Buiten spelen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Katinka van den BergeKatinka van den Berge

Hallo Allemaal,

Mijn pup van 14 weken wil buiten niet spelen met een speeltje. Binnen kan hij er niet genoeg van krijgen maar buiten wil hij alleen maar snuffelen en gras etc op eten. Wat kan ik hieraan doen?

Groeten Katinka

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Lekker buiten laten snuffelen, erg belangrijk dat honden dit ook gewoon kunnen doen. Met snuffelen nemen honden informatie op, daarnaast is het goed voor hun koppie. Snuffelen zorgt ervoor dat ze geestelijk veel energie kwijt kunnen. Eenmaal binnen zijn ze dan vaak lekker rustig.

 

Tegen het gras eten zou je nog kunnen kijken naar sanofor veendrenkstof. Maar vaak eten honden heel geselecteerd gras. Het moet alleen niet te gek worden, want teveel gras kunnen ze ook weer flink last van krijgen.

honden page profiel LolaLola

Bij mij op cursus zeiden ze ook altijd al, laten snuffelen, wil de pup alleen maar snuffelen, prima. Zo ontdekken hun de wereld. Dan doe je er maar Wat langer over of loop je minder ver. Wees blij dat je pup lekker snuffelt en niet zo gestresst is buiten! Heerlijk toch.

honden page profiel Katinka van den BergeKatinka van den Berge

Dank je voor jullie berichten. Ik laat hem ook snuffelen en weet dat ze dit nodig hebben. Het maakt mij ook niet uit hoe lang ik over een wandeling doe. ik wil graag weten hoe je je hond aan het spelen kan krijgen buiten. Mij lukt dit niet.

honden page profiel LolaLola

Waarom zou je dit zo graag willen als je hond daar blijkbaar geen behoefte aan heeft? Hij vindt snuffelen buiten nu nog te interessant. 

 

Je kan misschien een keer naar een grasveld gaan en laten snuffelen en daarna spelen. Je kan ook snuffelspelletjes doen met wat koekjes in het gras zoeken bijv. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 1 doggies

honden foto van UkkePuck

" Dank je voor jullie berichten. Ik laat hem ook snuffelen en weet dat ze dit nodig hebben. Het maakt mij ook niet uit hoe lang ik over een wandeling doe. ik wil graag weten hoe je je hond aan het spelen kan krijgen buiten. Mij lukt dit niet. "

Waarom moet die perse buiten spelen dan? Hier ook een hond die buiten niet speelt. Binnen trouwens ook nietundecided. Echt maar heel zelden dat ze eens een speeltje pakt.

Wel een bepaalde hondenras wat haar buiten kortstondig aan het spelen krijgt.

Verder is het hier gewoon wandelen (wat ze helaas 9/10 ook niet wil) en veel snuffelen, dat vind ze erg fijn.

 

Ga gewoon mee in datgene waar de hond z'n interesses liggen, andere interesses als spelen die komen of die komen niet. Samen van de bospaden af om te snuffelen is ook leuk.

honden page profiel Drieka en HummerDrieka en Hummer

honden foto van Drieka en Hummer

Dat is toch geen probleem dat de hond buiten niet wil spelen?

 

Hier een Amerikaanse Bulldog pup van 9 maanden, die wil buiten ook nooit spelen. Alleen maar snuffelen en rennen. Binnenshuis kan hij geen genoeg van zijn speeltjes krijgen maar buiten, tijdens wandelingen, vindt hij zijn speeltjes echt niet interessant en ik zie dat niet als een probleem.

honden page profiel Fan_van_de_beaglierFan_van_de_beaglier

Wat ontzettend fijn om deze reacties te lezen. Mijn hond (half beagle, dus een echte snuffelaar) wil ook alleen maar lopen, rennen en snuffelen! Op de puppycursus zeggen ze dat hij moet spelen en dat ik steeds 5 verschillende speeltjes mee moet nemen tijdens het uitlaten. Heerlijk om te lezen dat het ook anders kan en dat er meerdere mogelijkheden zijn.

honden page profiel Heidi, Bobby & NoortjeHeidi, Bobby & Noortje

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

Eens met de eerdere reacties. Het kan leuk zijn om met je hond buiten te spelen, maar is natuurlijk geen verplichting. Als hij lekker wil snuffelen buiten, prima toch?
14 weken is ook nog jong. Er is nog zo ontzettend veel te ontdekken buiten, dat je pup daar al vol mee zit. Het kan best dat hij over een paar weken meer interesse in speeltjes heeft buiten. En dan verlang je misschien zelfs een beetje terug naar de tijd dat je heerlijk rustig wat kon lopen met een snuffelende hond.

Enne, vijf speeltjes mee omdat de hond moet spelen buiten? Waarom zou je? Lekker rennen, snuffelen, wat wil je nog meer als hond buiten?

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^