim zuigen;-)
  "

Hoihoi, de eindopdracht mag van alles zijn. Wel moet het niet zoiets simpels zijn als simpel een flyer (dit komt omdat ik een half jaar ongeveer de tijd krijg). Om de opdracht te slagen moet ik veel van wat ik leer tijdens de opleiding erin verwerken (zodat ze kunnen zien dat ik ook daadwerkelijk wat geleerd heb tijdens de opleiding haha)

Omdat ik dus zo vrij gelaten word vind ik het heel moeilijk om iets te bedenken waarmee ik aan de slag kan, graag zou ik iets meer in de gedrag kant verdiepen. Maar ik ben open voor alles

Bedankt voor uw meedenken

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Yara

Ik denk te weten welke opleiding je doet en dus ook dat een aantal voorgangers de lat aardig hoog gelegd hebben hahahp-angel

 

Misschien is het leuk om een boekje met algemene tips te schrijven voor de klanten van het hondenhotel? Die ze dan meekrijgen als ze de hond weer ophalen?

En dan misschien een aantal lege bladzijdes achteraan waar jullie kunnen beschrijven welke tips jullie tijdens het verblijf gedaan hebben en hoe de hond daarop reageerde?

Zodat het ook nog persoonlijk is. 

 

Of idd tips voor de medewerkers in het hondenhotel hoe het welzijn verbeterd kan worden?

Misschien een aantal posters mbt lichaamstaal?

 

Ik noem maar wat hoor, ben ook niet zo creatief wink

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Wetgeving ivm hotel overlopen? Hoe groot moeten hokken zijn, zijn er vaccinaties verplicht,....  

honden page profiel Elianne | Bailey & Nova Elianne | Bailey & Nova 3 doggies

honden foto van Elianne | Bailey & Nova

Een bordspel, met allerlei opdrachten en vragen op kaartjes! Informatief en leuk! Pionnen in de vorm van honden enz enz. 

honden page profiel Lupus amicusLupus amicus

honden foto van Lupus amicus

" Wetgeving ivm hotel overlopen? Hoe groot moeten hokken zijn, zijn er vaccinaties verplicht,....   "

Hoihoi. 

Bedankt voor het meedenken, alleen voldoen wij al aan deze eisen.  Hier kan ik dan ook helaas niks aan veranderen

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Hoihoi. 
Bedankt voor het meedenken, alleen voldoen wij al aan deze eisen.  Hier kan ik dan ook helaas niks aan veranderen "

Niet om te veranderen hoor maar voor uw medestudenten. Of moet het een opdracht zijn om zaken te verbeteren bij uw werkplaats? Lijkt me interesssant om zon fiche te maken wat je allemaal in orde moet hebben voor een hotel te openen. 

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Misschien een leuke hondenpuzzel ontwikkelen. Op de cursus kom ik hele verrassende dingen tegen waarmee je dit allemaal kunt doen.

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Veel mensen denken, leuk ik neem een herplaatser in huis....zonder dat ze weten wat hier allemaal bij komt kijken, dat word veel mensen niet verteld. Dus kan enorm tegenvallen. Je neemt als het ware een volwassen puppie in huis die alles weer van voor af aan moet leren. Misschien informatie geven over herplaatsers wat hier allemaal bij komt kijken, Een website hierover maken. Stichting Zino houd zich bezig met het herplaatsen van honden......Misschien kun je daar iets mee. Ik heb hier net zoveel werk aan een herplaatshond als een puppy...en dat je dit veeeel tijd moet geven...minimaal een jaar, voordat een hond alweer herplaatst word. Je ziet ook gedrag bij een herplaatser waarvan je ook niet weet hoe het komt of waar het vandaan komt en hoe ga je daarmee om...

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

Ik zou voor een dierenhotel lichaamstaal een hele goede vinden... stresssignalen, kalmerende signalen en tongentaal onderling. Daar zul je in een dierenopvang veel mee te maken krijgen! 

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Misschien kun je je richten op medische zaken die over het hoofd gezien worden. Ik zie tegenwoordig verschrikkelijk veel honden die absoluut niet lekker lopen en waarvan het baasje totaal niks in de gaten heeft. Dat kan zijn van hele kleine signalen (zoals een ietwat bolle rug, vanwege pijn aan de heupen), tot letterlijk huppelen van de patella luxatie. Waarbij de eigenaar het ziet als een rasgebonden eigenschap, ipv als een erfelijke aandoening. Een product over hoe je zulke dingen herkent en behandelt zou wel iets kunnen zijn, denk ik.

 

Ik heb hier zelf ervaring mee, omdat mijn hond op een gegeven moment niet meer in haar bak sprong, maar er in stapte. De dierenarts vermoedde een trauma en schreef pijnstillers voor. Afgelopen week ben ik bij de osteopaat geweest, en daar bleek haar bekken, schouder en eerste nekwervel vast te zitten. Waarschijnlijk vanwege een operatie twee jaar geleden. Vaak zit het skelet niet meer goed na een operatie, omdat een hond tijdens de narcose helemaal slap is. De hond word dan getild, poten achterover getrokken etc. Ze komen dan in allemaal gekke houdingen terecht, waardoor ze na de operatie ineens problemen hebben met het skelet. Dit had mijn hond dus ook. Was ik niet met haar naar de osteopaat gegaan, dan had ze haar hele rug vernield met die pijnstillers. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^