Avondlastigheid

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Raiko is nog steeds zo lastig s'avonds... Het was even beter gegaan, doordat ik hem altijd kon afleiden met lekkers en bij me in de zetel lokken, en strelen, uiteindelijk viel hij in slaap. Maar intussen werkt dat niet meer, vanaf dat wij samen in de zetel zitten (we hebben deze namiddag 2u gewandeld, dan heeft hij geslapen, zijn avondeten kreeg hij in een hersenwerkje (iemand had me eens aangegeven het teveel kon zijn, maar dat is niet het geval want als hij geen hersenwerkje krijgt is het nog veel erger) ik heb hem na dat hij al een kwartier naar me stond te blaffen/janken uiteindelijk naar zijn bench gestuurd, daar is hij na enkele minuten in slaap gevallen maar ik kan hem toch moeilijk elke avond om 20u30 naar zijn bench sturen? hp-frusty of wel? Ik vind dit heel jammer, ik weet dat hij niet lastig is om me te pesten, hij geeft aan iets nodig te hebben (aandacht? Maar het blijft doorgaan, ook al kreeg hij aandacht..) maar ik weet niet wat. Ik hoor vaak van verplichte rust bij pups maar hij is inmiddels al 3,5jr..

honden page profiel  <0-0> Dutch Auti <0-0> <0-0> Dutch Auti <0-0> 3 doggies

honden foto van  <0-0> Dutch Auti <0-0>

Misschien tegen 20 uur nog een lange wandeling?

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Sam word om die tijd ook druk, lekker geslapen na de wandeling, lekker gegeten en dan klaar wakker en willen spelen, ik geef hem gewoon die aandacht. Half uurtje is genoeg.

Ik heb het idee dat hij gewoon helemaal is uitgerust, maakt niet uit of hij heel ver heeft gewandeld of gerend heeft of gesnuffeld, hij heeft gewoon energie door het rusten.

honden page profiel Heidi, Bobby & Kimmi †Heidi, Bobby & Kimmi † 3 doggies

honden foto van Heidi, Bobby & Kimmi †

Bobby wil ‘s avonds ook altijd even spelen en komt daar ook echt om vragen. Als ik eenmaal wat met haar speel is ze juist supermakkelijk.
Haar favoriete spelletje is het speeltje tussen haar kaken klemmen en dan gewoon lekker op schoot komen liggen waarbij ik zo nu en dan even trek.
Ja, ik heb nog beet. Dit kan ze rustig de hele avond zo volhouden.

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Ik had hem al aandacht gegeven met spel en gestoei, om het voor te zijn... Dan zit ik in de zetel en begint hij... hp-cry

honden page profiel SRMSRM 3 doggies

" Raiko is nog steeds zo lastig s'avonds... Het was even beter gegaan, doordat ik hem altijd kon afleiden met lekkers en bij me in de zetel lokken, en strelen, uiteindelijk viel hij in slaap. Maar intussen werkt dat niet meer, vanaf dat wij samen in de zetel zitten (we hebben deze namiddag 2u gewandeld, dan heeft hij geslapen, zijn avondeten kreeg hij in een hersenwerkje (iemand had me eens aangegeven het teveel kon zijn, maar dat is niet het geval want als hij geen hersenwerkje krijgt is het nog veel erger) ik heb hem na dat hij al een kwartier naar me stond te blaffen/janken uiteindelijk naar zijn bench gestuurd, daar is hij na enkele minuten in slaap gevallen maar ik kan hem toch moeilijk elke avond om 20u30 naar zijn bench sturen?  of wel? Ik vind dit heel jammer, ik weet dat hij niet lastig is om me te pesten, hij geeft aan iets nodig te hebben (aandacht? Maar het blijft doorgaan, ook al kreeg hij aandacht..) maar ik weet niet wat. Ik hoor vaak van verplichte rust bij pups maar hij is inmiddels al 3,5jr.. "

Op zich kun je hem best naar zijn bench sturen, misschien heeft hij die kadering gewoon (nog) een beetje nodig. Maar werkt het niet om hem gewoon te laten weten dat het 'klaar' is en hij rustig moet gaan liggen ergens? Dus wel de kadering 'klaar', maar niet per sé in de bench (op de bank mag ook).

 

Het is altijd een beetje zoeken vind ik, maar misschien moet je 's avonds juist geen adrenaline-opwekkende activiteiten doen? Ik lees dat je gespeeld en gestoeid hebt met hem, wellicht dat hij daardoor dus juist zijn rust niet meer kan vinden daarna.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin. 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Ik zal zeker makkelijke honden hebben, hier krijgen ze de hele dag de aandacht en beweging die ze nodig hebben, maar savonds na het eten is het afgelopen, heerst hier rust....het is een routine die er in zit, ze weten het...gaan ergens liggen en om half negen gaan ze nog even uit en daarna gaan ze naar hun rustplek, nimmer een hond die dan toch nog aandacht krijgt hier, denk dat een vast ritme ook nodig is....en mijn honden liggen lekker bij me naast me op de grond, zo kan het ook natuurlijk.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

" Op zich kun je hem best naar zijn bench sturen, misschien heeft hij die kadering gewoon (nog) een beetje nodig. Maar werkt het niet om hem gewoon te laten weten dat het 'klaar' is en hij rustig moet gaan liggen ergens? Dus wel de kadering 'klaar', maar niet per sé in de bench (op de bank mag ook).
 
Het is altijd een beetje zoeken vind ik, maar misschien moet je 's avonds juist geen adrenaline-opwekkende activiteiten doen? Ik lees dat je gespeeld en gestoeid hebt met hem, wellicht dat hij daardoor dus juist zijn rust niet meer kan vinden daarna. "

Dat vind ik ook, als er de hele dag aandacht aan de hond is geschonken is het savonds rust, en dat zal je in het begin een beetje moeten sturen..op een gegeven moment weet de hond het, na het eten rust...ik heb echt geen modelhonden hoor, maar hier heerst savonds na het eten rust tot de volgende ochtend...wel sta ik heel vroeg op voor hun....

honden page profiel SRMSRM 3 doggies

" Ik zal zeker makkelijke honden hebben, hier krijgen ze de hele dag de aandacht en beweging die ze nodig hebben, maar savonds na het eten is het afgelopen, heerst hier rust....het is een routine die er in zit, ze weten het...gaan ergens liggen en om half negen gaan ze nog even uit en daarna gaan ze naar hun rustplek, nimmer een hond die dan toch nog aandacht krijgt hier, denk dat een vast ritme ook nodig is....en mijn honden liggen lekker bij me naast me op de grond, zo kan het ook natuurlijk. "

Dat zou voor Raiko nu denk ik het beste werken ja.

 

Zelf heb ik makkelijke honden. Er heerst 's avonds bijna automatisch rust als wij op de bank zitten en dan kan net zo goed zijn dat ze vlak daarvoor nog met elkaar gestoeid, gerend en gespeeld hebben. Of juist al de hele middag/avond nauwelijks iets gedaan hebben. Hoe dan ook, bankhangen is rust, alhoewel... ze gaan dan soms nog wel stoeien op de bank maar als ik het zat ben zeg ik dat ze moeten gaan liggen en dan is het ook gewoon klaar (en dat weten ze ook heel goed) en zakken ze allemaal lekker in diepe slaap.

 

Ik denk dat het dan toch niet zo automatisch gaat als dat het lijkt. Ze worden zelf rustig van onze rust, maar wat ik al zei: dat is dus niet altijd zo. Wat dan van belang is is dat ze begrijpen wat ik van ze wil en ze daar ook aan kunnen voldoen. Dus als ik het stoeien of aandacht vragen zat ben dan zeg ik dat en dan begrijpen ze dat ik dat ook meen en dat de enige optie is om rustig te gaan liggen. Er is dan geen ruimte meer voor gebedel/gedrentel/gestoei.

 

Als je dat met Raiko nog niet lukt zou ik dus eerst zorgen voor het laag houden van de adrenaline en dat je hem van daaruit dus die rust kunt opleggen. Later kun je - als je dat wil - uitbouwen met wel nog wat gestoei/gespeel tussendoor.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

we hebben deze namiddag 2u gewandeld, dan heeft hij geslapen, zijn avondeten kreeg hij in een hersenwerkje.
ik heb hem na dat hij al een kwartier naar me stond te blaffen/janken uiteindelijk naar zijn bench gestuurd, daar is hij na enkele minuten in slaap gevallen maar ik kan hem toch moeilijk elke avond om 20u30 naar zijn bench sturen?  

De namiddag was de laatste wandeling van de dag? Dan zou ik 's avonds toch nog even een wandeling maken, lekker snuffelen, lekker voldaan, en daarna te rusten leggen. 

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

" De namiddag was de laatste wandeling van de dag? Dan zou ik 's avonds toch nog even een wandeling maken, lekker snuffelen, lekker voldaan, en daarna te rusten leggen.  "

Om 19u30 heb ik nog 20 minuten gewandeld, maar de grote wandeling was in de namiddag rond 15u. 

 

Iedereen bedankt voor de tips alvast!

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

Misschien is hij teveel gewend aan activiteiten in huis? Ik kan me herinneren dat je eerder met dit probleem kwam.

Hij is geen pup meer maar toch zou ik terug gaan naar de basis; rust in huis. Geen spelen, geen stoeien, geen hersenwerkjes. Aanlijnen en neerleggen aan je voeten. Het kost meer tijd en aandacht dan benchrust maar op deze manier kan hij het ook zonder bench straks; ideaal.

honden page profiel Mila en de hondjes Kaylo & Tika Mila en de hondjes Kaylo & Tika 3 doggies

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Ze zijn hier beide s'avonds altijd het drukst, we doen in de middag een lange wandeling maar voor de rest slapen ze heel veel. Na het eten halen ze hun speelgoedmanden leeg en vliegt het door de kamer. Vind het niet zo erg, Kaylo is na een halfuur klieren klaar en Tika na een uurtje. Dan ploffen ze rond 20:30/21:00 neer en kauwen ze nog op wat botjes en vallen ze in slaap. 

 

Wanneer slaapt Raiko wel overdag? Ik vind er ook niet perse iets mis mee om hem om 20:30 naar zijn bench te sturen. Als hij dan ook gaat liggen slapen heeft hij misschien die extra sturing gewoon nodig. 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Ze zijn hier beide s'avonds altijd het drukst, we doen in de middag een lange wandeling maar voor de rest slapen ze heel veel. Na het eten halen ze hun speelgoedmanden leeg en vliegt het door de kamer. Vind het niet zo erg, Kaylo is na een halfuur klieren klaar en Tika na een uurtje. Dan ploffen ze rond 20:30/21:00 neer en kauwen ze nog op wat botjes en vallen ze in slaap. 
 
Wanneer slaapt Raiko wel overdag? Ik vind er ook niet perse iets mis mee om hem om 20:30 naar zijn bench te sturen. Als hij dan ook gaat liggen slapen heeft hij misschien die extra sturing gewoon nodig.  "

Hier ook zo, ik heb het idee dat hij gewoon blij is dat hij heeft gegeten en weer zin heeft om nog wat te doen, dan is het spelen totdat hij het zat is, ik zit er niet mee, het is niet dat hij samen met mij naar de tv kan kijken..dus hij wil ook nog even wat doen.

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

" Ze zijn hier beide s'avonds altijd het drukst, we doen in de middag een lange wandeling maar voor de rest slapen ze heel veel. Na het eten halen ze hun speelgoedmanden leeg en vliegt het door de kamer. Vind het niet zo erg, Kaylo is na een halfuur klieren klaar en Tika na een uurtje. Dan ploffen ze rond 20:30/21:00 neer en kauwen ze nog op wat botjes en vallen ze in slaap. 
 
Wanneer slaapt Raiko wel overdag? Ik vind er ook niet perse iets mis mee om hem om 20:30 naar zijn bench te sturen. Als hij dan ook gaat liggen slapen heeft hij misschien die extra sturing gewoon nodig.  "

Hij slaapt eigenlijk heel veel overdag, als wij niets ondernemen met hem, slaapt hij. Het is altijd in de avond... Overdag kan ik wel in de zetel zitten maar niet s'avonds...

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Hij slaapt eigenlijk heel veel overdag, als wij niets ondernemen met hem, slaapt hij. Het is altijd in de avond... Overdag kan ik wel in de zetel zitten maar niet s'avonds... "

Misschien vergis ik me, maar nam Raiko geen medicatie tegen allergieën? Misschien heeft het verschil rust-onrust iets te maken met het tijdstip waarop ie z'n medicatie neemt?

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

" Misschien vergis ik me, maar nam Raiko geen medicatie tegen allergieën? Misschien heeft het verschil rust-onrust iets te maken met het tijdstip waarop ie z'n medicatie neemt? "

Ik geef in de ochtend een pilletje maar het kan wel natuurlijk, misschien daardoor wat luier overdag en avond actief? Misschien moet ik het eens in de vooravond geven dan

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Ik geef in de ochtend een pilletje maar het kan wel natuurlijk, misschien daardoor wat luier overdag en avond actief? Misschien moet ik het eens in de vooravond geven dan "

Het is het proberen waard... hp-smile

(tenzij het een pil is die je alleen 's ochtends mag geven, natuurlijk...)

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

" Het is het proberen waard... 
(tenzij het een pil is die je alleen 's ochtends mag geven, natuurlijk...) "

Neen, maakt niet uit smile

Misschien slaapt hij lekker door de pil dan, ik blij en hij blij

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

" Neen, maakt niet uit 
Misschien slaapt hij lekker door de pil dan, ik blij en hij blij "

Haha, straks krijg je 'm niet meer uit je zetel! hp-shinyhp-shinyhp-shiny

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

" Haha, straks krijg je 'm niet meer uit je zetel!  "

Haha laughing van het ene uiterste naar het andere

Volgende forumvraag: lange lijn
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^