Shiba Inu

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel GladysGladys

Hi allemaal,

Via via ben ik op dit forum terecht gekomen, met een beetje een lastige gevoels kwestie.

Ik ben vanuit huis uit altijd opgegroeid met honden, bearded collie's en border collies. Bui mij thuis was het een drukke bedoeling, bijna altijd wel iemand thuis en dus genoeg tijd en aandacht voor de honden.

Onze laatste hond is in 2014 overleden, mijn ouders hebben toen geen nieuwe hond mee aangeschaft aangezien iedereen uit huis was en dat toch minder leuk is voor zo een beestje. Ik woonde zelf in een andere stad, drukke baan etc. Maar gemis van een hond is nooit weg gegaan. 

Inmiddels woon ik sinds een jaartje weer wat rustiger, in de natuur, maar heb nog steeds een fulltime baan. Een vriendin van mij is helaas ziek en kan niet meer voor haar hond zorgen (een shiba inu van 5), en heeft mij gevraagd of ik hem over wil nemen. Mijn hart zegt uiteraard Ja, maar ik besef me goed dat hij ook regelmatig alleen zal zijn. Ik heb een oppas voor twee volledige dagen, kan 1 dag per week vanuit huis werken, maar de andere dagen zal ik ongeveer 9 uur van huis zijn en zal hij dus s middags er alleen uit kunnen met de uitlaatservice. Ik weet dat dit niet ideaal is... het alternatief is echter nog veel triester en word waarschijnlijk het asiel. 

Aan liefde geen gebrek, aan tijd misschien wel een beetje. Wat is hierin een goede beslissing en vinden jullie het oneerlijk tegenover de hond als ik deze in huis neem?

honden page profiel ientjeientje

Probeer het in ieder geval, als de andere optie het asiel is. Dat kan altijd nog. Is natuurlijk wel belangrijk of de hond alleen zijn heeft geleerd. Zo ja, gewoon proberen. Bevalt het hebben van een hond je. Bevalt het hondje je, heeft de hond het naar zijn zin enzv, dat kan je dan allemaal afwegen. . Denk er ook aan ....ga je vaak in de avond ook nog weg, kan hij dan mee of is hij weer alleen. Voor je vriendin misschien fijn dat ze de hond nog eens ziet, maar kan ook confronterend zijn. Enne in het asiel hebben honden het echt niet slecht, als het onverhoopt toch niet lukt. Misschien kan je vriendin toch nog Eens oppassen? Allemaal dingen waaraan je kan denken.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Welkom Gladys,

Ik begrijp dat het moeilijk is.  En wat je al zegt, 2 dagen per week 9 uur alleen, met een uitlaatservice is absoluut niet ideaal.Een hond is een gezelschapsdier.

Je moet je ook verdiepen in het ras. Vind je het wel een leuke hond, of denk je alleen maar aan je zieke vriendin?

Shiba's zijn geen allemansvrienden en kunnen een enorme keel opzetten als hen iets niet bevalt. De twee exemplaren die ik ken (pensionhonden) zijn beiden ook nog ontsnappingskunstenaars.

Je noemt het asiel een 'triest alternatief' en daar haak ik even op in.  Asiels zijn niet triest. Asiels bemiddelen zorgvuldig en proberen een hond een goed nieuw huis te geven. Zeker bij zo'n bijzonder ras zal men proberen iemand te vinden die er ervaring mee heeft.

Ik wens je wijsheid.  Hou je ons op de hoogte?

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Wat triest voor je vriendin. Zij kan dus ook geen oppas zijn voor die drie dagen? 

 

Lastige kwestie , je weet ook niet of een uitlaatservice wel iets is voor je hond, of hij überhaupt bij jou thuis alleen kan blijven, laat staan negen uur. Allemaal dingen waar je tegen aan kan lopen, maar waar misschien toch iets voor te regelen is. Je hebt bijv. stichting Oopoeh een oppascentrale voor honden, die misschien iets voor je zou kunnen betekenen.

 

Als er een andere oplossing gezocht moet worden kan de fokker misschien ook helpen, (mits het een goede fokker is natuurlijk) of de rasvereniging.

honden page profiel ShibaatjeShibaatje

honden foto van Shibaatje

Lastige, voordeel is dat je weet hoe de hond is. Gaat hij goed om met vreemden en andere honden ? Dan zou de uitlaatdienst een optie kunnen zijn. Hier is door de Shiba een aantal mensen "uitgekozen" die hij mag en waarvan ik denk dat ze hem wel uit zouden kunnen laten, vreemden of mensen die hij niet mag daarentegen… nee. Maar zou het dan om 2 dagen van 9 uur gaan ? Hier is het geen probleem als we weg gaan en bijv. een dag weg zijn maar hij is wel heel blij als we weer thuis komen. Ik durf wel te zeggen dat hij goed alleen kan zijn, mensen wisten eerst niet eens dat we een hond hadden omdat ze bijna niet blaffen. Er is wel 1 persoon altijd thuis maar een dag weg vind hij dus geen probleem. Denk dat hier 2 dagen van 9 uur niet echt een probleem zouden zijn, hij zou er nog meer een probleem mee hebben dat hij dan een ochtendronde om 6 uur moet doen hp-frusty

Als je alleen voor hem gaat zorgen zal je je er wel toe moeten zetten om hem dan wel alle rondes uit te laten, en dat ook als je een zware werkdag hebt gehad de hond nog wel een rondje zal moeten. Er lekker in het weekend op uit met de hond is dan wel weer heel leuk en samen genieten. 

Ik denk echt dat het aan de hond zelf zal liggen hoe zijn karakter is enz. Maar je vriendin vraagt je waarschijnlijk wel omdat ze je haar hondje toevertrouwt en denkt dat hij bij jou in goede handen is. En het feit dat je je vraag hier eerst stelt laat wel zien dat je er goed over nadenkt en mocht je ja zeggen dat je er echt voor wil gaan.

honden page profiel DonjaDonja

honden foto van Donja

Hoe vind je de hond? Spreekt hij je aan?

Zou het geen optie te zijn afspraken over opvang te maken met die vriendin? Dat hij in principe bij jou is, maar zij wel twee dagen oppast en bijvoorbeeld tijdens vakanties etc als oppasadres fungeert. Ik weet natuurlijk niet of haar medische situatie dit toelaat, maar indien dit zou kunnen is zij geholpen en jij ook. En de hond natuurlijk.

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Dat is best lang 9u, maar misschien is de hond al goed gewend aan alleen zijn? Beter een volwassen hond dan een pup zolang alleen laten zou ik zeggen... Verder is een Shiba een heel leuk ras, ze passen zich snel aan in situaties, kunnen soms wel de kat uit de boom kijken en hebben een wat katachtig karakter, maar dat wist je waarschijnlijk wel al? Er is ook een Facebookgroep van de Shiba inu, daar zitten veel mensen op met een Shiba (heb er zelf ook 1) daar kan je veel vragen stellen enzo, succes met je beslissing!

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Hoeveel dagen is hij dan 9 uur alleen met uitlaat service? 2? 

 

Dat vind ik prima kunnen als de hond goed alleen kan zijn. Voor mijn honden zou Dat heel goed kunnen. 

 

Een oud opvanger van mij heeft dat ook een tijd zo gehad. En dat ging super goed, vond het ook super leuk om mee te gaan met de uitlaat. 

 

Als hij alleen thuis zijn moeilijk vind is het een ander verhaal. Maar als ik het goed begrijp vind ik het een hele goede oplossing zo. 

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Een shiba kan meestal wel goed alleen zijn, maar zoals elke hond geld: dat moet hij gewend zijn. Mijn Shiba kan goed alleen zijn (6u zonder probleem) je kan altijd nog wat trainen, neem de hond eventueel over in je verlofperiode, zo kan hij wennen 

honden page profiel GladysGladys

Dank voor al jullie reacties, helpt echt enorm.

Ik heb een enorme klik met de hond, neem hem nu in het weekend ook vaak mee om te gaan wandelen, dus ik ken de hond goed. Hij is ook wel gewend om alleen te zijn, ik ben alleen van mening dat je natuurlijk geen hond neemt om hem "alleen te laten". Ik heb inmiddels ook in de buurt app gegooid (waar veel gezinnen wonen - en deze hond is ook gewend veel met kinderen te zijn), of er misschien mensen zijn die het leuk te vinden om mee te helpen, zodat er nog een vast adresje in de buurt is die misschien wel al om 15:00 thuis zijn omdat de kinderen dan uit school zijn.

Ik wil er vooral zeker van zijn dat de hond niets te kort komt en dat ik hem een mooi en fijn huisje kan bieden. Een overgangsregeling vind ik ook een goed idee, is denk ik ook wel fijn voor hem. Zij kan hem nu al niet meer uitlaten, dus dat word nu ook gedaan door de uitlaatservice door de week en in het weekend door vrienden. Hij is dus gewend aan vreemde honden en mensen.

Dagelijks een grote ronde wandelen na werk is voor mij geen enkel probleem, ik loop altijd minimaal 30 minuten na werk, dus om dat twee keer extra te doen vind ik eigenlijk heerlijk.

Het idee om weer een hondje te hebben maakt me helemaal warm van binnen, het voelt heel erg goed, maar wil wel zeker zijn dat ik het niet om puur egoistische reden doe maar ook daadwerkelijk iets toe kan voegen in zijn leven. Dank voor al jullie reacties en ga me ook even aanmelden op de facebook groep. 

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

" Hoeveel dagen is hij dan 9 uur alleen met uitlaat service? 2? 
 
Dat vind ik prima kunnen als de hond goed alleen kan zijn. Voor mijn honden zou Dat heel goed kunnen. 
 
Een oud opvanger van mij heeft dat ook een tijd zo gehad. En dat ging super goed, vond het ook super leuk om mee te gaan met de uitlaat. 
 
Als hij alleen thuis zijn moeilijk vind is het een ander verhaal. Maar als ik het goed begrijp vind ik het een hele goede oplossing zo.  "

Nou idd. Vind ook dat men hier wel erg negatief reageert. 2 dagen alleen met een HUS. Mijn honden zijn wel vaker zolang alleen, met een flinke uitlaatbeurt van een vriendin van me. Waren we maar allemaal rijk, zodat we niet hoeven te werken...

Ligt eraan wat de hond gewend is, aan zou kunnen en of het nog aangeleerd kan worden. Er zijn echt meer wegen naar Rome, laat je niet afschrikken hoor. Gewoon goed zoeken en durven te vragen aan mensen om je heen. 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

De hond van mijn dochter is een dag acht uur alleen, ze word wel uitgelaten door een kennis. Ze is vanaf pup gewent aan het alleen zijn en heeft er geen enkel probleem mee. 

honden page profiel Sas en haar hondenSas en haar honden

honden foto van Sas en haar honden

Klinkt als een win-win situatie. De hond komt bij een superbaasje terecht, je vriendin is geholpen en jij kunt weer helemaal genieten van een hond. Vind het super dat je er zo goed over nadenkt. Dat je je verantwoordelijkheid neemt om goed voor een hond te willen (en kunnen) zorgen. hp-thumbsup

honden page profiel ientjeientje

Ennn hoe is dit afgelopen?

honden page profiel Jurrit RitJurrit Rit

Ook benieuwd hoe het is afgelopen! De shiba Inu is een hele leuke speelse hond, wij zijn helemaal fan van onze Rakker. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^