Mijn hond word aangevallen!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RickRick

Hallo iedereen,

Mijn vriendin en ik zitten al een paar weken met een probleem, onze Berner Sennen pup van 8 maanden wordt regelmatig aangevallen door andere honden. 

Onze hond zijn karakter is zoals je van een Berner verwacht heel lief en vriendelijk en doet geen vlieg kwaad. Hij heeft meerdere trainingen gehad in de hondenschool en deze allemaal behaald. Hij luistert vrijwel altijd. Speelt altijd met andere honden in het bos en houd zelfs van zwemmen!

Vorige week is hij weer aangevallen, dit keer dusdanig erg dat hij een grote wond op zijn keel heeft

We durven hem nu bijna niet meer los te laten in het bos wat hij juist zo heerlijk vind. Maar iedere keer lijkt het raak.. we merken nu ook dat hij zelf wat bang begint te worden en soms als wij andere honden tegenkomen hij tussen ons in gaat lopen/zitten

Heeft iemand enige tips voor dit probleem?

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Ik denk dat die asociale bijtende honden het probleem zijn, niet jouw hond zo te horen.

Alleen nog bij honden laten spelen die sociaal genoeg zijn en die hij kent.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Bescherm je hond tegen aanvallende honden, neem wat mee, het is toch van het gekke dat tie een wond heeft bij zijn keel, wees voorbereid,zo te lezen ligt het niet aan jouw hond....

honden page profiel SusanneSusanne

honden foto van Susanne

Heel veel mensen vinden het normaal dat hun hond met alle honden overweg moet kunnen gaan, want het is toch zo leuk als ze samen spelen (en dan kan ie gelijk lekker zn energie kwijt!). Maar lang niet alle honden zijn lief. Daarnaast kunnen lieve honden ook wel eens mot hebben, wij willen ook niet altijd vriendjes zijn met iedereen. Daarom laat ik mijn hond uit voorzorg alleen met honden die ik ken/vertrouw, en ik zorg zelf dat mijn hond zijn energie lekker kwijt kan! Zo voorkom ik dat mijn hond aangevallen wordt. Ik wandel ook op rustige tijden en in rustige gebieden. Hier bij ons in de buurt heb je namelijk heel veel agressieve honden en onverantwoordelijke eigenaren. Mijn advies aan jou is om je hond bij je te houden en alleen te laten spelen met honden die je kent/vertrouwt. Het is absoluut niet normaal dat je hond een wond oploopt. Maar aan de andere kant zullen alle aanvallen ook niet echte aanvallen zijn. Je hond is nu 8 maanden, zit in zijn puberteit en is grenzen aan het aftasten. Sommige honden kunnen jouw puberende hond dan zeker corrigeren, wat voor de oog van een mens afschuwelijk uit kan zien. Echter hoort je hond bij een correctie géén schade op te lopen (en eerlijk gezegd vind ik ook dat je als eigenaar eigenlijk al voor een eventuele correctie hoort in te grijpen en je hond bij je te roepen, maar je kunt het niet altijd voorkomen. Het is immers jouw taak om je hond op te voeden en niet de taak van andermans hond). Dus ik zeg dat het niet normaal is en dus niet aan jouw hond ligt als hij werkelijk aangevallen wordt/bijtwonden oploopt. Maar hou er wel rekening mee dat je hond in een puberfase zit en het daardoor wel uit kan lokken dat andere honden hem corrigeren. Probeer dat voor te zijn door je hond in de gaten te houden tijdens het spelen, en hem te laten kalmeren als hij gaat drammen. Je leert vanzelf dat verschil. En dus niet met vreemde honden laten kennismaken/spelen. Zo kan je hem beschermen. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Niet alle honden houden van spelen, niet alle honden houden van andere honden. Het is dus altijd oppassen bij vreemde honden onder elkaar.

Uiteraard wil je geen angstige hond krijgen, maar dat je hond nu uit zichzelf tussen jullie in gaat lopen, of gaat zitten als ie een vreemde hond ziet, is op zich niet slecht. Hij wil eerst kunnen inschatten hoe de tegenpartij is, dit hoeft niet te betekenen dat ie angstig is, wel dat ie behoedzaam is geworden.

 

Kan je wat meer vertellen over de omstandigheden? Hoe dit gebeurt? De omstandigheden? De aanzet? Hoe de honden zich gedragen? Hoe de andere eigenaars ermee omgaan? Hoe jullie reageren?

Dat kan een beter beeld geven, van hoe je hier in de toekomst op kan anticiperen.

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Ik snap niet goed hoe dit steeds kan gebeuren?  Bescherm je hond en laat hem niet naar andere honden toegaan of vraag de baasjes van die andere honden om hun hond bij zich te houden.

 

Hij wordt stilaan volwassen dus misschien is het een goed idee hem niet meer met vreemde honden te laten spelen, ter zijner bescherming.

honden page profiel Daphne: en BountyDaphne: en Bounty

honden foto van Daphne: en Bounty

" Ik snap niet goed hoe dit steeds kan gebeuren?  Bescherm je hond en laat hem niet naar andere honden toegaan of vraag de baasjes van die andere honden om hun hond bij zich te houden.
 
Hij wordt stilaan volwassen dus misschien is het een goed idee hem niet meer met vreemde honden te laten spelen, ter zijner bescherming. "

Ons overkomt dit ook steeds vaker, terwijl onze hond niet los loopt uit voorzorg. Want hij luistert voor geen meter.

 

Maar elke keer vliegen er toch honden op hem af. Ik vraag me af of hij iets uitstraalt, want 9 van de 10x heeft hij zelf de hond nog niet eens door gehad.

 

Helaas ligt dit dus wel degelijk aan de andere baasjes, want hun hond loopt wel los en luistert duidelijk ook niet. Ook al zo vaak gehoord dat hij dit normaal nooit doet. En tot overmaat van ramp vorige week iemand die ongeïnteresseerd zei: ja dit is mijn hond niet, ik laat hem alleen maar uit.

Waarom laat je hem dan los???

Zijn kinderen zeiden sorry ipv die man..

 

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon

honden foto van Arran & Aedon

" Ons overkomt dit ook steeds vaker, terwijl onze hond niet los loopt uit voorzorg. Want hij luistert voor geen meter.
 
Maar elke keer vliegen er toch honden op hem af. Ik vraag me af of hij iets uitstraalt, want 9 van de 10x heeft hij zelf de hond nog niet eens door gehad.
 
Helaas ligt dit dus wel degelijk aan de andere baasjes, want hun hond loopt wel los en luistert duidelijk ook niet. Ook al zo vaak gehoord dat hij dit normaal nooit doet. En tot overmaat van ramp vorige week iemand die ongeïnteresseerd zei: ja dit is mijn hond niet, ik laat hem alleen maar uit.
Waarom laat je hem dan los???
Zijn kinderen zeiden sorry ipv die man..
  "

Het zou best kunnen dat hij iets uitstraalt.

Hier in de buurt is er een jack russel en die wordt ook ALTIJD gegrepen dor andere honden terwijl hij heel rustig met zijn baasje meeloopt en niet op of omkijkt naar andere honden.

Ik vraag me wel altijd af wat dat dan eventueel zou kunnen zijn, want blijkbaar is er dan toch iets aan de hond (lichaamstaal/ geur?) die die reacties van andere honden uitlokt.

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Neem aan dat je nog een ongecastreerde reu hebt? Die nu aan het puberen is en enorm hoog in z’n hormonen zit...? 

Zijn het tot nu toe vooral (ongeholpen) reuen die hem lastig vallen en zelfs aanvallen?  

 

Mijn tip... je hond alleen bij bekende en sociale honden laten. Drukke plekke met veel loslopers even mijden, hoe oneerlijk dit ook is. Je hond zit in een levensfase waarin dit enorm veel impact kan hebben. Zou zelf zorgen dat je de omgeving voor hem beter kan controleren om positieve ervaringen op te doen zodat die kan uitgroeien tot stabiele reu. Daarna kan je weer langzaam de drukte opzoeken waar onbekende reuen loslopen en op hem afkomen. De kans dat je hond anders heel angstig wordt en altijd het ‘pispaaltje’ blijft is helaas aanwezig. 

 

Ik heb mijn reu met 2 jarige leeftijd zelfs laten castreren. Was oa dat reuen gedoe zo super zat. Hoe oneerlijk ook want mijn reu begon de opstootjes niet maar liet zich ook niet door andere reuen de les leren. Ging dan niet om bijten maar wel veel gegrom en op elkaar duiken. Nu wandelen we weer super relaxt en nergens meer last van. Ook voor mijn reu veel meer ontspanning en het spelen met andere reuen is weer leuk. 

honden page profiel BlondieBlondie

" Ik denk dat die asociale bijtende honden het probleem zijn, niet jouw hond zo te horen.
Alleen nog bij honden laten spelen die sociaal genoeg zijn en die hij kent.
  "

Dat en zelf misschien iets eerder in gaan schatten wat er op hem af komt met loslopen en daar zelf op reageren en blokken als het minder vriendelijke honden zijn. Toen onze pup opgroeide had ik er ook een broertje dood aan dat honden met een bepaalde attitude op hem afkwamen, en dan konden andere eigenaren bij hoog en bij laag beweren dat het "honden gedrag was".. prima, een herder die op een bepaalde manier op ons af kwam denderen en binnen 3 seconden over de 6 maanden oude hond ging hangen (die ook nog eens aangelijnd was) vond ik niet zo gezellig en zeker geen goede ervaring voor mijn eigen opgroeiende herder (in mijn geval). 

Het is gewoon doodsneu als een hond die in basis vriendelijk is straks op zijn hoede gaat zijn, of instinctief afwerend gaat reageren door negatieve ervaringen. Dat hield ik zelf altijd in het achterhoofd met mijn opgroeiende pup/puber. Dus mijn advies is om zelf goed te reageren op vreemde honden en ervoor te waken dat je jonge hond teveel negatieve ervaringen op doet.

Volgende forumvraag: Allergie op Bichon Frise testen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^